Bayanlarda ılk dıkkat ettıgım ellerı ve tırnaklarıdır uzun tırnaklara hastayımmm cok sevıyorummm ama tırnaklarımı bı turlu uzatamıyorum uzamıyorrrrr uzamıyorrrr uzadıgı zamanda hemen kırılıyor pekı ne yapmam lazım evde kendım yapabılıcegım dogal bı yontem varmıııı lutfen yarımcı olunnn:kedi:
Canım;
Uzun yıllar tırnaklarını yemiş biri olarak, uzun tırnaklara ve bakımlı ellere hastayım.fakat son 1 aydır artık herkes benim ellerime hasta...!
Nedenmi?
Ellerim son derece bakımlı ve tırnaklarım uzun.
Kendine iyi bakan bir hanım olarak yıllarca ellerimden utandım bana hiç yakışmıyorlardı. Tırnaklarım uzamıyor kırılıyor, tırnak etlerim kalkıyordu.Ama çok şükür üstesinden geldim.
Bunun formülünüde, benim gibi el ve tırnak sorunu olan hanımlarla senin vasıtanla paylaşmak istedim:lepi:.
1- Şeffaf bir tırnak cilasını alıyoruz ve yarısına kadar boşaltıyoruz.
2-Boşalan bu tırnak cilasının üzerine taze bir limon sıkıyoruz. Çalkalıyoruz.( Bu bizim tırnak güçlendiricimiz olacak, bununla tırnaklarımız sertleşcek ve kırılmayacak.)
3-Tırnaklarımıza bir kere iyi bir yerde manikür yaptırıp daha manikür yaptırmıcaz çünkü tırnak etleri maniküre alışıyor ve sürekli hızlı birşekilde çıkıyor.
4-Bunun yerine, Flormar'ın tırnak etleri için sıvı yağ kıvamında koruyucusu var onu alıp 2 günde bir tırnak etlerimizin etrafına sürüp tırnaklarımızı gerite itekliyoruz ve tırnakları ovalayarak yağı tırnak etlerine yediriyoruz.Göreceksiniz ne tırnak etiniz uzayacak nede küçük küçük kalkmalar olacak, tırnak etleriniz manikürlü gibi olacak .
5- Daha sonra parfümericilerde satılan ve inanın şahsım tarafından kullanılarak %100 kanıtlanmış (Kalyon) isimli tırnak güçlendiricisi var fiyatı 3 TL civarında onuda alıyoruz.
6-Ve Vazelin ellerin ve tırnakların olmazsa olmazı.
Şimdi Bakım Zamanı....!
-İlk önce Ellerimize güzel bir manikür yaptırıp bakıma hazırlayalım.
-Ellerimizi hergün akşam sıcak su ile güzelce yıkayıp, gliserinli bir el kremi ile kremleyelim.Bunu alışkanlık haline getirelim
-2 günde bir 4 nolu şıkta saydığım flormar'ın Tırnak etleri için olan yağı ile ovalayalım ve tırnak etlerini geri geri itelim.
-1 nolu şıkta bahsettiğim karışımı tırnaklarımız üzerine sürelim. Kuruduktan sonra üzerine arzu edilen kaliteli bir ojeyi mutlaka sürelim. İki karışım birden tırnakları daha sert ve güçlü yapıyor.
İki veya üç günde bir ellerimizden ojelerimizi temizleyip, bu işlemleri tekrarlayalım. Arada bir de tırnaklarımızı ve ellerimizi vazelinleyelim.Vazelinde tırnakları güçlendirir.
-Tırnaklarınız uzamaya ve elleriniz yumuşacık olmaya başlayınca 1 nolu şıkta bahsettiğim karışım ile 5 nolu şıkta bahsettiğim Kalyon isimli koruyucuyu dönüşümlü kullanalım.
Sonucunda bana teşekkür değil dua edeceksiniz...kaydirigubbakcemile5