thy kabin memurluğu mülakatı

Vuvuzela

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
2.683
3.911
373
37
Arkadaşlar 5 gün sonra ilk mülakata gireceğim. İçinizde daha önce mülakata girmiş olanlar yada kabin memuru olarak çalışanlar varsa yardım edebilirler mi?
Mülakat tam olarak nasıl? İpucu verirseniz çok sevinirim.

Torpilsiz girmek zor malesef.
En azından bir tanıdıgınız olmalı.
Ama mesela pegasus , onur , atlas jet bunlarla baslarsınız bir kaç yıla thy ye gecebilirsiniz.
Daha kolay olur.

bende girdim bizim grupta ilk gün yaklaşık 70 kişi vardı 2. güne 30 kişi kalmıştık son aşamaya yani psikolog mülakatına giren 10 kişiydi ve tabiki hepsini geçtim son aşamada elendim sanırım referansım pek hoşlarına gitmedi atlas jetin ilanı var bugunlerde kapanmadıysa başvurun derim girmek daha kolay

bu arada aşama aşama yazıyorum
ilk boy kilo dövme kontrolü eğer geçerseniz 2.aşama bilgisayarda kişilik envanteri ve ingilizce test 3.aşama birebir türkçe mülakat bu işi neden istediginizi okudugunuz okulu ingilizce seviyenizi kabin memurunun görevlerini soruyorlar 4.aşama grup mülakatı 6 kişilik gruplar halinde odaya geçiyorsunuz ve kagıtta yazılan konu hakkında tartısıp karara varmanız gerekiyor buraya kadar 1. günde oluyor sonuclar nete düşüyor eğer gecerseniz 2. gün aşamaları ilk önce türkçe mülakat 3 kişi tarafından tek mülakata alınıyorsunuz üçü birden soru sorabiliyor olabildigi kadar çok soru cevaplamaya calısın odaya girince oturabilirmiyim diye sormadan oturmayın çantanızı yandaki sandalyeye koymanız isteniyor onlar söylemeden koymayın daha sonra ingilizce mülakata giriyorsunuz David bey olur büyük ihtimal ingiliz aksanıyla konusuyor bazen yuvarladıgı için kelimeler arada kaynayabiliyor ama anlasılıyor bu meslegi neden istiyorsun ? bugun buraya neyle geldin ? nerede yasıyorsun ?saçlarını haftada kaç defa yıkarsın ? ingilizceyi ne kadar biliyorsun ? masamdaki balığı barbeküde pişireyimmi? mesela öğretmen olanlara neden öğretmenlik değilde bu meslek fln diye soruyor? genel olarak zorlayıcı değil kalıplar bunlar bundan sonra son aşama psikolog mülakatı burdada 6 kişilik gruplarla alıyorlar ne sordugu neye göre eledikleri belli değil mesela elele tutusup daire olun fln diyor bazen bazende klasik mürekkep lekelerinde ne gördüğünüz fln soruluyor bu aşamayıda geçerseniz bitmiş oluyor sizden gerekli belgeleri istiyorlar sağlık raporu vs. yaklaşık 70 günlük eğitim süreci başlıyor konaklayacak yer verilmiyor aklıma gelenler bunlar sorularınız olursa yanıtlayabilirim

ben alındım ama sağlık raporu kısmında elendim, burun deviasyonum varmıs, ucuslarda yüksek basınct altında duyma kaybım olurmus çalışamazmışım bu rapor için de 400 tl ödeme yapıyorsunuz
operasyon geçir diğer alımlarda eğitimden başla direkt dediler
tecrübelerimi ileteyim tam olarak kriterlerini anlayamadım ama çok gösterişli makyajlı tipler istemiyorlar
daha sade ama bakımlı ve kesinlikle ama kesinlikle iyi bir ingilizce istiyorlar
artık özel bir insan kaynakları şirketine vermişler alımları yani psikolog alımlarına kadar torpil kesinlikle ama kesinlikle yok..
ilk gün arkadaşların da dediği gibi boy-kilo, kişilik envanteri, zeka testi ve ingilizce yazılı sınav var.
sonrasında bir adamla birebir konuşuyorsunuz neden burayı istiyorsun, falan tarzı sorular soruyor ama ters bir uslupla mesela bana öncesinde mankenlik yapıyormussun, kabin memurlarının uzun ucuslarda tuvalet temızledıgını bılıyor muydun senin tarzında nazik biri bunları kaldırabilir mi dedi
sonrasında 6 kişilik grup mulakatı var eline bi metin veriyorlar o metin üzerinden tartışıyorsun
2. gün heyet karsısına cıkıyorsun yaklasık 5-6 kişiler ve her taraftan sıkıstırıyorlar seni
ingilizce sözlü sınavı da ingiliz bir bayanla bir erkek yapıyor çok şeker insanlar, stresini gidermek için ellerinden geleni yapıyorlar:)
psikologta da artık o kadar sinirine oynuyorlarki
şekiller falan gösteriyorlar tabi caizse ne kadar sabırlı ve sakinsin onu ölçüyorlar..
maaş ilk etapta 3000 lira dolaylarında başlamadan önce 3 ay eğitim var eğitim döneminde maaş vermiyorlar.
maaş ilk etapta çok iyi gelebilir ama yeri geliyor günde 15 saat çalışıyorsun

psikolog alımları demişim aşaması dicektim:)

her aşamada torpil var arkadaşım çünkü girmişsin biliyorsun türkçe mülakatla ingilizce aynı gün oluyor türkçe mülakattan çıktıktan sonra ingilizce için bekleyen biri netten bakıyor aşamanız sonlandırıldı diyor ama ona ingilizceye gireceksin diyorlar orda ağzıyla kuş tutsa da elendi kayıtlara geçti yani torpil her aşamada var insan kaynakları sadece 1. günde var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…