- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.653
- 448
- Konu Sahibi alwaysmille
-
Şöyle ki Thulium lazer (aslında lavieen,thulium kendisinin sahip olduğu dalga boyudur) epidermis bazal tabakasındaki lekelere etki ederke bir nevi epidermis,dermis bileşkesinde bir mikrodermabrazyona sebep oluyor. Cilt uygulanan bu işlem sonrasında hasarlandığı için iyileşmeye ve kolojen üretimine hız veriyor ve bu sayede lekeler yeni üretilen sağlıklı hücreler sayesinde yavaş yavaş geriliyor. Bu bir anda olmuyor tabi. Cilt ortalama 28 -45 günde kendini yenilemekte. O yüzden beklemek lazım ama açıkcası ben daha kısa dönemde daha net sonuçlar alacağımı düşünmüştüm. Bugün 12. gün. O kabuklar tamamen gittiler. Leke aynen ortada. Sağlık personeli olmam sebebi ile tanıdığım bir çok hekime durumu fotoğraflı olarak aktardığımda , sabırlı olunması gerektiğini,bu lazerin sonuçlarının yavaş yavaş ortalama 3 haftada alındığını söylediler. Hepsinin ortak belirttiği nokta lekelere en etkili lazer olduğu.Bakalım..
Merhabalar. Ben yaptıralı 2 hafta oldu yüzümdeki siyahlıklar döküldü fakar yüzümde alerji olmuşum gibi kızarıklıklar oldu. Çok hassaslaştı bu normal miŞöyle ki Thulium lazer (aslında lavieen,thulium kendisinin sahip olduğu dalga boyudur) epidermis bazal tabakasındaki lekelere etki ederke bir nevi epidermis,dermis bileşkesinde bir mikrodermabrazyona sebep oluyor. Cilt uygulanan bu işlem sonrasında hasarlandığı için iyileşmeye ve kolojen üretimine hız veriyor ve bu sayede lekeler yeni üretilen sağlıklı hücreler sayesinde yavaş yavaş geriliyor. Bu bir anda olmuyor tabi. Cilt ortalama 28 -45 günde kendini yenilemekte. O yüzden beklemek lazım ama açıkcası ben daha kısa dönemde daha net sonuçlar alacağımı düşünmüştüm. Bugün 12. gün. O kabuklar tamamen gittiler. Leke aynen ortada. Sağlık personeli olmam sebebi ile tanıdığım bir çok hekime durumu fotoğraflı olarak aktardığımda , sabırlı olunması gerektiğini,bu lazerin sonuçlarının yavaş yavaş ortalama 3 haftada alındığını söylediler. Hepsinin ortak belirttiği nokta lekelere en etkili lazer olduğu.Bakalım..
Yani kızarıklık olması normal ancak bu kızarıklık ile beraber yanma batma oluyorsa doktorunuza başvurun derhal. Size nemlendirici vermeleri lazım hametan tarzı hem nemlendiren hem de doku tamir edici bir takım pomatlar kullanmanız gerekmekte..Merhabalar. Ben yaptıralı 2 hafta oldu yüzümdeki siyahlıklar döküldü fakar yüzümde alerji olmuşum gibi kızarıklıklar oldu. Çok hassaslaştı bu normal mi
Merhabalar, ben ikinci seansı da yaptırdım ancak çok büyük değişiklik görmedim. Bilmiyorum yinede denemek istermisiniz ama söylemek istedim. Herkesin leke türü farklı o yüzden sonuçlarda farklı olabilir. Umarım umduğunuzu bulursunuz.
Lekeniz Çok göze çarpan bir yerde değilse ve çok aşırı rahatsız edebilecek derecede koyu değilse bence yaptırmayın. Örneğin benim dudak üzerinde ve yanaklarımda lekelerim var. Yanaklarımdakilerden çok rahatsız değildim ama onlarda daha fazla açılma oldu. Dudaklarımın üzerindeki lekelerde çok az fark etti. O yüzden keşke yaptırmasaydım diyorum.Ben de randevu almistim gelecek haftaya cok sagolun iyi ki yazdiniz galiba yaptirmicam zaten cildim hassas daha da hassaslasmasindan korkuyorum...
Merhabalar ben de Adana da yaşıyorum . Ve Estetik Gizem Hanim a gitmek istiyorum bu lazer tipi için . Yaptırdığınizi yazmıştiniz açaba sonuçdan memnunuz? ?çok merak ediyorumNe kadar zamanda döküldü sizin?
Birde şu var ortada bu cihazin bir beauty thulium geciyor o yaz kis yapilan ve 1 seans degil 4,5 seans yapiliyormus, benim bahsettigimiz tek seans thulim, siz 2. Seans demişsiniz acaba sizde mi beauty olani yaptirdiniz acaba?
Merhaba ben de Adana Estelite Gizem hanim a gidecem bu lazer için siz yaptırdım @htchty sizin durum nedir . MemnunmusunuzBirde şu var ortada bu cihazin bir beauty thulium geciyor o yaz kis yapilan ve 1 seans degil 4,5 seans yapiliyormus, benim bahsettigimiz tek seans thulim, siz 2. Seans demişsiniz acaba sizde mi beauty olani yaptirdiniz acaba?
