• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

teyzemi istemiyorum

dedeme ben bakarım ama o teyzem olmadan yapamaz birbirlerine alıştılar artık bi kaç defa teklif ettik kabul etmedi bize otobüsle tek gelse ilaçlarını falan bilmiyoruz onun hastalığı cok farklı illa yanında biri olması gerek
Yapar niye yapamasın, ilaçlarını öğrenirsiniz ne var onda en basit iş. Teklif etmek yerine dede bu kış bizde kalıyorsun sizin ev soğuk diye getirirsin ama zor hasta bakımı. O yüzden büyüklerin işine karışma, annen evladı olarak babasına bakmak isteyebilir. Bak tek başına kalamıyor diyorsun, teyzene yardımcı olmanız lazim.

Sayıp sövmenize gerek yok açıkça söyleyin ne düşünüyorsanız kavga etmeye gerek yok ama birlikte yaşanmaz sürekli oda bi gerçek. Bizde sobalı evde kaldık zamanında doğalgazı olan birine çökmedik hiç. Tabi birazda kardeşlik bağı ve iyi niyetle de alakalı.
Yaşlı adam var yahu. Kadın (konu sahibinin annesi) babasının kışı doğalgazlı evde rahat geçirmesini istiyor belli ki. Kim karışabilir buna?

Yapar niye yapamasın, ilaçlarını öğrenirsiniz ne var onda en basit iş. Teklif etmek yerine dede bu kış bizde kalıyorsun sizin ev soğuk diye getirirsin ama zor hasta bakımı. O yüzden büyüklerin işine karışma, annen evladı olarak babasına bakmak isteyebilir. Bak tek başına kalamıyor diyorsun, teyzene yardımcı olmanız lazim.
annem tam zamanlı çalışıyor 5 e giden kardeşim var onunla ben ilgileniyorum diğer kız kardeşim hiçbir işe yaramıyor sorumluluğum çok fazla bu dediğniiz nasıl olacak ki

Demek ki teyzoşunun o maaşı alması gerekiyor değili mi?
Şu mantıktan nefret ediyorum cidden. Gına geldi hem evdeki yaşlıya kimse bakmak istemez bakanı da rahat bırakmazlar, yok efendim parasını yiyor. Sanki evdeki yaşlı otla besleniyor. Kim bakıyorsa maaş onun hakkı tabi alacak. Ama bunlar uyanık yaşlının maaşına malına dokunulmasın ki sonra hepsine eşit miras diye kalsın eee onca zaman evinde bakıp hastahanesi ilacı vs. uğraşan kişiye haksızlık değil mi?
Bizde de anneanne var genelde kayınvalidem bakıyor, kadının maaşına hiç dokunulmaz yani, çok net biliyorum ama maaşını yiyorlarmiş gibi davraniliyordu. Kısa süre başka evlat ve torunlar baktı 1 ay gibi bir sürede çıldırma noktasına geldiler. Yaşlıya bakmak öyle kolay değil. Ağzı olan konuşuyor.

Şu mantıktan nefret ediyorum cidden. Gına geldi hem evdeki yaşlıya kimse bakmak istemez bakanı da rahat bırakmazlar, yok efendim parasını yiyor. Sanki evdeki yaşlı otla besleniyor. Kim bakıyorsa maaş onun hakkı tabi alacak. Ama bunlar uyanık yaşlının maaşına malına dokunulmasın ki sonra hepsine eşit miras diye kalsın eee onca zaman evinde bakıp hastahanesi ilacı vs. uğraşan kişiye haksızlık değil mi?
Bizde de anneanne var genelde kayınvalidem bakıyor, kadının maaşına hiç dokunulmaz yani, çok net biliyorum ama maaşını yiyorlarmiş gibi davraniliyordu. Kısa süre başka evlat ve torunlar baktı 1 ay gibi bir sürede çıldırma noktasına geldiler. Yaşlıya bakmak öyle kolay değil. Ağzı olan konuşuyor.
parasını yiyorsa o zaman ona göre bakacak ona 1 tas çorba yapıp bakmakla olmuyor bu işler ayrıca o eşşek kadar kızı kaç yaşına geldi evde oturuyor utanmadan annesinden para istiyor normal mi bunlar ?

