Tırnak Batması Tedavisinde İlarzu' nun Yaşadıkları.

benim eşimde 1 seneden fazladır çekiyor ,geçen yıl tırnağının birini çektirdi ,aylarca yerine yeni tırnak gelmedi ,daha sonra tekrar doktora gitti mantar olduğunu söylemiş

cila ,mantar kremi falan kullandı ,tırnak çıkmaya başladı

derken diğer ayağının baş parmağında sorun çıktı geçenlerde ,o tırnak içe kıvrılıp uzamaya başladı ,şimdi de o tırnak için gidicek doktora

çok geçmiş olsun sanada ,ne kadar acı verdiğini eşimden biliyorum

çarşaf değse canım yanıyo demişsin ,yanlışlıkla eşimin ayağına dokunsam deliriyor o da acıdan

benim eşimde 1 seneden fazladır çekiyor ,geçen yıl tırnağının birini çektirdi ,aylarca yerine yeni tırnak gelmedi ,daha sonra tekrar doktora gitti mantar olduğunu söylemiş

cila ,mantar kremi falan kullandı ,tırnak çıkmaya başladı

derken diğer ayağının baş parmağında sorun çıktı geçenlerde ,o tırnak içe kıvrılıp uzamaya başladı ,şimdi de o tırnak için gidicek doktora

çok geçmiş olsun sanada ,ne kadar acı verdiğini eşimden biliyorum

çarşaf değse canım yanıyo demişsin ,yanlışlıkla eşimin ayağına dokunsam deliriyor o da acıdan

arkadaşlar merhaba;

ayağımdaki o simsiyah yara kısmı kurudu doktorun veriği anitibiyotik ve merhem ile şu an sadece tırnağın iç kısmındaki ette az bi kabuk var o kadar. fakat mantar devam:KK43:(

mantar için ilaca devam edeceğim tekrar eczaneye sordum devam et dedi. tel takdak olan doktora daha gitmedim sanırım gideceğim bu gidişle....

bi arkdaşın dediği gibgi pamuk tıkıyorum içe kıvrılmaması için işe yarıyor gibi fakat mantar işini çözmem gerek arkdaşlar...

uff :1shok: geçmiş olsun canımm baharat gözlümm :teselli: a.s.

çok teşekkkürr ederim incir çekirdeğim bidenem

geçmiş olsun canım ya bende konunu takip ediyorum iyi akşamlar

ilarzucum çok geçmiş olsun..
özellikle tırnak mantarlarının tedavisi biraz uzun sürüyo, en azından bi 6 ay kadar filan kullanmak lazım ilaçları..

geçmiş olsun canım yaa...
benimde ellerimde mantar çıktı...
bakalım,1 hafta sonra gel dedi...
ilaç kullanıyorum şimdi...
Allah herkese acil şifalar versin inşallah

canim cok gecmis olsun acil sifalar dilerim sana resimde korku filimleri aratmicak cinsden ohaoldumsmile

ilarzucum çok geçmiş olsun..
özellikle tırnak mantarlarının tedavisi biraz uzun sürüyo, en azından bi 6 ay kadar filan kullanmak lazım ilaçları..

merhaba kızlar öncelikle hoşgeldiniz

konuya bayağıdır giremedim

sizlere çok önemli bir şey söylemek istiyorum

mantarın kısa yollu tedavisini bir arkdaşımdan çok basit bir yöntemle hallediyorum.

olay sadece şu akşam işten gelince sıcak suya (ayaklarınızın dayanabileceği kadar) sirke koyun yarım çay bardağı yeter. ve bekletin soğuyana kadar.

hem ayaklarınız gıcır gıcır tertemiz oluyor -biliyorsunuz elma sirkesi çok yararlı bir sıvıdır. cilt temizliğine de iyi gelir tonik gibi de kullanılır. ayaktaki mantarıma da çok iyi geldi. mesela baş tırnaklarımın yarısından fazlası köke yakın kısmına kadar mantardı. doktor köke kadar uzarsa sorun olur dem,işti. o sıvı karışımı sadece 3 kez hem de farklı günlerde yapmama rağmen (ilk iki gün üst üste yaptım) şu an mantar kısmı tırnaklarımın normalde beyaz olan kısmı kadar küçldü canlar.

