• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tez konusu seçemiyorum yardım edin lütfen...

tez konusu olarak hangisi uygun olur

• Ankete Katılan
    31
evet lisans bitirme tezi :KK43: cevap için teşekkür ederim :)

Anladım ancak henüz bir konu bile beliryemedim kafam da yukarıda yazdıklarımda yine internetten bulduklarım dediğin gibi en çok kaynak makale hangi konudaysa ona yönelmek :)

KK da tez yazımı... :) başlığı beliryemedim işte daha konu bu :)

Gazetecilik bölümündeyim. Digital marketing konusu güzel aslında bu konuda bir araştırma haberim vardı şu aralar da çok gündemde zaten bunu değerlendiricem. ingilizcem makale okuyacak kadar yok malesef :KK43:

Gazetecilikse bence geleneksel haber ulaştırma dili ile internet haberciliğinde kullanılan dili karşılaştırmalı olarak inceleyebilirsin.

Örneklem seçerken en çok okunan gazete ile en fazla takip edilen haber kanalını- internetten takip edilen- seçebilirsin.

Konu sınırlandırması yaparken spor haberleri, magazin haberleri ya da ekonomi haberleri gibi bir şey.

Bir de Yök'ün tez bölümüne girip yapılmış tezleri, google scholar, asos index gibi veri tabanlarından son dönem makaleleri tarayıp benzer bir konu seçebilirsin, kolay gelsin.

Arkadaşlar malum okullar açıldı benimde bu sene tez yazmam gerekiyor mezun olmam için ancak hoca msj atmış herkese tez konularınızı belirleyin yarın internetten hem bitirme tezi için hoca seçeceksiniz hemde tez başlıklarınızı hazırlayın yazmış.

Ancak benim sorunum şu ki ben daha tezimin konusunu belirleyemedim ki başlığını hazırlayayım? ayrıca hocalarında belli bir kontenjanı var yani iyi hocaya düştüm düştüm düşemedim canıma okur hocalar. Bazıları çok detaycı oluyor(sıfırcı hocalar :KK43: )

Ne yapacağım ne yazacağım nasıl yazacağım strese girdim bu konuda tecrübeli olan vardır mutlaka içinizde yardımcı olun lütfen İletişim Fakültesinde okuyorum ancak şu an iletişim konusunda baya sıkıntı yaşıyorum :KK43:

en eğlenceli sosyal medya olur heralde...
diğerleri sıkıcı...

en eğlenceli sosyal medya olur heralde...
diğerleri sıkıcı...
bizim bölüm komple sıkıcı :-)

Gazetecilikse bence geleneksel haber ulaştırma dili ile internet haberciliğinde kullanılan dili karşılaştırmalı olarak inceleyebilirsin.

Örneklem seçerken en çok okunan gazete ile en fazla takip edilen haber kanalını- internetten takip edilen- seçebilirsin.

Konu sınırlandırması yaparken spor haberleri, magazin haberleri ya da ekonomi haberleri gibi bir şey.

Bir de Yök'ün tez bölümüne girip yapılmış tezleri, google scholar, asos index gibi veri tabanlarından son dönem makaleleri tarayıp benzer bir konu seçebilirsin, kolay gelsin.

yani söyle olabilir o zaman Haber takibinin yaşlara ve cinsiyetlere göre dağılımı yeni medyanın bunun üzerine etkisi.. evet bu oldu sanıırm sonuçta yeni medya sayesinde insanlar farkında olmadan bir çok haberi bir arada görüyorlar.
haberin dili de önemli konu ve direk bölümle alakalı buda başlı başına ele alınabilir.

anket sonucunu da dikkate alarak tez konumu "yeni medya ve toplumsal hareketler" olarak belirledim. bu hareketler nedir derseniz bende anlayamadım aceleye geldi düzeltme imkanı verir hoca umarım zaten en önemlisi hocayı seçmekti o konuda şanslıyım :) hepinize çok teşekkür ederim. :)

Back