ahh tatlım çok şanslısın ben ygs barajı 5 puanla kaçırdım bu sene olmadı üniv seneye mecbur hakkında hayırlısı olsun iyicene araştır konuyu acele etme
Tıp için okuduğun üniversitenin ne önemi var mı ki
Kamuya girmeyecek misin sonuçta
Canım elbette üniversiteler arası geçiş yapabilirsin buna da yatay geçiş deniyor ortalaman yüksekse ve istediğin üniversite yatay geçiş için kontenjan açmışsa başvuruyorsun kabul ediyorlar ya da etmiyorlar. Ancak bu tamamen senin azmine bağlı çok kolay bir şey değil çünkü yatay geçiş yapmak. İnternetten iyice araştır istersen :)
Ayrıca canım benden sana bir tavsiye geçen sene bende aynı yollardan geçtim illa da doktor olucam ben insanlara yardım edicem diye tutturdum daha 1 yılım bitti ama inan pişmanım. Tıp ve sağlığın tüm alanlarının okuması gerçekten çok zor ve insanı yoruyor bu tıp hazırlıkla beraber 7 yıl ama sen oradan çıktığından en az 10 yıl yaşlanmış ve çökmüş olarak çıkıyorsun maalesef. Birde kendin diyorsun işin ucunda TUS var ki o kadar yıl geceni gündüzüne kattıktan sonra bir sınava daha çok yüksek bir tempoda hazırlanmaya ne kadar gücüm kalır kendi adıma bilemiyorum. Yani demem odur ki herkes tıp a gidiyor bu puanla başka yere gidersem olmaz deyip herkesi takip etme iyice düşün sonra karar ver herkes para para para diyor ama yok öyle bir şey senin burada düzgün para kazanmaya başlaman en az 15 yılını alacak ki başka mesleklerdede 15 yılda çok iyi yerlere gelebilirsin. Biraz iç karartıcı oldu biliyorum ama kusura bakma :) tercih sonucundan da haberdar et lütfen :)
canım bir de, arkadaşım da tıp okuyacak şimdi en az onun kadar olmalıyım kendi çapımda gurur yaptımmm ister istemezz :))
sakıııınnn :) :) etrafındakilere kapa gözlerini mutlu olacağın yeri seç sadece ben nerede mutlu olurum diye düşün gerisi boş zamanla diğerlerinin bi önemi kalmaz eğer mutsuzsan
hayat bitmiştir senin için inşallah mutlu olursun seçtiğin meslekte :)
benim bir arkadaşım özel yakın doğuyu tercih etti 1.sınıfı orada bitirdi yatay geçişle balıkesir gibi bir yere geçti geçtiği üni de tam emin değilim ama devlet üniversitesine geçiş yaptı yani.
açıkcası ben yatay geçişte öss puanına bakıldığını hiç duymadım transkripte göre değerlendiriyorlar sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?