benden sölemesi bi deneyin belki sizin de derdinize çare olur

aynı sorunu bende yaşıyorum maalesef hemde senelerdir..ben kendim melhem sürerek yumuşatıp kesiyorum... biriki ay rahatlıyorum sonra gene... cesaret edip çektiremedimde...ilarzu teşekkür ederim canım sana bizimle paylaşımların için...

merhaba kızlar öncelikle hoşgeldiniz

konuya bayağıdır giremedim

sizlere çok önemli bir şey söylemek istiyorum

mantarın kısa yollu tedavisini bir arkdaşımdan çok basit bir yöntemle hallediyorum.

olay sadece şu akşam işten gelince sıcak suya (ayaklarınızın dayanabileceği kadar) sirke koyun yarım çay bardağı yeter. ve bekletin soğuyana kadar.

hem ayaklarınız gıcır gıcır tertemiz oluyor -biliyorsunuz elma sirkesi çok yararlı bir sıvıdır. cilt temizliğine de iyi gelir tonik gibi de kullanılır. ayaktaki mantarıma da çok iyi geldi. mesela baş tırnaklarımın yarısından fazlası köke yakın kısmına kadar mantardı. doktor köke kadar uzarsa sorun olur dem,işti. o sıvı karışımı sadece 3 kez hem de farklı günlerde yapmama rağmen (ilk iki gün üst üste yaptım) şu an mantar kısmı tırnaklarımın normalde beyaz olan kısmı kadar küçldü canlar.

benden sölemesi bi deneyin belki sizin de derdinize çare olur

canım şu anda ne alemde geçti mi mantar ?
ben de geçen hafta doktora gittim, bana mantar için ilaç gibi birşey verdi..gün aşırı tırnağın o kısımlarını törpileyip içerisindeki cilayı sürmek gerekiyor..senin dediğin sirkeyi de sordum evet iyi gelir ama diğer tırnakları eritir, sadece mantarlı tırnakları bekletmen gerek dedi..ben de 1-2 kere kullandım sonra unuttum kullanmayı..

böyle bir ilaç kullanan fayda gören var mı ?

ay ınanmıyoruuuuum nasıl olmuş öyle

benım kardesım de cok cektı tırnak batmasından amelıyat oldu kurtuldu ..

neden uzatmıslar bu kadar ıslemle anlamadım..

ıkı ayak bas parmagında da sorun vardı kestıler kenarları düz seklınde ve batan yerı aldılar

cok fena oldum gorunce cok gecmıs olsun

sumak arkadaşın dediği gibi
tırnak batması annemde , bende, eşimde ve çocuğumda vardı
estetik cerrahinin işleri bu ,diğer yapılan işlemler kesin çözüm deil
oğlumun doğuştan tırnak batması vardı ,40 günlük bebekti , tırnakları iltihaplıydı iki ayak baş parmağı
çocuk doktorumuzun yönlendirmesiyle ,çocuk cerrahisine götürdük ,çekilcek, dedi
7 aylıkken tırnak çekimi için ameliyat oldu ,tırnaklar uzadı ve hala batıyodu oĞlum 1 yaşını geçti hala yürümüyodu emekliyemiyodu ayakkabı bile giydiremiyoduk
çok araştırdık annem vs arAmadığımız tanıdık doktor kalmadı, herkes bişiler tavsiye etti ,lazer ,tel vs
ama hepsini arayıp bilgi aldık bu işlemler için,
inandırıcı gelmedi ,sonra estetik cerrahisini ,acıbadem hastanesindeki doktoru söylediler istanbul acıbademde, ismini hatırlamıyorum ama biz bursadayız ,dedik ,bursadaki acıbademde ki meslektAşım da bu işi yapar güvenebilirsiniz, gidin, dedi
ve gittik,
bizden önce ikiz bebekler varmış ,onları ameliyat etmiş ve şuan hiçbir sorunları yok, dedi
isterseniz görüşün dedi. oğlunuz boşuna ameliyat olmuş ,dedi, çekim kesin sonuç deil, dedi.