Yaşlı adam nerede onu okumadım ben sadece teyze ve kızı olayını okudum
Teyze dedeye bakıyor. Dede hasta. Hastanesiyle ilaçlarıyla sadece teyze ilgileniyor. Dedeyi kışın ablasının evine getirince mecburen teyze de geliyor kızıyla birlikte. Çünkü o evde dedeyle ilgilenecek kimse yok.

annem tam zamanlı çalışıyor 5 e giden kardeşim var onunla ben ilgileniyorum diğer kız kardeşim hiçbir işe yaramıyor sorumluluğum çok fazla bu dediğniiz nasıl olacak ki
Ee annenizin dedenize bakacak durumu yokmuş hep kardeşi bakıyormuş.
Şu durumda en azından kışın rahat etsin babam buraya gelsinler diye düşünüyor olabilir.
Teyzeniz de babasına bakıyormuş tüm gün evde yatıp annem gelmeye yakın kalkıp göstermelik yemek yapıyor demişsiniz ama öyle de değilmiş babasına bakıyormuş kadın gündüz de

O zaman konuşmayacaksın cici kız… Hem sorumluluk alma, hem sorumluluk alana söylen, iftira at. Olmaz o iş.

Şu durumda en azından kışın rahat etsin babam buraya gelsinler diye düşünüyor olabilir.
Teyzeniz de babasına bakıyormuş tüm gün evde yatıp annem gelmeye yakın kalkıp göstermelik yemek yapıyor demişsiniz ama öyle de değilmiş babasına bakıyormuş kadın gündüz de
teyzem sabah kalkıp dedeme peynir zeytin diye önüne kahvaltı hazırlar sonra da öğlen 4 e kadar kesintisiz bir şekilde yatar sonra dedem yine acıkır bu sefer önüne bi tas çorba koyar günlük rutinide bu

Yemekten başka ne yapmasını bekliyor acaba?

parasını yiyorsa o zaman ona göre bakacak ona 1 tas çorba yapıp bakmakla olmuyor bu işler ayrıca o eşşek kadar kızı kaç yaşına geldi evde oturuyor utanmadan annesinden para istiyor normal mi bunlar ?
Belki doktor kontrolünde çok yememesi gerekiyordur dedenin?
Doktor demiştir akşam çorba gibi hafif şeyler yesin diye.
İlaçlarından haberiniz yokmuş ki beslenme düzeninden haberiniz olsun.
Siz de haklısınız eviniz 5 odalı değilse evde 8 kişi yaşamak çok zor ama anneniz de vicdan yapıyordur belki.
Siz okulunuza gidin gelin odanıza çekilin.
Kendiniz ne yemek istiyorsanız onu yapın yiyin,bir tas çorba yapın yapıp yiyin mesela çok kolay bir şeymiş hem.
Beni karıştırma hiçbir işe deyin çekilin

Ne olursa olsun ben size üzüldüm cidden, 5. sınıfa giden kardeşinizle ilgileniyorsunuz aynı zamanda siz de okuyorsunuz anne baba akşama kadar işte çalışıyor, bunun üzerine diğer akrabaların sorumluluk almadığı ve sıkıntınızı hafifletmediği bir durumla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ben sizin öfkenizi anlayabiliyorum. Babanız bu konunun neresinde peki, onun fikri tepkisi nasıl oluyor

teyzem sabah kalkıp dedeme peynir zeytin diye önüne kahvaltı hazırlar sonra da öğlen 4 e kadar kesintisiz bir şekilde yatar sonra dedem yine acıkır bu sefer önüne bi tas çorba koyar günlük rutinide bu
Siz dedenizin beslenme rutinini biliyor musunuz doktorun tavsiye ettiği?
Benim dedem de 87 Babannem de 85 özellikle akşamları çok hafif yiyorlar.

