Teyzem......


Teyzeniz şükretmeyi bilmiyor belliki.
Yazık halbuki kendi sağlığı oğlunun sağlığı yerinde onu düşünen insanlar var doyumsuz ve hep bana diyen biri gibi geldi bana..:26:

Az ile yetinip şükretmesini bilmiyorsa çoğunu bulacağını sanmam.

Edeceğim tek dua ise ; Rabbim sana sabır versin konu sahibi kardeşim...
 
Son düzenleme:

Benim bi teyzem var varya 10 numara kadin. Gencecik yata kocasi oldu kucucuk cocuklarla bi basina kaldi. İse girdi birikim yapti kendine ev aldi.18 senedir evlenmedi hala cocuklarina bakiyor ve hala calisiyor. Hemde dunya guzeli istese evlenirdi ama cocuklarima ben bakicam dedi. Suan biri 19 digeri 21 yassinda.
 
sizler böyle düşündükçe oda sizden bekler tabii.
ama şunu unutmayın. nereye kadar.
Allah sevdiklerinize ömür versin. ama hayatın kanunları belli.
insanlar fani. bugün var yarın yoklar. onların verdiği para yok olunca teyzeniz napacak.
2 kere evlenip boşandığından ne anneden nede babadan maaş bağlanmaz ona. ona en büyük yardım hayatını idame etmeyi öğrenmesi.
seneler sonra, giden gittiğinde ortada kalakalır.
bu yaptıklarınız ona iyilik değil kötülük aslında.
 
Son düzenleme:
lütfen balık vermeyin,balık tutmayı öğretin teyzenize

allah korusun ama sizlerin hep işlerinizin iyi gideceği ne malum.düşmez kalkmaz bir allah.belki sizlerinde durumu zorlaşacak o zaman ne yapacak teyzeniz.bu arada bazı arkadaşlar da söylemiş,siz onu altın kafeste de tutsanız memnun edemeyeceksiniz,hep daha fazlası,hep daha lüksü var hayatta

benim bir tanıdığım var 4 yaşında oğlu,12 yaşında kızı varken boşandı.gece hasta baktı,gündüz fabrikada çalıştı.kızını okuttu dersanelere göndererek.kızını evlendirdi her şeyiyle dört dörtlük.şimdi de oğlu üniversite de okuyor.çok kardeşler,hepsinin de durumu iyi ama hiç beklentisi olmadı manevi dışında.
 
İşte sadaka veya erzak yardımı gibi oluyor heralde o da gücüne gidiyor benim kaderim kötü diyor heralde alıngan

Olasılıklar&şanslar

siz gerçekten çok iyi niyetli insanlarsınız. hani itiraf edeyim, ben sizin kadar iyi olamazdım.
bence esas para vermek "sadaka" yerine geçer. siz hiç mi bir tanıdğınıza giderken elinizde bir yaş pastayla, kolayla, meyveyle, ne bileyim yeri gelince bir paket bisküviyle gitmediniz? peki onu yapmayıp, misafirliğe giderken evsahibine para verseniz abes kaçmaz mıydı?
biz senelerdir dedemlere giderken alışveriş yapar da gideriz. ki dedemin durumu iyidir kendilerine göre. ama para vermeyiz, o zaman kabul etmez.
teyzenizi çok seviyorsunuz belli, o yüzden şimdi gözünüz görmüyor. ne yaparsa yapsın teyzeniz sonuçta. o yüzden onu mutlu etmeye çalışacaksınız. ama şunu bilin ki, teyzeniz sizin kadar masum değil.
 
Teyzen çoookkk rahata alışmış
Yeğen olan sensin o sana verecek =))
Şaka bir yana hem şükürsüz hem de tembel
Kendisine bu kadar destek olan insanlara bir de yakınmaya utanır insan
Siz çok iyi niyetlisiniz ama teyzeniz bana öyle pek iyi niyetli gibi gelmedi
 
Mutlu görünürse, siz onu mutlu etmeye çalışmazsınız, mutlu olmayacak ki hep daha fazlasını yapacaksınız. çareyi biraz kendisi bulacak insan arayacak. tabiki elden gelen öğün olmaz, oda vaktinde gelmez. kalkıcaksın gururunla onurunla sende bir şeyler yapacaksın ,yetmediğinde etrafın sana yardım edecek.
 
kadının evine neredeyse 2.500 lira giriyor ve geçinemiyor.asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca aile varken hem de
 
Merhabalar;
Yani anlamadığım teyzenizin sağlık sorunu felan mı var da çalışmıyor?
Benim halam boşandığında 3 çocuğu vardı.Evlere temizliğe gitti merdiven sildi çocuklarını okuttu büyüttü ev de aldı.Kimseye muhtaç olmadı.Düşünün eğer istanbuldaysanız yol parası vermemek için kandilliden kavacığa yürümüş.

Teyzenizi siz böyle alıştırmışsınız.Destek olunur ama yetmediği yerde olunur.
O kadar senedir çalışıyorum benim 90 binim yok kenarda:2:
 
Bence hiç üzülme. Elinden geleni yapmışsın, ki yapmasan da olurmuş. Elbette tanıdıklarımız sevdiklerimiz zor durumdayken yardım etmek görevimiz. Ama anladığım kadarıyla teyzen beleşçinin önde gideni ve ailenizi gayet iyi kullanıyor. Nafakasını alıyor, annesinden babasından alıyor, her ihtiyacı karşılanıyor, artı sizden de alıyor. Yani el elde, baş başta yaşıyor. Bu ülkede asgari ücretle beş nüfus geçindirenler varken teyzenin şu haliyle şikayet etmesi nankörlüğün önde gideni. Herhalde yetmiş yaşında falan da değildir istese gayet de çalışabilir. Bir de 90 bin parası varmış. Bu devirde kimin kenara ayrılmış o kadar parası var. Bence sen teyzene yapacağını yapmışsın. İğnelemelerini duymamazlıktan gel ve kendi geleceğin için para biriktirip yatırım yapmaya başla.
 
