Testesteron hormonu fazla olan varmı??

evet testesteron yüksek sadece ultrason çekildi yumurtalıklara bakıldı bir kaç adet milimetrik boyutlarda immatür folikül kist yazıyodu ondada bişey yok dedi doktor hatta birçok kadında olduğunu söyledi farkında olmayan çok kadın varmış polikistik over değil dedi zaten yazıyo sonuçta pcos lehine bulguya rastlanmamıştır diye diğer testlerde normal ama testesteron biraz yüksek doğum kontrol verdi ama kararsızım kullanıp kullanmamakta

merhaba arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim saç dökülmesi diye gittim doktora yapılan testlere göre testestorunum yüksek çıktı o da beni endekrin servisine gönderdi troid ultrasonu falan çekildim o temiz çıktı ama yumurtalık ultrasonumda bikaç küçük kist bulundu polikistik overmış sanırım bu.hormon ilacı vereyim istersen falan dedi ama kistleri yoketmiyo sadece hormonu düşürür dedi.bana bıraktı tercihi :S anlayamadım ya çok garip geldi bu durumda hastaya mı tercih soruluyo tedavi olcaksa ilaç verilmezmi ?? aklım çok karıştı bende kadın doğumcuya gidicem doğru düzgün bir cevap alabilrim belki diye.bir de gebe kalamama riski varmış sanıyorum polikistik over olunca herkeste aynı sonucu mu veriyo bu kistlerin varlığında bileniniz var mı??nişanlıyım eylülde evlenicem bu şeyle karşılaşmak inanılmaz derecede moralimi bozdu :KK43: bebek sahibi olma şansı çok mu düşük bu hastalıkta yaa :KK43::KK43::KK43:

merhaba arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim saç dökülmesi diye gittim doktora yapılan testlere göre testestorunum yüksek çıktı o da beni endekrin servisine gönderdi troid ultrasonu falan çekildim o temiz çıktı ama yumurtalık ultrasonumda bikaç küçük kist bulundu polikistik overmış sanırım bu.hormon ilacı vereyim istersen falan dedi ama kistleri yoketmiyo sadece hormonu düşürür dedi.bana bıraktı tercihi :S anlayamadım ya çok garip geldi bu durumda hastaya mı tercih soruluyo tedavi olcaksa ilaç verilmezmi ?? aklım çok karıştı bende kadın doğumcuya gidicem doğru düzgün bir cevap alabilrim belki diye.bir de gebe kalamama riski varmış sanıyorum polikistik over olunca herkeste aynı sonucu mu veriyo bu kistlerin varlığında bileniniz var mı??nişanlıyım eylülde evlenicem bu şeyle karşılaşmak inanılmaz derecede moralimi bozdu :KK43: bebek sahibi olma şansı çok mu düşük bu hastalıkta yaa :KK43::KK43::KK43:
canım şimdi kadın dogum uzmanına git
onlar en dogru olanı bilirler
dogum kont.hapları ile kistin yok edilebilir
ayrıva polikistikover çok ilerlemediyse sıkıntı olmaz sen şimdiden önlemini al yani
bebek sahibi olmaya gelince galiba şiddetiyle alakalı yani hastalıgınn
adet düzensizligin falan varmı

bende tüylenme sorunu için gittim yumurtalıkta kist çıkmadı ama hormon testi yaptırdım LH 38.3 testesteron 0.084 0.481 arasında olması gerekirken benimki 0.964 adetimden 2 hafta sonra bu testi yaptırdığım için belkide bu kadar yüksek çıktı. diane35 ve Aldactone verdi doktor 2 ay kulan yine kontrole gel dedi. hafif kanama yaptı iştahımı açtı ama yememek için durduruyorum kendimi. ilaçla birlikte lazer tedaviside oluyorum ama ilacı bırakınca tekrar tüylenme olur mu eski haline dönermi hormon :/

bende var birazcık pko yüzünden ve çok kötü bi durum yani karın ve bel kısmında tüylenme oluyor artık epilasyon falan halledicem

Merhaba arkadaşlar ,ben 22 yaşındayım ve hafif adet düzensizliği, sancılı adet görme, sivilce, saç dökülmesi ,ve yüzde biraz tüylenme gibi sorunlar yaşıyorum.
Doktora gittim ultrasonla yumurtalıklarıma bakıldı ve temiz çıktı yani pco yok bende.. Ama kan tahlilerimde testestoron hormonu normalden birazcık daha yüksek çıktı. Şikayetlerim bundan kaynaklanıyormuş.. Doktorum istersen doğum kontrol hapı verebilirim dedi ama ben kararsız kalınca yazmadı...

o zamandan beri araştırıyorum bu konuyu, acaba doğum kontrol hapı kullansammı diye.. Kilo aldırma gibi bi yan etkisi olabiliyormuş ama benim için hiiç problem değil zaten deli gibi kilo almaya çalışıyorum.. bekarım dolayısıyla gebelik kontrolu gibi bi amacım yok ama bu sorunlarımdan da çok şikayetçiyim. sizce ne yapsam karar veremedim.. :KK4:.

