- 2 Ocak 2009
- 18
- 0
- 40
merhaba arkadaşlar, bende bir çok doktora gittim sizlerle benzer şikayetlerim olduğu için. hepside kan sayımı yapıp, vitamin ilacı yazıp göndediler. tahmin ettiğiniz gibi düzelme bir yana git gide kendimi daha kötü hissetmeye başladım. en sonunda kendi hastalığımı kendim araştırayım dedim internetten, ve hipotroid olduğunu düşünüyorum. şimdi ise bir endokrinoloji doktoruna gidip tahlil yaptırmak istiyorum. ancak ssk veya başka bir sağlık güvencem olmadığı için çekincedeyim. daha önce sorulduysa özür dilerim ama t3,t4 ve tsh ölçtürmek hipotroid tanısı için yeterlimi? birde üniversite veya özel labaratuarda bu 3 tahlili yaptırmak ssk olmadan ne kadar tutuyor? bilip hazırlıklı gitmek istiyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, çünkü artan şikayetlerimden dolayı boş mezar bulsam girip yatacağım neredeyse, kendimi o kadar yorgun ve hasta hissediyorum...mirmirmirmir
canımcım geçmiş olsun acaba antikorların kaçtı? benim anti-tpo 324.1 acaba haşimatomuyum bende bilmiyorum,bende haftaya gidicem kontrole 2 ay oldu yarım ilaç alıyorum hergün.ama doktor bana balık vs...yememe gibi bişiy demedi kafam karıştı iyicekafamçokkarıştı ne güzel 10 kg.eksiğin var,benim ise aynı kg. vermem lazımsenağlama a.s.
immortalcım çok geçmiş olsun canım.
ben de iyiyim çok şükür,ilaçları kullanmaya devam ediyorum
değerlerin normal aralığa inmesinin hafifliğini,rahatlığını yaşıyorum şu aralar sanırım,bu nedenle endokrin uzmanına gitme planım biraz yavaşladı.
canım anladığım kadarıyla nodüller ameliyatlık değil doktorunun söylediğine göre.
doktorunu dinlemekle en iyisini yapıyosun zaten de bişey söylücem,nodüllerin büyümesini beklemektense ki beklersen zaten büyüyecektir,bunun için küçülmesi amacıyla bişeyler yapsan nasıl olur diye düşünüyorum.nasılsa taa haziranda gideceksin,bu süreçte ameliyat da olmayacaksın zaten.ilaç dışında mesela ceviz suyu ve ceviz yağını denesen,faydası olduğu söyleniyor.
ki selenyum demişsin,hatırladığım kadarıyla yanlış olmasın cevizde de selenyum var diye hatırlıyorum.yani mutlakaki bir dayanağı olsa gerek.hazirana kadar işe yaramazsa bırakırsın.
böylece hazirana kadar olan vaktini de nodüllleri küçültmeye adarsın,büyümesini hiç bekleme canım yaaa yoksa gerçekten büyür yaaa,valla beynimizle idare ediyoruz bi yerde vücudumuzu.
sen bunu bi düşün :)))
ayrıca doktora sordun mu selenytum tabletini,kullanabilirsin dedi mi ?
kızlar merhaba hepinize geçmiş olsun öncelikle....
artık bebek düşündüğümüz için dra gittik ve malesef tsh hormonum çok yüksek çıktı. hatta dr tahliller ile benim anlattıklarıma göre bende hiçbir belirtinin olmadığını gördüğü için tekrar test yaptırdı. adetin üçüncü günü yaptığım testlerde tsh ım 14.52 çıkmıştı. bugün kü sonuçlarda 10.20 çıktı. hala yüksek yani.
ft3 4.70
ft4 13.40
anti-tpo 19.00 çıktı. bu değerlerin hepsi referans değer aralıklarında. sadece tsh normal değerin (0.30-4.00) çok üstünde. bu değerlere bakarak bende hipotiroid olduğu söylenebilir mi?
bende hiçbir belirtisi de yok. tam bebek isterken baya süpriz oldu bu sonuç bana(((
Canım öncelikle geçmiş olsun.sen endokronoloji doktoruna gittin mi?hangi doktorun istedi bu testleri.benimde sadece tsh ım yüksekti t3 ve t4 normaldi.ayrıca anti tpo 854 idi bana konulan teşhis haşimato hipotroid.benim tsh 12.7 idi.birbuçuk ayda 1.11düştü ilaç kullanıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum.anlattıklarına göre hipotroid gibisin ama en iyisini doktor bilir.korkma doktorun dediklerini çok iyi yap.ilaç verirse sabah aç karnına aynı satte al sakın ihmal etme.belki hastalığın ilk aşamasındadır o yüzden belirtiler olmayabilir.dediğim gibi en yakın zamananda endokrin uzmanına git.
bu arada moralini sakın bozma çaresi olan birşey.erken fark etmen güzel.bebeğinizde olur inşallah en kısa zamanda güçlü ol...
canım yorumun için saol.
canım ben kadın doğumcuya gitmiştim bebek düşündüğüm için. o yaptırdı testleri bana. sonuçları dün aldım. henüz kadın doğumcu ile de görüşmedim. prolaktinde yüksek sayılır.iyi bir endokronog arıyorum. ankaradaym seçenek çok ama en iyisi kim bilemiyorum.:uhm::uhm:
açıkcası moralim çok bozuk iyi olması gerektiğini biliyorum ama kendime laf dinletemiyorum. yiyeceklerime dikkat ediyorum demişsin. ne yiyip ne yememek gerekiyorCADIARZUCADIARZU.
rakamsal bi tablo buldum bir türlü ekleyemedim :) birazdan eklicem,verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim :)
canım paylaşımlarını bekliyoruz.. çok teşekkürler..