- 11 Şubat 2023
- 7.149
- 12.919
Balayı yolunda ailene ne diye haber edip eşinin alakasi olmayanseye maruz bırakıyorsun ? Ya kapanın ya açılın kararınızı verin böyle istiyorum diyin. Sizi reddedeceklerini sanmiyorum.Merhabalar herkese çok uzun yıllar önce kendi istediğimle tesettüre girdim.Çalıştım okudum yıllar yıllar geçti üstünden.Daha sonra evlenmeye karar verince içimden yine kendi isteğimle açılmak geldi.Bunun doğru zamanının düğünün ertesi günü balayına çıkarken ki zaman olduğunu düşündüm.Eşim kılık kıyafetime asla karışmaz.Neyi nasıl istersen öyle yaşa kimseyi karıştırma der hep.Açıldığımı kız kardeşimle paylaşınca balayı yolunca annemin eşime hakaret dolu telefonuyla şoka girdik.Ablam babamın beni red edeceği mesajlarıyla bizi unut bi daha göremezsin demesi silip beni engellemesiyle dünyam başıma yıkıldı.Yanımda sevdiğim aşık olduğum evlendiğim adam dimdik yanımda destek neyi istersen yap derken,öz be öz ailem anne abla kız kardeşimin tepkisiyle öldüm öldüm dirildim korkudan.Eşim napcaksın dedi şimdi.Ben tekrar örtünüp vebal günahı onlara yüklüyorum dedim.Denize havuza eşimle gittiğimiz çoğu yere açık gittim.İçim asla rahat etmedi o olaylar geçeli de 4yıl olacak.Şimdi Allahın izniyle bi ay sonra anne olucam.Evladımla da gizli saklı yaşamak istemediğim için bugün doktor kontrolüne giderken açıldım.Eşim yine ne istersen yap karışmıyorum dedi.Sadece en başta yapacağını en sonda yapıyorsun diyip içerledi biraz.Gebelik dolayısıylada hormonlar tavan.Ben şimdi eski tepkiyi almadan,o travmayı bi daha yaşamadan bu süreci nasıl geçerim?Evime ailem pek gidip gelmez.Benimle onlarla açık halli ilk karşılaşmam nasıl olmalı?tekrar kız kardeşim veya ablamla paylaşırsam ,annemin yine eşimi hakaretlerle aramasına eşimle bi daha dayanamayız biz.Artık anne de olcam inşallah bişi demez karışmazlar bana artık diyorum bi yandan da çok komik buluyorum koca kadına eşi varken bu şekilde davranılması.Doğumdan sonra hepsi bi arada olursa o an hastane odasında ben artık örtmüyorum saçımı mı diyim aaayy ne diyim?Lütfen çok parlak etkili planlar bekliyorum.Yardımcı olabilir misiniz?
En büyük hatam korkup geri adım atmam zaten.Ne yazık ki kararımın arkasında durmak yerine korkup geri adım attım.Eşimle yaşadığım şeyleri bu defa anne olunca evladımla yaşamak istemediğim için danıştım sizlereÖncelikle sadece ailenizin değil sizin de hatalarınız var siz ailenizden korkup tüm vebali onlara diyip tesettüre geri girmişsiniz aileniz hariç çoğu yere açık gitmişsiniz .Aileniz bu sebepten sizi evlatlıktan reddedecekse de reddetseydi , elbet bir gün anlayıp affederlerdi
Oyun mu bu gir çık gir çık şimdi insanlar size kızsalar çok haklılar . Ayrıca yuva sahibi
Çocuk sahibi olmuş insanlarsınız ne diye kendi düşüncelerinizle hareket etmiyorsunuz .
Karıştılar maalesef.Zorla örtünmedim ama tekrardan zorla örtünmeme sebep oldular.Aileniz size karışamaz hele bu yaşta, çok saçma, zamanla alışırlar yapacak bisey yok, zorla örtünmenin sonu bu işte...
Ailenizin yaptığı çok saçma ama sizinki daha da saçma madem örtündünüz bukadar radikal bir karar evlenmeden açılsaydınız haliyle aileniz eşinizin sizi etkilediğini düşünüp ona kızdılar neyse aile işte bir zaman sonra sizi illa affederlermiş büyük bir mahkeme var önümüzde ailene vermeye korktuğunuz hesabın daha şiddetlisi ah
Pardon da size ne? Konu sahibi onu mu sormuş. Yargılamadan duramıyorsunuz değil mi?rette sizi bekliyor
peki benim fikrimden pardon sanane bana ne sordu ben ne cevap verdim seni de ilgilendirmez ki ben kendimce yazmam gerektiğini düşündüğüm için yazdımPardon da size ne? Konu sahibi onu mu sormuş. Yargılamadan duramıyorsunuz değil mi?
