• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak yememek için ne yapmalıyım?

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.975
248
88
Merhaba kızlar,

Kim zaman tırnaklarımı cadı gibi uzatırken ,kimi zaman ise yiyiyorum ve bin pişman olyorum ,ojede süremiyorum kötü görünüyor,tırnak yapısıda kısa ve kare ,ne yapsam da yemesem ,rengarenk ojeler sürrsem??

tırnak yememek ıcın acı ojeler var canım onlardan kullanabilirsin.. uzatmak içinde forumda yapacagın şeyler var bir göz at zaten bilgilenirsin. :)

eger calısmıyorsan okulda yoksa yanı evde oldugun ıcın tırnaklarının ustunu bantla bır kac gunden bırsey olmaz yemekten ıyıdır elını her agzına aldıgında bant olucagı ıcın bılınc altına yerlesır oje benım oglumda ıse yaramadı dıslerıyle kazıdı yıne kopardı tırnaklarını :(

Merhaba kızlar,

Kim zaman tırnaklarımı cadı gibi uzatırken ,kimi zaman ise yiyiyorum ve bin pişman olyorum ,ojede süremiyorum kötü görünüyor,tırnak yapısıda kısa ve kare ,ne yapsam da yemesem ,rengarenk ojeler sürrsem??

Bununla alakalı yapabileceğin hiç bir şey yok canım maalesef sadece irade diyebilirim diğer türlü kullanacağın hiç bir şey fayda etmeyecektir en azından benim öyle bende de aynı sıkıntı var, denemediğim yöntem kalmadı acı oje filan boş, sadece irade tutucaksın kendini :)

bende yiyodum tırnaklarımı hatta 25 yaşıma kadar filan yemişimdir sonra sigarayla birlikte tırnak yeme alışkanlığımı da bıraktım biraz sabır ve irade gerekiyor elimi her ağzıma götürüp tırnağımı ısırma isteği geldiğinde başka şeylerle meşgul oldum.. şimdi yine elim ağzıma gidiyor ama tırnaklarımı yemiyorum 1-1,5 yıl şekilsiz uzuyolar sonra kendi şekillerini buluyolar. bazen o kadar uzatıyorum ki cadı gibi oluyorum :D

umarım bırakırsın tırnak yemeyi

Aslında çok basit,ben de küçükken tırnaklarımı fazlasıyla yerdim hatta tırnak kalmazdı ve annem acılı bir oje almıştı şeffaf onu sürdü ve ne zaman ağzımı dokundursam iğrenç bir acı geliyordu ağzıma ve daha sonra yemeyi bıraktım,biraraştır derim gerçi bu 10 yıl önce olan birşeydi ama işe yarıyor

kizlar bu benimde sorunum

yas 29, ama tirnaklarimi yeme degilde kopartiyorum yani agzimla koparmiyorum yine elimle. agzima hic goturmuyorum, kucukken gotururdum ama son 10 yildir falan elle kopartiyorum. Irade desen guclu iradeyee sahibim, mesela hic kotu aliskanliklarim yoktur (sigara dahil)
ama gel gorki bu aliskanligimdan vazgecemiorum. az strese girdimmi (örnegin trafikte, biyere gec kaldigimda, yada tv de heyecanli bisey izledigimde ) tirnaklar gidiyo (((

nadiren de olsa normal uzuyorlar ama bi sinirlenlendimmi acimadan tirnaklara saldiriyorum farkinda olmadan ve farkettigim zaman is isden gecmis oluyo

bir mucize olsa da bende vazgecsem bu huyumdan :26:

kizlar bu benimde sorunum

yas 29, ama tirnaklarimi yeme degilde kopartiyorum yani agzimla koparmiyorum yine elimle. agzima hic goturmuyorum, kucukken gotururdum ama son 10 yildir falan elle kopartiyorum. Irade desen guclu iradeyee sahibim, mesela hic kotu aliskanliklarim yoktur (sigara dahil)
ama gel gorki bu aliskanligimdan vazgecemiorum. az strese girdimmi (örnegin trafikte, biyere gec kaldigimda, yada tv de heyecanli bisey izledigimde ) tirnaklar gidiyo (((

nadiren de olsa normal uzuyorlar ama bi sinirlenlendimmi acimadan tirnaklara saldiriyorum farkinda olmadan ve farkettigim zaman is isden gecmis oluyo

bir mucize olsa da bende vazgecsem bu huyumdan :26:

aynısını bende yapıyorum,tırnak diplerimde o yüzden patlak patlaktır :25: hani böyle canım bişeye sıkılsa bişeyler düşünsm hemen tırnaklarımla oynarım küçükken yerdim ama şimdi ellerimle kopartır iterim tırnaklarımı etlerimi,belki o yüzden ellerim kalın kaldı :43:

19 yaşındayım annem hala bu yaşta acı oje mi sürüyorsun dedi dün, napayım tırnaklarımı yiyorum yoksa.:52: Tadından iğreniyorum ben belki denersen sen de bırakabilirsin.

kendimi bildim bileli hep tırnak yerim acı oje falan hiç fayda etmezdi küçükken ama farkettm ki renkli ojeler sürünce tırnaklarımı yemiyorum yani tırnakları görmeynce elim ağzıma gitmiyo bu yüzden de tırnaklarımdan hiç oje eksik olmaz :52:

ben de uzun yıllar tırnak yedim. kalyon kullanarak kurtuldum bu alışkanlığımdan. baktım güzel uzadı tırnaklarım gittim manikür yaptırdım ve o görüntü çok hoşuma gitti :31:

şimdi ara ara kemirdiğim olur ama hemen toplarım kendimi. bir de manikür seti aldım, arada bir şımartıyorum kendimi :32:

tırnalarımı yediğm için tiksiniyodum kendimden geçen gün yeni evimize taşındık orda bi arkadşımın ablası kız kardeşinin tırnaklarını yediğini öğrendim bana dediki bnce dedi tırnaklarını güzel tırnaklar görünce saklama özenme dedi kendin olduğun için sewin bnce dedi bnde dayanamıyorum ama güzel tırnaklar görnce hevesleniyorum ama yinede tırnaklarımı yiyorum...:18: :18: :18: :18: :18: :18: :18:
kndime dur diyemiyorum:45: :45: :45:

Merhaba kızlar,

al benden de okadar yok dayanamıyorum, nişanım var tırnak uzatamıyorum napıcam bilmiyorum.. takma trnağa mahkummuyum gene :((((

Kızlar ben de tırnaklarımı yiyordum yiyordum diyorum çünkü bu hafta hiç yemedim gözüm gibi bakıyorum, artık bu tırnak yeme olayından kurtulmak istiyorum nasıl başarabilirim onu da bilmiyorum ama inşallah kurtuluuruz hepimiz...

Bende küçüklüğümden beri yiyordum 1 ay oldu bırakalı her gün renkli ojeler sürerek uzatabildim çok mutluyum hihoo :52:

Aynı sorun bendede var bi kac kere uzatma girisiminde bulundum tirnaklarimi yemiyodum ama aliskanlik surekli elim agzimdaydi tirnaklarim inceldi soyuldu sonra yedim hep aynisi oldu bende pes ettim artik takma tirnak falan artik kullanicam guzel el gorunce icim gidiyor cünkü :(

Aynı sorun bendede var bi kac kere uzatma girisiminde bulundum tirnaklarimi yemiyodum ama aliskanlik surekli elim agzimdaydi tirnaklarim inceldi soyuldu sonra yedim hep aynisi oldu bende pes ettim artik takma tirnak falan artik kullanicam guzel el gorunce icim gidiyor cünkü :(

evet bende yeni uzattıgım için sureklı elım agzımda inceldiler uçları soyulmaya başladı. ojesiz bıraktımmı elim agzıma gidiyo oje surerek uzatmayı dene ojeyi sildikten sonra limonlu ılık suda beklet ki sürekli ojeli olduğu için zarr göruyo tırnak. snra hemen gene oje sur. Takma tırnakla olucak iş değil bende cok kullandım gerçekten işkence gbiler bişeyi tutamıyosn biryere çarptıgında cok acıyor. umarım uzatabilirsin.

tırnak yemek psikolojik destek almanız gereklitini gösteriyor.aynı problem bendede var ...
tıb dilinde obsesif takıntı deniliyor psikolojik rahatsızlıkların (stres,heyecan vs.) dolayı oluyor ..
gecmis olsunnn :34::34:

Merhaba kızlar,

CANIM MERHABA tırnaklarını uzatmak istiyorsan renk renk oje sür o zaman ellerin ister istemez hoşuna gidecek ve tırnak yemeyi bırakacaksın. ben öyle yaptım işe yaradı şimdi tırnaklarım upuzun:1:

Back