Arkadaslar nerdesiniz kimse yok ne hollanda paylasim alaninda nede digerlerinde hollandaya en son gelen benmiyim
demek Tilburg'de yaşıyorsun :) ben de bir zamanlar Tilburg'de yaşıyordum. 13 sene oldu Türkiye'ye geleli. 6 senedir de Hollanda'ya gitmiyorum. İnşallah bu sene Aralık'ta yani sizin tabirinizle 12.ayda :) orada olacağım. çok özledim oraları..burnumda tütüyor resmen. Wandelbos'ta gezmeyi çok özledim.. orayı mutlaka biliyorsundur.
Aslinda Tilburg`u da yasiyorum ama vizeden dolayi 3 ay 3 ay kalip donuyorum bu yuzden her yerini gezemedim Wandelbos`a gitmedim bence hatirlamiyorum Universitenin ordaki ormana gittim 2 yil once noel sabahi her yer bembeyaz karla kapliydi bende orayi cok begeniyorum. Tilburgta kimsem yok haftada birkere kadinlar kulubune gidiyorum turk kadinlar var. Bu kez oturum izniyle donucem insallah ozaman okula baslicam. Neden donus yaptin turkiyeye ?
tek başına sıkıcı olur oralar bilirim. sessiz sakin bir yerdir. ama tabi yerine göre değişiyor. biz West'te yani batı tarafındaydık. çok sakin sessiz bir yer. türkler doldu sonradan :) şimdi ne durumda bilmiyorum. çevre edinmeye bak. dil kursuna mutlaka git. sadece anlamaktan ibaret olmuyor. karşılık verebilirsen çok çok daha güzel olursanırım eş durumundan gittin oraya. benim türkiye'ye dönüş amacım babamın işinden dolayıydi. ailecek geldik. babam sürekli türkiye'ye geliyordu. sonra ani bir kararla Türkiye'ye taşındık.
Profiline baktim mersindemi yasiyorsun bende antepliyim 5 gun sonra antepteyim bu arada kac yasindasin
evet mersindeyim. antep yakınız :) eş durumundan oradasın sanırım, dedim ama onaylamadın. yoksa kaçakmısın kız oralarda
Pardon sorunu atlamisim yok kacak degilim :) evet es durumundan esim hollandali. 2 yil once evlendimyilin 6 ayini hollandada 3 ayini antepte diger 3 ayinida gezerek geciriyoruz oturum alana kadar. Durum boyle oldugu icin henuz bir duzen kuramadim.
Pardon sorunu atlamisim yok kacak degilim :) evet es durumundan esim hollandali. 2 yil once evlendimyilin 6 ayini hollandada 3 ayini antepte diger 3 ayinida gezerek geciriyoruz oturum alana kadar. Durum boyle oldugu icin henuz bir duzen kuramadim.
Evet birde dil sorunumuz var ben kendim ogreniyorum esim mesgul oldugu icin pek yardim edemiyor ama yalniz calismakta kolay degil genellikle turkce konusuyoruz bazen hollandaca cok fazla konusmadigimiz icin ne seviyedeyim bilmiyorum yazmak kolay ama konusmak biraz zor eger istersen bazen hollandaca konusuruz tabi cok kotuyum hollandacada ama iste :) kolay cumleler anlarim ve cevaplarim.
Birazdan cikmam gerekebilir daha dogrusu internetim gidebilir ama sen yazarsan sevinirim.
hollandalı mı eşin ? yoksa türk olup da hollanda vatandaşı mı :) bana nerelisin dediklerinde "hollandalıyım" derdim "mersinli, antepli, adanalı" gibi anlamadında. ama herkes yanlış anlardı "annen mı hollandalı ,yoksa baban mı "derlerdi :) o yüzden böyle garip bir soru çıktı ortaya. aklıma bu anım geldi :) eğer eşin hollandalıysa hollandaca öğrenmen çok daha kolay olur. çat pat da olsa bir şeyler öğrendin mi ? flemenkçe kaba bir dildir ama biz türkler iyi beceririz o dili konuşmayı :) yani bence. ben 28 yaşındayım sen?
Evet esim asln hollandali (yabanci) Evet catpat bisiler var ama cok iyi degil pratik yapmam gerek. bende 26 yasindayim
Evet esim asln hollandali (yabanci) Evet catpat bisiler var ama cok iyi degil pratik yapmam gerek. bende 26 yasindayim
nerden buldun kızz Hollandalıyı :)) yanlış anlama nolur.. nerden nereye olaya bak :) çok şaşırdım. kültür falan zorlğu da oluyordur. en çok zorlandığın şey ne?
ik heb een vrinden in die site. Eindelijk :) ik ben gelukig.
Yok neden yanlis anlayayim. Esim gezmeyi seven bir insan 3 yilonce turkiyeye gelmisti kolunu kirmis antepte ve doktor raporuyla 4 hafta seyahat etmesi yasakti o sirada tanistik gitmekten vazgecti bir sure daha kaldi antepte o surede asik olduk ve evlendik simdi hayatimi hollandaya tasidim cok zor tabi ama onun sevgisiyle ustesinden gelmeye calisiyorum butun zorluklarin
ik ben ook blij dat ik jou heb gevonden :) artık sıkılmaya son
woow harikaa. allllah hep mesut etsin. peki ailen falan nasıl karşıladı? alışılmış düzeni bırakıp yeni bir düzene başlamak gerçekten zor olsa gerek ama eşin yardımcı oluyorsa geen probleem
oda ayri bir hikaye ama esimi ilk en buyuk risk babamla tanistirdim gorur gormez cok sevdiler annemde babamda `bizim icin seni mutlu etmesi onemli dini,irki farketmez` dediler kader iste hersey bir anda olu verdi normalde hollandalilar pek evlenmezler ama bizimki oluverdi :)