Teyzemi affetmeli miyim?

Blue95

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2019
78
134
8
29
Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
hatali olan teyzeniz.

seni büyütüyse onca yil allah razi olsun, ama o gelinin agzini kapatacakti.onlar beraber büyüdü abi kardesden farklari yok diye. kuzende de suc var, nasil bu sekilde bi yakistirmayi kabul etmis.

baktiysada hic icinden gelerek bakmamis malesef. evlat gibi görmemis, para icin bakmis. simdide parayla birini tutsun yanina yardimci.

Canım benim yaşadıkların çok büyük haksızlık. Kesinlikle haklısın. Onca sene aynı evde yaşayınca insan ana-kız gibi kuzenlerinle de abi-kardeş gibi olun diye beklersin. Yazıklar olsun para karşılığı bakmak seni bu şekilde evden kovmak çok acı çok büyük haksızlık. O kadına hiçbir şey borçlu değilsin. Evin kızını evde istemeyecek kadar hadsiz olan diğer kadın baksın madem senden daha önemli madem o o evin kızı. teyzen Zor durumda kalınca da anlar kıymetini başını taşlara vurur geçmiş olsun

Elin kadınının hadsiz kaprisine boyun eğip bakıp büyüttüğü kızcağıza haksızlık yapmak nankörlük değil mi? İşi düşene kadar arayıp sormamış bile. Zaten hiç şevkatli bi ilişki değil belli ki. Oda kiralamak gibi olmuş. İnsan 19 sene aynı evde ana kız gibi olur normal şartlarda

Kuzenimde benden yaşça büyük ve kardeş gibi büyüdük.Samimiyetim filanda yoktur çok düşündüm acaba bir haraketimi felan mi yanlış anladı iyi de ben mesafeliyim böyle düşünmesi imkansız kaldı ki kuzenim ne bana o gözle bakar ne ben ona eşine bunu belirtmemiş mi? Karismiyorum dediğim gibi teyzeme kırgınım ve kardeşleri eniştem diğer kuzenim onun düşüncesinin yanlış olduğunu söylerken onları dinlemedi bile gelinim dedi şimdi o yüzden bakmak istemiyorum hani kıskanç ya kadın 2 yıl önce kiskancim ben deyip teyzemle arami bozan 2 yıl sonra gel sen bak diyor hani kiskancstin ne oldu? Hayır birde o kim ya kim neyim benim ben o geline saygı duyurma

Süreci doğru yönetememek bir insanı kötü yapmaz. Hatalı olan ve olay çıkaran evin gelini zaten. Ne diyor konu sahibi kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm, demek ki iyi davranılmış evde. 18 yıl kimse kimseye sırf para için bakmaz. Teyze olarak çok fedakarca davranmış. Bir tane olay yüzünden bunca emek görmezden gelinilir mi?

Olay buysa gelinir. Madem özür dilenseydi öncesinde. Tam da hizmetçi lazım olunca mi akıllarına gelmiş

Teyzeniz haksız da olsa bana bakti ama parasıyla bakti diye düsünmeyin
Hiç bir ücret öyle bir hakki ödemiyor.
Çocuk kolay bakılmıyor, para ile karşılanan bir sorumluluk değil.
Öte yandan haklisiniz.
Teyzeniz hangi akla hizmet yaptı anlamadım ama elimde büyüyen yeğenimi, elin kızı için evden göndermem.
Bakmak istemiyorsanız bakmayın, ama bu vesile ile mesafeli de olsa görüşün

Kardeşinin emanetini elalemin kızının kaprisi yüzünden yuvam diye benimsediği evden sepetlemesi ufak bi olay mı?

Konu sahibi, tüm sorumluluğu yüklenmeyin. Ama belli ki hem teyzeyi hem enişteyi seviyorsunuz. Biraz da olsa bu süreci onlar için kolaylastirmaniz hem onları çok mutlu eder, hem de sizi vicdanen rahatlatır. Ölüm diye bir gerçek var.
Ayrıca muhtaç kimseye karşılığını ya da öncesini düşünmeden yardım Allah rızasına çok uygun bir hareket.

