• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tez konusunda yardım!

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba arkadaşlar.Ben sosyoloji son sınıf öğrencisiyim.Tez konusunda yardımınıza ihtiyacım var.Benim tez dersimin ismi "Toplumsal Cinsiyet ve İktidar".Bu ders çerçevesinde hocamız konu belirlememizi istedi.Aklımdaki konular;Arabesk kültürde kadının yeri-Cinsiyetçi iş bölümü-80 dönemi ve günümüzdeki kadınların yaşam tarzlarını,toplumdaki yerlerini karşılaştırma.Bu konular geldi aklıma.Ama daha ilginç ve hocanın dikkatini çekebileceğim güzel bir konu olmasını istiyorum.Sizin yardımlarınızı bekliyorum.Erkek-kadın-iş bölümü-güç ilişkileri-ataerkillik v.s gibi konular.Bunlar üzerinde birazda sizlerle düşünmek ve fikir alışverişi yapmak istedim.Şimdiden teşekkürler.

Merhaba:3:
Ben de son sınıf ve tez konusu araştırmakta olan bi öğrenciyim, anlıyorum halinden :)
yazdıkların arasında cinsiyetçi iş bölümü ve 80 dönemi ve kadınlar konuları cazip geldi bana.Özellikle cinsiyetçi iş bölümü hakkında bayağı veri toplayabilirsin diye düşündüm ama yine de hocana sorup fikrini almak lazım.Cinsiyetçi iş bölümünde kadın ve erkeklere eşit dağıtılmayan haklar üzerinden de ilerleyebilirsin ya da kadınların iş hayatında yaşadıkları zorluklar. Aslında sosyolojiyle alakam olmadığı için çok fazla yardımcı olamıyorum.Kolaylıklar dilerim :)

Back