herkese merhabalar
benim testesteron hormonum yüksek cikdi
ama cok önemli degil dedi doktor
gebelik istiyorum ben bu hormon yüzünden gebe kalamiyormusum megersem
hayit tohumu hapini önerdi icmem icin
hormonlari düzenleyen bir bitkisel ilac bu
sizlere tavsiye ederim
eger bunla halolmazsa dogum kontrol hapi yazicak
sadece yardimci olmak icin yaziyorum
önce bitkisel deneyin bence
baktiniz olmadi dogum kontrol hapini alin arkadaslar.

herkese merhabalar
sizlere tavsiye ederim

Doktorunuzun bu şekilde yönlendirmesi çok hoşuma gitti doğrusu. Keşke hiçbir doktor hiçbir bilgilendirme yapmadan hormon ilacı verip yollamasa, küçücük yaşta insanların vücut dengeleri bozulmasa.

herkese merhabalar
sizlere tavsiye ederim

merhabalar azra hanım ben de bebek istiyorum ama kalamıyorum.yumurtalıklarıma ultrasonla bakıldı kist felan yok ancak 4 yıl önce testesteron yğksek çıkmıştı.başlıkları gezinirken gördüm.bu hormonun yüksek olması gebeliği engelliyormuymuş doktorunuz ne dedi.birde ne zamandır hamile kalmak istiyorsunuz sizde.cevaplarsanız çok sevinirim.

Doktorunuzun bu şekilde yönlendirmesi çok hoşuma gitti doğrusu. Keşke hiçbir doktor hiçbir bilgilendirme yapmadan hormon ilacı verip yollamasa, küçücük yaşta insanların vücut dengeleri bozulmasa.

evet doktorum cok iyidir allah razi olsunn hemen bitkisel tedavi önerdi ki ben zaten bu hayita baslamisdim bile doktor demeden önce sanki icime dogmus gibi.
size katiliyorum.

merhabalar azra hanım ben de bebek istiyorum ama kalamıyorum.yumurtalıklarıma ultrasonla bakıldı kist felan yok ancak 4 yıl önce testesteron yğksek çıkmıştı.başlıkları gezinirken gördüm.bu hormonun yüksek olması gebeliği engelliyormuymuş doktorunuz ne dedi.birde ne zamandır hamile kalmak istiyorsunuz sizde.cevaplarsanız çok sevinirim.

merhaba annecik
evet engelliyor yüksek olmasi
ben 5.ayima girdim henüz bekliyorum gebe kalmak icin hayirlisi olsun haklarimizda insallah
benim doktorum hayit tohumu hapini icmemi söyledi,etki etmesi icin 3 ay yada 6 ay süreyle icmek gerekiyormus
bende de ayni kist falan yok sadece erkek hormonu yüksek size önerim agnucaston ismi ilacin, adetinizin geldigi ilk gün baslayin hergün bir tane icin bu hap cok faydali hamile kalan cok bu hapla.

Bendede kist falan yok ama testesteron yüksek kıllanma sivilcelenme adet görememe var nasıl düşüyor bu lanet şey:KK50:

Bende de var sanırım:2: Test yaptırıcam adetim gelir gelmez.Son 5-6aydır adet dönemim çok ağrılı geçer oldu.Hep geç geliyor.Tüylenme başladı.Normalde bikini bölgemde bile çok az kıl çıkarken şimdi göğüs uçlarımda bile tüylenme başladı.Sivilcelerim çıkmaya başladı.Bugün gitmiştim doktora kist yok ama hormon bozukluğu var sanırım:2::2:

merhaba kızlar bendede testosteron 2.07 çıktı ne kadar yüksek bilemiyorum bununla beraber shbg sex hormonu bağlayıcı globulin ve dhea da yüksek çıktı yumurtalıklar temiz dediler endokrine yönlendirdi randevu alıp onada gidicem 25 yaşındayım sözlüyüm nisanda da evlenicez inş bir an evvel çaresine bakmam lazım saç dökülmesi sorunuyla gittim olay buraya geldi sivilce yok dencek kadar ama tüğlenmem var onuda lazerle hallettim gibi çok az kaldı tek sorunum saçlarım ama gebelik problemleri varmış burdan okuduğum kadarıyla korkmaya bşladım inş önemli bişey çıkmaz :KK43:

Ben de test yaptırdım kendim baktım sonuca testesteron fazla çıkmış yarın sorucam bakalım doktora ne dicek ben de hem kıllanma hem de polikistik over var malesef :KK43:

merhabaalar bendede testesteron yüksek cikti cocuk istiyoruz testesteronu yüksek olup hamile kalan var mi acab ???

Slm kızlar bende 4 ay önce hastaneye gitim sağ yumurtaliklarima ultrasonla bakti doktor sende kucuk kucuk kistler var testestron yuksek dedi dogum kontrol hapi verdi ama kan pihtilasmasi yasadim cok korkup biraktim suansa adet olamiyorum olsamda bi iki damla kanamam oluyor neden cok korkuyorum

X