• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzem......

şaşırdım valla, daha ne yapılsın teyzenize..
mesleği yoksa gitsin bi yerde çaycı olarak çalışsın en basiti.
tatile kadar götürüyorlarmış, daha ne olacaktı ki.
ayrıca siz teyzenize bakmakla yükümlü de değisiniz.
oh ne ala teyzenizin keyfi

İyi de teyzeninizin kendisini sizinle karşılaştırması abes değil mi? Siz çalışıyorsunuz ailenizde boş oturmamıştır bu zamana kadar çalışmış çabalamıştır ki öyle pahalı evlerde rahat yaşıyor. Teyzeniz ne yapmış? İş bulmuşsunuz vazgeçmiş, 90 bini var 190 binlik evde oturmak istiyor ama çalışmıyor çabalamıyor sizlerden bekliyor. Niye Çünkü sizin durumunuz iyi. siz pahalı evde oturuyosunuz diye o da oturmak zorunda değil herkes durumuna göre davranmalı bence... hangi semtte oturuyor teyzeniz?

arabası yok poşetlerle yol yürümesin de ne demek anlamadım :) :) bu kadar ince düşünce fazla sanki.. tabi teyzenizin bir hastalığı yoksa.. Kaç yaşında teyzeniz ve kuzeniniz?

evet abes annem de onu anlatıyor herkes çalışıyor yoruluyor diyor ama annem çalışmıyor kocası zengin felan işte ben neden böyle oldum diye üzülüyor, teyzemi bir kaç kere terden ölmüş ellerinde ağır ağır poşetlerle yürürken gördüm eve , sonra yorulmasın dedim aslında çok ince bir düşünce sayılmaz beni yoran bir şey değil market evine çok yakın değil o yüzden

evet abes annem de onu anlatıyor herkes çalışıyor yoruluyor diyor ama annem çalışmıyor kocası zengin felan işte ben neden böyle oldum diye üzülüyor, teyzemi bir kaç kere terden ölmüş ellerinde ağır ağır poşetlerle yürürken gördüm eve , sonra yorulmasın dedim aslında çok ince bir düşünce sayılmaz beni yoran bir şey değil market evine çok yakın değil o yüzden

sizinki ince düşünceden çok acımak. çok fazla acıyorsunuz ve teyzenizin düşünmesi gerekenleri kendinize yük etmişsiniz resmen. Eminim teyzeniz çok da yaşlı değildir ve sorumluluk almayı öğrenip 'ablamın kocası zengin ben neden böyleyim' demeyi bırakmalı... Bence yanlış yapıyorsunuz. Yardım yapılır ama teyzenizi pek samimi bulmadım kusura bakmayın

bir de arabası yok benim onun market alışverişi yapmamın asıl sebebi poşetlerle yol yürüyor o yüzden inan bazen kendi evime alışveriş yaparken asansöre yükleyip indirmek bile zoruma gidiyor ben o yorulmasın diye yapıyorum para vermek benim için çok daha kolay ama ben emekte veriyorum, arkadaşın dediği de doğru kesinlikle biriktirecek parayı iyi para biriktirir
allaaalla bende poşetlerle yürüyorum. dinlene dinlene. biraz bekleyip yine devam.
sizin teyze sanırım kraliyet ailesinden.

Son düzenleme:
Orta yollu bi ev bulup ustune kredi cekin . Maaslardan birini krediye baglasin. Yarim asgari ucret ve sizin her aylik yardimlarinizla gecinir gider. Hem evi olur gonlu olur. Kiraya verceginiz parayi krediye yatirmis olursunuz

Merhabalar;
Yani anlamadığım teyzenizin sağlık sorunu felan mı var da çalışmıyor?
Benim halam boşandığında 3 çocuğu vardı.Evlere temizliğe gitti merdiven sildi çocuklarını okuttu büyüttü ev de aldı.Kimseye muhtaç olmadı.Düşünün eğer istanbuldaysanız yol parası vermemek için kandilliden kavacığa yürümüş.

