Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

çokta fazla bir rahatsızlık duymuyorum ben ama dedim ya zaten günde bir tane asla iki tane olmuyor.not(evet dere otuna devam) yerimseniben

ilaçı içmememin sebebi tsh 2 ye düşmüş,normal diye daha fazla düşmesin diye içmedim,dr. bıraktığım zaman yükselik yükselmediğine bakcak,geçiçimi yoksa kalıcımı diye.....malesef adettim geldi bu ayda hüsrana uğradım.....

olur be canım umudunu kaybetme allahtan senin için sağlıklı sıhatli bir evlat diliyorum...Şeniz

gunaydın kızlar sıze bırsey sormak ıstıyorum? bende de tıroıd cıktı acep sızlerde genız akıntısı var mı? yanı af edın balgam gelıyo mu ? yoksa bana ozel mı kı dıye sorcaktım bıktım artık yanı sıgara hayatım da hıc kullanmadım neden oluyo bılen varsa soylesın sımdıden saolun tessekkur ederıma.s.:1hug:

Kızlar merhabalara.s.
2 gündür topiğinizdeki yazıları baştan sona okudum, anca yazabiliyorum:smiley-cool:
Ben de hipotiroit hastasıyım ve bebek istiyorum. 2 olumsuz aşılama geçirdim, şu an dinlenmedeyim. Eylülde 3. aşılamamı yaptırcam kısmetse.
Hormon tahlili yaptırdım TSH'ım 4,67 çıktı diğer değerler (T3 ve T4) normal. Günde yarım tefor'la başladım. 1 ay sonra kontrole gidicem, gidebilirsemtatlicadiarzu
Doğuştan sol lob'um yok.
Size sormak istediğim tefor'u başka ilaçlarla birlikte kullanan varmı aranızda:uhm:
Ben bebek istediğim için günde 3 tanede folik plus içiyorum da zararı olurmu diye merak ediyorum.
Herkese sevgilera.s.

Solgarın sitesinde selenyumun tiroide iyi geldiğini okudum bu gün içmeye başladım umarım iyi gelir

Selenyum ne ilaç falanmı??
Bu arada geniz akıntısı bend ehiç olmadı belki başka bişidir canım..

Arkadaşalar tekrar merhaba, iki haftadır doktorlarla uğraşıyorum ve en sonunda ameliyat dedi doktor.
Tsh düşük, t3-t4 normal, tiroid sintigrafisinde sağda hiperaktif(sıcak) nodül çıktı, ultrasonda sağdaki 35x20mm en büyüğü soldakiler küçük ölçmedi bile doktor. Tsh'ı normal seviyeye sokmak için hiç ilaç falan da vermedi. Genel cerrah ile görüşmem gerekiyor. Şu anda subklinik hipertiroidmiş eğer böyle devam ederse hipertiroide yani zehirli guatra dönüşür dedi. Kafam çok karışık, bu doktorları anlamak çok zor valla. Kimisi hemen ameliyat diyor kimisi de ilaç veriyor.. Benim gibi olan var mı aranızda lütfen yardımcı olurmusunuz??? Ameliyat olmadan olmuyor mu bu iş???senağlama

Canım bu konuyla ilgili bilgim olsada yazsam keşke sana:1no2:
Yalnız bıcak altına yatmak öle az buz bi işte değil, istersen bi doktora daha git şartmıymış ameliyat:uhm: ilaçla düzene girmezmiymiş. Okuduğum kadarıyla öle hemen amaliyat yapmıyolar ilaç tedavisinden cevap alınamassa ameliyat yapıyolar diye biliyorum. İyi araştır canım
Burdaki arkadaşlardan umarım cevap alabilirsin bende bi soru sordum ama kimse cevap vermedi, heralde bilgisi olan yok
Allah yardımcımız olsun, sevgiyle kal:1hug:

Elalı çok teşekkürler, canım başka doktora da gideceğim elbette. Bir tanesinin söylediğiyle hemen ameliyat olmam zaten.. Ben bu doktorlardan bıktım valla, bir rahatszılık için kırk doktor geziyorsun anlamadım gitti bu işi.. gamyoncuiremsu
Ya bu adamlar nasıl yemin etmişler bilmiyorum onlara göre çok kolay söylemesi, ameliyat diyor çıkıyor işin içinden.
Hayat boyu her gün ilaç içmeye bağımlı olacak o değil tabii.. Bir gün ilacını içmeyi unuttuğunda elin ayağın titremeye başladığında hatırlarsın bu doktoru..:içelim:
Vala Allah doktorsuz da eksik etmesin ama sağlamken hastanelerde bu işlerle uğraşmaktan hasta oluyorum tatlicadiarzu
Sen neler yaptın nasıl gidiyor??:1hug:

Doğru söylüyosun cnm doktorsuzda olmuyo bazen kızsakta genede allah onları başımızdan eksik etmesin.
Canım ben biliyosun dinlenmedeyim eylüle kadar son aşılamam için. Hipotiroit içinde hergün yarım tablet tefor'a başladım. Bakalım düşecek mi TSH. 1 ay sonra kontrole gitcem kısmetse. Merak ettiğimse günde 3 tanede folik plus kullanıyorum, tefor acaba bunlara ters etki edermi diye endişem. Doktora sormayı unuttum da
Böle işte cnm. Rabbim inşallah bize çok sıkıntı çekmeden, hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder.

canım gecmiş olsun.benim anneminde vardı çok büyüktü üstelikde zarından çıkmış bütün kas aralarına dağılmıştı.zorlu bir ameliyat gecirmişti.neyse moralini bozmak istemem.eskiden nerde öyle dr.kontrolünde olsun.şimdi büyütmeden belirli bir seviyede tutuyorlar.dr.hepimize yemeklerimizde iyotlu tuz kullanın demişti.bende o gun bugündür yemeklerimde iyolu tuzu eksik etmem.ve tuzun ağzı kapalı tutulması gerekiyor,aksi halde iyot ucarmış.
sende öyle yap guatr önleyici,geciktiriçi için gerekliymiş.
allah şifa versin.

canım geçmiş olsun öncelikle ben 1buçuk yıldır hipertroidi tedavisi görüyorum tabi gebe kalınca bıraktım 3x2 propycil kullandım ve benim troidim(zehirli guatr) çok ilerlemiş durumdaydı anlamadığım hormonların ilaç tedavisiyle düzene bindirilmeden zaten ameliyat olman biraz riskli değil mi? ben bu kadar ilerlemiş durumda olduğum halde bile hemen ameliyat olmaz dedi dr önce ilaç tedavisi görmen gerek dedi çoğu durumda her 2 troid (hipertroitve hipotroit)hastalığıda ilaçla tedavi edilebiliyor ben bu konuyu çok araştırdım ve bildiğim bu kadar iyi bir endokrin uzmanıyla görüşmen çok iyi olur çok geçmiş olsun:a015:

ha bide iyotsuz tuz kullanmaya başla kısa zamanda farkı görürsün ben şu an gebe olduğum için ilaç kullanmıyorum sadece tek yaptığım iyotsuz kullanarak troidi dengede tutmak :teselli:

arkadaşlar benimde eşimde hipertiroidi vardı. 1,5 sene ilaç kullandı normala gelmedi ameliyatla tiroid bezinin tamamını aldılar. ömür boyu ilaç kullancak. Ancak eşimin gözümünde egzoftalmi- yani göz küresinde öne doğru büyüme yaptı. 14 kür kortizon tedavisi gördü. şimdi eskiye göre gözü daha iyi ancak 1 tane sigara için hemen öne doğru göz büyüyor. Hipertiroidi olan arkadaşlar gözünüze vurmadan tedaviyi ciddiye alın

ha bide iyotsuz tuz kullanmaya başla kısa zamanda farkı görürsün ben şu an gebe olduğum için ilaç kullanmıyorum sadece tek yaptığım iyotsuz kullanarak troidi dengede tutmak :teselli:
kızlar şu iyotlu tuz iyotsuz tuz işini anlıyabilmiş değilim.:uhm:
merak ettiğim iyotlu tuz mu kullanmalıyız iyotsuz tuz mu?çünkü ben daha önce iyotlu tuz kullanılması gerektiğini ve denize gitmeninde faydalı olduğunu duymuştum.:uhm:
bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.sırnaşık şey

kızlar şu iyotlu tuz iyotsuz tuz işini anlıyabilmiş değilim.:uhm:
merak ettiğim iyotlu tuz mu kullanmalıyız iyotsuz tuz mu?:uhm:
çünkü ben daha önce iyotlu tuz kullanılması gerektiğini ve denize gitmeninde faydalı olduğunu duymuştum.:uhm:
bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…