Gelin denen kadin bi gelmis, gitsin etsin demis, seni yerinden yurdundan etmis.. Simdi de gelmis, gelsin baksin demis.. Neymis bu kadin boyle? Kim veriyor buna bu kadar meydani?
Nankörlük ne demek sizce? Mesela ben teyzemin beni gelini için evden kovmasini sindiriyim diyelim.Hadi ben gelinin teyzemle iyiyken iyi olmasını ama hastalık olayından sonra ee onca yıl bakmış demesini sindiriyim.Simdi ben boyle yapip nankor mu olmayacağim sindirdim diye ? Bir tane olay demissiniz ama ben size 4 örnek verdim .Mantıksız cümle kurmussunuz üzgünüm nankörlük sizin deyimizle olan değildir .Nankorlugun gerçek anlamı iyilikbilmez demektir .

Eeee bedavaya bakmamis ki, ben kardesim olse evladina bakarim sokaga mi atayim? Bu isi parayla yapmak hos degil kusura bakmayin.

Ben o kişini bakmayacağini biliyorum.Ben baktım bakarimda orası ayrı ama bu kadına bu şansı vermek istemiyorum hayat ne güzel ya istediğine göre şekillenecek.Hasta mi oldu gelsin baksın değil mi evde kalmasın kız sonucta vs ben bu kadından ötürü bakmak istemiyorum.Enistemi diğer kuzenim çok seviyorum enistemi gizli gizli hastaneye gelip götüren benim ki teyzemle asla 2 yıldır bir araya gelmedim.Teyzelerim hepsi benim için kardeşiyle kusmus simdi ben aa barıştı da diyemem ki teyzelerin asla bakmamış istemiyor gelini baksın diyor ben eniştem çok üzülüyorum sonuçta o mesela gelinini dinlemedi kızdı ama teyzem karşı icimde kırgınlık var ben baktım mesela kadın rahat edicek oh nasıl baktirdim diye.O 2 gr aklıyla kendini kurnaz sanicak onu istemiyorum

Bir insana yirmi yil iyilik yap tek olayda seni silsin atsın
Insanoglu cok nankor gercekten de
Konudaki nankör sizsiniz ve oteki teyzelerinizin gazına cok pis gelmissiniz. Yok diger teyzelerim de cok kizmis da, yok gelinden bir bardak cay icmemis de,yok onlar da 'gelini yuzunden laf soylemeyi biliyordu. Bosver' demisler de.
bir de utanmadan diyorsun ki : bana parayla bakti
Ya allahaskina. Diger bacilari versin versin ayda kac para verecek? Insan cocuguna bile nafaka vermekten kaciniyor kac bin insandan maasina icra ile aliniyor nafaka paralari. Sen teyzelerinin duzenli para gonderidgine inaniyor musun? Allah razi olsun arada 3-5 yollamislardir ama duzenli maas gibi bir para akisi oldugunu hic sanmiyorum. Zaten cocuk masrafli is. Giyinmesi pahalli, egitimi pahalli, kursu cep harcligi,laptopu teleofnu pahalli... kadin aldigi paradan sizin bakiminizi yapmis. Artan para olduysa da evine buzdolabina birseyler almistir. Ne yapsin kadin?
Ayda 100 lira vermek nerede bir cocuga yirmi yil bakmak nerede? O seni dolduran teyzelerin neden kadincagiza esine biraz rahatlik vermek icin seni almiyorlardi hic? Neden 3 aylik yaz tatillerinde bir baska teyzende kalmiyordun? Oh,tum sorumlulugu bir kadina yigip bir de uc kurus para verdik diye kendilerini birsey sanmis,yetmemis kadinin arkasindan konuşmus seni doldurmuslar.
Yazik gercekten... evde senin dogurmadigin bjr cocugun olmasi (istersen bacinin cocugu olsun) cooook zor ve fedakarlik isteyen birsey. Hele ki kucuk yaslardaysa.
biz de teyzemin çocuğuna cesitli sartlar yuzunden bebeklikten 9 yasina kadar baktik. Allah icin bir kere of demedik,sevdik benimsedik
Ama coooooooook zor. Anne icin ayri zor ,kendi soybagi olmayan cocuga emek harcayan babaya zor, eve fazladan gurultucu bir cocuk gelinc kardeslere zor...
Dusunuyorum da... bizim onca emekle bakip buyuttugumuz çocuk bize iclenebilir. Hakli olarak da sinirlenebilir... evden de ayrilabilir. Onlara cidden lafim yok. Ama bziim.hastayken basinda beklediğimiz, odevini yaptirirken gına gecirip camdan atlamak istedigimiz, tüm gürültüsüne katlandigimiz cocuga bir gram emek vermeyen diger akrabalarım bir kavga aninda olayi yatistirmak yerine cocugu bize doldursaydi-aptalca taraf tutma hevesine onu bizden uzaklastirsaydi... asil onlara kizardim.
Sizin konunuzda da asil suclu ne sizsiniz ne teyzeniz. Ne de kendince trip atan gelin
Asil suclu su an pek sevdığınız o teyzeleriniz.
Umarim siz de bu gercegi gorursunuz.

