Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

yeni kan tahlili verdim dün yarın sonuçları alıcam bakalım ne çıkıcak geçen sene çok çalışıyor troidin demişti doktor sonra düzene girdi ama bebekten önce yaptırayım baktırayım dedim..herkese geçmişler olsun...

ben de 19 yaşındayım 2 gün evvel tiroid ultrasonu çektirdim bugünde sonuçlarını doktoruma gösterdim...1 ay boyunca levotiron diye bir hormon ilacını kullanmamı bir ay sonra da kontrole gelmimi söyledi.Bu arada geçen yıl bir sağlık ocağına görünmüştüm kan testi yaptırmıştım doktor bana tiroid bezlerimin yavaş çalıştığını ve normal de bu kadar zayıf olmamam gerektiğini döyledi (boyum: 1.70, kilom: 53 )ben de bir gariplik var sanırım...benim sormak istediğim bu levotiron ilacı kilo aldırır mı veya tüylenme yapar mı? Bilen varsa cevaplasın lütfen:26:

http://www.kadinlarkulubu.com/arsiv/291282-levotiron-kullananlar.html
belki bu link işine yarar:KK61:

yeni kan tahlili verdim dün yarın sonuçları alıcam bakalım ne çıkıcak geçen sene çok çalışıyor troidin demişti doktor sonra düzene girdi ama bebekten önce yaptırayım baktırayım dedim..herkese geçmişler olsun...

rabbim birdaha yaşatmasın eline de o çok istediğin minik yavrunu versin :KK49::KK49::KK49::KK49::KK71::KK71::KK71:

acaba haşimato yoksa hipotiroit hastasımısın :44::44:
bu ilacın kilo aldırdığını duydum da tüylenme yapıpı yapmadığını duymadım bir de hangi bölüm doktoruna gittin merak ettim çok geçmiş olsun:KK71::KK71:

doktor haşimato veya hipotiroit demedi sadece tiroid bezlerimin üstünde iltihaplanma olduğunu bunun için hormon ilacı yazacağını söyledi...genel cerrahi doktoruydu...teşekkürler

doktor haşimato veya hipotiroit demedi sadece tiroid bezlerimin üstünde iltihaplanma olduğunu bunun için hormon ilacı yazacağını söyledi...genel cerrahi doktoruydu...teşekkürler

anladım canım iltihaplanma olduğunu yazmamıştın sadece tiroidlerinin yavaş olduğunu söylemiş doktorun bunu yazmıştın o bakımdan hangisi acaba diye sormuştum bi yavaşlama varsa (eğer) senin yerinde olsam bu işin asıl uzmanına baş vururum bir endokrin'e veya nükleer tıp uzmanına giderdim çok geçmiş olsun:KK71::KK71:

anladım canım iltihaplanma olduğunu yazmamıştın sadece tiroidlerinin yavaş olduğunu söylemiş doktorun bunu yazmıştın o bakımdan hangisi acaba diye sormuştum bi yavaşlama varsa (eğer) senin yerinde olsam bu işin asıl uzmanına baş vururum bir endokrin'e veya nükleer tıp uzmanına giderdim çok geçmiş olsun:KK71::KK71:

evet biraz karışık yazmışım...geçen yıl gittiğim sağlıkocağındaki doktor yavaş çalıştığını söylemişti...dün gittiğim genel cerrahi doktoru da iltihaplanma dedi...

