Tıkınırcasına yeme bozukluğundan kurtulamiyorum

Bende de var. Üniversite yıllarımda stresli bi senemde açığa çıktı ve sürekli devam etti. Ara ara sizin gibi diyetlere girdim, ama sonrasında yine kendimi yemekte buldum.

Şu an en kilolu olduğum dönemdeyim. İşe gitmek istemediğim bi dönemde daha da kilo aldım.
6-7 ay kadar yeme bozuklukları üzerine çalışan bi psikologtan terapi aldım. Çok verimli geçmediğini düşünüp bıraktım. Yeme kayıtları tutuyordum. Seanslarda sosyalleştiğim zaman daha az yediğimi fark etmişti psikoloğum. Sosyalleşebileceğim aktiviteler, kurslar bulmayı düşünüyorum; belki bi çare olabilir.

Bu düşünce de sağlıklı değil bence ama zayıflamaya çalıştığım veya fazlaca yemek yediğim günlerdeki döngüyü kırabilmek için yürüyüşe çıkıyordum. Etkili oluyordu da, birkaç gün sonrasında yemelerim düzene giriyordu.

Umarım çözebilirsiniz, çözebiliriz
 
Benimde eskiden vardı,ama artık yok,bol su veya sıvı şeyler içerek midemi dolduruyorum,yada salata yapıyorum,abur cubur yıllardır almıyorum eve.
O yüzden aşmam daha rahat oldu.Zamanla vücut istemiyor artık
 
Bende yemek yemek istiyorum ama yiyemiyorum kilo alamıyorum üstüne de hamileyim ah sizinle derdimiz ne kadar ters benxe psikolojik ya tedavi olun
 
Dürtü kontrol bozukluğu türevi bir şey bu. Binge eating, bende de vardı. Hatta bir dönem aşırı yiyordum bir dönem hiçbir şey yemiyordum yediğimi de isteyerek kusuyordum. Tetikleyen şeyler var, onları takip edip bulman ve uzak durman lazım. İlaç kullanmadan çözmek imkansız. Antidepresan falan da değil antipsikotik ilaçlar kullandım. Şu an herhangi bir yeme bozukluğum yok ama sağlık sorunlarım devam ediyor. İnsülin direncim ve tshım yüksek. Mutlaka tedavi olmalısın
 
Pkos gördüm yazında eğer yanlış değilse , pkos varsa eğer ilerde evlenirsen ki evli olup olmadığını da atlamış olabilirim uzun baya postun o yüzden kusura bakma .. bu rahatsızlıkta Zaten yeme içme bozukluğu oluyor daha sonra kilo aldıkça insülin direnci ortaya çıkıyor sonra kolestrol tavan yapıyor adetler gel git yaşıyor .. yüzde yağlanma sivilcelenme tüylenme Türlü türlü şeyler oluyor bu kalp damat tıkanıklığa kadar gider. Lütfen bir diyetisyen yardımı al. Sen yedikçe bu durum değişmiyor sadece sen yemekle duygularını kapatıyorsun ve yemek yedikçe mutlu hissediyorsun kendini öyle mutlu ediyorsun herşeyi boşverip o dolabın kapısını aç kapa sürekli öfkelen tavaya yemek koy oh yağlı yağlı ağlak ağlak otur çikolata cips ye neler oluyor biliyormusun sonra ? İlerde çocuk sahibi olamıyorsun .. çooooook uzun yıllarını almaya başlıyor bunlardan geçtim kuzum acilen diyetisyen yardımı al ve şu doktorlara görün harekete geç.

- Endokrin doktoru TSH kontrol altına aldır. Tiroid kontrolü yani. Gerekirse metabolizmayı hızlandırmak için tiroid ilacı verilir.

- şekerine baktır insülin direnci olduğu için doktorun sana glifor tarzı bir şeker ilacı reçete edebilir. Bununla birlikte diyet yapıldığı zaman mükemmel bir sonuç alınıyor. Süreyi de kısaltıyor neden? Çünkü iştah azaltılıyor biraz mide bulantısı karın ağrısı yapsa da iştah kapattığı için diyetle birlikte hızlanıyor bu süreç.

Bunların yanı sıra hareket etmek çok önemli havalar artık ısınmaya başlıyor hergün bir saat yürüyüş özellikle de aç karına yapıldığında yağ yakıyor. Kendine bir iyilik yap sen kendine değer vermezsen kimse vermez kimse de seni elinden tutup kaldırmaz bu bir gerçek.
 
