- 7 Mayıs 2014
- 582
- 113
- 63
- Konu Sahibi siderolites
-
Herkese merhaba az önce teyzemle konuştum moralim o kadar bozuk ki mideme öküz oturdu resmen, benim teyzem evlilik konusunda çok şanssız oldu tabi aile sözü de dinlemedi hiç ,2evlilik yaptı ilkinden çocuk yok şiddet yüzünden bitti ikinciden bir oğlu var kocasının ailesi ve kocasının basiretsixliği yüzünden bitti, mesleği yok Kirada oturuyor anneannem maaşını veriyor dedemde maaşının bir kısmını veriyor bizde yardımcı oluyoruz ama teyzem geçinemiyormuş teyzem böyle deyince o kadar üzülüyorum ki! Ben çalışıyorum gelirim çok iyi babamın ve dayımın da öyle .şimdi konu şu biz teyzemi mutlu edemiyoruz,akşam annemlerle gidip konuşucam naparım diye çünkü teyzemin lafları benim gücüme gitti utandım çünkü ben teyzemden sorumlu hissediyorum kendimi bana dediği şu teyze yanına gelicem alışveriş yapma markete gidelim Ramazan alışverişi yapalım dedim , ben zaten para yok ama mecbur hergün gidiyorum diyor tamam beraber gideriz ben yarın iş çıkışı geleceğim bir de senin bir tanıdığın vardı onada erzak alıp vericem dedim tamam dedi , bir arkadaşı var o da boşanmış çocukları ile hayata tutunmaya çalışıyor bu kadın kardeşleri ile küsmüş onu anlatmaya başladı ama kafama gelen taşlar beni sersemletti bana diyor ki; kadın kardeşlerinden akrabalarından çok şey bekliyor ben dedim ki ben hiçbirşeyi beklemiyorum elden gelen aş olmaz o da vaktin de olmaz dedi! Bu laf beni öldürdü birşey diyemedim sonra devam etti; annemlere birşey olsa ben sokaklara düşerim dedi ,ben de ;olur mu ben hayattayken sana asla birşey olmaz dedim ,ben sizden birşey beklemiyorum hem ne yapanilirsiniz ki dedi yine birşey demedim çok üzülüyorum teyzeme her ay düzenli bir para vermiyorum ama yıl ortalaması yaparsak her ay asgari ücretin yarısı kadar birşey veriyorum bu arada annemler teyzemi her sene oğlu üzülmesin diye tatile götürür dersanesini öder vs vs dayımda yapar birşeyler herkes elinden geleni yapıyor ama teyzem mutsuz.. Buarada teyzemin kenarda 90 bin parası var bir ev almasını istiyoruz ama yaşadığı yerde evler 150 civarı biz de ev almasını istiyoruz kiradan kurtulursa belki biraz daha mutlu olur diye o yüzden teyzem o kenarda ki parasını yok sayıyor, şimdi ben teyzemi çok severim evinin erkeği gibi her işine koşarım kocası nafakayı vermez mahkemelerde beraber uğraşırız asla yalnız bırakmam hiç de yorulmam mutlu olurum, şimdi size sorum ben teyzeme eşya almak market alışverişi oğluna harçlık filan yerine teyze her ay sana şukadar para yatırıyorum desem daha mı iyi olur? Ben o kadar uğraşımıza rağmen onun bu konuşmalarına üzülüyorum aynı şekilde annemle dayımda üzülüyor
Olasılıklar&şanslar