Teyzenizi siz böyle alıştırmışsınız.Destek olunur ama yetmediği yerde olunur.
O kadar senedir çalışıyorum benim 90 binim yok kenarda:2:

teyzemin sorunu psikolojik , dün gece annemle konuştuk o da çok üzülüyor bana böyle yapmasına daha çok üzülüyor annemin de dediği hayata olan hıncını bizden çıkarıyor, çok arama yardımını yine yap ama küsme de küsemeyiz diyor ben de küsemem bir de şöyle bir durum var ben allah korusun işsiz ve dul olsam teyzem çalışsa bana bakar eminim bundan 15 sene önce babamın işleri baya kötü olmuştu teyzem her zaman çılgın gibi para biriktirdiğinden o zaman da 16 milyar borç vermişti annemlere tabii babamda hemen ödemişti. yani teyzem de fedakardır aynı şeyleri bizim için yapar aramızda 12 yaş var arkadaş gibiyiz biz bebektik o ergendi hep ilgilendi bizimle oynadı gezdirdi kötü günde iyi günde ilk yanımıza koşan oldu. yani teyzeme ben çok iyilik yapıyormuş gibi görünüyor ama o da çok iyi kalpli ama şansız işte ve evet ciddi şımarık ve evet hayatta hiç bir şey planladığı gibi olmadı üzülüyorum acımıyorum çok şükür acınacak hali yok ama hep mutlu bir yuva istedi olmadı eminim kocasıyla 1 lokmaya da razıydı ama kısmet olmadı. ve benim teyzem maalesef senin halan gibi değil tatlım çalışsa intihar eder eleştiri kaldıracak laf duyacak bir insan değil ayrıca mesleği olmadığı için çalışmak gücüne gidiyormuş, sıfatsız çalışmak istemiyor yani meslek edindirmeye git dedim bu organizasyon şirketleri var düğünde masa süslüyorlar felan bence çok hoş bir iş günde 70-80 tl veriyorlarmış dedim onu da istemedi. yani çalışacak yürek yok 40 yaşında bu yaştan sonra teyzemi değiştirmeye veya terbiye etmeye de benim yüreğim yok....

bir de arabası yok benim onun market alışverişi yapmamın asıl sebebi poşetlerle yol yürüyor o yüzden inan bazen kendi evime alışveriş yaparken asansöre yükleyip indirmek bile zoruma gidiyor ben o yorulmasın diye yapıyorum para vermek benim için çok daha kolay ama ben emekte veriyorum, arkadaşın dediği de doğru kesinlikle biriktirecek parayı iyi para biriktirir

Biliyor musunuz, dünyada market poşeti taşıyan başka insanlar da var. Gerçekten...

Orta yollu bi ev bulup ustune kredi cekin . Maaslardan birini krediye baglasin. Yarim asgari ucret ve sizin her aylik yardimlarinizla gecinir gider. Hem evi olur gonlu olur. Kiraya verceginiz parayi krediye yatirmis olursunuz

tatlım emekli maaşına 8000 kredi veriyorlar bir ara konuştuk ama istediği evin yanından bile geçemiyor bu miktar teyzem de üstelemedi.

allaaalla bende poşetlerle yürüyorum. dinlene dinlene. biraz bekleyip yine devam.
sizin teyze sanırım kraliyet ailesinden.

benim teyzem oturup ağlar market poşeti taşıdım , başımda bir kocam yok evin erkeği oldum diye sanki kolunu bacağını kesmişsin gibi şiddetle ağlar ben artık o ağlamalardan bunaldım, teyzemi de bu yaştan sonra değiştiremem inan teyzemin konforu yok ben de

benim teyzem oturup ağlar market poşeti taşıdım , başımda bir kocam yok evin erkeği oldum diye sanki kolunu bacağını kesmişsin gibi şiddetle ağlar ben artık o ağlamalardan bunaldım, teyzemi de bu yaştan sonra değiştiremem inan teyzemin konforu yok ben de
inanılır gibi değil. valla ağlarsa ağlasın,bırakın ağlasın.
siz oralı olmazsanız bir daha ağlamaz. size kendini acındırmak için yapıyor.