Akapunktur denediniz mi? Devlet hastanelerinde de oluyor. MHRS den tamamlayici tıp bolumunden randevu alınıyordu sanırım. Yine orda hipnoz da var
 
Ne yazikki psikolojik kökenli durumların irade ile çözüleceğini düşünmüyorum ben. Psikologla süreç çok uzun ve masraflı oluyor.
Biraz da alternatif tıbba yönelin isterseniz. Umarım faydası olur. Ben henüz okumadım ama hayatı yeniden keşfedin kitabını okudunuz mu?
 
Bazı insanlarda stres yemek ihtiyacı getirir. Mesela temizlik yapmak benim için stres kaynağı. Daha doğrusu az zamanda çok temizlik yapmam gerektiğinde. Ve hep temizlik arasında abur cubur aldırırim eşime. Stresten aklıma o gelir çünkü. Yine ders çalışırken de aynı şekilde cips kola çeker canım. Sıkıntıdan ağzım boş durmasin diye. Normal zamanda sağlıklı beslenirim. Boşken de. Yani bence ilgisi yok bununla.
 
Devlet hastanesinde psikiyatriste psikologla görüşmek istiyorum dersen, sana psikologdan yer açıyor randevu alabiliyorsun canim bilgin olsun
Emin misiniz. Terapi yapamıyor demişti benim doktorum. Sadece hastane testlerini yapabiliyor demişti. Annem nöroloji ye gittiğinde devletteki psikolog bir test yaptı mesela. Ama terapi yapamıyorlar diye biliyorum. Belediyelerin hizmeti oluyor ama
 
Ya yürüyüş grubu mu kursak. Benim de ihtiyacım var ama düzenli hale getiremedim. Konu açmıştım hatta. Amerika'da falan aynı dertten muzdaripler bir araya gelip konuşuyorlar ya o hesap. Telegram kullanıyorsanız birbirimizi gaza getirecegimiz bir grup olsa ben motive olurum gibi.
 
Terapiyi bilmiyorum, terapi yapanı ben de duymadım yalnızca o şekilde psikologa yer açıldığını söyledim.
Şehir hastanesinde durum farklıdır belki onu bilemiyorum, araştırmak gerekli
 
Terapiyi bilmiyorum, terapi yapanı ben de duymadım yalnızca o şekilde psikologa yer açıldığını söyledim.
Şehir hastanesinde durum farklıdır belki onu bilemiyorum, araştırmak gerekli
Ben özellikle devletteki psikiyatriste söylemiştim. Bana bu şekilde açıklamıştı. İlaç kullanmak istemiyrodum çünkü. Psikologa yönlendirir misiniz dedim. Onlar anca hastanenin testlerine yetişiyor terapi yapmıyorlar dedi.
Ama İBB nin psikoguna gittim. Pek verimli olmuyor ama hiç yoktan iyidir. Kime denk geldiğin önemli. Şu anda da ücretli terapiye gidiyorum. O ne kadar faydalı olacak göreceğim. Psikoloji ilmine inancımı kaybetmek üzere gibiyim hayırlısı. Yani süreç çok uzun oluyor. Biraz daha net sonuçlar görmek istiyoruz belki bundandır bilmiyorum ama ücretli olanın masrafının altından kalkmak çok zor. Ben yüzde 50 indirimli aldığım halde zorlanıyorum.
 
Benim arkadaşımın kedi fobisi vardı, devlet hastanesinde psikologa gitti şu an şehir hastanesinde gidiyor.
Bir arkadaşım daha gitti, anlattığı olay karşısında psikologun "sana müstehak" demesinden sonra bırakmıştı dhjdndd
Gidiliyor, sadece test amaçlı değil ama ne kadar verimli olur orasını gerçekten bilemiyorum.
Evet ücretli olan gerçekten çok yüksek fiyatta, online olarak görüşmelerde var belki daha uygun fiyatıdır bilemiyorum ama şu an başka bir arkadaşım da özele gidiyor. Hipnozla sigarayı bıraktı, işini hakkıyla yapan insana denk gelince gerçekten insanı çok değiştiriyor
 
Bizim kurumun da psikologu var ama bana saçma sapan bir yorum yaptı bıraktım. İBB de bir tanesi ile benim hayatımdaki bir degisimden dolayı farklı yöne evrildi terapi. Sonra kendisi yer değiştirdi yarım kaldı. Başka birine devretti. O kişide hep aynı şeyleri söyleyip durdu. Çok tekrara girince terapi devam etmedim ben de. Bu seferkini bilemiyorum. Online ve yüzyüze aynıydı benim sorduklarımda. Sadece ilçemizde bir üniversite var ve burda yaşayanlara yüzde 50 indirimli. O yüzden burdan devam ediyorum ama şimdiden bütçemi zorladı. Gözüm taksimetrede gibi hissediyorum. Bıraksam zaten 3 seans nerdeyse sorun tespit kısmına gitti gibi. Tam fayda göreceğim yerde bırakmak olmaz. Bir on seans falan alırım ama işte ne kadar yeter belli degil.
 