evet cok dogru yaaa teyzeniz resmen nankorluk ediyor ne koparirsa kar zanneden cinsden benimde kucuk teyzemin kocasi muhendis cok iyi para kazaniyor kizi 1 cocuguyla geri geldi oda calisiyor oglu kucuk kizi calisiyor teyzem sadece evde calismayan 1 arsasi 3 tane evi var butun gun annemde yer icer hep acimayonu oynar her daim yoktur annem ev yaptiriyor evini onlar tatildeyken kundaklama yapmislar kul oldu zorlukla ev yaptiriyor kadincagiz bide ben gittim diye cocuklara harcama yapiyor her daim gormuyorum diye bakdim evde yiyecek yok kalkdik esimle alis veris yaptik geldik ertesi sabah dolap bos yag tenekesi yok allah alllah dedim annemde yazlik evdeydi yegenime sordum dunku alisveris yaptigim malzemeler nerde teyze hepsini evine goturdu cok ihtiyaci varmis dedi bende bagirmaya basladim yan tarafta oturdugundan duymus kustu hanim efendi yolcu etmeye gelmedi kac kezz aradim buraya gelince acmadi gecen tekrar aradim acti halen daha tavir yapiyor kesinlikle ihtiyaci yok aama ordan burdan kopardiinla evi gecindirip birikim yapiyor daha gecenlerde sifir araba almis bosanan kizina annemden borc istemeye gelmis neymis krediyi odeyememisde allah akil fikir versin dedim anneme aynen sizin teyzeniz gibi nankor benim teyzemde hergun ver birgun verme resmen ailesini siliyor
sizler böyle düşündükçe oda sizden bekler tabii.Ben yapmasam da aile çalıştırmaz ve teyzem çalışmaz yani direkt söylemese de bana bakmak zorundasınız elektriğini veriyor, helal hoş olsun benim kazandığım para kızıma eşine evime yetiyor artıyor birikimde yapıyorum çok şükür eksiğimiz yok fazlamız var kazandığım parada onlarında hakkı var gibi geliyor ben onlara verdikçe rızkımız azalmaz artar gibi geliyor öylede oluyor benim teyzeme verdiğim para bin bereketle dönüyor bana Allah olmayanlarada versin benim üzüldüğüm mutsuz olması ve acaba biz rencide mi ettik yardım ederken o yüzden fikirleriniz önemli dediğin doğru teyzem memnuniyetsiz çünkü hep iyilerde kıyaslıyor kendini
Olasılıklar&şanslar
İşte sadaka veya erzak yardımı gibi oluyor heralde o da gücüne gidiyor benim kaderim kötü diyor heralde alıngan
Olasılıklar&şanslar
Teyzenizin huyu haline gelmiş sanırım size daha çok üzüldüm doğrusu.Şöyle yapın erzak alacağınıza para verin o istediğini alsın.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben yapmasam da aile çalıştırmaz ve teyzem çalışmaz yani direkt söylemese de bana bakmak zorundasınız elektriğini veriyor, helal hoş olsun benim kazandığım para kızıma eşine evime yetiyor artıyor birikimde yapıyorum çok şükür eksiğimiz yok fazlamız var kazandığım parada onlarında hakkı var gibi geliyor ben onlara verdikçe rızkımız azalmaz artar gibi geliyor öylede oluyor benim teyzeme verdiğim para bin bereketle dönüyor bana Allah olmayanlarada versin benim üzüldüğüm mutsuz olması ve acaba biz rencide mi ettik yardım ederken o yüzden fikirleriniz önemli dediğin doğru teyzem memnuniyetsiz çünkü hep iyilerde kıyaslıyor kendini
Öncelikle yaklaşımınıza hayran kaldığımı belirtmeliyim. Allah size çok çok daha fazlasını da versin inşallah.
Teyzeniz meselesine gelince, ne yazık ki sizin kadar pozitif bir insan olmadığı anlaşılıyor. Eminim ki sizi üzmek, kırmak için söylemiyordur ama bence insanın biraz düşünceli ve anlayışlı olması lazım. zorluklar yaşamış ve yaşıyor olabilir. herkes hayatının en azından bir döneminde her türlü zorluğu yaşıyor. ama sanki teyzeniz bu zorlukları sizinle paylaşmak değil de sizlere yüklemek, adeta sorumlusuymuşsunuz gibi size çektirmek ister gibi.
