• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Sararması İçin Ne Yapmalıyım Kızlar

orchidea

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
4.390
7
0
Diğer
Çocukluğumdan beri oje sürerim. ellerime bakarım,ama bu günlerde bir de baktım ki uçlara doğru tırnaklarım sararmaya başlamış.
ilk defa başıma geliyor,akıl akıldan üstündür.
ne yapmalıyım sararmaları geçmesi için ve tekrar sararmaması içinnn

Çocukluğumdan beri oje sürerim. ellerime bakarım,ama bu günlerde bir de baktım ki uçlara doğru tırnaklarım sararmaya başlamış.
ilk defa başıma geliyor,akıl akıldan üstündür.
ne yapmalıyım sararmaları geçmesi için ve tekrar sararmaması içinnn

Bende sürekli oje kullanırım ve bir ara aynen baktımki tırnaklarım uclardan başyayarak arkaya dogru turuncuya dönmüş..
bir süre sürmedim kremledim daha sonrada kırmızıdan çok beyaz tonları kullandım..
Sende bir süre ara ver..
geçiyo..
Kırmızı oje ara vermeden kullanınca daha çok oluyo bu durum..

Bende sürekli oje kullanırım ve bir ara aynen baktımki tırnaklarım uclardan başyayarak arkaya dogru turuncuya dönmüş..
bir süre sürmedim kremledim daha sonrada kırmızıdan çok beyaz tonları kullandım..
Sende bir süre ara ver..
geçiyo..
Kırmızı oje ara vermeden kullanınca daha çok oluyo bu durum..

ben de 2 gündür ojelemiyordum,dün dayanamayıp bir ojeledim gece çıkardım. kırmızı oje çok nadir kullanırım ama renk renk sürerim her zaman. geceleri de dinlendiririm. hava almasından çok güneş görmemesinden olabilir.

dayanmaya çalışacağım birkaç gün artık.

Salataya falan limon siktiginiz zaman posali kabugu alin, ic posali kimini tirnaklariniza surun, hatta butun elinize. oynayin o kabukla 10 15 dakika. 1-2 gun yapin, faydasi oluyor. Bende de ayni problem vardi, cozdum. Birde bilinenin aksine koyu renk degil acik renk oje, rakibeyazi falan daha cok sarartirmis tirnaklari.

ojesiz gezmezdim.... tırnaklarım sararmıştı.. sonuçta kimyasal madde..
1-2 ay oje kullanmadım tırnaklarım eski rengine döndü..

Salataya falan limon siktiginiz zaman posali kabugu alin, ic posali kimini tirnaklariniza surun, hatta butun elinize. oynayin o kabukla 10 15 dakika. 1-2 gun yapin, faydasi oluyor. Bende de ayni problem vardi, cozdum. Birde bilinenin aksine koyu renk degil acik renk oje, rakibeyazi falan daha cok sarartirmis tirnaklari.

teşekkür ederim bunun deneyeceğim.

bir de limonlu zeytinyağı okumuştum bi topicte ama bulamıyorum şimdi. bilen duyan var mı?

tırnagı boyayan havasızlık yada gunes görmeme değil ojedeki kimyasal maddeler oje surerken altına top coat kullanın bu sorun olmaz

tırnagı boyayan havasızlık yada gunes görmeme değil ojedeki kimyasal maddeler oje surerken altına top coat kullanın bu sorun olmaz

kullanıyorum ama demek ki uzun zaman olunca etki etmedi sanırım. artık rengi düzelene kadar oje süremeye karar verdim ama içim gidiyor:(:59:

ya bende bu aralar tırnagım sapsarı geziyorum .kuzenim sarı ojemi sürdün fln dedi.o derece sarardı:1:
ama ben daha öncede oje sürerdim sararmadı.kurutucu sıkmıştım acaba ondan mıdır??

ya bende bu aralar tırnagım sapsarı geziyorum .kuzenim sarı ojemi sürdün fln dedi.o derece sarardı:1:
ama ben daha öncede oje sürerdim sararmadı.kurutucu sıkmıştım acaba ondan mıdır??

benim de ilk defa sararıyor. ama kurutucudan olmaz ki. tırnağa temas etmiyor çünkü.

benim de tırnaklarım sararıyor çünkü ojesiz gezmiyorum. ojenin içindeki kimyasallar yapıyor bunu, youknow da söylemiş. ama hep ojeyle gezdiğim için dert etmiyorum şahsen. neticede kimse o çirkinliği görmüyor =) bence tırnaklarınız sararıyorsa oje sürün =D

tırnak sararması ojedense limon sıkıp bi kaba ellerinizi bekletin bembeyaz olur

Haftada iki defa limonlu zeytinyağlı karışım yapıyorum tırnaklarıma.
Hem rengi düzeliyor hem çabuk uzuyor ve güçleniyor..
Mucize gibi..

limon ve zeytinyağını denedim,renginde açılma oldu.
base coatımı da tez elden değiştirdim,şimdilik tırnaklarımda oje var.
nasıl bir şeyse dayamayıp sürüyorum da.
silince artık durumu daha iyi anlarım.

Vücutta herhangi bir hastalık, vitamin eksikliği vs. yoksa tırnak sararmasının iki temel nedeni vardır:
1. ojeller, özellikle koyu renk olanlar. bunun için ojeyi sürmeden önce tırnağa renksiz cila/parlatıcı, hatta mümkünse tırnak besleyici vitaminli olanlardan vs. sürüp sonra ojeyi sürebiliriz.
2. aseton. aseton gerçekten tırnakların çok büyük bir düşmanı. aseton içermeyen oje çıkartıcılar var. bunlar genelde etilasetat içeriyor. etilasetat da zararlıymış ama asetonun yanında baya masum kalıyormuş. etil asetat çok soluyunca zarar veriyormuş.
destek olarak tırnak bakım ürünleri var nerdeyse her markanın. onlar da yardımcı olur. ;) ha bide markası belli olmayan ojelerde zararlı maddeler olabilir onlardan da kaçınalım. tırnakların sarılığı geçsin diye haftalarca hatta aylarca ojesiz gezmek çok sıkıntılı. en iyisi bakım yaparak oje sürmek :)

öje s,ürmeden önce 1 kat parlatıcı sürerseniz sararma olayını baya azaltırsınız. tabii tamamen gideremezsiniz ama ben limon-zeytinyağında bekletiyoru elimi iyi oluyor. ve birde flormarın limon yağını kullanıyorum. oje şişesinde limon yağı ver, güclendiriyor ve uzatıyor ama tırnağı emmesi baya uzun sürüyor bilginize. adı: Repair & Care Oil

Back