Tırnak Batması Tedavisinde İlarzu' nun Yaşadıkları.

ilarzu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
7.128
17
Merhaba arkdaşlar;

Şubat ayından itibaren tırnak batması problemi yaşıyorum. Tedavi sürecini sizlere anlatmak istedim. Doktorlardan duyduklarımı, tırnağın çektirme veya yaktırma gibi müdahaleler ile neler olduğunu sizlerle paylaşmak, nasıl bir durumla karşıkarşıya kaldığınızı nasıl davranmanız gerektiği konularında fikir sahibi olabilmeniz için konuyu açtım hayırlısıylan.

Tedavim hala sürüyor devam ettikçe yazacağım. Sizlerde yaşadıklarınızı yazarsanız birbirmize daha çok yardım etmiş oluruz.

Şubat ayında tırnağımda batma vardı. Et için uzuyor bi türlü çıkartamıyordum. Kendi kendime uğraşırken artık bıkkınlığın da verdiği etki ile tırnağı soldan yuvarlak girdim. Biraz da derin girim geç uzasın diye...

Herşey burda başladı... Tırnağım o gün ağrımaya başladı. Üzerine basamamaya başladım. Ayağımı yere bastığımda ağrı duruyor, kaldırdığımda şiddetli ağırıyordu. Ertesi günü işe gitmedim. Sağlık ocağına sürüne sürüne gittim diyebilirim.

Teyzemde tırnak sorunu vardı ondan biliyorum nasıl birşey olduğunu. Doktora gitmek istemiyordum ama daha da şiddetli ağırıyordu gitmek zorundaydım. Teyzemin doktoru ssk doktoruydu ve çekti tırnağını. Çok acımıştı, ve sorun hallolmamıştı. Şu an hala aynı.

Araştırdım araştırdım bir doktor buldum. Çok iyi dediler falan... Şubatta başladık tedaviye. Tırnakta mantar, iltihap v şekil bozukluğu teşhisi koydu. Dedim ki ekim ayında fuarım var ve ben ayakkabı giymek zorundayım. --Giyersin dedi.

Şubattan hazirana kadar devam ettim ilaçlara. Hiç birinde pek bi değişme olmadı. Bir gün denize gittim. Öğlenden akşam 5 e kadar denizde yüzdüm. Çıktığımda mantarın olmadığını gördüm. Sevindim. Fakat bununla beraber tırnak uzuyor etin içinden kıvrılmış bir şekilde çıkmaya başlıyordu.

İltihap da hafifledi fakat bozukluk süratli bir şekilde ilerliyordu. Haziranda tekrar doktora gittim. Tekrar iltihap yaptığını söyledi. Ben de yakılacaksa yakılsın dedim sonunda. Çünkü ekime az kaldı ve ben şu an tırnağıma çarşaf değse uykumda acıdan fırlıyorum dedim.--Yakalım dedi ve yaktı. Yakma işini tırnakla beraber eti de keserek yaktı. ilk iğne vurdu iki tane ölüyorum sandım. :2:

Sonraki yakma işlemlerini hiç hissetmedim. Sadece kokudan annem bayılacak gibi oldu.

Tırnağı yakarken göstermediler. İşlem bitip gördüğümde gözlerime inanamadım.. Tırnağı bırak parmak gitmiş...

ilaç tedavisi, sabah akşam baticon pansuman yapmaya devam ettim. Kesinlikle su değdirmedim. Ağustos ayında tekrar gittim. Görüntüde bir değişiklik yoktu. Daha kuruydu, sabah bir kabuk koptu içinde sıvı vardı. Doktor güzel dedi. ilk basamağı atlattık şimdi estetik bölümüne geçeceğiz. Tatile gidebilirsin, havuza girebilrsin. Gittim her havuzadan çıkışımda baticona devam ettim. Fakat tatile gittiğimin ilk günü diğer tırnakta batma hissetmeye başladım. Diğeri ağrımıyor şimdi de bu ağrıyordu.

