Tertip düzen temizlik yok

Cesika_34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2018
17
12
3
40
Selam arkadaşlar ben 13 yıllık evliyim 3 çocuk annesiyim ve 4.yolda kısmetse,benim sorunum aşırı derecede dağınık olmam.önceden aşırı titiz biriyken şimdi son 3 yıldır çok bıraktım ev işlerini hep ertelediğim ve biriktirdiğim için farkındayım ama çok tembelleştim kolumu kaldırasın yok çocuklarım ufak yaramaz eşim biokadar dağınık.bana yardım edn lütfen harekete geçmem lazım enerjim yok sizler nasıl hem düzenli hem temiz olabiliyorsunuz ben artık unuttum önceki temiz ve düzenli hallerimi

Cocuklariniz kac yasinda bilmiyorum ama eger iletisim kurabiliyorsaniz cocuklariniza oyunöa birlikte odalarini toplatabilirsiniz.
Siz de yatmadan önce evi toparlayip yatarsaniz sabah uyandiginizda kendinizi daha rahat hissedersiniz.

Şimdi esiniz ev işlerinde yardım ediyor mu diye konuya bakıyorum
Eşiniz ilk önce kendi dağınıklığına bir çözüm bulmalı
İş bölümü yapın evi beraber temizleyin
Yıllardır her işi yapmaktan yorulmussunuzdur haliyle,bir de hamilesiniz kolay gelsin size

Selam arkadaşlar ben 13 yıllık evliyim 3 çocuk annesiyim ve 4.yolda kısmetse,benim sorunum aşırı derecede dağınık olmam.önceden aşırı titiz biriyken şimdi son 3 yıldır çok bıraktım ev işlerini hep ertelediğim ve biriktirdiğim için farkındayım ama çok tembelleştim kolumu kaldırasın yok çocuklarım ufak yaramaz eşim biokadar dağınık.bana yardım edn lütfen harekete geçmem lazım enerjim yok sizler nasıl hem düzenli hem temiz olabiliyorsunuz ben artık unuttum önceki temiz ve düzenli hallerimi
Yıllardır her işi yapmaktan yorulmussunuzdur haliyle,bir de hamilesiniz kolay gelsin size
Eşim asla bana yardım etmez aksine çocuklarımdan daha fazla dağınık benden çok temiz ve düzenli olmamı yemek yapmayı aksatmamamı ister ama olmuyor işte yek başına yetemiyor insan sanırım ben depresyondayım

Kendime gelemiyorum akşam oldumu çocuklarla bende yorulup uyuyorum ve bütün işlerim kaliyo mezalim yok çok tembel oldum ama hiç memnun değilim bu halimden nasıl nerden başlasam bilemiyorum

Cocuklariniz kac yasinda bilmiyorum ama eger iletisim kurabiliyorsaniz cocuklariniza oyunöa birlikte odalarini toplatabilirsiniz.
Siz de yatmadan önce evi toparlayip yatarsaniz sabah uyandiginizda kendinizi daha rahat hissedersiniz.
kızım 12 4 yaşında bide 3 yaşında oğlum var

‘Çocuk büyütürken temizlik yapmak,,,kar yağıyorken kapının önünü süpürmek gibidir’... doğal olarak artık bıkmışsınız temizlik,ev işleri..üstüne bide hamilelik iyice halsizleştirmiş sizi...bütün gün 3 çocukla uğraşmak kolay değil ... enerjisi kalmaz insanın...eşinize birşey diyemiyorum zaten...

Eşime bende artık bişey diyemiyorum...anlayışsız olduğu kadarda dağınık ve sayısızdır kendisi galiba ençok beynim yorgun bu yüzden düzenimi kaybettim dağınıklık hatsafalara

Eşim asla bana yardım etmez aksine çocuklarımdan daha fazla dağınık benden çok temiz ve düzenli olmamı yemek yapmayı aksatmamamı ister ama olmuyor işte yek başına yetemiyor insan sanırım ben depresyondayım
O zaman ayda yahut haftada bir yardımcı alacaksınız olmaz ki böyle 3 çocuk bir de hamilesiniz koca dağınık valla size üzüldüm:(

