merhaba arkadaşlar , konuda yazılı herşeyi okumadım ama secret ' ı okudum ayrıca bizim de bu konuyu konustugumuz bi topiğimiz var :) farkettimki genelde secret in dine karşımı yada değil mi olup olmadığı merak ediliyor herkes tarafından . ben naçizane kendi düşüncemi paylaşmak istedim bu konuda .
doğrusunu isterseniz ben kişilik olarak bir çok şeyi zaten kendi mantık süzgecimden geçiren biriyim , mesela kendi dinim hakkında bildiklerim kadar (din bilgini değilim ama sadece okur araştırırım merak ettiklerimi :) diğer dinleride bilirim hemen hemen ve gerçekten islamiyeti ailemden gelen bir din olması bi kenara kendim çok mantıklı bulurum her emrini ve o yüzden gözül rahatlığıyla müslümanım derim . bunu açıklamamın sebebi ise mantıklı olan seylerin benim görüşüme göre dine ters düşmeyeceğidir . ben secret'la ilk tanışmamda bile hiç bu yönden bi rahatsızlık hissetmedim açıkçası , daha sonra secret'ın dinsizlikle alakalı olduğu konusunda söylemler duyduğumda bunu düşünme gereği hissettim kendimde . şimdi bu konuda öncelikle şunları söylemek isterim , kaza ve kader konusunda ben hep şöyle düşünmüşümdür ki sandığım kadarıyla da böyle anlatılır hatam varsa affola , kaza bizim elimizde olmadan başımıza gelenlerdir , örneğin başımıza elimizde olmadan gelen bir hastalık , ama kader bizim seçimimizdir , yani şöyle ki sigara içerek yakalandığımız bir hastalık diyelim buna da . sigara içmeme şansımız vardı ama biz içmeyi seçtik ve bu hastalıkla karşılaştık . işte insan kendi kaderini kendi secer dedikleride budur biraz. yani bzm seçim şansımız olan her konuda sorumluluk bize aittir . pozitif düşünmek , istediğimiz bir şeyi elde etmeye inanmak vs bunlar da bizim seçimimiz daha güzel bir hayat için. bunun tersini yapmakta bizim elimizde aynı zamanda . ve evren dedikleri şey ne ? koskoca bir enerji yığını , kuantum fiziğide zaten bunu kanıtlamıyor mu ? ilmi ve bilimi bize helal kılan da Allah ve bilimsel olarak zaten herşey enerjiden oluşuyor , bu mantıgında örneklerini her gün yaşıyoruz zaten , sabah solundan kalkmak deyimide burdan gelir sabah mutsuz uyanırsan günün kötü geçer mesela ve bence Allahın yarattığı evrene böyle bi kural koyması hiçte mantıksız değil . biz diyoruzki bişeyi cok ister ve inanırsak olur , evet bence de olur , çünkü Allah hiç bir duayı geri çevirmez bu yüzdende hep ne denir hayırlısını iste ; ama bu senin seçimin yinede hayırlısını değil ben sadece onu istiyorum dersen de Allah bunu sana verir ama sonuclarına katlanırsın . bu durum da da mahşer günü ben istedim ama sen vermedin diyemezsin Yaradana. zaten bir laf vardır arayan Mevlasını da bulur belasınıda diye işte bu konuyu özetleyen bir cümledir bu da. ama sonuç olarak nedir ? ne istersen iste bişeyi istersen er veya geç olur , inanmak başarmanın yarısıdır ...
uzun lafın kısası bence çekim yasasının dinle ayrı düşen hiç bir yanı yok , tabi bu benim fikrim , paylaşmak istedim sadece
ben bedel ödeme kısmını bilmem. buna inanmam. biri bir makale yazar bedel var secret eksik der sizin beyniniz bunu alır ve siz bedel ödersiniz. çünkü o makaleyi yazan kişi buna inanmıştır. ayrıca omakaleyi de biliyorum.. ben buna inanmadım. çocukluğumdan beri gelen deneyimlerime baktım.. isteklerimi gerçekleştirdim. bedel ödedimmi.. bedel nedir.. bu değişri.. burada insanlar bedel deyince acılardan sıkıntılardan kayıplardan anlarlar.. ama bedel o değildir. bir sevgi göstermek bir şükretmek bile bedeldir.. şükretmekten daha iyi de bedel yoktur. haaa bu size zor geliyorsa ve ağır bir bedel geliyorsa bilmiyorum.. ben secret olayını kitaplardan değil. tam müslğüman hacı olan dedmden öğrendim.. o zaman adı secrete değildi tabi ki adı dede nasihatlarıydı.bunu yukrada mesaj yazan Duruydu GALİBA İSMİ , kişiyede söylüyorum.. çekim yasası denilen olyala din çeklişmiyor. çelişen bizim kafalarımız... bilinçaltımız çelişen.. iyilik istersin verilir nasipli olursun kötülük istersin verilir nasipsiz olursun .sen ne istersen verilir.. Ayetler de bunu açıkça ifade ediyor zaten.. ve tek yapman gereken şükretmek. yani tek bedel var şükretmek hepsi bu .. dedem 87 babam 65 yaşında.. ömrümce isteyip te elde edemedikleri şeyleri olmadı.. isterler inanırlar bir şekilde şansları yaver gider.. bedel yok.. her ikisi de çok mutlu Allah şükürler olsun.. ama her ikiside ömürlerince bir insan bile kırmadılar bir kez bile kavga etmediler bir dedikodu yaptıklarını bile bilmiyorum.. bedel bu işte iyi insan olmak şükretmek ve almak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?