• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taciz eden hoca lütfen yardım edin aklınıza çok ihtiyacım var

Hiç durma git şikayet et hem kendini kurtar hem de senin gibi olacak kızlara engel olmuş olursun sen güçlüsün güçlü olmayan bir kıza denk gelirse yazık olur ne olur bir anne olarak rica ediyorum böyle pislikleri aramızdan ayıklamamıza yardımcı ol bizimde şuan benimki küçük olsa da kızlarımız var ve ben yeni nesil kızlarından çok umutluyum hadi kızlar temizleye temizleye gidin

Bu kadar teferruata ne gerek var, dekanlığa bir dilekçenize bakar.
Başka bir hocanın incelemesini isteyeceksiniz.
Olacak bitecek.
Ayrıca taciz olayıyla alakalı detay vermemişsiniz ama, bazı hocalarım da beni özel sınav yapmıştı.
Sevdikleri bir öğrenci olduğum için ve bazı olumsuzluklar nedeniyle verdiğim kağıttan mennun olmayıp, tekrar gizlice vize yapan oldu.
Keza kavgalı olduğum için 6 kere dersinden bırakan da.

Bu kadar teferruata ne gerek var, dekanlığa bir dilekçenize bakar.
Başka bir hocanın incelemesini isteyeceksiniz.
Olacak bitecek.
Ayrıca taciz olayıyla alakalı detay vermemişsiniz ama, bazı hocalarım da beni özel sınav yapmıştı.
Sevdikleri bir öğrenci olduğum için ve bazı olumsuzluklar nedeniyle verdiğim kağıttan mennun olmayıp, tekrar gizlice vize yapan oldu.
Keza kavgalı olduğum için 6 kere dersinden bırakan da.

Ama bu yasal değil. Vizenin tekrarı olmaz. O adamın sadece bana vize yapmak istemesi beni çok rahatsız etti. Bir de dekanlıga dilekçe sadece maddi olarak yani puanın tekrar toplanması için oluyor. Bu da aynı hocaya yaptırılıyor zaten

Üniv.te son sınıfta okuyupta sınav kağıdına itiraz dilekçesi verip kurul toplantısı yapıldığını nasıl bilmez bir insan aklım kesmiyor.

Abinle baban hocanı köşede sıkıştırsın diyen zihniyete ise madalya vermek lazım

Bence sıraya göre artık ilk dekanlığa mı olur yoksa rektörlüğe mi bilemiyorum,kağıdınızın tekrar incelenmesi için dilekçe verin.Eğer hocayı koruyan,konuyu kapatmak isteyen bir tutum sergilerlerse mahkemeye gidersiniz.

karakola şikayet+ okulun facebook grubunda olayı ifşa + rektörlük, dekanlık, bölüm başkanlığı ve öğrenci işlerine dilekçe.bunlar sapıklıkları için.ayrıca birer dilekçe de sınav kağıtlarının incelenmesi için ver.

eger sinav kagidiniza guveniyorsaniz dekanliga basit bir dilekce vererek kagidinizin yeniden incelenmesini isteyin. boylece o dersin konularina hakim baska bir hoca gorevlendirilir ve sinav kagidiniz tekrar degerlendirilir. hakkinizi aramaktan korkmayin.

Ama bu yasal değil. Vizenin tekrarı olmaz. O adamın sadece bana vize yapmak istemesi beni çok rahatsız etti. Bir de dekanlıga dilekçe sadece maddi olarak yani puanın tekrar toplanması için oluyor. Bu da aynı hocaya yaptırılıyor zaten
Yasal, neye göre?
Tüm ünilerin ya da dekanlıkların bağlı olduğu bir kanun hükmü yoktur.
Kendi içlerinde yasal düzenlemeleri, açık ve insiyatif alabildikleri uçları vardır.
Üniversitesiyle çok problem yaşamış biri olarak söylüyorum bunları.
Ayrıca danışman hocanıza durumu anlatıp, sınava itiraz dilekçenizi yeniden değerlendirmek(!), bakın nota itiraz değil yeniden değerlendirilmesi talep eder, aynı zamanda danışmanızı da yanınıza saf olarak alabilirseniz, başka bir hocanın incelemesi zorunludur.
Hatta bir ara, aynı dersi farklı üniden alma bile çıkmıştı, bazı ünilet aralarında anlaşma yapmışlardı ders saydırmak için.
Hukuki yollara giderseniz elde edeceğiniz hiçbir sonuç olmaz çünkü fakültenin adı lekelenecek ve orada artık lehinize bir tek kişi bulamazsınız.

Ayrıca yanlış anlamayın ama, taciz konunuza baktım.
Ben çok tavizvari bir şey görmedim.
O hareketi yapan bir kadın görevli olsaydı, bu tepkiyi vermeyecektiniz.
Bazı laçka, öğrencileri ile ahbap iletişimi kuran hocalar vardır.
Beraber yer, içer, eğlenirler.
Bana hocanız o tiplerden gibi geldi ve sizin sert tavrınıza karşılık cephe almış gibi görünüyor.
Yaptığı doğru demiyorum ama siz yanlış değerlendirmiş olabilirsiniz.
Hocasıyla enseye şaplak ilişki kuran çok arkadaşım vardı, biraz büyütüyor olabilir misiniz?

Yasal, neye göre?
Tüm ünilerin ya da dekanlıkların bağlı olduğu bir kanun hükmü yoktur.
Kendi içlerinde yasal düzenlemeleri, açık ve insiyatif alabildikleri uçları vardır.
Üniversitesiyle çok problem yaşamış biri olarak söylüyorum bunları.
Ayrıca danışman hocanıza durumu anlatıp, sınava itiraz dilekçenizi yeniden değerlendirmek(!), bakın nota itiraz değil yeniden değerlendirilmesi talep eder, aynı zamanda danışmanızı da yanınıza saf olarak alabilirseniz, başka bir hocanın incelemesi zorunludur.
Hatta bir ara, aynı dersi farklı üniden alma bile çıkmıştı, bazı ünilet aralarında anlaşma yapmışlardı ders saydırmak için.
Hukuki yollara giderseniz elde edeceğiniz hiçbir sonuç olmaz çünkü fakültenin adı lekelenecek ve orada artık lehinize bir tek kişi bulamazsınız.

Benim de isteğim zaten yeniden değerlendirilmesi maddi dilekçe değil. Maddi dilekçede not yeniden hesaplanıyor. Yani bu yeniden değelrendirme de sadece idari mahkemede oluyormus. Aksi türlü üniversitede baska bir hoca kagıdı kafasına göre yeniden değerlendiremıyormus.

Ayrıca yanlış anlamayın ama, taciz konunuza baktım.
Ben çok tavizvari bir şey görmedim.
O hareketi yapan bir kadın görevli olsaydı, bu tepkiyi vermeyecektiniz.
Bazı laçka, öğrencileri ile ahbap iletişimi kuran hocalar vardır.
Beraber yer, içer, eğlenirler.
Bana hocanız o tiplerden gibi geldi ve sizin sert tavrınıza karşılık cephe almış gibi görünüyor.
Yaptığı doğru demiyorum ama siz yanlış anlamış olabilirsiniz.
Hocasıyla enseye şaplak ilişki kuran çok arkadaşım vardı, biraz büyütüyor olabilir misiniz?

Hoca tezin anahattını vermeye kalkınca ellerin üşümüş deyip ellerimi iki sevgilin el ele tutusması seklinde tutmaya kalktı. Kaldı ki ben hocayla samımı bir öğrenci de değilim. Yaptığı aleni fiziki taciz. Aynı sekilde gece bana yazması da bunu baska öğrencisine yapmıyor bana yapıyor bir akademısyen o saatlerde öğrencisine yazamaz.

Benim de isteğim zaten yeniden değerlendirilmesi maddi dilekçe değil. Maddi dilekçede not yeniden hesaplanıyor. Yani bu yeniden değelrendirme de sadece idari mahkemede oluyormus. Aksi türlü üniversitede baska bir hoca kagıdı kafasına göre yeniden değerlendiremıyormus.
Kim söylüyor yahu bunu?
Açın yönetmeliğinize kendiniz bakın.
Gayet de kurul toplanıyor, sınav kağıdı tarafsız bir gözden yeniden değerlendiriliyor.
Dediğim gibi, danışman hocanıza sormak ve yönetmeliğinizi incelemeniz lazım.

