Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Kızlar bende 2 senedir hipotroid hastasdıdım ekimde ilacım kesildi 2 aralıkda tahlilim normal cıktı 3 aydaha dediler keselim 5 aydır kullanmıyordum ilaç dün tahlillerim yapıldı normal seviyelerde cıktı sınuçlarım ilaç tamemen kesildi ama ulturason istendi nodül varmı diye bakalım onu yaptırıcam allahım inşaşaşlh bir daha ilaca baslamam sizlerinde yoluna girer

ayrıca bir sorum oucak troidi olup hamile olan arkadas varmı acaba ben gebelik düşnüyorum acaba hamileleikde tekrar tetiklermi troid

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba kızlar ben dun tahlıl yaptırdım benım degerım yukselmıs 5,59 daha önce 3,61 ıdı.ama yedıklerıme dıkkat etmedım dr soylemedı mor -beyaz lahana havuc tuz balık daha neler soyle aklı basında bı dr bulamadım aslında benım dr cok bılgılı bırı ıdı ama tayını cıktı anlayacagınız 3 ayım bosa gıttı .Bızlere zaralı olan gıdaları bılıyorsak paylasalım tesekkurler.

canım bende hamılelık ıcın ugrasıyorum ayrıca ploraktın hastasıyım ben doktora sordum hamıle kalınca tetıkleme olurmus her ay kontrl altında olacakmısın ılacada devem edebılırmısın yoksa allah korusun cocukta zeka gerılıgı ortaya cıkıyormus ben degerlerı dusurmeden hamıle kalmak ıstemıyorum gecmıs olsun.

geçmiş olsun öncelikle.değerlerin ne güzelmiş daha önce..netten araştırdığım kadarıyla(benim hipotiroidim var) lahana,turp,darı,karnıbahar,brokoli şimdilik aklıma gelenler.iyotsuz tuz kullandım bi ara ama doktora danıştıktan sonra bıraktım.bende guatr ve nodül çıkmadı.guatr da iyotsuz tuz etkili olur dedi.bende bu yüzden bıraktım.

benim suan normal bütün değerlerim hamile kalabilirsin dedi dr ama teredütüm hamilelilde tetiklermi:1no2:

kıslar ben bundan 3 ay önce tahlillerim tsh:4,5 anti-tpo:324 idi..dr. hipotroid haşimato dedi..2 aylık ilaç kullanımından sonra değerim tsh:2,33 düşmüştü ve hamile kaldım.. şimdi 6 haftalık hamileyim..1 hafta sonra tekrar test yapılacak 1 yada 1,5 düşürmemiz gerek dedi dr.kontroller ayda bir olcak sıkı takip edilcek..belki ilacın dozunu artırcak..ama tuz yada yemek konusunda bişey demedi normal tuz kullan dedi..açıkçası bende çok tereddütteyim,ne olcak bilmiyorum.inşallah hayırlı olur sorunsuz olur hamileliğim:Saruboceq:

tebrık ederım ınsallah darısı bıze ya herkez farklı konusuyor bende ıyı bır endokrın bulana kadar tuz kullanmayacgım

haplardan anlayan bilgili bi arkadaşa ihtiyacım var..
yurtdışında kullandım guatr hapı burda kolay kolay bulunamıyor..
bende eczaneye gidip araştırdım daha önceki içitğim hapla eşdeğer olduğunu söyleyen bi hap verdi... ...
bilgisi olan bana yardımcı olabilir mii.. şakaya gelmez..

burada daha önce kullandığım ilaç ismi.. .

DyGLu canım dr a danışsan daha doğru olur...çünkü kimine tefor veriyo, kimine....veriyo, kimine ...veriyo..demekki hepsi ayrı etki yapıyo....

Anlaşılan bana yardımcı olmak isteyen yok :çok üzgünüm:

asupercim canımm..ben anadolu yakasında oturduğum için pek yardımcı olamıcam ama..ben medipole gidiyorum dahiliye dr. çok iyi bir hanım ve endokrinoloji bölümü eğitimi almış sertifikaları var...ben memnunum açıkçası..20 ytl.muayene..ama avrupa yakasında çapada var biliyorum endokr..dr.a.s.

bende .... kullanıyorum canım günde yarım....bende nodül var bir tane ve haşimatoyumbenneyaptımki

DyGLu canım dr a danışsan daha doğru olur...çünkü kimine tefor veriyo, kimine ...veriyo, kimine ...veriyo..demekki hepsi ayrı etki yapıyo....

sağol arkadaşım.. kişiye göre değişiyor haplar.. baya seçenek varsa yanlış olanını kullanıyorum olabilir..

.... kullanıyorum canım günde yarım....bende nodül var bir tane ve haşimatoyumbenneyaptımki

geçmiş olsun cnm..
ben sabahları tam hap olarak alıyorum..
yıllardır içiyorum guatr haplarımı.. aşırı sinirli yapması dışında bi şikayetim yoksenağlama

burada daha önce kullandığım ilaç ismi.. ... idi..

Merhaba canim ben Almanyada yasiyorum kullandigim ilac.... Bu sene baslangicinda cek up yaptirdim hipotiroidmisim.Ilac kücük ve onunda yarisini aliyorum.Gecen gittim kan degerlerimi ölcmeye düzelme var ve devam dedi.Yorgunluguma iyi geldi ellerimin ve ayaklarimin üsümeside bir nebze düzeldi.Sabaha karsi sicak basiyor artik ilacin etkisiylemi bilemiyorum.

kızlar merhaba
bugün gaziden bi profa muayeneye gittim. muyene etti. tam olarak hipo dememiz için ve tiroid bezinin iyotu ne kadar tuttuğunu anlamamız için tiroid uptake yapmamız gerekiyor dedi. ultrason istedi. ayrıca ....verdi.
biz bebek düşündüğümüz için tiroid uptake yaptırmak istemiyorum. aranızda yaptıran var mı? bunu yaptırdıktan sonra ilaçların ömür boyu mu yoksa bi süreliğine mi kullanılacağını anlayacağız dedi. ama bunu yaptırırsam en az 3 ay hamile kalmamalıymışım. biz zaten bu ay tedaviye başlamayı düşünüyordukk..ne yapacam kızlarrrrr

canım merhaba
istanbulda olmadığım için soruna cevap veremiyorum ama eğer özel muayeneye gideceksen 250 tl ankarada.ilaç kullanınca yorgunluk hissin kalmaz. geçmiş olsun Şeniz

almanyadayken senede bir kere benimde kan tahlillerim oluyordu cnm.. sıcak basması bende belirli aralıklarla olur.. umarım daha iyi olursun..
trde doktora gitmedim ama hemen yarın gitmeyi düşünüyorum çnkü hafif bi ağrı var
korkuyorum açıkcası... eczacının lafına uyup aynı değerde hap aldım güya... şuan endişeden stres yaptım..
devlet hastanesinde özel olarak ücretler ne kadar bilen varmı..

inşzlllah canım sorunsuz hamilelik gecer senin bilgilerini takip edicem canım bende ona göre ne yapamam gerekiğini anlarım en azından paylasımın için tesk ederim:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…