önerilerin için sağol...verdiği hapı bir ay kullanacağım bir sonuç çıkmazsa endokrine ve ya nükleer tıp uzmanına giderim...

kızlar bendede nodül guatr var 1 yıldır gıtmedım kontrole buyume varmı diye bende zayıfım aranızda nodül olan varmı bogazımda kötu bı hıs oluyo bazen bulantı gibi acaba bundanmı

kızlar bendede nodül guatr var 1 yıldır gıtmedım kontrole buyume varmı diye bende zayıfım aranızda nodül olan varmı bogazımda kötu bı hıs oluyo bazen bulantı gibi acaba bundanmı

canım biz ne desek boş gelir eğer ameliyatlık bi durumun varsa bizler bilemeyiz ilaç kullanıyormusun keşke hemen bir doktora gitsen belkide hipertiroidsin bilemediğimiz için biran önce doktora git ve gelişmeleri de bizimle paylaşırsan seviniriz hem birbirimize yardımcı olmaya çalışırız çok geçmiş olsun:KK71::KK71::KK71:

acaba haşimato yoksa hipotiroit hastasımısın :44::44:
bu ilacın kilo aldırdığını duydum da tüylenme yapıpı yapmadığını duymadım bir de hangi bölüm doktoruna gittin merak ettim çok geçmiş olsun:KK71::KK71:

arkadaşlar bende de hipotiroit vardı. ilk başta değil ama birkaç yıl sonraki ölçümlerde de haşimato çıktı. haşimato tiroit bezindeki bir iltihabın adı oluyor ve hipotiroide neden oluyor diye açıklamıştı dr.um. ayrıca internette şöyle bir açıklama buldum yine, size alıntı yapıyorum

Hasimato tipi tiroid bezi iltihabi veya tiptaki adiyla ‘’Hasimato tiroiditi’’ bagisiklik sisteminin bir bozuklugu sonucu ortaya çikar. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. 1912 yilinda Japon bilim adami Akira Hashimoto tarafindan tanimlandigi için bu ad verilmistir. Hasimato tipi tiroid bezi iltihabi en fazla tiroid bezi yetmezligi yapan hastaliktir. Diger bir deyimle tiroid bezi yetmezliginin en önemli nedeni Hasimato tipi tiroid bezi iltihabidir. HASIMATO HASTALIGI aslinda HASHIMOTO dur. ulkemizde bazen bu isimle anilmakatadir.

alıntıdır.

arkadaşlar bende de hipotiroit vardı. ilk başta değil ama birkaç yıl sonraki ölçümlerde de haşimato çıktı. haşimato tiroit bezindeki bir iltihabın adı oluyor ve hipotiroide neden oluyor diye açıklamıştı dr.um. ayrıca internette şöyle bir açıklama buldum yine, size alıntı yapıyorum

Hasimato tipi tiroid bezi iltihabi veya tiptaki adiyla ‘’Hasimato tiroiditi’’ bagisiklik sisteminin bir bozuklugu sonucu ortaya çikar. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. 1912 yilinda Japon bilim adami Akira Hashimoto tarafindan tanimlandigi için bu ad verilmistir. Hasimato tipi tiroid bezi iltihabi en fazla tiroid bezi yetmezligi yapan hastaliktir. Diger bir deyimle tiroid bezi yetmezliginin en önemli nedeni Hasimato tipi tiroid bezi iltihabidir. HASIMATO HASTALIGI aslinda HASHIMOTO dur. ulkemizde bazen bu isimle anilmakatadir.

alıntıdır.

teşekkürler bilgiler için...:)

kızlar 2,5 cm.lik nodülüm var. biyopsi yaptırmaktan korkuyorum. hemen hemen 8 yıldırda bende bu rahatsızlık var.ama ameliyat olmakta istemiyorum. bilgisi olan varsa benimle paylaşabilirmisiniz. çokkk korkuyorum:KK43:

canım çok geçmiş olsun biyobsiden kesinlikle korkma şöyle ki seni yatırıyorlar kafanı biraz daha aşağı indiriyorlar biyopsi yapacakları yere soğuk kompres uygulayıp acıyı sıfıra indiriyorlar sonra ince bi iğne ile işlem yapıp kalkıyosun bu kadar ordan aldıkları ufacık doku parçası patolojiye gidiyo inşaallah temiz çıkar korkacak bişey yok ben oldum hiçde korkmadım hangi doktora yönlendirildin benimkisini prof yapmıştı sormak istediğin soru olursa seve seve cevap veririm geçmiş olsun :KK71:

merhaba reisdevrim:) özelden mesaj yazamıyorum. umarım buradan okursun. benim ilk önce biyopsi yapıldı. nodül 1 cm idi. biyopsi sonucu papiller tipi kanser çıktı. sonra ameliyat oldum. ameliyat hiç korkulacak birşey değil. biyopsi de öyle. arkasından da atom tedavisi gördüm. şimdi iyiyim. hergün tiroid hormonu kullanıyorum. tek nodül olmasına pek iyi bakılmıyor ama sen öncelikle biyopsi yaptır. ona göre zaten doktorun yönlendirir. çok geçmiş olsun canım.

herkese geçmiş olsun....
bende de nodül vardı hatta 10 yıl önce de bi doktor söylemişti ama umursamamıştım ta ki geçen yıl öğrenene kadar...
dıştan belli oluyodu
bende biyopsi yaptırdım hatta 2 kere 2.sinde malignite yani kanser şüphesiydi
yaklaşık 2 ay önce METE DÜREN e ameliyat oldum çok ta memnun kaldım ne ses kısıklığı oldu ne de başka bi sıkıntı.
4 nodül çıktı en büyüğü 17 mm di doktor iyot önerdi geçen haftada 2 günlük bir iyot aldım.
artık yıllık kontrollerim olacak çok ta korkulacak bir durum yok rahat olun
bu tiroid konusunda uzman oldum :KK61:

Son düzenleme:
slm kızlar ben hipotroid hastasıyım...7 ay önce anlaşıldı ve ilaç kullanmaya başladım 2 yıllık evliyim ve düşük yapınca ortaya çıktı...benim durumumda olup çocuk sahibi olan var mı ben hamile kalamıyorum bu aras düşük yapalı 1 yıl oldu..:KK43:((

Kızlar benim de boğazmda bi şişlik var. Bazen boğulacak gibi oluyorum. Doktora gittim guatr olabilir mi dedim adam güldü tahlil bile yapmadı eliyle bakıp yok dedi.ve bu durum özel hastanede oldu. Sonra devlet has. Gittim. Kan testi falan yaptrdm guatr yok. Troid normal. Ama teshis de yok. Netten baya arastrdm sikayetllerim hasimatoya uyuyo.size sorum bu hastalk olsaydı o kan testinde anlaslr mıydı?tsh die bi test varms sanırım onu yaptı mı doktor bilmyorum ama troidle ilgili bi hastalık olsaydı kan tahlilinde belli olur muydu? Size nasl teshis koyuldu?

Kızlar benim de boğazmda bi şişlik var. Bazen boğulacak gibi oluyorum. Doktora gittim guatr olabilir mi dedim adam güldü tahlil bile yapmadı eliyle bakıp yok dedi.ve bu durum özel hastanede oldu. Sonra devlet has. Gittim. Kan testi falan yaptrdm guatr yok. Troid normal. Ama teshis de yok. Netten baya arastrdm sikayetllerim hasimatoya uyuyo.size sorum bu hastalk olsaydı o kan testinde anlaslr mıydı?tsh die bi test varms sanırım onu yaptı mı doktor bilmyorum ama troidle ilgili bi hastalık olsaydı kan tahlilinde belli olur muydu? Size nasl teshis koyuldu?
tsh t3 ve t4 bakılması lazımdı kan testinde eger bu testler yapıldıysa ortaya çıkar...elle muanede belli olmaz ki nasıl bir doktormuş o kan testi bile yapmamış ilginç

Elle muayenede anlasılıyomus ama her vaka da anlaslmazms yani kan tahlili sart.nette böyle yazıyodu ama adam gerek bile duymadı sinir olmustum. O kan tahlilinde nelere bakıldı bilmyrm ama troid normal dedi.bu arada cok zayfm 48 dim en son. Aslnda en doğrusu tekrar tahlil yaptrmak ama kan tahlili yaptramıyorum ben.en son yaptrdğmda 3 kere bayılmstm :KK43:

X