Son düzenleme:
biz iyi durumdayken onu çalışması yanlış olur demişsinz de çok yhatalı düşünüyorsunuz. çalışmak ayıp değil günah değil , bir tane büyük oğlu var neden çalışmasın?

bana deyin ki teyzem şunun için çabaladı. çalışmaz, şükretmez, ağlar sızlanır vs vs. Bence söyleyin biraz şükrünü bilsin, Allah ona bugünleri aratmasın. niye illa evi olacak onu da ben anlamıyorum? ya da niye illa çok iyi ev olacak? ben bütceme göre alırım abime ablama göre değil.
bu dünyada herşey insanlar için bakıyorum ama teyzenizn kötü bir durumunu göremiyorum.

bence psikoloğa bir götürün

hayatımda hiç sevmediğim şey de insanların kendisini suçlu hissetmelerini sağlayan kişilerdir. ya sizin durumunuz olmasaydı. elinizden geldiğince yardım ediyorsunuz. kendisi ne yaptı acaba. bir de kaç yaşında???

son yorumlarına baktım da lütfen kızma ama bence teyzen evlenmek istiyor? kocası ölen kadın böyle ağlamaz

çok çok abartı durumlar :50::50: teyzenize yardım etmek ve onun ağız kokusunu çekmek zorunda değilsiniz :19: ayrıca maddi olarak yardım edenler varmış zaten bırakın ne yaparsa yapsın nankörlük ediyor resmen sizde buna üzülüyosınuz :26::31::31:

Vallahi kusura bakma arkadaşım ama teyzen hazıra alışmış, duygu sömürüsüyle işini götürüyor. Ne demek çalışsa ağlar, havlu satamıyor ağlıyor hiç azmetmiyor galiba nasılsa geliyor amannn neden kendimi yorayım düşücesinde sanırım. Ağlaya sızlaya her şeyi size yüklüyor. Sizde teyzenizi fazla şımartıyorsunuz, aman üzülmesin aman ağlamasın. Hayatta dik durabilmek için gerekitğinde üzülecekte ağlayacakta ama başını her zaman dik tutacak. Bu herkesin başına gelebiliyor.