Anlattıklarınız doğrusu beni kızdırdı bile. bir yandan kirada oturup, bir yandan çocuk yetiştirip, yanına 90.000 lira biriktirip bunu da hiç çalışmadan yapmak hangi ailenin lüksü allah aşkına? ailesinden başka geliri olmayan bir kişinin böyle bir birikim yapması çok da mümkün değil. demek ki aslında ciddi bir yardımda bulunuyorsunuz. bu yönden lütfen kendinizi rahat hissedin, kendinizi üzmeyin diyeceğim ama maalesef teyzenizin şükür bilmez yaklaşımları değişmedikçe üzülmeye devam edeceğinizi düşünüyorum. ve maalesef teyzenizin tavrının da değişmeyeceğini düşünüyorum. çünkü bu tavır, sizin düşündüğünüz gibi bir şekilde sizler tarafından rencide olmasından kaynaklanıyor olamaz bence. (yukarıdaki yazdıklarınızdan bu sonuca ulaşıyorum) bu yüzden siz daha farklı da davransanız onun tavrı değişmez bence.
ama bahsettiğiniz, ayda belirli bir meblağ verme planı bence son derece mantıklı. sonuçta neye ihtiyacı olduğunu bu şekilde kendisi belirleyip ona göre hareket edebilir böylece.
Evet biz yaptık ana herkes sefadayken onun yokluk içinde çalışması benim zoruma gider 3aile bir anne oğula bakar bence ama dediklerin de haklısın
Olasılıklar&şanslar
Teyzen biraz rahata alışmış,duygu sömürüsüyler işini hallettiriyor.Sen yeğen olarak,hiçbir mecburiyetin yokken yapacağını yapmışsın,Ailen,ailesi yapmış.Onun Allah razı olsun buna da şükür demesi gerekirken seni bu kadar üzmeye hakkı var mı?Herkes kendinden mesul.Kimseye,öz kardeşinde olsa,kendi adına güven ve söz verme.Ben bakarım ben yanındayım diye.Yarının ne getireceğini bilemezsin.Teyzen hasta değil,çalışabilir.Kendi hayatının kendi çocuğunun sorumluluğu ona ait.Elinden geldiğince yardımını edersin.Ama her ay maaşa bağlar gibi para yardımında bulunmak bir süre sonra zorunluluğa ve alışkanlığa girer.Karşı taraf ona güvenir hep beklentide olur.Vermeyince kötü olursun.Oluyorsunuz da zaten.Herkesin evladı kendi hayatı kendi sorumlulukları var.Bi de bu arada,bu zamanda kimse 900lirayı denkleştiremezken,teuyzenin birikmiş 90bini var.Herkese merhaba az önce teyzemle konuştum moralim o kadar bozuk ki mideme öküz oturdu resmen, benim teyzem evlilik konusunda çok şanssız oldu tabi aile sözü de dinlemedi hiç ,2evlilik yaptı ilkinden çocuk yok şiddet yüzünden bitti ikinciden bir oğlu var kocasının ailesi ve kocasının basiretsixliği yüzünden bitti, mesleği yok Kirada oturuyor anneannem maaşını veriyor dedemde maaşının bir kısmını veriyor bizde yardımcı oluyoruz ama teyzem geçinemiyormuş teyzem böyle deyince o kadar üzülüyorum ki! Ben çalışıyorum gelirim çok iyi babamın ve dayımın da öyle .şimdi konu şu biz teyzemi mutlu edemiyoruz,akşam annemlerle gidip konuşucam naparım diye çünkü teyzemin lafları benim gücüme gitti utandım çünkü ben teyzemden sorumlu hissediyorum kendimi bana dediği şu teyze yanına gelicem alışveriş yapma markete gidelim Ramazan alışverişi yapalım dedim , ben zaten para yok ama mecbur hergün gidiyorum diyor tamam beraber gideriz ben yarın iş çıkışı geleceğim bir de senin bir tanıdığın vardı onada erzak alıp vericem dedim tamam dedi , bir arkadaşı var o da boşanmış çocukları ile hayata tutunmaya çalışıyor bu kadın kardeşleri ile küsmüş onu anlatmaya başladı ama kafama gelen taşlar beni sersemletti bana diyor ki; kadın kardeşlerinden akrabalarından çok şey bekliyor ben dedim ki ben hiçbirşeyi beklemiyorum elden gelen aş olmaz o da vaktin de olmaz dedi! Bu laf beni öldürdü