Kimseyi dinlemeyeceksin, Allah için örtünmedikten sonra hiçbir önemi yok başını bağlamanın, aç kapat nereye kadar ...Karıştılar maalesef.Zorla örtünmedim ama tekrardan zorla örtünmeme sebep oldular.
Tesettür kültürel değildir bakın başörtüsü demiyorum "Tesettür "...Hayatta üzüldüğüm kadınlardır kapanmak isteyip çevre baskısıyla kapanamayan ya da açılmak isteyip çevre baskısıyla açılamayan arada kalmış kadınlar ...
Size bir ilahiyatci olarak tavsiyem kararlı olun. Öncelikle neyi neden yapıyor olduğunuzu hesap edin. Kapanmayı siz tercih etmişsiniz, neden tercih ettiniz? Şimdi neden istemiyorsunuz? Bazen guzelligimizi görmeyi ve göstermeyi istediğimiz zamanlar olur. Böyle bir durum mu? Deneyimlemeye çalışın. Arkadaş ortamlarinizda açık ve birazda daha fazla özenli olun, saç makyaj açısından. Bı bakın bakalım duygularınızı tatmin etti mi? Açıldığıniz zaman ki duygularınız üzerine düşünün. Pişmanlık hissinizin sebebi Allah'a karşı bir sorumluluk pişmanlığı miydi yoksa ailenize karşı mi?
Unutmayın sorumlu olduğunuz tek varlık Allah. Anne babanız sizin yasadiginiz hayatı yaşamıyor. Yaptıklarınizin yükümlülüğü sadece size ait. Allah için ortmediginiz başörtüsünün Allah katındaki kıymeti de ne kadar olur Allah bilir.
Açılmaya karar verince de kendinizi dinsiz gibi hissetmeyin. Kimin ne dediğini dert etmeyin. Bu iş allahla sizin aranizda. Bol bol dua etmeye, ibadetlerinizi yapmaya hassasiyetle dikkat edin. Belli ki dini anlamda bir hassasiyetiniz var. Tavsiyem namazlarinizi özellikle aksatmayin. İnandiginiz dini öğrenme çabasında olun. Birini dindar yapan sadece başını örtmesi değildir. O bir sonuç olmalıdır aslında ama bizde işler biraz kültürel.
Net bir tutum sergileyin. Açılıp kapalı kalmak sizin tercihiniz ama net olmayacağınız bir durumun içinde olmayın o zamana kadar da bir öyle bir böyle yaşamayın derim. İnsanın psikolojsi bile ikilik içinde olur. Yerinizde olsam lohusalık gibi zor bir süreçte bu işe girişmezdim.
Ama gerçekten açılani garipsemiyorum asla da bir öyle bir böyle yapınca çok saçma oluyor. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu.