Alacağım kadından utanıyorum bune hal koca kadınsın diye yüzüme söylemese içinden diyecek
Niye utanıyorsunuz? Kuaföre ağda yaptırmak için gideceksiniz ay aman ayıp olmasın şimdi...kuaförcü kıllarımı görüpte ne düşünür acaba? Gibi birşey oldu sizinki:KK70:

Çamaşırları ve bulaşıkları kendim halletsem en azından dağınıklığı biraz toparlasam,bi kadın çağırmak istiyorum bende aslında

Ben de tek çocukla o haldeyim. Ev işi hiç bitmiyor ve ben çok sıkıldım ama rahatsız da oluyorum. Temizliğe gelecek birini de bulamadım. Son gelen kadın halinin altını bile süpürmemişti. Önceki arkadaşıma benim dedikodumu yapmış evi çok pis diye. Şimdi de temizliğe gelecek kimse bulamıyorum kendim de yetişemiyorum
Çalışırken daha iyiydi. 1.5 yıldır evdeyim iyice tembellestim...

Benim ailem eşimin ailesi uzaktalar kısacası bana yardım edecek ve cesaret verecek kimse yok etrafımda,aksine eş dost arkadaş çok sıklıkla gelir oldular bana,haber verirlerse bahaneyle kabul etmiyorum ama çatkapı hoop biz geldik diyolar be tabiki yerin diplerinde

Ben de tek çocukla o haldeyim. Ev işi hiç bitmiyor ve ben çok sıkıldım ama rahatsız da oluyorum. Temizliğe gelecek birini de bulamadım. Son gelen kadın halinin altını bile süpürmemişti. Önceki arkadaşıma benim dedikodumu yapmış evi çok pis diye. Şimdi de temizliğe gelecek kimse bulamıyorum kendim de yetişemiyorum
Çalışırken daha iyiydi. 1.5 yıldır evdeyim iyice tembellestim...
Ben bunun adını depresyon koydum durumdan çok rahatsizim mutsuzum içime sinmiyor ama elimi kaldırmaya mecalim yok

Arkadaşlar lütfen yardımm cesaret verin bana nereden ve nasıl başlasam bilemiyorum beceriksiz biri oldum çıktım ne yapmam lazım???:KK64:

iki tane arka arkaya erkek çocuğu yaşları ufak tekrar bir hamilelik yanlış bişey soylemek istemiyorum ama siz kendinizi dusunmezseniz kimse düşünmez.
kızınız büyümüş aslında birçok konuda kendi işlerini halledebilir.
sorumluluk verin.kendi kıyafetlerini katlasin.üçü birlikte oyuna çevirip odalarını toplayabilirler mesela.
küçüklere oyun yoluyla sorumluluk kazandırmak daha kolaydır.
esinizden destek almadan çok zor.
en azından hafta sonları bir kaç saat çocukları dışarı çıkarsın.evde biraz yanlız kalın.
buna bazen o kadar ihtiyaç oluyorki.
misafir konusuna gelince.
okurken bile nefret ettiğim bir durumdur çat kapı misafirlik.
o şekilde gelen insana utanip ev toplamaya kalkismayi bırakın kılımı kipirdatmam.
kim olursa olsun.
siz 3 çocuklu kadinsiniz.önceliğiniz kendiniz olsun.
daginikliktan rahatsizsaniz bile kendiniz için olun başkası için değil.
bu durumda depresyon belirtisi yaşamanız felanda normal.iyi bile baş etmişsiniz bana kalırsa.nerden tutsan elinde kalıyor konunuz benim için.ama bir yerden başlamak lazım.
bence ilk önce çat kapı misafir olayını bitirin.
sonra evde kendi içinizde bir düzen kurun.
herkesin dahil olduğu bir düzen.
dorluk dörtlük olmak zorunda değil.
hangimiz oyleyiz ki.
yukunuzun hafifleyecegi kafanizin bir nebze rahatlayacagi bir düzen.
eşinizle konuşun
kizinizla konuşun.
yardımcı alın durumunuz musaitse.
Allah kolaylık versin..

Back
X