Belki doktor kontrolünde çok yememesi gerekiyordur dedenin?
Doktor demiştir akşam çorba gibi hafif şeyler yesin diye.
İlaçlarından haberiniz yokmuş ki beslenme düzeninden haberiniz olsun.
Siz de haklısınız eviniz 5 odalı değilse evde 8 kişi yaşamak çok zor ama anneniz de vicdan yapıyordur belki.
Siz okulunuza gidin gelin odanıza çekilin.
Kendiniz ne yemek istiyorsanız onu yapın yiyin,bir tas çorba yapın yapıp yiyin mesela çok kolay bir şeymiş hem.
Beni karıştırma hiçbir işe deyin çekilin
işte öyle olmuyor bana bişeyler yaptırıyor emir veriyo şunu yap bunu yap diye evde resmen ilk başlarda yapıyodum sonrada yapmamaya karşı gelmeye başlayınca sesi kesildi

ben surat asıp laf soktuğım için istenmediğini anladı zaten ama buna rağmen yüzsüzlük yapıp gelmesi sinirime gidiyor ama whatsaptan uzunca ağzıma geleni sayıp yazacağım gibi duruypr
Sayip sövecegim neya?kaç yaṣinda kizsin bari annen yaşindaki kadinlara saygin olsun hiç yakiṣtiramadim belki kendince haklisindir ama bu tavirlarinla haklida olsan suçlu gözukursun.
Deden yaşli baṣlı adam kiṣin gününde soguk evdemi kalsin?Bir tas çorek veriyor diyosunda ilacini temizliyini yapmak kolaymi saniyorsun yaşlilar kaprisli olur bakmak zor oluyor kimse bakmiyor tezyen bakiyor 2 ay sizde kaldigi için az daha mahalleyi yakıcaksin hep kalmıyor ya.Annende bir evlat babasi zor durumda tabi yardim edicek 2 ay evinde kalsa ne olucak ki senin rahatin bozuluyor diye adami soguktami saklasinlar.Diger teyzeler bakmiyorsa tabiki birileri bakmali.Drama yaratiyorsun sende yaṣlanicaksin o zaman istermiydin seninle ilgilide yûk olarak konuşsunlar.Bu kadarda sinir olmaz zorla düşman ediceksin annenide babasina teyzen yüzünden papatya çayi filan iç sen.

Ya sen ne kadar nankörsün.
Sen mi düşeneceksin dedeni, teyzen mi düşünecek babasını?
İstemese bakmaz bile. Maaşı olsun sana yurtdışında emeklisi 20 bin en iyi ihtimalle bu he.
İşe girip çalışsa alır zaten böyle aptal dedikodulara malzeme olmaz. O zaman dedene kim yapacak annen bakacak mı ö? Sen bakacak mısın?
Yaşlıya 1 kişinin bakması zor zaten, sana ne kızı çalışır çalışmaz sana ne? Para yetiyor ki çalışmıyor sana ne ya milletten.
Sanki para sadece dedende var. İlaçları varmış bilmem neymiş, ne var ilaçların ismini yaz ne zaman verileceğini yaz ver. İlaç takibi yapmak çok mu zor geldi?
Kolay mı yaşlıya bakmak, hastaya bakmak.
Bir de kendini haklı görüyorsun ne kadar acayipsin!
Bugun dedeni huzurevine verseler adamın tüm mal varlığı gider ALO! Emeklisi maaşını teyzenin alması kadar doğal bir şey yok. Kızları ister çakılır ister çalışmaz, kimse de başkasının evine giren çıkan paraya karışamaz.
Keşke bunu diyeceğine alsanız dedeniz döne döne baksanız ya!

Siz dedenizin beslenme rutinini biliyor musunuz doktorun tavsiye ettiği?
Benim dedem de 87 Babannem de 85 özellikle akşamları çok hafif yiyorlar.
öbür teyzemde gittiğinde aynısını söyledi adama sadece çorba yediriyolarmış bi tek çorba ile öğün mü olur pilav gibi şeyleri yiyemiyor ama o kadar da değil yani

Back