Tatil bitti eve geldim. 1 hafta geçti. İkinci hafta başı diğer tırnaktan gece uyuyamadım. yani bu pazartesi oluyor. Sabah 5 te uyudum. Ağrı kesiciler merhemler falan... Sabah kalktım doktora gittim. Dedim böyle böyle . dedi -- bunu da yakacaz...

olmaz dedim. fuarım var yakamazsınız. başka bişey bulacaksınız. Bana bi kart verdi. dedi ki burda tırnağa tel takıyorlar, seni rahatlatır yürüyebilmeni sağlar.

Çıkarken de benden hiç iyileşmeyen tırnağım için bir dahaki geldiğinizde muayene ücreti alınacaktır 3 ayda bir alınır demezler mi fıttırdım.

Ertesi günü telciye gittim. Kadın benimle 1 saat konuştu. Muayene etti para almadı.

kadının dediklerini anlatacağım şimdi;

cerrah olan doktora gidersen tırnağını çeker, dermotolojiye gidersen yakar, ama pedigri uzmanına (burayı tam bilmiyorum ayak uzmanı doktormuş işte) gidersen ikisini de yapmaz. sadece tel takar onun yanında iyileşmesi için ilaçlar merhemler verir.

şu görüntü berbat bir görüntü.3 aydan beri iltihapı, mantarı kurutamamışsın. Sana doktor tedavi için verdiği tırnak cilasını diğer tırnaklarına da süreceğini söylemedi mi? bunlarda da mantar var ve sıçrıyor. diğer tırnakta çıkmasının sebebi bu.

Eğer işinin uzmanı olsaydı zaten ilk muayenede senden doku kültürü istemeli laboratuarda kontrol ettirmeli, sorunun neden kaynaklandığını tespit edip antibiyotiğini bile ona göre vermeliydi. Fakat doktorun dermatolog olduğundan direk sana genel bir antibiyotik vermiş ve yararlı olmamış. Bir merhem vermemiş. Bu durumda da yumuşak dokun iyleşmemiş. Bu parmak 3 aydan beri bu durumdaysa demek ki tedavi başarısızdır. Devam etmek yanlıştır.

Dedimki ---- fakat benim tırnağım içine kıvrılmıştı yarım ay şeklini geçmiş kendine dönüyordu yakılmadan olmayacaktı.

dedi ki--- biz tırnağın iki tarafından da dönerek ana plaka ile kaynaştığı, tırnağın kendi üzerinden 3 kat kıvrıldığı durumlarda, yani seninkinden kat kat kötü durumda olan tırnakları sadece tel ile iyileştiriyoruz. eğer sen haziranda yaktırmak yerine bana gelseydin şu an ne bu görüntü olacaktı ne de tırnağın batık uzayacaktı. Şu an uzayacak olan tırnağın yine batık uzayacak. şimdi diğer tırnağına bakalım. bu tırnağında mantar var az iltihap var. bunun için diğer tırnağın için verrdiğim antibiyotik etki edecektir, merhem veriyorum onu kullanmaya başla. hemen kendini topalayacaktır zaten. telini de taktık mı tırnağı yavaş yavaş, nasıl diş tellerinde oluyorsa aynen onun gibi kenarlardan yaydırıp tırnak etine yerleştireceğiz. bunu yaparken hiç birşey hissetmeyeceksin. iğne yok, kesme yok, çekme yok...

bu konuşmadan sonra çıktım. randevu aldım önümüzdeki perçembeye. şu an antibiyoriğe başladım. merhemi de sürmeye başlayacağım... gelişmeleri size yazacağım. canlar. eğer ilgilenen olursa tabi:)))

Son düzenleyen: Moderatör:
çok geçmiş olsun!
parmağınızı görünce nerdeyse bayılacaktım.perişan etmişler parmağınızı.

ay ınanmıyoruuuuum nasıl olmuş öyle

benım kardesım de cok cektı tırnak batmasından amelıyat oldu kurtuldu ..

neden uzatmıslar bu kadar ıslemle anlamadım..

ıkı ayak bas parmagında da sorun vardı kestıler kenarları düz seklınde ve batan yerı aldılar

cok fena oldum gorunce cok gecmıs olsun

geçen sene kızkardeşimde yaşamıştı tırnak batmasını,oda ilaçlar,merhemler,pansuman tırnak toparlanamadı bir türlü.derya baykalda doktor görmüştüm tırnak batmasına çözüm diyordu.hemen bukduk nişantaşında muayenehanesi varmış oraya gittik.tırnağı çekmeden,yakmadan işlem yaptı.kardeşimin tırnağı düzeldi.(bayağı tuzluya mal oldu,ama sağlıktan önemli değil.)