Herkese merhaba az önce teyzemle konuştum moralim o kadar bozuk ki mideme öküz oturdu resmen, benim teyzem evlilik konusunda çok şanssız oldu tabi aile sözü de dinlemedi hiç ,2evlilik yaptı ilkinden çocuk yok şiddet yüzünden bitti ikinciden bir oğlu var kocasının ailesi ve kocasının basiretsixliği yüzünden bitti, mesleği yok Kirada oturuyor anneannem maaşını veriyor dedemde maaşının bir kısmını veriyor bizde yardımcı oluyoruz ama teyzem geçinemiyormuş teyzem böyle deyince o kadar üzülüyorum ki! Ben çalışıyorum gelirim çok iyi babamın ve dayımın da öyle .şimdi konu şu biz teyzemi mutlu edemiyoruz,akşam annemlerle gidip konuşucam naparım diye çünkü teyzemin lafları benim gücüme gitti utandım çünkü ben teyzemden sorumlu hissediyorum kendimi bana dediği şu teyze yanına gelicem alışveriş yapma markete gidelim Ramazan alışverişi yapalım dedim , ben zaten para yok ama mecbur hergün gidiyorum diyor tamam beraber gideriz ben yarın iş çıkışı geleceğim bir de senin bir tanıdığın vardı onada erzak alıp vericem dedim tamam dedi , bir arkadaşı var o da boşanmış çocukları ile hayata tutunmaya çalışıyor bu kadın kardeşleri ile küsmüş onu anlatmaya başladı ama kafama gelen taşlar beni sersemletti bana diyor ki; kadın kardeşlerinden akrabalarından çok şey bekliyor ben dedim ki ben hiçbirşeyi beklemiyorum elden gelen aş olmaz o da vaktin de olmaz dedi! Bu laf beni öldürdü birşey diyemedim sonra devam etti; annemlere birşey olsa ben sokaklara düşerim dedi ,ben de ;olur mu ben hayattayken sana asla birşey olmaz dedim ,ben sizden birşey beklemiyorum hem ne yapanilirsiniz ki dedi yine birşey demedim çok üzülüyorum teyzeme her ay düzenli bir para vermiyorum ama yıl ortalaması yaparsak her ay asgari ücretin yarısı kadar birşey veriyorum bu arada annemler teyzemi her sene oğlu üzülmesin diye tatile götürür dersanesini öder vs vs dayımda yapar birşeyler herkes elinden geleni yapıyor ama teyzem mutsuz.. Buarada teyzemin kenarda 90 bin parası var bir ev almasını istiyoruz ama yaşadığı yerde evler 150 civarı biz de ev almasını istiyoruz kiradan kurtulursa belki biraz daha mutlu olur diye o yüzden teyzem o kenarda ki parasını yok sayıyor, şimdi ben teyzemi çok severim evinin erkeği gibi her işine koşarım kocası nafakayı vermez mahkemelerde beraber uğraşırız asla yalnız bırakmam hiç de yorulmam mutlu olurum, şimdi size sorum ben teyzeme eşya almak market alışverişi oğluna harçlık filan yerine teyze her ay sana şukadar para yatırıyorum desem daha mı iyi olur? Ben o kadar uğraşımıza rağmen onun bu konuşmalarına üzülüyorum aynı şekilde annemle dayımda üzülüyor

Olasılıklar&şanslar

Merhaba canım sen yapacağını yapmışsın daha ne olacak vicdanını sorgulama benimde bekar bir teyzem vardi yaşı geçmişti evlenememisti aileden kim evlenirse onun gönlünü hoş tutmaya calisirdi.Durmadan aglardi nisanlimizla konussak kuser odalara kapanirdi.Onun yaninda kimse nisanlisiyle kocasiyla samimi olamazdi.Ailemizdeki bütün kizlar naziyla tuzuyla uğraşırdi.En son evlendi 2 yil once valla nisanlisyla öyle hareketler yapiyorduki utanip kalkiyorduk eeeee simdi biz saflar öyle bakakaliyoruz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

biz iyi durumdayken onu çalışması yanlış olur demişsinz de çok yhatalı düşünüyorsunuz. çalışmak ayıp değil günah değil , bir tane büyük oğlu var neden çalışmasın?

bana deyin ki teyzem şunun için çabaladı. çalışmaz, şükretmez, ağlar sızlanır vs vs. Bence söyleyin biraz şükrünü bilsin, Allah ona bugünleri aratmasın. niye illa evi olacak onu da ben anlamıyorum? ya da niye illa çok iyi ev olacak? ben bütceme göre alırım abime ablama göre değil.
bu dünyada herşey insanlar için bakıyorum ama teyzenizn kötü bir durumunu göremiyorum.

bence psikoloğa bir götürün

tatlım şöyle anlatayım teyzem 40 yaşında ben teyzeme çok iş buldum bir ara bana yalvardı ne olur bana iş bul bulursan sen bulursun diye arakadaşımın ana okulu var orada çalışacaktı ağır iş yok bebelerle ilgilenicekti yok dedi organizasyon firmasında düğünlerden önce gidip masa sandalye süsleyecekti hem kafası dağılır hem kendine güveni gelir diye onu da istemedi ve ikisin de de rezil oldum gittim insanlarla konuştum sonra yaa benim oğlumu 5 dakika yalnız bırakacak durumum yok nasıl çalışırım dedi sanki bana iş iş diye başımın etini yiyen o değilmiş gibi. yani ben bunun mücadelesini çok verdim inanın aman sen otur biz bakarız demedik en başta hep yanında ve yardımcısı olduk ama olaylar böyle gelişti. oğlu gerçekten 5dk bırakılacak bir çocuk değil ama onu iyi yetiştirdi en azından çok başarılı maşallah evlenme konusuna gelince ben çok istiyorum evlenmesini çünkü benim teyzem dünyanın en kötü kaynanası olur o oğluna hayatı dar eder evlensin kendi düzeni olsun hayatında biri olursa kendini öyle güvende hissediyor.