Konu "tesettürden çıksam mı kararsızım" olsaydı kendinizce! yorumunuzu yapmanız yerinde olurdu. Ama bu şekilde ahirette nasıl hesap vereceksin deyince iş başka yere gidiyor. Kimsenin ahireti sizi ilgilendirmez.peki benim fikrimden pardon sanane bana ne sordu ben ne cevap verdim seni de ilgilendirmez ki ben kendimce yazmam gerektiğini düşündüğüm için yazdım
Yine tepki verecekler ama önemli olan kendi dik duruşunuzu sergileyip kararlı bir duruş sergilemek. Keşke ilk açıldığınızda hiç geri adım atmasaydınız..Merhabalar herkese çok uzun yıllar önce kendi istediğimle tesettüre girdim.Çalıştım okudum yıllar yıllar geçti üstünden.Daha sonra evlenmeye karar verince içimden yine kendi isteğimle açılmak geldi.Bunun doğru zamanının düğünün ertesi günü balayına çıkarken ki zaman olduğunu düşündüm.Eşim kılık kıyafetime asla karışmaz.Neyi nasıl istersen öyle yaşa kimseyi karıştırma der hep.Açıldığımı kız kardeşimle paylaşınca balayı yolunca annemin eşime hakaret dolu telefonuyla şoka girdik.Ablam babamın beni red edeceği mesajlarıyla bizi unut bi daha göremezsin demesi silip beni engellemesiyle dünyam başıma yıkıldı.Yanımda sevdiğim aşık olduğum evlendiğim adam dimdik yanımda destek neyi istersen yap derken,öz be öz ailem anne abla kız kardeşimin tepkisiyle öldüm öldüm dirildim korkudan.Eşim napcaksın dedi şimdi.Ben tekrar örtünüp vebal günahı onlara yüklüyorum dedim.Denize havuza eşimle gittiğimiz çoğu yere açık gittim.İçim asla rahat etmedi o olaylar geçeli de 4yıl olacak.Şimdi Allahın izniyle bi ay sonra anne olucam.Evladımla da gizli saklı yaşamak istemediğim için bugün doktor kontrolüne giderken açıldım.Eşim yine ne istersen yap karışmıyorum dedi.Sadece en başta yapacağını en sonda yapıyorsun diyip içerledi biraz.Gebelik dolayısıylada hormonlar tavan.Ben şimdi eski tepkiyi almadan,o travmayı bi daha yaşamadan bu süreci nasıl geçerim?Evime ailem pek gidip gelmez.Benimle onlarla açık halli ilk karşılaşmam nasıl olmalı?tekrar kız kardeşim veya ablamla paylaşırsam ,annemin yine eşimi hakaretlerle aramasına eşimle bi daha dayanamayız biz.Artık anne de olcam inşallah bişi demez karışmazlar bana artık diyorum bi yandan da çok komik buluyorum koca kadına eşi varken bu şekilde davranılması.Doğumdan sonra hepsi bi arada olursa o an hastane odasında ben artık örtmüyorum saçımı mı diyim aaayy ne diyim?Lütfen çok parlak etkili planlar bekliyorum.Yardımcı olabilir misiniz?
Dinen uyarması gerekiyor. Bu cümleleri bence de seçmeyebilirdi.Konu "tesettürden çıksam mı kararsızım" olsaydı kendinizce! yorumunuzu yapmanız yerinde olurdu. Ama bu şekilde ahirette nasıl hesap vereceksin deyince iş başka yere gidiyor. Kimsenin ahireti sizi ilgilendirmez.
Benimde planım doğum öncesi nefsime artık ağır geliyor içimden de gelmiyor artık saçlarımı örtmek yapamıyorum diyip açtım artık demek.Cevabınız için çok teşekkür ederim.Doğum sonrası evet çok daha ağır gelir bana tepkileri.Bence yanlış zaman seçmişsiniz, ailenizin vereceği tepki yine aynısı olacak. Lohusalik döneminize denk gelecek. Süreci daha kötü geçirmenize sebep olacaklardır.
Açılacaksanız doğumdan önce sosyal medyadan paylaşın, aile grubundan kendi düşünceniz olduğunu anlatın, kabullenirlerse devam edersiniz. Kabul etmezlerse bir süre görüşmemek iyi olabilir.
Doğum sonrası açıklarsanız, sizin yeni doğumdan çıkmış olmanızı umursamadan o oda da sizi, eşinizi yerin dibine sokarlar önceden bilirlerse tavır alacaklarsa da gelmezler. Sizinde eşinizinde kafasi rahat olur en azından.
Ya da bunlar bana ağır gelir diyorsanız lohusalık sürecini atlattıktan sonra deneyin derim.
Umarım fazla tepki vermicekleri bi zamana deng gelir.Her koşulda tepki alcam da en az tepkiyi alacağım zamanı bi türlü bulamadım.E artık sahte de davranmak istemiyorum.Evet belki yine yanlış zaman ama ne olacaksa olsun artık diye bi pozisyona girdim.İnsanın ailesinin bu şekilde davranması tercih ne olursa olsun çok ağır gerçektenBence çok düşünmeyin nasıl denk gelirse öyle yapın.
büyük bir mahkeme var önümüzde ailene vermeye korktuğunuz hesabın daha şiddetlisi ahirette sizi bekliyor
Ahirete gidip gelmedik. Rabbimiz bunu kitapları ve peygamberleri vasıtasıyla bize bildirdi bizde iman ettikSiz daha once ahirete gidip geldiniz mi? Nasil bir yer? Ben de acik biriyim ondan soruyorum.