tırnakların batan kısmını alıcam , batan kısımlardan bir daha tırnak çıkmaması içinde ordaki tırnak çıkmasını sağlayan hücreleri temizlicem dedi ve estetik dikiş atıcam ,dedi .
ve çok şükür o zAmandan beri hiç bir sorunu yok oğlumun ,
ALLAH razı olsun o doktordan

başka hiçbir işlemle uğraşmanı tavsiye etmem arkadaşım
bu acıyı çok iyi bilirim zamanında ben ortaokuldayken fakülte hastanesinde bir ortapedi doktoru benim tırnağımı ameliyat etmişti bir daha sorunum olmamıştı
DİREK ESTETİK CERRAHINA GİTMENİ TAVSİYE EDERİM
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

selam arkadaşlar,ben 4ay önce doğum yaptım,o günden beri bu acıyı yaşıyorum.bütün sosyal hayatım bitti,çocuğuma bile zor adapte oldum hareketim kısıtlıydı çok canım sıkkındı,2 parmağımdada iltihaplı durum vardı.şimdi birinin iltihabı geçti batma var,diğeri iltihaplı uç kısımlara pamuk koydum,krem ve antibiyotik kullanıyorum.aynı zamanda emziren bir anneyim.uzun süre tedaviye ara vermiştim.şimdi ilaca devam ediyorum.2 doktora gittim biri uzat ilaca devam dedi,biri çektir dedi.bende çektirmek istemiyorum madem bu kadar katlandım bari yaza kadar pamuk vs.yöntemler deniyorum.nasıl geçicek bilmiyorum acaba tırnağı hızlı uzatan besleyen yöntemler varmı.artık bıktım o kadar sıkılıyorumki,imdaaaaat :84:diye bağırmak istiyorum,Allah'ım ne olur bir an önce iyileşsin diye dualar ediyorum.tavsiyelerinizi bekliyorum.iyi gelen kulandığınız ilaçlarıda yazın belki kullanabileceğim ilaçlardır araştırırım,çekilince tekrar ediyor istemiyorum,biliyorumki bu geçince tekrar etmicek genetik değil çünkü,sırf hamilelik ve yanlış tırnak kesimi...:KK57:bu arada bunu yaşayanlarada Allah acil şifalar versin ........

Son düzenleme:
Yaklaşık 4 aydır,ben de tırnak batma sorunu yaşıyorum.Çok acı verici ve sinir bozucu bir durum.Öğretmenim.Tatile girmeyi bekliyorum tedavi için.Hemen tedavi olmayacağını biliyorum.Benimkinde iltihaplı bir durum yok.Çünkü;iki günde bir kaldırıyorum tırnaklarımın batan kısımlarını.İki ayak başparmaklarım.Hiçbir müdahalemde bugünkü kadar acı çekmemiştim.Ağlaya ağlaya kaldırdım.En iyi yöntemin tel tedavisi olduğunu birçok kişiden duydum.Ama;bu rahatsızlığın estetik cerrahiye girdiğini bilmiyordum.Bu bilgi için 'sampuan' a teşekkürlerimi iletiyorum.Nisanda dermatoloğa gitmiş ve tabiki derdime çare bulamamıştım.Şimdi sıra estetik cerrahta.Umarım ben ve bu sorunu yaşayan herkes en kısa zamanda kurtuluruz.
Bu arada tırnak mantarı da vardı bende.8 aylık uzun bir süreçten sonra ondan kurtuldum.3 ay kadar mantar hapı ve tırnak cilasını beraber kullandım.Sonraki aylarda sadece cilaya devam ettim.Mantardan kurtulmak sabır işi kızlar.Ben uzun yıllar onunla uğraşmıştım.Ben kurtulduysam herkes kurtulur heralde :)

çok geçmiş olsun,ALLAH bir daha yaşatmasın RABBİM herkese ŞAFİ adının hürmetine acil şifalar versin Amin

Genetik olan tırnak batması için de estetik cerrahiye mi gitmek gerekir acaba ?

X