Tetanoz aşısının3. dozunu oldunuz mu?

seldus

♥ ♥ küçük paşam ♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
2.982
1
kıslar hamileyken vurundugumuz tetanoz asılarının 3.oldunuz mu ben pazartesi oldum ama bu diğerleri gibi deil acaip agrıyor şişlik te yok öle aöa kolumu kaldıramıyorum ..bir sene sonra 4.olacakmısım sanra bir kez daha varmıs ömürlük dediler...

ayy selduşum bu benimde kafama takılıyo, benim aralık sonu vurdurmam lazımdı ama unuttum :KK43:(
2 kere vurdurduk yetmezmi yaaa :KK43:((

canım bana 5 doz olunacak denmişti..tam bir bilgim yok seni yanıltmayayım ama eger bunu geçirirsen bi dahaki hamileliğinde tekrar vurunmak yani bastan baslaman gerekişyormus sanırım ..ama dedim ya tam bilgim yok sadece bi kaç kişiden öle duydum..hemşireler demedi..sen yine de vurundugun yerle bi konus vakti gecmemişse vurunursun..

ayy ben bunu tamamen unutmuştum ya. hemen aşı kartıma bakmaya gidiyorum

he he unutanlar oldugunu tahmin etmiştim zaten o yüzden actım konuyu:))))))aklinialirimsmile

seldus canım ben de tam bu konuyu açacaktım ben dün oldum 3. tetanoz aşısını aynen dediğn gibi kolumu kaldıramıyorum oğlumu bile zor alıyorum kucağıma çok sızlıyor bana da 1 yıl sonra 4. doz dediler acaba 5. dozu nezamn inş.unutmayız
elalı bende 5 inide olmak gerek yoksa etkisi olmuyormuş diye duydum yine de sağlık ocağına sor

birbirimize unutturmayalım canım kaydirigubbakcemile5
ya evet neden bu kadar agrıdı bu seferki acaba gece kolumun üzerine bile dönemiyorum

canım bana 5 doz olunacak denmişti..tam bir bilgim yok seni yanıltmayayım ama eger bunu geçirirsen bi dahaki hamileliğinde tekrar vurunmak yani bastan baslaman gerekişyormus sanırım ..ama dedim ya tam bilgim yok sadece bi kaç kişiden öle duydum..hemşireler demedi..sen yine de vurundugun yerle bi konus vakti gecmemişse vurunursun..

benim karttada 5 doz yazıyo :KK43:(
bi ara arayayım barii, kızdan nası gitceksem artık :KK43:(

seldus canım ben de tam bu konuyu açacaktım ben dün oldum 3. tetanoz aşısını aynen dediğn gibi kolumu kaldıramıyorum oğlumu bile zor alıyorum kucağıma çok sızlıyor bana da 1 yıl sonra 4. doz dediler acaba 5. dozu nezamn inş.unutmayız
elalı bende 5 inide olmak gerek yoksa etkisi olmuyormuş diye duydum yine de sağlık ocağına sor

kaydirigubbakcemile5Şeniz

benim ilkinde çok ağrı olmuştu 3 gün üstüne yatamamıştım, ikincisinde ağrı olmamıştı...
ozaman bebekte yoktu idare ediliyodu gene çok ağrırsa zor walla :KK43:(

canım coook da agrımıyor benimki ama diğerlerine göre daha agrılı..koluma bşey temas ettiğinde oluyor sancı diğer türlü dururken bişey yok yani korkma kuzum olumunekankayizsmile

selda kıss olmasak olmaz mı yaaa :uhm: şimdi bide kolum ağrırsa nasıl kaldırcam ben bu oğlanı kucağıma nasıl alcem :))

anam valla ben 3 gündür çekiyom benim oğlanıda biliyon işte pek de hafif deil maasallah ama belki herkesinki agrımaz kız..zor oluyor tabi ama napecen analık işte yerimseniben

ben ne hamileyken asi oldum ne simdi. özel doktora gidiyordum hicibir zamanda ögle bisey demedi bana. neden asi oluyorsunuz ki???

ben de hiç aşılanmadım dr gerek yok ama istersen yaptır dedi. ben de korktum yaptırmadım. saglık ocagına gittiğimizde saglık memuru dr'uma diplomasını cope atsın ne demek o ole dedi ama iş işten gecmişti:) aşısız ve agrısız bi kolum var :)

canım bende 2 doz vuruldum 3. bende unuttum ne olcak şimdi..eyvahedigeldismile

valla benim doktorda prof. 'di oda mi diplomasini cöpe atsin???
bilmiyom bende iyim ve kollum agrimiyooo bayanssulusmile

sanırım 3.doz 6aylık anne oldugumdaydı öyle hatırlıyom benn daha 4olcam 9unda

ben oldum canım. bütün dozlarını da olucam. başladık bari bitirelim.
o diperine nazaran daha çok ağrı yapması bebiştendir selduşçum. öncekilerde hamileydik zaten iş güç yapmıyorduk kolumuz fazla hareket etmiyordu. ama şimdi bebek peşinde koşmaktan, kola fazla yüklenmekten ister istemez aşı yeri daha çok ağrıyor.endişelenme.

sağlık ocağındaki memurlar bu aşı konusunda diğer doktorlardan daha hassaslar kızlar. tetonoz telafisi olmayan bi hastalık. sadece pastan değil, topraktan da bulaşabiliyor. aşı düzenini de sağlık ocakları sağlamaya çalıştığı için ısrarla vurulmasından yanalar.

X