merhaba arkadaşlar bende de yaklaşık 6 yıldır tırnak mantarı var.
önce sadece baş parmaklarımda vardı daha sonra diğer tırnaklarıma da bulaşmaya başladı.hepsinin şekli değişti,kötü bir görüntü oldu.hele baş parmaklarımı anlatamam bile.içleri siyah gibi gözüküp dışları epey koyu renk ve acayip kalındı.özellikle yaz geldiğinde çok rahatsız olmaya başladım,sanki herkes ayaklarımı görecek gibi geliyordu ve utanıyordum.çok kötü bir görüntü vardı.internette uzun zaman araştırdım.oluş nedenlerini çözümlerini bulmak için epey bilgi topladım.ve okuduklarımı uygulamaya karar verdim.
kendi kendime bu işe başlarken şunu söylemiştim eğer başarılı ilerlerse burada mutlaka sizlerle paylaşıcam ve benimle aynı durumda olanlara yardımcı olucam.inanırmısınız birisinin tırnağında mantar olduğunu duysam yada görsem hemen yapması gerekenleri anlatmak istiyorum,ne kadar muzdarip olmuşum konudan siz düşünün.
neyse gelelim neler yaptığıma;
ilk önce tırnaklarımı iyice kestim ve törpüledim.küçücük oldu tırnaklarım ama inanın diğer görüntünden o halde bile daha iyiydi.kireç gibi döküldü ve bomboş olan yerleri yok olmasına çalıştım.
sabah uyanır uyanmaz ayaklarımı yıkıyorum ve viks sürüyorum.gün içinde sürekli viks olmasına dikkat ediyorum tırnaklarımın üzerinde.yok olduğunu farkedince tekrar sürüyorum.
akşam olduğunda ise yatmadan önde ayak tırnaklarımı kükürtlü sabunla masaj yaparak yıkıyorum ve iyice kurutuyorum.ve aynı safa kremini sürüyorum.sabaha kadar ayaklarımda kalmasına özen gösteriyorum.
(güneş çok iyi geliyor,özellikle viks sürüp güneşe uzatın ayaklarınızı farkı görün)
mantarın en çok çoğalma yolu nem.ayaklarınızı banyodan sonra yada ıslandığı her zaman mutlaka iyice kurulayın.ve olabildiğince çorap giymeyin evdeyseniz.eğer çorap giymeniz gerekiyorsa %100 pamuk olmasına dikkat edin.
benim yaklaşık 4 ay oldu bu tedaviye başlayalı inanın ayaklarıma bakarken artık daha mutluyum.ilk zamanlarda sarardı iyice daha sonra beyazlaştı ve üst pürüzü düzeldi. epeyde uzadı.bakalım daha devam ediyorum.mükemmel hala getirmeye çalışıcam onları.başarılı olacağıma inanıyorum.
inşallah hepiniz bu dertten kurtulursunuz
mrb kukurtlu sabun ve vıksın faydası nedır ılk defa duydumda
Vicks VapoRub Kremin içeriğinde, mantar önleyici özellikleri bulunan mentol, kafur ve okaliptüs bulunuyor.
Mikrop öldürücü özelliği olan kükürt sabun doktorların bile tavsiye ettiği bir sabundur.
Sanırım birde vicks vaporub'u denemeliyiz..netten araştırdım Mehmet Öz bile kullanıyormuş mantar için..ne kaybederiz ki:)
canım benimde serçe ayak parmagımda o sıkıntı var baş parmagımada sıçradı kapkalın sarı :S tırnak gibi degıl şeklide bozuk ben tırnak makasıyla kesemıyorum onu nemlendırıyorum jiletle kazıyorum peki kazıdıktan sonramı sürmelıyım hemen alıcam bendeAYnı sefa kremi.Aktardan alıyorsun.Aynı sefa kremi olarak bir çok marka adı altında krem satılıyor ama ben mecitefendi aynı sefa kremini aldım.Ve tırnağın mantarlı olan yerini kestim,altı boş zaten tırnağın.Oraya akşamları sürdüm.Benim aldığım kremin fiyatı 7 tl idi.Şimdiden geçmiş olsun.Bende sizin gibi çok çektim ve kullanmadıım şey kalmadı nerdeyse.
çay ağacı yağını mı,kremini mi kullandın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?