ikiizler.ben sigara içmiyorum,ama eşim içiyor yanımda içmesine dayanamıyorum.nefesim çok daralıyor sanki birileri boğazıma bastırıyor gibi oluyorum..,içen arkadaşlar siz rahatsızlık duymuyormusunuz..not (dere otuna devam..)
canım adet görememen sıkıntıdan hava değişimlerinden kaynaklanabilir...hamilelik testi yapabilirsin ya da sağlık ocağına gidebilrsin....hem içinde rahat olur....ilacınıda sakın bırakma...ben tahlil yaptırcam sabah içmiyorum...eve geldiğimde hemen almıyorum...senin ilacı içmemeni anlayamadım....:uhm:
ilaçı içmememin sebebi tsh 2 ye düşmüş,normal diye daha fazla düşmesin diye içmedim,dr. bıraktığım zaman yükselik yükselmediğine bakcak,geçiçimi yoksa kalıcımı diye.....malesef adettim geldi bu ayda hüsrana uğradım.....
başka ilaç kullanmıyormusun canım.yani tiroid için hangi ilacı kullanıyorsun?Solgarın sitesinde selenyumun tiroide iyi geldiğini okudum bu gün içmeye başladım umarım iyi gelir
Arkadaşalar tekrar merhaba, iki haftadır doktorlarla uğraşıyorum ve en sonunda ameliyat dedi doktor.
Tsh düşük, t3-t4 normal, tiroid sintigrafisinde sağda hiperaktif(sıcak) nodül çıktı, ultrasonda sağdaki 35x20mm en büyüğü soldakiler küçük ölçmedi bile doktor. Tsh'ı normal seviyeye sokmak için hiç ilaç falan da vermedi. Genel cerrah ile görüşmem gerekiyor. Şu anda subklinik hipertiroidmiş eğer böyle devam ederse hipertiroide yani zehirli guatra dönüşür dedi. Kafam çok karışık, bu doktorları anlamak çok zor valla. Kimisi hemen ameliyat diyor kimisi de ilaç veriyor.. Benim gibi olan var mı aranızda lütfen yardımcı olurmusunuz??? Ameliyat olmadan olmuyor mu bu iş???senağlama
Canım bu konuyla ilgili bilgim olsada yazsam keşke sana:1no2:
Yalnız bıcak altına yatmak öle az buz bi işte değil, istersen bi doktora daha git şartmıymış ameliyat:uhm: ilaçla düzene girmezmiymiş. Okuduğum kadarıyla öle hemen amaliyat yapmıyolar ilaç tedavisinden cevap alınamassa ameliyat yapıyolar diye biliyorum. İyi araştır canım
Burdaki arkadaşlardan umarım cevap alabilirsin bende bi soru sordum ama kimse cevap vermedi, heralde bilgisi olan yok
Allah yardımcımız olsun, sevgiyle kal:1hug:
Elalı çok teşekkürler, canım başka doktora da gideceğim elbette. Bir tanesinin söylediğiyle hemen ameliyat olmam zaten.. Ben bu doktorlardan bıktım valla, bir rahatszılık için kırk doktor geziyorsun anlamadım gitti bu işi.. gamyoncuiremsu
Ya bu adamlar nasıl yemin etmişler bilmiyorum onlara göre çok kolay söylemesi, ameliyat diyor çıkıyor işin içinden.
Hayat boyu her gün ilaç içmeye bağımlı olacak o değil tabii.. Bir gün ilacını içmeyi unuttuğunda elin ayağın titremeye başladığında hatırlarsın bu doktoru..:içelim:
Vala Allah doktorsuz da eksik etmesin ama sağlamken hastanelerde bu işlerle uğraşmaktan hasta oluyorum tatlicadiarzu
Sen neler yaptın nasıl gidiyor??:1hug:
canım geçmiş olsun öncelikle ben 1buçuk yıldır hipertroidi tedavisi görüyorum tabi gebe kalınca bıraktım 3x2 propycil kullandım ve benim troidim(zehirli guatr) çok ilerlemiş durumdaydı anlamadığım hormonların ilaç tedavisiyle düzene bindirilmeden zaten ameliyat olman biraz riskli değil mi? ben bu kadar ilerlemiş durumda olduğum halde bile hemen ameliyat olmaz dedi dr önce ilaç tedavisi görmen gerek dedi çoğu durumda her 2 troid (hipertroitve hipotroit)hastalığıda ilaçla tedavi edilebiliyor ben bu konuyu çok araştırdım ve bildiğim bu kadar iyi bir endokrin uzmanıyla görüşmen çok iyi olur çok geçmiş olsun:a015:Arkadaşalar tekrar merhaba, iki haftadır doktorlarla uğraşıyorum ve en sonunda ameliyat dedi doktor.
Tsh düşük, t3-t4 normal, tiroid sintigrafisinde sağda hiperaktif(sıcak) nodül çıktı, ultrasonda sağdaki 35x20mm en büyüğü soldakiler küçük ölçmedi bile doktor. Tsh'ı normal seviyeye sokmak için hiç ilaç falan da vermedi. Genel cerrah ile görüşmem gerekiyor. Şu anda subklinik hipertiroidmiş eğer böyle devam ederse hipertiroide yani zehirli guatra dönüşür dedi. Kafam çok karışık, bu doktorları anlamak çok zor valla. Kimisi hemen ameliyat diyor kimisi de ilaç veriyor.. Benim gibi olan var mı aranızda lütfen yardımcı olurmusunuz??? Ameliyat olmadan olmuyor mu bu iş???senağlama
ha bide iyotsuz tuz kullanmaya başla kısa zamanda farkı görürsün ben şu an gebe olduğum için ilaç kullanmıyorum sadece tek yaptığım iyotsuz kullanarak troidi dengede tutmak :teselli:canım geçmiş olsun öncelikle ben 1buçuk yıldır hipertroidi tedavisi görüyorum tabi gebe kalınca bıraktım 3x2 propycil kullandım ve benim troidim(zehirli guatr) çok ilerlemiş durumdaydı anlamadığım hormonların ilaç tedavisiyle düzene bindirilmeden zaten ameliyat olman biraz riskli değil mi? ben bu kadar ilerlemiş durumda olduğum halde bile hemen ameliyat olmaz dedi dr önce ilaç tedavisi görmen gerek dedi çoğu durumda her 2 troid (hipertroitve hipotroit)hastalığıda ilaçla tedavi edilebiliyor ben bu konuyu çok araştırdım ve bildiğim bu kadar iyi bir endokrin uzmanıyla görüşmen çok iyi olur çok geçmiş olsun:a015:
kızlar şu iyotlu tuz iyotsuz tuz işini anlıyabilmiş değilim.:uhm:ha bide iyotsuz tuz kullanmaya başla kısa zamanda farkı görürsün ben şu an gebe olduğum için ilaç kullanmıyorum sadece tek yaptığım iyotsuz kullanarak troidi dengede tutmak :teselli:
kızlar şu iyotlu tuz iyotsuz tuz işini anlıyabilmiş değilim.:uhm:ha bide iyotsuz tuz kullanmaya başla kısa zamanda farkı görürsün ben şu an gebe olduğum için ilaç kullanmıyorum sadece tek yaptığım iyotsuz kullanarak troidi dengede tutmak :teselli: