• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taciz eden hoca lütfen yardım edin aklınıza çok ihtiyacım var

Oo çok sabırlıymıssınız yani. Aslında bunlar bizim üstlerine gitmemezden oluyor. İki sene ne demek sinirlerim bozuldu
Ben dekanla küfürlü kavga etmiş bir öğrenciyim.
Ablam avukat, onu da yanıma alıp gittim.
Ablam müvekkilim diye konuya başladı, ağızs alınmayacak laflar duydum.
En son, ya bu deveyi seve seve güdeceksin ya da al kaydını defol git dedi.
Ve vakıf ünide oluyor bunlar!
Hani güya öğrencileri okula bile gelmeden! mezun ediyorlar ya!
Biz de işte iletişim fakültesi, eğitimi daha iyi sonuçta cihazlar, kanal ve kuruşlar vakıflarla daha iyi eğitim, devlette harcanırız diye gittik.
Bir devlet okulunda olsaydım, şuan kariyerim zirvede olacaktı ama maalesef hem mesleğimden hem de okuldan öyle bir soğuttular ki...
O sebeple diyorum, muhtemelen kalacaksınız çünkü yönetmelikler daima onların lehine.
Siz sırf dersten kaldığı için çamur atan bir öğrenci olarak mimlenip, diğer hocalarınızın gözünde de itibar kaybedecek ve daima ötekileştirilmeyi yaşayacaksınız.

Açıkçası sizin okul fazlasıyla laçkaymış. Bu tarz seyler öğrencilerle akademisyenler arasında hoş değil. Yanlıs anlamadım bana fızıksel temasta bulunamaz o zaman gelsin öpsün ben onu kızım gibi öptüm desin yani bu çok saçma. Mail kutusuna mail düşmesi ayrı kişisel olarak mesaj gonderilmesi bir de goygoy için ap ayrı. Yönetmeliğe de baktım şu şekilde yazıyor

Öğrenciler, başarı notlarına itiraz edemezler, ancak ara sınavlar ve dönem sonu sınav sonuçlarına itiraz edebilirler. Öğrenciler, itirazlarını notların öğrenci bilgi sistemindeki kesin onay/ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde ilgili dekanlığa yazılı olarak yapabilirler. İtiraz, ilgili öğretim elemanı tarafından incelendikten sonra, anabilim dalı başkanı veya bölüm başkanı tarafından incelenir. Sonuç, ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır. İtirazın incelenmesi ve değerlendirilmesi, itirazın yapıldığı tarihten itibaren en geç on beş gün içinde sonuçlandırılır. Yani incelenme kısmı yine dersin hocası ve bölüm baskanıyka oluyor bölüm baskanı ise benim ona bu durumu söylediğim halde beni sallamayan kadın.

Evet dılekcede baska bır hocanın ıncelemesını ısteyın. ayrıca orada ılgılı yonetım kurulu karara baglar dıyor yanı bolumde derdınızı anlatabılecegınız bır hoca var ıse konusun ve karar cıkarken hocanın verdıgı raporu ıncelesın varsa sıkıntı ıtıraz etsın. boyle bır olanagınız yoksa ben verdıgım kagıttan emın olsam ve kalsam sonuna kadar ıtırazıma devam ederım. bır sonrakı adımım rektorluk olur, guncel uygulamayı bılmıyorum turkıye de degılım ama cımere bakın hem rektorluk hemde cımer adımlarını ızlerım. kaybedecek bırseyınız yok zaten bu adam sızı gecırmemeyı kafaya koyduysa but den bırakacaktır.

aa unuttum yada suya sabuna dokunmayım dersenız yaz okulu varsa ordan halledeceksınız baska bır unı de.

Kızlar konu açmıstım bununla ilgili. Actıgım konularda detaylı bilgiler var.

Üniversitede beni fiziken taciz etmeye calısan hocanın sonra odasında arkadaslarımla bitirme tezi mecburiyetinden otururken onlar kalkıp gittiğinde ben de kapıdan çıkarken bana “ vize puanın çok düşük, sana ayriyetten vize daha yaparım ama kimseye söylemeyeceksin” demişti. Ben de “ben diğerlerinden farkım olsun istemiyorum finalde çalısır yaparım tesekkür ederim deyip çıkmıstım. Beni o dersten çok iyi bir kagıt verdiğim halde bırakmıstı. Yarım dönem o ders yüzünden uzadı. Şimdi az önce sınav açıklanmıs yine 5 puan sebebiyle kalmısım büt için gireceğim yine sınavına.

