• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tıp Fakültesi / yatay geçiş var mı?

ena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
146
2
118
Manisa
kızlar öss puanım pek iyi gelmicek malesef. tıp istiyorum çok iyi olmasa da belki düşük puanlı bi yer tutar. sorum şu, mesela 100. yıl üniversitesine gitsem daha iyi bi üniversiteye geçebilir miyim ? var mı böyle bilidğiniz kişiler ? o göre tercih yapacağım ya da seneye kalacağım..:18:

ahh tatlım çok şanslısın ben ygs barajı 5 puanla kaçırdım bu sene olmadı üniv seneye mecbur hakkında hayırlısı olsun iyicene araştır konuyu acele etme

ahh tatlım çok şanslısın ben ygs barajı 5 puanla kaçırdım bu sene olmadı üniv seneye mecbur hakkında hayırlısı olsun iyicene araştır konuyu acele etme

evet hayırlısı canım inşallah seneye daha iyisini yaparsın. ben de çok kararsızım işte istemediğim bir yerde kalamam. o yüzden geçiş yollarını arıyorum böyle :/

Tıp için okuduğun üniversitenin ne önemi var mı ki
Kamuya girmeyecek misin sonuçta

Son düzenleme:
Tıp için okuduğun üniversitenin ne önemi var mı ki
Kamuya girmeyecek misin sonuçta

öyle fakat bazı üniversitelerde bir tane prof olan bile var bazılarında çok tane. bu işin TUS u da var hem. bir de ben batıda kalıyorum çok doğuya gitmek istemiyorum insanalrın doktorlara yaklaşımları da değişti ve batıda arkadaşım var sanırım en büyük etken de bu :16:

Canım elbette üniversiteler arası geçiş yapabilirsin buna da yatay geçiş deniyor ortalaman yüksekse ve istediğin üniversite yatay geçiş için kontenjan açmışsa başvuruyorsun kabul ediyorlar ya da etmiyorlar. Ancak bu tamamen senin azmine bağlı çok kolay bir şey değil çünkü yatay geçiş yapmak. İnternetten iyice araştır istersen :)

Ayrıca canım benden sana bir tavsiye geçen sene bende aynı yollardan geçtim illa da doktor olucam ben insanlara yardım edicem diye tutturdum daha 1 yılım bitti ama inan pişmanım. Tıp ve sağlığın tüm alanlarının okuması gerçekten çok zor ve insanı yoruyor bu tıp hazırlıkla beraber 7 yıl ama sen oradan çıktığından en az 10 yıl yaşlanmış ve çökmüş olarak çıkıyorsun maalesef. Birde kendin diyorsun işin ucunda TUS var ki o kadar yıl geceni gündüzüne kattıktan sonra bir sınava daha çok yüksek bir tempoda hazırlanmaya ne kadar gücüm kalır kendi adıma bilemiyorum. Yani demem odur ki herkes tıp a gidiyor bu puanla başka yere gidersem olmaz deyip herkesi takip etme iyice düşün sonra karar ver herkes para para para diyor ama yok öyle bir şey senin burada düzgün para kazanmaya başlaman en az 15 yılını alacak ki başka mesleklerdede 15 yılda çok iyi yerlere gelebilirsin. Biraz iç karartıcı oldu biliyorum ama kusura bakma :) tercih sonucundan da haberdar et lütfen :)

Canım elbette üniversiteler arası geçiş yapabilirsin buna da yatay geçiş deniyor ortalaman yüksekse ve istediğin üniversite yatay geçiş için kontenjan açmışsa başvuruyorsun kabul ediyorlar ya da etmiyorlar. Ancak bu tamamen senin azmine bağlı çok kolay bir şey değil çünkü yatay geçiş yapmak. İnternetten iyice araştır istersen :)

canım araştırdım biraz bazıları öss puanına da bakıyor. yani zaten benim puan tutsaydı istediğim yere giderdim saçmalıyorlar sanki. gerçi üni.den üni.ye değişiyor ama bnm cerrahpaşaya geçmem lazım :// orası da öss puanına bakıyor acaba geçen var mı buna rağmen hani belki mülakat sınav falan yapıyorlardır.

