tatlım şöyle anlatayım teyzem 40 yaşında ben teyzeme çok iş buldum bir ara bana yalvardı ne olur bana iş bul bulursan sen bulursun diye arakadaşımın ana okulu var orada çalışacaktı ağır iş yok bebelerle ilgilenicekti yok dedi organizasyon firmasında düğünlerden önce gidip masa sandalye süsleyecekti hem kafası dağılır hem kendine güveni gelir diye onu da istemedi ve ikisin de de rezil oldum gittim insanlarla konuştum sonra yaa benim oğlumu 5 dakika yalnız bırakacak durumum yok nasıl çalışırım dedi sanki bana iş iş diye başımın etini yiyen o değilmiş gibi. yani ben bunun mücadelesini çok verdim inanın aman sen otur biz bakarız demedik en başta hep yanında ve yardımcısı olduk ama olaylar böyle gelişti. oğlu gerçekten 5dk bırakılacak bir çocuk değil ama onu iyi yetiştirdi en azından çok başarılı maşallah evlenme konusuna gelince ben çok istiyorum evlenmesini çünkü benim teyzem dünyanın en kötü kaynanası olur o oğluna hayatı dar eder evlensin kendi düzeni olsun hayatında biri olursa kendini öyle güvende hissediyor.
Teyzen bütün hayatını sizin üzerinize yıkmış.Bütün sorumluluklarını size yıkmış.Üstüne üstlük memnun değil ve şikayetçi.
Yaptığınız iyilikler takdire şayan.Bu duyarlılıkta olmanız da sahipsiz bırakmamanız da güzel.
Amma velakin çok abartmışsınız.
Eli ayağı tutan genç bir kadından bahsediyorsun.Engelli değil,yatalak değil.
Duruma objektif bakmaya çalışın biraz.
Bu şekilde iyilik değil kötülük yapıyorsunuz.
Bırakacaksınız biraz hayatın çetin şartları ile mücadele edecek teyzeniz.
Fanusta korunaklı bir yaşam hazırlamışsınız,sürdürmek için çırpınıyorsunuz.
Bırakın uğraşssın,didinsin,hayatla yoğrulsun,zoru da görsün, duygu sömürüsü yapmak için boş boş gözyaşı dökeceğine hayatın içinde binbir
türlü zorlukla boğuşan insanların içine karışsın ve şükretsin haline.
Teyzem yapamaz edemez tavrını da sağlıklı bulmadım açıkcası.Öyle bir yapar ki zorda kalsa siz bile şaşırırsınız.
İnsan en dibe batınca nasıl can havli ile çırpınır hayata tutunmak için.
Bunu yaşasaydı teyzen, şimdi emeklemeyi bile beceremeyen bir insan olmazdı aksine ayaklarının üzerine doğrulurdu.
Bahaneler hep bulunur.çocuk ta biraz bahane gibi geldi.gerçi sen de özellikle vurgu yapıyorsun ama bence teyzenin onu yetiştirme tarzı ve empozeleriyle alakalıdır.kendine sağlam bir bahane yaratmış gibi.bunlar birer çıkarım tabi konu sahibi arkadaşım alınma sakın.ama çizdiğin profil çok sağlıklı değil.
ben de endişelerini çok abartılı ve gerçekten uzak buldum yazmak istedim.