ben bu kitabı hiç okumadım....ama içeriği hakkında duyumlarım vardı.....ve bu duyumları aldığımda aklma gelen ilk kişi erkek kardeşim oldu....sanırım bazı kişiler içlerinde bu yetenekle dünyaya geliyorlar...benim kardeşimin bu kitabı duymadığına %500 eminim çünkü kitap okumaktan nefret ettiği gibi,işi dışında hiç bir dökümanı okumaz hatta gazete bile vakti varsa okur...genelde çalışırken haber dinleyerek dünya ve ülke gündemini takip eder.....çocukluğundan beri ne düşündüyse,ne olacak dediyse onları yaptı ve yaşadı maşallah.
para harcamayı seven ve kazanmayı seven biri idi(çocukluğunda da i,lk gençliğinde de)bir ev görür mesela ve şöyle der ben bu evi alacağım...halbuki birikimi buna müsait değildir o an...ama o birikimi yeterli imiş gibi ev hakkında araştırmalaar girer ve inanın alır o evi...:1shok:yani o evi alacak para onu bulur....geliri çok güzel standartı yüksek bir çevresi ve yaşamı var
ve lise mezunu sonradan açık öğretimde üni'ye başladı ama zamansızlıktan takip edemedi bıraktı....ama hep inandı olacak dedi başka birşey demedi...ve yaptı....
bu kitabı duyunca kendi kendime dedimki bizimki bu düşünce ile doğmuş zaten...o istemeyi ve çağırmayı bildi...hep çok şık giyinip,çok şık yerlere gidip kaliteyi yaşaamyı severdi...yaşam standartlarını hep yukarda tuttu ...nasıl olacak,nasıl olur kelimesini ağzından duymadık onun...ve istediği herşeyde ve bunları sağlayacak gelir onu bir şekilde hep buldu....ama bir gerçek varki öylece oturup beklemedi hep hareket halinde gece gündüz çalıştı...hastanede yattı laptopu dizinin üstünde idi...biz aman etme eyleme,dinlen mahvettin kendini derken"ya ne kadar olumsuzsunuz,ağzınıza baksam sabaha çıkamam,birşey yok tedavimi olup çıkacağım ama bırakın işimide yapayım"dedi...ve çok ciddi bir rahatsızlığı olduğu halde tedavisi başarılı oldu atlatıp çıktı hastaneden
...dürüst,adil ve adaletli ve çalışkan olduğu için rabbimde yüzüne baktı....sonuçmu??? bende inanıyorum bu olaya....o ne istediğini bildi onları çağırdı ve istediklerini yaşadı....bizler şüphelerimiz,ya şöyle olursa,ya böyle olursa diye diye kaçırıyoruz herşeyi....ama şimdi bende büyük oğlum için aynı inancı sürekli tekrarlıyorum...lise'yi bitirdi üni'ye gitmedi...herkes kızıyor ona bende kızdım tabii millet üni mezunu iş bulamıyor senin halin ne olacak diye,nasıl geçim şartları oluşacak diye...oda ben başaracağım siz korkmayın diyor ....bende buna kendimi inandıryorum....herkes üni. mezunu değil ama bu başarısız olacaklar anlamına gelmez....çok yetenekli bir çocuk özellikle elektronik,bilgisayar konusunda süper,daha askere gitmedi...ama pc kurulumu,tamiri,programlamalar vs...cep tel.alış verişi..derken rahat rahat harçlığını çıkarıyor...büyük bilgisayar ağı kurulumu felan olunca aranıyor çağrılıyor....bir çevre oluşturmuş kendine...kasımda asker Allah'ın izni ile..gelince daah ciddi duracağım işin üstünde bu çevre lazım bana diyor....ve ben inanıyorum o çok güzel bir gelecek kuracak ve iyi kazançlı bir işede sahip olacak...bugün büyükler haklı olarak üni.konusunda kızıyorlar ama inşallah mahçup edecek herkesi...inanıyorum ben....küçük oğlum zaten okuyacak (maşallah iyide zaten)onada tahsil yolu ile kariyer yapacağına inancım büyük...Allah'ıma sağlıkları ve amaçlarına ulaşmalarının kolay olması,ve bu amaçlara giden yolları aşarken kötüye bulaşmamaları için dua ediyorum...korkularımla ve şüphelerimle çocuklarıma kötülük yapmak istemiyorum...çok uzun oldu belki yazım...ama nasıl yapacağız diyenler için bir örnek olsun istedim ...bu bir gerçek evrene olumlu mesajlar yollayın,onlar sizi bulur Allah'ın izni ile.... sevgiler