Adam seni taciz ediyor, git sikayet et bas cığlığı sosyal medyada ifsala ne bekliyorsun. Derside yaz okuluna bırak baska üni.de yaz okulunda gec

lısans egıtım ogretım yonetmelıgını ınceledınız mı ? hangı unıdesınız bılmıyorum asagıda ıstanbul unı den bır ornek.

" Sınav notlarına itiraz

MADDE 27 - (1) Öğrenciler, ara sınav sonuçlarının ve 100 üzerinden değerlendirilerek belirlenen yarıyıl/yıl sonu sınav notunun ilan edilmesinden itibaren üç iş günü içinde, ilgili birimin öğrenci bürosuna bir dilekçe ile başvurarak sınav kağıdının yeniden incelenmesini isteyebilir. Dekan veya müdür sınav kağıdının incelenmesi için, biri sınavı yapan öğretim üyesi olmak üzere ilgili öğretim üyeleri veya öğretim görevlileri arasından üç kişilik bir komisyon kurar. Sınavın ilgili olduğu anabilim/bilim dalında tek öğretim üyesi varsa, bu komisyonun diğer üyeleri, sınava girilen dersin yakın olduğu derslerin öğretim üyeleri arasından dekan veya müdür tarafından seçilir.

(2) Komisyon, en çok üç iş günü içinde itirazları kesin olarak sonuçlandırır.

(3) Harfli olarak ilan edilen başarı notları ilan edildikten sonra, herhangi bir nedenle yapılan değişiklikler, o dersin daha önce yapılmış olan istatistiksel dağılımına yansıtılmaz."

Hoca tezin anahattını vermeye kalkınca ellerin üşümüş deyip ellerimi iki sevgilin el ele tutusması seklinde tutmaya kalktı. Kaldı ki ben hocayla samımı bir öğrenci de değilim. Yaptığı aleni fiziki taciz. Aynı sekilde gece bana yazması da bunu baska öğrencisine yapmıyor bana yapıyor bir akademısyen o saatlerde öğrencisine yazamaz.
Ben o saatte öğrencileriyle gece klübünde sarmaş dolaş eğlenen, alkol alan hocalar bildiğim için hiç anormal bir durum gelmedi.
Dediğim gibi bana göre değil.
Belki de oldukça laçka bir fakültede okudum, sabah 5 te bile ödev maili düşerdi kutumuza.
Biz de aynı şekilde gece mesaj atabilirdik hocalarımıza.
Sözlü olarak neler duydu bu kulaklar, her iltifatı ya da hareketi taciz olarak adlandırsaydık bizim fakülte komple kapanırdı.
Siz rahatsız olmuşsunuz, önemli kısım bu.
Ama karşı tarafın davranışı cinsel bir temastan çok başka da olabilir, bu ihtimali unutmayın diyorum.

Ben o saatte öğrencileriyle gece klübünde sarmaş dolaş eğlenen, alkol alan hocalar bildiğim için hiç anormal bir durum gelmedi.
Dediğim gibi bana göre değil.
Belki de oldukça laçka bir fakültede okudum, sabah 5 te bile ödev maili düşerdi kutumuza.
Biz de aynı şekilde gece mesaj atabilirdik hocalarımıza.
Sözlü olarak neler duydu bu kulaklar, her iltifatı ya da hareketi taciz olarak adlandırsaydık bizim fakülte komple kapanırdı.
Siz rahatsız olmuşsunuz, önemli kısım bu.
Ama karşı tarafın davranışı cinsel bir temastan çok başka da olabilir, bu ihtimali unutmayın diyorum.

