Tiktok rusları da taşmış gerçekten.

İlgilendim tabi ilgilenmez miyim :) bir ara acaba keşfedilmemiş asperger sendromlu olabilir miyim diye bile düşündüm. Hali hazırda geçmişte duygu durum bozukluğu teşhisim var lakin bipolar değilim. Dönemsel olarak duygu durumda ani iniş çıkışlar oluyor lakin kalıcı değil. Ataklar mani derecesinde olmuyor. Depresif hal de bipolar teşhisi almış kişiler kadar ağır geçmiyor. Bipolar değilim ancak duygu durum bozukluğu zaman zaman görülüyor.

Mesela şu an enerjim ve üretkenliğim yüksek lakin bir hafta sonra tuvalete gitmek bile zulüm gelebiliyor. Strese karşı dayanaklı değilim ve bu da duygu durumumu bozuyor. Aynı zamanda kontrol seven bir model olduğum için beklenmedik gelişmeler, planlanmamış değişimler ruh halimde ani çöküşe ya da yükselmeye sebep olabiliyor.

Esasında kendimi oldukça iyi tanıyorum. Hangi durumda ne tepki vereceğimi biliyorum. Ancak dediğim gibi bipolar değilim. Belli bir teşhisim yok. Duruma ve zamana göre çeşitli teşhisler aldım tedavi oldum. Şu an eskisi kadar olmasa da minnak bir anksiyete sorunum var. Ki bu durumu kabullendim iyileştirmeye çalışıyorum. Durum budur :)

Son düzenleme:
Hastalık teşhisiniz nedir? Böyle dönemlerim olmuştu. Neyden kaçıyorsunuz acaba.
Bu halinizin nedeni kaçış aslında. Hayatınızın sorumluluğunu almak zor geliyor değil mi? Bu duyguyu tanıyorum.

İdrak yollarım iltihaplı ajsjsj. Ya da beynim yok gerçi mrda göründü en son ama yavaş yavaş eriyor olabilir. Anksiyete, dönemsel duygu durum bozukluğu, bir dönem okb, doğum sonrası bir dönem panik bozukluk, kısa zaman önce de majör depresyon.

Ben bu adlara çok takılmıyorum. Gittiğim doktorların ortak fikri benim bunlarla başa çıkıp iyileştirebilme gücümün ve azmimin olduğuydu. Gerçekten çoğu zaman ilaçsız şekilde iyileşme gösterdim. Tamamen geçmiyor elbette ama şekil değiştiriyor, belirtileri kayboluyor. Okb büyük oranda iyileşti mesela. Panik bozukluk yaşamıyorum artık. Ani ölüm ya da hastalık haberi olursa açığa çıkıyor sadece.

Geçmez, ya daha büyüyerek gelir ya şekil değiştirir hastalık. Çünkü stres heryerde. Üzüntü anında çabuk yıkılıyoruz. Çabuk toplamak gerek bu yüzden.

Bunların içinde yenilmesi en güç okb ki onu halletmişsiniz. Halledemeyeceğiniz psikolojik nevrotik durum yok bence..

Okb yenilmesi en güç olan değil yahu. Belli bir disiplinle yapılanın aksini yapmaya çalışarak atlatmak mümkün olabiliyor. Eylemde okb yi yendim ama zihinsel olarak zaman zaman hala zorluyor. Beni en çok yıpratan anksiyete oldu. Ki onu yenmeyi başaramadım hala.

Aslında okb tıbbi olarak yıkması bu listede en güç olan. Anksiyete ilaçlarla ve terapiyle yenilmesi daha kolay ama şiddeti de önemli tabi. Yoğun anksiyete yaşayıp koridorlarda dakikalarca ağlayarak gezen bi türlü sakinleşemeyen hastalar da hatırlıyorum. Aslında biliyor musunuz , hepsi yaşadığımız bazı olayları yanlış kodlamamız sonucu gerçekleşiyor ve bence iyi bi psikolog ile emdr çalışması yapmak gerçekten çok çok etkili bi tedavi.

Grup terapisine başladım. Haftada bir 12 hafta gideceğim. Eğlenceli geldi bana valla :) kısır yapıp götüresim var hatta. Sosyalleşme aracı olarak kullanıyor da olabilirim bilmiyorum ama rahattım terapide. Bakalım sonuç verecek mi. Ben yaşadıklarımın sebebini biliyorum aslında. Temelde ailemi affedemiyor oluşum yüzünden iyileştiremiyorum kendimi.

Edit :başka bircevap buraya geçmiş sildim :)

Son düzenleme:
Işte sebebini biliyor olmanız süper. Zaten oradan yola çıkıp tedavi olacaksınız. Araştırın deneyin derim. Oturup travma aramanıza da gerek yok. Siz zaten farkındalığı yüksek birisiniz. Şu olay bende şöyle iz bıraktı, bu olaydan da o yüzden bu kadar etkilendim gibi çıkarımlar da yapabiliyorsanız o olayları beyninize sadece farklı kodlamak kalmış. Bunu da emdr ile yaparsanız iş bitmiştir ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…