Ayrıca canım benden sana bir tavsiye geçen sene bende aynı yollardan geçtim illa da doktor olucam ben insanlara yardım edicem diye tutturdum daha 1 yılım bitti ama inan pişmanım. Tıp ve sağlığın tüm alanlarının okuması gerçekten çok zor ve insanı yoruyor bu tıp hazırlıkla beraber 7 yıl ama sen oradan çıktığından en az 10 yıl yaşlanmış ve çökmüş olarak çıkıyorsun maalesef. Birde kendin diyorsun işin ucunda TUS var ki o kadar yıl geceni gündüzüne kattıktan sonra bir sınava daha çok yüksek bir tempoda hazırlanmaya ne kadar gücüm kalır kendi adıma bilemiyorum. Yani demem odur ki herkes tıp a gidiyor bu puanla başka yere gidersem olmaz deyip herkesi takip etme iyice düşün sonra karar ver herkes para para para diyor ama yok öyle bir şey senin burada düzgün para kazanmaya başlaman en az 15 yılını alacak ki başka mesleklerdede 15 yılda çok iyi yerlere gelebilirsin. Biraz iç karartıcı oldu biliyorum ama kusura bakma :) tercih sonucundan da haberdar et lütfen :)

haklısın fakat tüm bunları göze aldım diyebilirim. ders çalışmasını seven biriyim. hatta sınavda düşük yaptım hocalarım falan çok şaşırdılar. mimarlık ve genetik mühendisliği de seçeneklerim arasında ama hiç araştırmadım açıkcası meslekleri sadece oturdum çalıştım. ama inan bu daha zormuş. :2:

Tercih dönemi insanı sınavdan daha çok yoruyor bilirim sen seçeneklerini değerlendir iyice sınav puanına bakması saçma bir şey zaten girsen şimdide girersin sanmıyorum öyle olduğunu iyice araştır karar vermeden kolay gelsin sana :)

canım bir de, arkadaşım da tıp okuyacak şimdi en az onun kadar olmalıyım kendi çapımda gurur yaptımmm ister istemezz :))

canım bir de, arkadaşım da tıp okuyacak şimdi en az onun kadar olmalıyım kendi çapımda gurur yaptımmm ister istemezz :))

sakıııınnn :) :) etrafındakilere kapa gözlerini mutlu olacağın yeri seç sadece ben nerede mutlu olurum diye düşün gerisi boş zamanla diğerlerinin bi önemi kalmaz eğer mutsuzsan
hayat bitmiştir senin için inşallah mutlu olursun seçtiğin meslekte :)

benim bir arkadaşım özel yakın doğuyu tercih etti 1.sınıfı orada bitirdi yatay geçişle balıkesir gibi bir yere geçti geçtiği üni de tam emin değilim ama devlet üniversitesine geçiş yaptı yani.

sakıııınnn :) :) etrafındakilere kapa gözlerini mutlu olacağın yeri seç sadece ben nerede mutlu olurum diye düşün gerisi boş zamanla diğerlerinin bi önemi kalmaz eğer mutsuzsan
hayat bitmiştir senin için inşallah mutlu olursun seçtiğin meslekte :)

akrep burcuyum oluyor böyle ister istemez :)) çocuklukta beri hayalimdi. ama bilemiyorum ya ://

benim bir arkadaşım özel yakın doğuyu tercih etti 1.sınıfı orada bitirdi yatay geçişle balıkesir gibi bir yere geçti geçtiği üni de tam emin değilim ama devlet üniversitesine geçiş yaptı yani.

yakın doğunun puanı balıkesirden düşük. demek öss puanına bakmamış balıkesir üni. yani üni ortalamasına bakmış. zaten yapmaları gereken de bu dimi.

açıkcası ben yatay geçişte öss puanına bakıldığını hiç duymadım transkripte göre değerlendiriyorlar sanırım

açıkcası ben yatay geçişte öss puanına bakıldığını hiç duymadım transkripte göre değerlendiriyorlar sanırım

yok baktım biraz ben öss puanına bakıyor bazı üniversiteler. hatta en düşük puanla giren öğrencimizden yüksek puanlı olmalısın diyorlar.

konu eskiymiş
arkadaş kazandı mı kazanmadı mı bilemiyorum tabi
yatay geçiş okula bağlı
bazıları puana da bakıyor
bazıları sadece okul başarısına
tus için okul önemli değil
tamamen bireysel inekleme >10 tekrar filan yapmak lazım ki kazanabilesin

Back