Açıkçası sizin okul fazlasıyla laçkaymış. Bu tarz seyler öğrencilerle akademisyenler arasında hoş değil. Yanlıs anlamadım bana fızıksel temasta bulunamaz o zaman gelsin öpsün ben onu kızım gibi öptüm desin yani bu çok saçma. Mail kutusuna mail düşmesi ayrı kişisel olarak mesaj gonderilmesi bir de goygoy için ap ayrı. Yönetmeliğe de baktım şu şekilde yazıyor

Öğrenciler, başarı notlarına itiraz edemezler, ancak ara sınavlar ve dönem sonu sınav sonuçlarına itiraz edebilirler. Öğrenciler, itirazlarını notların öğrenci bilgi sistemindeki kesin onay/ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde ilgili dekanlığa yazılı olarak yapabilirler. İtiraz, ilgili öğretim elemanı tarafından incelendikten sonra, anabilim dalı başkanı veya bölüm başkanı tarafından incelenir. Sonuç, ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır. İtirazın incelenmesi ve değerlendirilmesi, itirazın yapıldığı tarihten itibaren en geç on beş gün içinde sonuçlandırılır. Yani incelenme kısmı yine dersin hocası ve bölüm baskanıyka oluyor bölüm baskanı ise benim ona bu durumu söylediğim halde beni sallamayan kadın.

Açıkçası sizin okul fazlasıyla laçkaymış. Bu tarz seyler öğrencilerle akademisyenler arasında hoş değil. Yanlıs anlamadım bana fızıksel temasta bulunamaz o zaman gelsin öpsün ben onu kızım gibi öptüm desin yani bu çok saçma. Mail kutusuna mail düşmesi ayrı kişisel olarak mesaj gonderilmesi bir de goygoy için ap ayrı. Yönetmeliğe de baktım şu şekilde yazıyor

Öğrenciler, başarı notlarına itiraz edemezler, ancak ara sınavlar ve dönem sonu sınav sonuçlarına itiraz edebilirler. Öğrenciler, itirazlarını notların öğrenci bilgi sistemindeki kesin onay/ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde ilgili dekanlığa yazılı olarak yapabilirler. İtiraz, ilgili öğretim elemanı tarafından incelendikten sonra, anabilim dalı başkanı veya bölüm başkanı tarafından incelenir. Sonuç, ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır. İtirazın incelenmesi ve değerlendirilmesi, itirazın yapıldığı tarihten itibaren en geç on beş gün içinde sonuçlandırılır. Yani incelenme kısmı yine dersin hocası ve bölüm baskanıyka oluyor bölüm baskanı ise benim ona bu durumu söylediğim halde beni sallamayan kadın.
Sizin işiniz danışmanınıza kaldı.
Onu da yanınıza alarak dekanla görüşeceksiniz, mağduriyetinizi anlatıp dilekçenizi direkt kendisine vereceksiniz.
Ve başka bir hocanın incelemesi yönünde ısrar edeceksiniz.
Başıma olumlu ve olumsuz çok şey geldiği için, muhtemelen kalacaksınız ama denemiş olursunuz diyorum en azından.

Evet, iletişim fakültesi olunca ve projeler nonstop gece gündüz devam edince, öyle bir hayat oluyor.
Sırf o gruplardan olmadım diye dersinden kaldığım hocalarım vardı.
Hatta bir sınavda arkadaşıma full kağıdımı okudum, o b+ aldı ben f ledim.:halay:
Sonuç olarak 2 sene uzattım, yani olabiliyor bu tarz şeyler.

Sizin işiniz danışmanınıza kaldı.
Onu da yanınıza alarak dekanla görüşeceksiniz, mağduriyetinizi anlatıp dilekçenizi direkt kendisine vereceksiniz.
Ve başka bir hocanın incelemesi yönünde ısrar edeceksiniz.
Başıma olumlu ve olumsuz çok şey geldiği için, muhtemelen kalacaksınız ama denemiş olursunuz diyorum en azından.

Evet, iletişim fakültesi olunca ve projeler nonstop gece gündüz devam edince, öyle bir hayat oluyor.
Sırf o gruplardan olmadım diye dersinden kaldığım hocalarım vardı.
Hatta bir sınavda arkadaşıma full kağıdımı okudum, o b+ aldı ben f ledim.:halay:
Sonuç olarak 2 sene uzattım, yani olabiliyor bu tarz şeyler.

Oo çok sabırlıymıssınız yani. Aslında bunlar bizim üstlerine gitmemezden oluyor. İki sene ne demek sinirlerim bozuldu

Back