tatlım şöyle anlatayım teyzem 40 yaşında ben teyzeme çok iş buldum bir ara bana yalvardı ne olur bana iş bul bulursan sen bulursun diye arakadaşımın ana okulu var orada çalışacaktı ağır iş yok bebelerle ilgilenicekti yok dedi organizasyon firmasında düğünlerden önce gidip masa sandalye süsleyecekti hem kafası dağılır hem kendine güveni gelir diye onu da istemedi ve ikisin de de rezil oldum gittim insanlarla konuştum sonra yaa benim oğlumu 5 dakika yalnız bırakacak durumum yok nasıl çalışırım dedi sanki bana iş iş diye başımın etini yiyen o değilmiş gibi. yani ben bunun mücadelesini çok verdim inanın aman sen otur biz bakarız demedik en başta hep yanında ve yardımcısı olduk ama olaylar böyle gelişti. oğlu gerçekten 5dk bırakılacak bir çocuk değil ama onu iyi yetiştirdi en azından çok başarılı maşallah evlenme konusuna gelince ben çok istiyorum evlenmesini çünkü benim teyzem dünyanın en kötü kaynanası olur o oğluna hayatı dar eder evlensin kendi düzeni olsun hayatında biri olursa kendini öyle güvende hissediyor.

Teyzen bütün hayatını sizin üzerinize yıkmış.Bütün sorumluluklarını size yıkmış.Üstüne üstlük memnun değil ve şikayetçi.
Yaptığınız iyilikler takdire şayan.Bu duyarlılıkta olmanız da sahipsiz bırakmamanız da güzel.
Amma velakin çok abartmışsınız.
Eli ayağı tutan genç bir kadından bahsediyorsun.Engelli değil,yatalak değil.
Duruma objektif bakmaya çalışın biraz.
Bu şekilde iyilik değil kötülük yapıyorsunuz.
Bırakacaksınız biraz hayatın çetin şartları ile mücadele edecek teyzeniz.
Fanusta korunaklı bir yaşam hazırlamışsınız,sürdürmek için çırpınıyorsunuz.
Bırakın uğraşssın,didinsin,hayatla yoğrulsun,zoru da görsün, duygu sömürüsü yapmak için boş boş gözyaşı dökeceğine hayatın içinde binbir
türlü zorlukla boğuşan insanların içine karışsın ve şükretsin haline.
Teyzem yapamaz edemez tavrını da sağlıklı bulmadım açıkcası.Öyle bir yapar ki zorda kalsa siz bile şaşırırsınız.
İnsan en dibe batınca nasıl can havli ile çırpınır hayata tutunmak için.
Bunu yaşasaydı teyzen, şimdi emeklemeyi bile beceremeyen bir insan olmazdı aksine ayaklarının üzerine doğrulurdu.
Bahaneler hep bulunur.çocuk ta biraz bahane gibi geldi.gerçi sen de özellikle vurgu yapıyorsun ama bence teyzenin onu yetiştirme tarzı ve empozeleriyle alakalıdır.kendine sağlam bir bahane yaratmış gibi.bunlar birer çıkarım tabi konu sahibi arkadaşım alınma sakın.ama çizdiğin profil çok sağlıklı değil.
ben de endişelerini çok abartılı ve gerçekten uzak buldum yazmak istedim.

Back
X