Merhaba. Cildinizin son durumu nedir acaba?Merhaba bende çok araştırdım birşey bulamadım. Burada yazanlarada sordum ama cevap gelmedi. Bende 2 senedir uğraşıyorum lekelerimle. Benimde bubak üstü ve iki yanağımın ortasında lekelerim var. Denemediğim krem kalmadı dermaroller mezoterapi gibi yöntemler de yapıldı geçen sene. Bende artık bu kış çözmem lazımdı. Gittiğim bir güzellik merkezine doktor misafir olarak gelmiş bende lekelerimi birde ona göstermek için gittim. Lekelerimin roller gibi yöntemlerle 10 seansta olsa geçmeyeceğini söyledi ancak cildini tıpratır dedi ve zaten çok yıpratmışsın dedi. Thulium lazeri önerdi ve thuliumlazer.com dan bak sitesinde yazan merkezlerde var sadece dedi cizhazın adı da lavieen thulium lazer. Araştırdım tekrar bana en yakın erzurum da vardı. Artık bu tarz bir yönteme başvurmam gerekti çünkü diğerleri bir yerden sonra açmıyor ancak yarım ton açıyor oda zaten geri geliyordu üstünede cildim yıpranıyordu.
Geçen çarşamba gittim yaptırdım bugün beş gün oldu. Doktor baktı o da dedi çok yıpranmış diye. Bu arada benim lekelerim 2 yıl önce yanaklarımdaki çiller için gittiğim bir doktorun fraksiyonel lazer yapıp yüzümü yakması sonucu oldu. Yanık lekesi yani. O yüzdem tekrar lazerdende korktum hep ama çok şükür öyle olmadı. Tedavi süreci ise uyuşturucu bir krem sürülüp 20 dk beklendi sonra doktorum tüm yüzüme yaptı lazeri 1 saat yanma ve kızarıklık oldu. Sonra doktorum 3 tane krem eczanede reçete ile satılan 15-20 tl lik kremler toplamda. Sonuca ise şuan inanamıyorum o geçmeyen inatcı lekelerim ilk seastan %60-70 geçti 2. Yaptırmasamda olur ama çok silik kalacak belki onu da yaptırırım başlamışken tam olsun. Ama şuan rahatsız edecek gibi durmuyor. Ben seansını 750 tl ye yaptırdım. Bence en başından peşin üç seans verme git ilkini yaptır ihtiyaç duyarsan ikinciyi yaptırırsın. Bu arada tüm yüze yaptı doktor renk eşitsizliği olmasın diye ve ince kırışıklıklarada iyi geliyormuş cildi yenilediği için. Benim alnımda ince bir çizgi vardı o da yok şimdi. Yüzümdeki ufak tefek ciller vardı onlarda gitti. Doktor lekeye farklı o bölgelere farklı dozda lazer uyguladı
Merhaba. 2 seans thulium lazer yaptırdım. Sonuç olumsuz. Doktoruma hiç sonuç alamadığımı söylediğimde kılcal damar tedavisi yaptirmadan sonuc alamayacagimi söyledi. Bence iyice araştırmadan para vermeyin.Merhaba, Ankara da thulium lazer yapan bir merkeze gittim bu hafta..
Lekelerime baktı. Dudak üstüm yanak ve alın kısmımda var lekem...
Ben dudak üstü lekemi derin sanarken dr alnımdakinin çok daha derin bir leke olduğunu söyledi.
3 seans yapalım dedi. Çok uçuk bir rakam söyledi. (2.500 tl)
Üstelik koruma kremi ve nemlendirici için 900 tl gibi bir rakam söyledi.
Bu kremler size rahat 6 ay gider dedi... (ben çok paralı biri değilim nedir yani bu dimi)
Yaw şaka gibi.. üstelik geri gelebilir leken dedi. Korumanla ilgili bir durum diyor.
Sakın evde maske yapmayın, cildinizi inceltmişsiniz dedi.. Yoğurt limon vs.. bunlar cilde zararlı dedi.
Bu lazer sistemi 2.5 yıldır türkiyede, ve araştırdığımda hiç olumlu olumsuz bir yorum göremiyorum netde
Sadece o yapan merkezlerin tanıtımı var. Yorumlar yok
az para değil. Sonra lekeler geri gelince koruyamamışsınız cildinizi diyecekler
Her 3 saatte bir ben koruyucu süremem yalan değil
Ha deseki gerçekten silinecek.. parayı çok sorun etmem.
Yanı şunu da demek istiyor. Her sene tek seans tekrar üstünden geceriz.
Elbet geri gelecek, sende her sene üstünden geçeceksin konuşmalarından bunu anladım.
Ben o lazere bağlı yaşayacağım demek oluyor bu :) ve cildim incelecek neler olacak bilemiyorum.
Gitmiyor gitmiyor bu lekeler... yüz olmasa sorun değil..
Ne yapacağımı şaşırdım. Bu kışta çözüm bulamazsam.. çok mutsuz olacağım.
Güvenmiyorum hiç bir sisteme.. ne olacak bu halim bilemedim
Arkadaşlar bu sistemi baştan sona yaptıran varsa ALLAH RIZASI İÇİN yazsın..
Hep bölük pörçük yorumlar.. sonuç alan, pişman olan var mı?
Kızlar bu thulium lazer sistemi henüz tr de çok yeni
bayada maliyetli bir uygulama,
Ben gidip görüştüğümde bana açıkca şunu söylediler. Yaparız ama Geri gelebilir garanti veremeyiz dediler..
Leke tekrar gelecek hem param gidecek hem sinirlerim harap olacaktı bende yaptırmadım.
Deseler ki bunun garantisi var geçer... arabamı satıp vereceğim o derece ama yok öyle bir sistem yok 2018 de
halada bu lazeri yaptırıp ben sonuç aldım mutluyum diyen çıkmadı. NOKTA.varsada yazsın lütfen aha meydan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?