Çoğu o şekilde kalitesini bulmak gerçekten çok zor. Biraz dayanın, götürebildiğiniz yere kadar götürün. İnşallah tamamlayabilirsiniz
 
Reactions: Gif
Bence bunun kökenine inmek gerek. En başta bunu tetikleyen psikolojik şeyler belli ki. Ama bunun da ötesinde en kökende PCOS olabilir. Ve pcosu da tetikleyen belki de özel yaşantınız. Ve bir kısır döngü oluyor olabilir. Bana kalırsa mümkünse bi psikolog ile görüşün. Bir de insülin direncini kırma yolları arayın. Bence önce bi doktora gidin dahiliye özellikle, şekerden tutun kolestrol d vitamini magnezyum demir tüm değerlere baktırın. Eksikliklere göre takviyelere başlayın. Pcosa en iyi gelen şeyler takviyeler (ben bunu 30umda öğrendim keşke daha önce bilseydim) omega 3 yani balık yağı, koenzim q10, berberin, NAC, melatonin gibi takviyeler kullanarak 2 aydır güzel bi diyetle 5 kilo verdim. Gün içinde sabahtan tatlı bi şey atmazsam ağzıma ve o gün protein özellikle tavuk balık et yersem tok durabiliyorum fazla bi salata ile. Hafta içi mutlaka kuru fasülye nohut yeşil mercimek kırmızı mercimek(çorba) yiyorum. Bunlar baya doyurucu oluyor. Diyelim canım tatlı çekti durduramıyorum kendimi, az bir bitter çikolatayı aynı anda 5 badem 5 fındıkla yiyorum, ki insülin direncimi aşırı yükseltmesin. Böyle böyle kontrol etmeye çalışıyorum. Ha bunları neden anlattım çünkü bende de pcos var ve biz bir ömür bununla yaşayacağız, kısır döngüyü kırmamız gerek. Ve yaşın çok genç aralıklı oruçtan tut. Bu pcosun kökenine inip neye iyi geldiğine çok erkenden bakmaya başlaman lazım. Tabii bu dediklerimden önce psikolojik bi yardım da gerekiyor gibi ama ben pcosun her şeyi azıttığını düşünüyorum. Hormon değerlerine de baktır ve onları bi diyetisyenle ya da kendin araştırarak dengele. Vitaminleri araştır. İnsülini daha kontrol halinde tutabilirler.
 
Ben katılırım :) spora başlayayım diyorum hem disipline sokar, sosyalleşirim vs. Yani umarım
 
Söylediklerinize aynen katılıyorum ama ben diyetisyenden çok fayda gördüm. Bir kere yemek yemeği öğreniyor insan. Hangi gıdalar sonradan açlık hissi uyandırır hangileri uzun süre tok tutar, onları öğreniyorsunuz. Bu arada kişi şeker hastası olmasa bile açlık krizlerini önlemek için şeker dengesini korumak lazım ve bunun için belli öğünlerin ardından belli saatlerde ara öğünler tüketmek önemli, örneğin protein ağırlıklı bir öğünden 3,5-4 saat sonra, karbonhidrat ağırlıklı bir öğünden 2-2,5 saat sonra. Bir de hangi gıdayı ne ile tüketmeniz gerektiği gibi belli hileler öğreniyorsunuz.
Ben evime asla paketli bisküvi, çikolata, cips gibi gıdalar almıyorum. Böylece kriz geldiğinde bu gıdaları evde bulamadığım için onun yerine sebze yemeği tüketmek, veya bir konserve nohut veya bezelye açmak, veya bir haşlanmış yumurta, ya da yoğurt ya da bir bardak sütlü neskafe içmek çözüm oluyor mesela. Canım çok tatlı isterse 2 kuru incir ve ceviz. Rafine şekeri hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Rafine şekerli bir gıda tükettiğimde ise (ki evde olmadığı için ya dışarıda ya da misafirlikte falan yediğim oluyor) onu bir bardak tarçınlı süt veya bir kase tarçınlı yoğurt ile dengelemeye çalışıyorum. Evet terapi şart ama bu bağlamda diyetisyen desteği de yabana atılmamalı.
 
Çikolata yerine bezelye mii ben de haftalardır diyetteyim sinirlerim bozuldu görünce diyetisyen konusunda katılıyorum size, ilk defa diyetisyenle ilerledim ve çok hızlı sonuçlar aldım doğum sonrası. Benim sorunum da tatlı, şeker, çikolata, biri ikram etse yiyelim dese hemen uyuyorum hiç irade gösteremiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…