*teyzenin yaptigini savunmuyorum. Savunacak bir tarafi yok ama aile icinde olan seyler. Aile uyeleri bazen birbirini kirabiliir,uzebilir... kavga ederiz küser trip atariz ama tüm baglari koparmayiz
Teyzeniz sizi aileden biri gibi görmüş gereksiz bir cümle kurmus. Kirilip bunu belli edip bir sure sonra konusa konusa sorunu cozebilirdiniz.
Ayrıca gelinin hevesi kaynanasina degil ki. Belli ki mal bir kadin. sevgilisiyle ayni evde yasayan, kan bagi olmayan genc ve guzel kiza gormeden sinir olmus. Ne insanlar var KKda okuduklarimdan mesela...sevgilisinin almanyadan kuzeni geldi diye sevgilisine "eve gitme" diye yasak koyan, kendi oz kardesine bakti diye sevgilisiyle ayrilma noktasina gelen, kocam gelinimize yakin davraniyor ona mi asik diyen...
Insanlar sevgililerine ne igrenc seyleri yakıştırip kiskanabiliyorlar. O da daha sevgiliyken bilenmiş size,belli. Bazen tatsizlik cikarmis/sizin kulaginiza gitmemis. En son da teyzeniz bir tatsizlik cikmasin diye size 'hadi disariya' demis.
2 yil konusmayacak birsey yok burada.

Ayrica kadin yatalak hasta degil ki bakimi sizi zorlasin. Yazik,hastaymis. Neden bir kek yapip kapisini çalmıyorsun?? Bu gereksiz kuslugu ne kadar uzatmaya niyetlisin?

Ben anlamadim gelin kişisi kocasindan mi konu sahibini kiskanmis da teyzeyi doldurmus? Kocasiyla konu sabinin ayni evde yasadigi icin aralarinda birsey olabilecegini mi dusunmus?

39 yasindaki essek kadar bir kadin, dagdan gelip bagdakini kovuyor, anasi babasi olmayan bir genc kizi yerinden yurdundan etmek istiyor. Teyzen neden sen kimsin demiyor, kuzenin sen karisma diyemiyor mu?
Benim ilk baslarda haberim yok teyzem , gelin ,kuzen söylemedi.Gelin benim diğer teyzelerimin yanında güya beni eleştiriyor " bizde o eve girip çıkıyoruz evde genc bir kız olmaz"diyor bu sanıyor ki teyzelerim onu savunacak.Teyzelerimden sert bir tepki almış.Ben halen o evdeydim o zaman ve kime bana birşey anlatmıyor bueniştemve diğer kuzenimle kavga edip ağlayıp gitmiş.O süreçte teyzelerin 2 yıldır onunla konuşmadı diğer kuzenim başka eve taşındı enistemle araları kötüydü bende teyzem şaşırdım bak madem o kadar can ciğersiniz bakın birbirinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…