Kızlar fotoyu mahsus koydum, yaktırmayı düşünenler karşılaşacakları manzarayı görsünler iistedim. Kadınız açık ayakkabı giyiyoruz, ne kadar zamanda geçecek, aynı şekline gelecek mi?....

Philemon ne yaptırdı tam olarak tel mi benim yaptırmayı düşündüğüm gibi?

çok geçmiş olsun canım, çok üzüldüm yaşadıklarına, benimde bu kış tırnağımda batma oldu, yanlış kesimden dolayı...ben ilgilnemedikçe sorun büyüdü yürüyemez oldum, ayakkabı giyemez oldum, acısından uyuyamaz oldum bende...sonra yaşadığım yerde küçük bir özel hastane var, orda genel cerraha gösterdim, kendi yaptığı bir karışımı verdi bir de antibiyotik, emziriyorum diye hafif bir antibiyotikti.o karışım 3 gün içinde iltihabı akıttı tamamen, tırnağı güzelce kestik, oyulan yerden düzelttik sürekli eşimle, çok şükür oymuş, bir daha yaşamadım o problemi, Allah acil şifalar versin sanada, en kısa zamanda iyileşirsin inşallah canım...:Saruboceq:

hatırladığım kadarıyla tel değildi.dikiş atmıştı.kardeşime sorup daha net bilgi veririm sana.

Geçmiş olsun +18 ibaresi koysaydınız başlığa eyvahedigeldismile

çook geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
inan içim burkuldu. çok fena oldum.
benimde ayaak baş parmaklarımda ki tırnaklar batıyor dar ayakkabı giymedikçe sorun yok tabi ama çok acıyor kimi zaman.
umarım kısa zamanda atlatırsın.

tirnak batmasindan ben de cok cektim ve bu dediklerinin aynisini da yasadim...
kesinlikle normal bir doktora gidilmemesi lazim..
cekiyorlar tirnagi cekince yine batarak uzuyor hic bir iyilesme kaydedilemiyor..
benimki yakilmadi cok sukur cunku o doktor izindeydi o ara...
koca yaz evden disari adimimi atamadim.. acik bir yara gibiydi tirnagim..
sonra duyduk ki tirnagi keserek iylestiren birisi varmis.. arastirdik ettik bulduk onu..
tirnagin batan kismini kokunden itibaren boydan boya kesti.. batan kismina ince bir pamukla ilac koydu sonra tum parmagi ilacladi sardi.. haftaya gel dedi..
uzadikca tirnagimi kesti durdu.. ama tplasan 5 kere felan gitmisimdir.. ve tirnagim cok sukur ki iyilesti..
o kestikten sonra ordaki acik yaram felan da iyilesti zaten..

sana da cok gecmis olsun arzu..

geçmiş olsun
tırnak batmasını bende yaşadım ve yaşıyorum
genetik bişe bu
annemin hamileyken allahım kızımın ayakları bana benzemesin miş duası ama benm ayaklarım ayn annem
annemde dayımda dedem de dedemin babasında olan bişe bu tırnak batması.hatta şöyle söyleyeyim annemin amcasının oğlu daha 40lı bebekkken tırnağı batmıştı iltihap akıyodu bebekten
annem dedem ve dayım tırnaklarını çektirdiler ve yaktırdılar ama buda bi çözüm değilmiş
bu tel işi dikkatimi çekti
tekrar geçmiş olsun
gelişmelerden haberdar edersen sevinirim a.s.