birşey diyemedim sonra devam etti; annemlere birşey olsa ben sokaklara düşerim dedi ,ben de ;olur mu ben hayattayken sana asla birşey olmaz dedim ,ben sizden birşey beklemiyorum hem ne yapanilirsiniz ki dedi yine birşey demedim çok üzülüyorum teyzeme her ay düzenli bir para vermiyorum ama yıl ortalaması yaparsak her ay asgari ücretin yarısı kadar birşey veriyorum bu arada annemler teyzemi her sene oğlu üzülmesin diye tatile götürür dersanesini öder vs vs dayımda yapar birşeyler herkes elinden geleni yapıyor ama teyzem mutsuz.. Buarada teyzemin kenarda 90 bin parası var bir ev almasını istiyoruz ama yaşadığı yerde evler 150 civarı biz de ev almasını istiyoruz kiradan kurtulursa belki biraz daha mutlu olur diye o yüzden teyzem o kenarda ki parasını yok sayıyor, şimdi ben teyzemi çok severim evinin erkeği gibi her işine koşarım kocası nafakayı vermez mahkemelerde beraber uğraşırız asla yalnız bırakmam hiç de yorulmam mutlu olurum, şimdi size sorum ben teyzeme eşya almak market alışverişi oğluna harçlık filan yerine teyze her ay sana şukadar para yatırıyorum desem daha mı iyi olur? Ben o kadar uğraşımıza rağmen onun bu konuşmalarına üzülüyorum aynı şekilde annemle dayımda üzülüyor
Olasılıklar&şanslar
Ben meraktan soruyorum etrafınızda 120 bine olan evler nasıl? Yani herkes sefada ve siz olsun ananeniz olsun bu kadar yardım edebiliyorken ben en azından bir üst orta gelir grubundan olduğunuzu varsayıyorum. Bizim burda en varoş yerlerdeki ev fiyatları bile 120 binden fazla neredeyse. Teyzeniz 120 bin liralık bir evi kabul edecek mi onu merak ettim. Hani herkes daha iyi muhitlerde daha güzel evlerde yaşarken bu seferde evini beğenmezse ne olacak?
o zaman da ne olacak biliyor musun,para biriktirme derdine eve alış veriş yapmayacak,gidenler dolabını boş görünce tekrar alış veriş yapacak
Ben meraktan soruyorum etrafınızda 120 bine olan evler nasıl? Yani herkes sefada ve siz olsun ananeniz olsun bu kadar yardım edebiliyorken ben en azından bir üst orta gelir grubundan olduğunuzu varsayıyorum. Bizim burda en varoş yerlerdeki ev fiyatları bile 120 binden fazla neredeyse. Teyzeniz 120 bin liralık bir evi kabul edecek mi onu merak ettim. Hani herkes daha iyi muhitlerde daha güzel evlerde yaşarken bu seferde evini beğenmezse ne olacak?
O kısmı seni ilgilendirmez ki teyze le konuş ben bu dolabı boş görmek istemiyorum de.Eğer boş görürsem ben yapıcam alış verişini dersin.Gıdasız kalması da iyi değil
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım teyzemin şuan kirada oturduğu ev 190 civarı satılsa bu evden kötü bir eve gitmek istemiyor 30 binden bahsettiğim benden dayımdan ve annemlerden 30ar bekliyor yani 90 bin ondada var 90 bin 180 işte bir ev alır çok iyi olmasa da bizim oturduğumuz evler çok daha pahalı olunca daha küçük eski eve gitmek istemiyor gerçekten de 120 bin ev alsa içine de en az 30-40 bin masraf gerekir dökülüyor geçen sormuş bir ev ben bebekken yapılmış bir apt. o 160 demişler içini yapsalar 200 işte
bir de arabası yok benim onun market alışverişi yapmamın asıl sebebi poşetlerle yol yürüyor o yüzden inan bazen kendi evime alışveriş yaparken asansöre yükleyip indirmek bile zoruma gidiyor ben o yorulmasın diye yapıyorum para vermek benim için çok daha kolay ama ben emekte veriyorum, arkadaşın dediği de doğru kesinlikle biriktirecek parayı iyi para biriktirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?