Ben bütte de çok iyi kagıt verip yine bırakırsa ben hukuki olarak ne yapabilirim. Lütfen bilen biri yazsın. Bu adamı okula gidip boğacagım artık o raddedeyim. Kimi idari mahkemeye gidin diyor kimi taciz için sikayet et diyor. E benım kanıtım yok ki. O fiziki tacizden sonra gece yazmaları vardı faceden felan gereksiz yere hep tersledim onlar kanıt sayılır mı ? Bilen biri yazsın bu durum beni çok çıkmaza düşürdü.
Canım kız bul ya bitsin işi terbiyesiz şeref yoksunu Allah korusun belki gider başkasına tecavüz eder çocuğa eder bunları temizlemek lazım senin sucun yok ama ne olur sessiz kalma

öğrenci işleri bu konuda ne diyor
taciz olayını demeden
kağıdımdan eminim ama bana taktı kağıdımı başka birininde değerlendirmesini sağlyabilir miyim? diye sorsanız

Böyleleri Yerin dibine girsin mahlukat , kim bilir kaç kişiye yaptı ve daha kaç kişiye yapacak. Hukuk la ilgim yok ama mantık olarak yaptığı taciz ve şantaj yani hukuk nezdinde suç öğrenci işleri ve okulu aşıp direk savciliğa giderdim.

Okuldaki herkese söyledim. Bölüm baskanı ile konustum iki kişi yazıların kanıt sayılmayacagını söyledi fiziki tacizin bir kanıtı varsa o kanıt sayılırmıs. Bıraktıgı için taciz diyemem çünkü bu onun dersinden ilk kalısım değil. Neticede 4. Sınıfa kadar 1den dahi bir türlü gecemediğim derslerim var baska hocalardan yani o pozisyon yok. Elimde yazısmalar var cevremde arkadaşlar şahit. Ben de bir yere kadar bir şey yapabiliyorum maalesef yeri göğü inletmeniz bir şey değiştirmiyor

Ama bu yasal değil. Vizenin tekrarı olmaz. O adamın sadece bana vize yapmak istemesi beni çok rahatsız etti. Bir de dekanlıga dilekçe sadece maddi olarak yani puanın tekrar toplanması için oluyor. Bu da aynı hocaya yaptırılıyor zaten

Benim de isteğim zaten yeniden değerlendirilmesi maddi dilekçe değil. Maddi dilekçede not yeniden hesaplanıyor. Yani bu yeniden değelrendirme de sadece idari mahkemede oluyormus. Aksi türlü üniversitede baska bir hoca kagıdı kafasına göre yeniden değerlendiremıyormus.

Açıkçası sizin okul fazlasıyla laçkaymış. Bu tarz seyler öğrencilerle akademisyenler arasında hoş değil. Yanlıs anlamadım bana fızıksel temasta bulunamaz o zaman gelsin öpsün ben onu kızım gibi öptüm desin yani bu çok saçma. Mail kutusuna mail düşmesi ayrı kişisel olarak mesaj gonderilmesi bir de goygoy için ap ayrı. Yönetmeliğe de baktım şu şekilde yazıyor

Öğrenciler, başarı notlarına itiraz edemezler, ancak ara sınavlar ve dönem sonu sınav sonuçlarına itiraz edebilirler. Öğrenciler, itirazlarını notların öğrenci bilgi sistemindeki kesin onay/ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde ilgili dekanlığa yazılı olarak yapabilirler. İtiraz, ilgili öğretim elemanı tarafından incelendikten sonra, anabilim dalı başkanı veya bölüm başkanı tarafından incelenir. Sonuç, ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır. İtirazın incelenmesi ve değerlendirilmesi, itirazın yapıldığı tarihten itibaren en geç on beş gün içinde sonuçlandırılır. Yani incelenme kısmı yine dersin hocası ve bölüm baskanıyka oluyor bölüm baskanı ise benim ona bu durumu söylediğim halde beni sallamayan kadın.

Ben eğitim fakültesindeyim bizde bitirme projesi yok. Ancak danışman değişikliği hakkınız yok mu? Muhakkak olmalı. Bu yola başvurun. Geç bile kalmışsınız.

Çevremde özellikle son sınıf öğrencilere ek puan verebilmek için ilave ödev verilebiliyor. Son sınıfta kpss ye girecekler ve telafisi yok diye yasal olmasa da yapılabiliyor. Bunun nedenini araştırma görevliliğimde oda arkadaşım şöyle açıklamıştı: “Maddi durumu iyi olmayan ya da çeşitli nedenlerle işleri iyi gitmeyen öğrenciler son sınıfta kalırlarsa başka yollara sapmasınlar, bir dersten dolayı buralarda kalmak için paraya ihtiyaçları olmasın, ailelerine yük olmasınlar diye vicdanen yapmak zorundayım.” Bunu yaparken öğrencinin diğer derslerinden kalıp kalmadığını, alttan dersi olup olmadığını araştırıyor ve kendince uygun görürse sınava alıyordu.

Okulda herkese söyledim demişsiniz. Bu durum olumsuz yansımış olabilir. Sizin gibi hareketlerinden rahatsız olan başka öğrenci yok mu? Herkesin haberi varken böyle devam etmesi garip olmuş.

Elinizi tutmaya çalışması kötü olmuş. Siz o anda itiraz etmediniz mi? Hocam ne yapıyorsunuz demediniz mi? Ancak akşam saatlerinde yazıyor sosyal medyadan yazması içeriğe bağlı olarak çok da garip değil. Ben de whatsapp tan çok yazarım. Kusura bakma geç oldu ama unutmadan yazayım. Yarın şöyle böyle diye... Ya da birlikte projde kapsamında, makale/bildiri çalışmasında birlikte çalıştığımız öğrencilerle akşam veya haftasonu farketmez konuşuruz. Yazışmaların içeriği nedir?

Başka derslerden de kalmışsınız ve sanırım devam edeceksiniz döneme. En mantıklısı danışman değişikliği yapmak gibi görünüyor.

Kızlar konu açmıstım bununla ilgili. Actıgım konularda detaylı bilgiler var.

Üniversitede beni fiziken taciz etmeye calısan hocanın sonra odasında arkadaslarımla bitirme tezi mecburiyetinden otururken onlar kalkıp gittiğinde ben de kapıdan çıkarken bana “ vize puanın çok düşük, sana ayriyetten vize daha yaparım ama kimseye söylemeyeceksin” demişti. Ben de “ben diğerlerinden farkım olsun istemiyorum finalde çalısır yaparım tesekkür ederim deyip çıkmıstım. Beni o dersten çok iyi bir kagıt verdiğim halde bırakmıstı. Yarım dönem o ders yüzünden uzadı. Şimdi az önce sınav açıklanmıs yine 5 puan sebebiyle kalmısım büt için gireceğim yine sınavına.

Ben bütte de çok iyi kagıt verip yine bırakırsa ben hukuki olarak ne yapabilirim. Lütfen bilen biri yazsın. Bu adamı okula gidip boğacagım artık o raddedeyim. Kimi idari mahkemeye gidin diyor kimi taciz için sikayet et diyor. E benım kanıtım yok ki. O fiziki tacizden sonra gece yazmaları vardı faceden felan gereksiz yere hep tersledim onlar kanıt sayılır mı ? Bilen biri yazsın bu durum beni çok çıkmaza düşürdü.

Sizin bölümün 1 tane mi hocası var ? Bence bölüm başkanıyla ya da iyi anlaştığınız bir hocayla ya da halden anlayan bir hocayla konuşun ve sınav kağıdınızın tekrar değerlendirilmesini istediğinizi söyleyin.

Sizin bölümün 1 tane mi hocası var ? Bence bölüm başkanıyla ya da iyi anlaştığınız bir hocayla ya da halden anlayan bir hocayla konuşun ve sınav kağıdınızın tekrar değerlendirilmesini istediğinizi söyleyin.
Aynen ben de tam bunu yazıcaktım. Dekan, dekan yardımcısı ya da iyi anlaştığınız bir hocaya açın durumu. Yardımcı olan çıkar elbet. Benim ünide jürilerim olurdu 5 hoca üstüme geldi tartıştım jüride. 1tanesi kurtardı canım hocam. Siz de öyle bişey yapın.

Bu sizin hoca kadar açık değil öyle yazmıyor ama açık yazsaydı barındırmazdım okulda o hoca hala nasıl okulda kalmıs merak ettim doğrusu
Aslında okuldamı ondan da çok emin değilim. Ama okuldaysa tabiki susan, sinen kadınlar yüzünden. Hoca olduğu için ters düşmek istemiyorlar ve yutuyor sanırım. Sizde arkadaşlarınızın ağzını arayın bence. Sadece size bu şekilde davranmıyodur eminim. Aynı hocamı diye merak ediyorum aslında. Çünkü oda böyle “kız” lı falan konuşurdu. Özel mi okulunuz? Merak ederseniz özelden okulu yazabilirim.

Sinav kagidiniza dilekce ile itiraz ettiginiz zaman o branda ait hocalar birlikte degerlendiriyor. Bu yolu denediniz mi ?

Sana dilekce yaz deniyor.
Soz ucar yazi kalir.
Yani bolum baskanina soyledigini nasil kanitlayacaksin?

Ben eğitim fakültesindeyim bizde bitirme projesi yok. Ancak danışman değişikliği hakkınız yok mu? Muhakkak olmalı. Bu yola başvurun. Geç bile kalmışsınız.

Çevremde özellikle son sınıf öğrencilere ek puan verebilmek için ilave ödev verilebiliyor. Son sınıfta kpss ye girecekler ve telafisi yok diye yasal olmasa da yapılabiliyor. Bunun nedenini araştırma görevliliğimde oda arkadaşım şöyle açıklamıştı: “Maddi durumu iyi olmayan ya da çeşitli nedenlerle işleri iyi gitmeyen öğrenciler son sınıfta kalırlarsa başka yollara sapmasınlar, bir dersten dolayı buralarda kalmak için paraya ihtiyaçları olmasın, ailelerine yük olmasınlar diye vicdanen yapmak zorundayım.” Bunu yaparken öğrencinin diğer derslerinden kalıp kalmadığını, alttan dersi olup olmadığını araştırıyor ve kendince uygun görürse sınava alıyordu.

Okulda herkese söyledim demişsiniz. Bu durum olumsuz yansımış olabilir. Sizin gibi hareketlerinden rahatsız olan başka öğrenci yok mu? Herkesin haberi varken böyle devam etmesi garip olmuş.

Elinizi tutmaya çalışması kötü olmuş. Siz o anda itiraz etmediniz mi? Hocam ne yapıyorsunuz demediniz mi? Ancak akşam saatlerinde yazıyor sosyal medyadan yazması içeriğe bağlı olarak çok da garip değil. Ben de whatsapp tan çok yazarım. Kusura bakma geç oldu ama unutmadan yazayım. Yarın şöyle böyle diye... Ya da birlikte projde kapsamında, makale/bildiri çalışmasında birlikte çalıştığımız öğrencilerle akşam veya haftasonu farketmez konuşuruz. Yazışmaların içeriği nedir?

Başka derslerden de kalmışsınız ve sanırım devam edeceksiniz döneme. En mantıklısı danışman değişikliği yapmak gibi görünüyor.

Ders içeriğiyle ilgili konusmuyordu ki çok saçma seyler yazıyordu 12-1 gibi saatlerde. Kişisel seyler yani. O anda terslediğim için zaten bu durumlara geldi. Yani birde vize yaparım diyor sana özel olarak

Kağıtlarını görme hakkın var bildiğim kadarıyla ama ne yapılır birilerine söyle başka bi hocaya yada öğrenci işlerinden birine mutlaka biri yol göstericektir

Yaz okulu imkanı yok mu dersten kalıpmyaz okulunda başka okuldan alsanız dersi

Tacizden sikayet etseniz üniversite ögrenciye karsi kendi hocasini korumak isteyebilir, saglam kanitiniz yoksa.

Ancak sinav kagidiniza guveniyorsaniz, aldiginiz nota itiraz edin bir kurul tarafindan degerlendirilmesini isteyin bu istekle basvurun bölum baskanina.

O herifi de Allah ıslah etsin etmiyorsa da belasinı versin, makamini kotuye kullanan pislik, okumaya calisan gencecik bir kiza yasattiklari yanina kalmaz merak etmeyin...

En iyisi okulu değiştirmek gerekir bazen maalesef başka çıkar yol kalmıyor idareye şikayette bulunsanız ve hiç-bir kanunî işlemce gayret göstermedilerse artık okul değiştirme kararından başka çıkar yol yok

Onu rezil etmekle tehdit et msjlari silmedigini onu afise edecegini sole gerekirse ...ama olmazsa mahkemede delil olarak kullanabileceginide ekle kimsenin geleceginle oynamaya hakkı yok...sessiz kalma

Dilekçe yazıp sınav kağıdını okul yönetimi ile okuyun. Böyle bir hakkınız var. Eğer cidden haksız yere puan kırıyorsa ortaya çıkar.

Hukuki yönden hakkınızı aramanız da sıkıntı yaratır. İşin sonunda yine işiniz o hocaya kalıyor emin olun. Yine geçirmez bir şekilde...

Adalet bu kadar ülkede.

İt iti ısırmıyor maalesef.. Çözümü üniversite yönetiminde aramayın eğer kanıt varsa direkt olarak polise başvurun. Notlar konusunda dediğim gibi bir işe yaramaz benim tavsiyem kaldıgınız dersi yaz okulunda almanız o hocaya hiç bulaşmamanız

Back