aman allahım çok gecmişlr olsun ilk kezböyle bişey duydum parmagı görünce fenaoldmmm toynak kelimesine çok guldm alemsiniz: )

gecmiş olsun çok kötüymüş.bende aynı sorunu yasadım hemde aynı anda ıkı parmagımdada ama benım kenarlarındaydı.kızıma hamılelıkte çok şişmiştim tırnaklarımı bıle kesemıyodum anneme kestırmıstım oda derınden girdi ve şişmeye devam ettıgım için tırnagım uzadıkca ete gömüldü.intihaplandı ve resmen sankı kenarından et pörtledi.intihap aıkıyodu parmagımdan.doktora gıtmekten korkum zaten orası yer yaptıgı için tırnak tekrardan uzayıp aynı yere gırıyomuş.doktora gıtmeden kendı tedavımle allaha şükür kurtuldum düşünün hemde iki katı acı ıkı parmagımda.nasılmı yaptım gereklı olan malzemeler pamuk törpü kolonya birde biokadin...buraya kadar tamam .şimdi her aksam aynı işlemi yaptım törpümü kolonyayla dezenfekte ettm.biokadını doktum parmkalarıma mıkrobu kırılsın dıye daha sonra nohut tanesı kadar pamugu yuvaladım ve tırnagımın kenarına ıtebıldıgım kadar törpüyle ıttım o batan yere yakın gelene kadar o acıyı hıssedene kadar.her aksam bunu yaptım ıtebıldıgım kadar ıttım ben ıttıkce o tırnak etımdn bıraz daha ayrılıyodu her aksam tekrarlayın sonra bana dua edınsositososito.çok şükür kurtuldum ama bıdaha asla orayı derın kesmedım.rahatım çok şükürolumunekankayizsmile

ilarzu kardeşimden dr.ismini öğrendim.

op.dr.nuri battal. arama motorunda aratırsan sitesinde yazıyor.

Geçmiş olsun canım benim yaa.Şeniz.bi hoş oldum görünceakannehir
Neler yaşamışsın bi tırnak için
mafoldumbenİnşallah bu sefer iyi olur..a.s.​

Kızlar gelişme var, yeni gittiğim o telci dediğim doktorun verdiği antibiyotiği ve antibiyotikli merhemi kullandım 1 hafta daha bitmedi. bugün o yanık yerin hafif yandan kalktığını gördüm. baticonu sürdüm kuruyunca merhemi sürmeden bi kaldırsam mı dedim kaldırdım , yeni deriyi gördüm alttan, tazecik:)))

telcinin verdiği antibiyotiğin içeriğini okdum bugün yumuşak deri yaraları tedavisi falan yazıyordu.

sanırım içeriden toparlıyor fakat tırnağın durumu aynı bi tuhaf, bu gece bi kurcalamayı düşünüyorum kızlar bakalım ne olacak....

bu gece fotosunu çekeceğim şimdiki halini de görün diye, bir de tel işi benim perşembe günü olacak ya, yukarıda okudum bir arkdaşa pamuk iterek geçirdim demiş.

ben de biraz öyle deneyeyim diyorum telle aynı mantık gibi geldi çünkü... geçenlerde yanlardan teyzemle soktuk ama nohut tanesi kadar değil toplu iğne başı kadardı büyüklüğü, o bile feci acıttı... 2 gün acıdı sonra alıştı pamuğa tırnak. geçen hafta gitiğim telci çıkartmıştı. tekrar koymadım pamuk. bir koyayım deneyeyim diyorum canlar.

herkese çok teşekkür ederim paylaştıkları için.

silacaa canım foto kötü biliyorum, insan bakınca yüz ifadesi ekşimsi oluyor ya az da gülsün diye yazdım yazıyı:))

ilarzu çok geçmiş olsun.. çektiğin ızdırabı hisseder gibi oldum birden..
inş biran önce iyileşirsin...çok geçmiş olsun...

fayda gördüğüne sevindim.geçen sene benim tırnağımın kenarında da batma vardı,bende pamuk koymuştum tırnağımın içine,birde çayağacı yağı sürdüm(netten araştırdımdı)düzeldi.tabiiki benimki daha başlar başlamaz önlem aldım(kardeşimin başına gelince ödüm koptu) tekrar geçmiş olsun.

annemde defalarca çektirmiş hala da düzelmedi pedikürcüde kestiriyor artık ama kız kardeşimde bu yaz ameliyat oldu bakalım doktor ilk defa bu kadar batan tırnak gördum demiş düzelir umarım onunkide

o yağa ben de bi bakayım philemoncum çok teşekkürler

you know canım çektirmeseydi keşke ya teyzemin karşı komşusu kız daha liseye gidiyor 6 . ya çektirmiş geçen habire aynı uzuyormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…