Teyzenizin huyu haline gelmiş sanırım size daha çok üzüldüm doğrusu.Şöyle yapın erzak alacağınıza para verin o istediğini alsın.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 

o zaman da ne olacak biliyor musun,para biriktirme derdine eve alış veriş yapmayacak,gidenler dolabını boş görünce tekrar alış veriş yapacak
 
 
Evet biz yaptık ana herkes sefadayken onun yokluk içinde çalışması benim zoruma gider 3aile bir anne oğula bakar bence ama dediklerin de haklısın




Olasılıklar&şanslar

Ben meraktan soruyorum etrafınızda 120 bine olan evler nasıl? Yani herkes sefada ve siz olsun ananeniz olsun bu kadar yardım edebiliyorken ben en azından bir üst orta gelir grubundan olduğunuzu varsayıyorum. Bizim burda en varoş yerlerdeki ev fiyatları bile 120 binden fazla neredeyse. Teyzeniz 120 bin liralık bir evi kabul edecek mi onu merak ettim. Hani herkes daha iyi muhitlerde daha güzel evlerde yaşarken bu seferde evini beğenmezse ne olacak?
 
Teyzen biraz rahata alışmış,duygu sömürüsüyler işini hallettiriyor.Sen yeğen olarak,hiçbir mecburiyetin yokken yapacağını yapmışsın,Ailen,ailesi yapmış.Onun Allah razı olsun buna da şükür demesi gerekirken seni bu kadar üzmeye hakkı var mı?Herkes kendinden mesul.Kimseye,öz kardeşinde olsa,kendi adına güven ve söz verme.Ben bakarım ben yanındayım diye.Yarının ne getireceğini bilemezsin.Teyzen hasta değil,çalışabilir.Kendi hayatının kendi çocuğunun sorumluluğu ona ait.Elinden geldiğince yardımını edersin.Ama her ay maaşa bağlar gibi para yardımında bulunmak bir süre sonra zorunluluğa ve alışkanlığa girer.Karşı taraf ona güvenir hep beklentide olur.Vermeyince kötü olursun.Oluyorsunuz da zaten.Herkesin evladı kendi hayatı kendi sorumlulukları var.Bi de bu arada,bu zamanda kimse 900lirayı denkleştiremezken,teuyzenin birikmiş 90bini var.
 
Son düzenleme:

120 binlik istemiyormuş ki,180 binlik ev istiyormuş.yani 3 kişiden 30'ar bin daha para istiyormuş
 
o zaman da ne olacak biliyor musun,para biriktirme derdine eve alış veriş yapmayacak,gidenler dolabını boş görünce tekrar alış veriş yapacak

O kısmı seni ilgilendirmez ki teyze le konuş ben bu dolabı boş görmek istemiyorum de.Eğer boş görürsem ben yapıcam alış verişini dersin.Gıdasız kalması da iyi değil


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 

canım teyzemin şuan kirada oturduğu ev 190 civarı satılsa bu evden kötü bir eve gitmek istemiyor 30 binden bahsettiğim benden dayımdan ve annemlerden 30ar bekliyor yani 90 bin ondada var 90 bin 180 işte bir ev alır çok iyi olmasa da bizim oturduğumuz evler çok daha pahalı olunca daha küçük eski eve gitmek istemiyor gerçekten de 120 bin ev alsa içine de en az 30-40 bin masraf gerekir dökülüyor geçen sormuş bir ev ben bebekken yapılmış bir apt. o 160 demişler içini yapsalar 200 işte
 

bir de arabası yok benim onun market alışverişi yapmamın asıl sebebi poşetlerle yol yürüyor o yüzden inan bazen kendi evime alışveriş yaparken asansöre yükleyip indirmek bile zoruma gidiyor ben o yorulmasın diye yapıyorum para vermek benim için çok daha kolay ama ben emekte veriyorum, arkadaşın dediği de doğru kesinlikle biriktirecek parayı iyi para biriktirir
 

İyi de teyzeninizin kendisini sizinle karşılaştırması abes değil mi? Siz çalışıyorsunuz ailenizde boş oturmamıştır bu zamana kadar çalışmış çabalamıştır ki öyle pahalı evlerde rahat yaşıyor. Teyzeniz ne yapmış? İş bulmuşsunuz vazgeçmiş, 90 bini var 190 binlik evde oturmak istiyor ama çalışmıyor çabalamıyor sizlerden bekliyor. Niye Çünkü sizin durumunuz iyi. siz pahalı evde oturuyosunuz diye o da oturmak zorunda değil herkes durumuna göre davranmalı bence... hangi semtte oturuyor teyzeniz?


arabası yok poşetlerle yol yürümesin de ne demek anlamadım :) :) bu kadar ince düşünce fazla sanki.. tabi teyzenizin bir hastalığı yoksa.. Kaç yaşında teyzeniz ve kuzeniniz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…