• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terörle mücadelede ödül dönemi başladı: Terörist ihbar edene 4 milyon TL'ye kadar ödül

11023818_830927733622580_7398978961531182744_n.webp

ya geçen sayfalar da yazdım bir dünya kişi masumken suçlu oldu aşaladılar basın neler neler dedi hele asker düşmanları fırsatçılar.

sonra ne oldu masum bu askerin kaybolan yılları çektiği acıları kim geri vericek tabiki kimse

içler acısı

Son düzenleme:
PKK’nın kamuoyunda bilinen yöneticilerinden Cuma kod adlı Cemil Bayık, Cemal kod adlı Murat Karayılan, Dr. Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin ya daAvrupa’daki Muzaffer Ayata, Zübeyir Aydar gibi isimleri yakalatan ihbarcı 4 milyon liralık ödülün sahibi olacak. Terör örgütü PKK’nın yaklaşık 50 kişilik lider kadrosunun büyük kısmı Kuzey Irak’taki kamplarda bulunurken, bu kişilerin bir kısmının ise Avrupa’daki çeşitli ülkelerde örgüt faaliyetleri yürüttüğü biliniyor.

duyunca ilk aklıma bu geldi.kızdığı birini doğru olmasa bile ihbar edecek tonla insan var ülkemizde:KK43:

İhbara gidip yanlış eve dalıp pardon deme ihtimalleri de var , geçmişten hatırlarsınız. Hücre evi ihbarına giden çevik kuvvet kapı numaralarını karıştırmıştı.

Haberi şu an bulamadım. Ancak o dönem Fatih Altaylı nın yazdığı köşe yazısını bulabildim. Yazıdan ilgili bölümü paylaşıyorum.

Fatih Altaylı: Hukuk sadece Merve için mi?

..................

Suçlular öldürülebilir mi?

ADANA'da hücre evi zannedilerek basılan evde öldürülen masum bir vatandaşımızla ilgili tartışma sürüyor.
Savunmalar ilginç:
‘‘Yanlış ev basılmış.’’
Yani doğru ev basılsa evdekilerin yargı önüne çıkmadan öldürülmüş olması doğru mu olacak?
Türk Ceza Kanunu ‘‘Örgüt evlerinde yaşayanların polis baskınları ile öldürülmesi gerekir’’ diye bir müeyyide mi içeriyor?
Yooo!
Tabii ki, öyle bir şey yok.
Fakat ne yazık ki, meseleyi yanlış bir biçimde tartışıyoruz.
‘‘Masum bir adam öldürülmüş.’’
Masum olmayıp suçlu olmaları bir şey değiştirir miydi?
Suçluların katli vacip mi?
Yoksa suçluların da yargı önüne çıkıp, hak ettikleri cezayı alma hakkı var mı?
Eğer hukuk devleti isek var, yok eğer yoksa burası hukuk devleti değil.
Ne devleti olduğuna siz karar verin.
Ben yazarsam suç olur!

http://www.hurriyet.com.tr/index/ArsivNews.aspx?id=-108749

başka bir soru ihbar edenin can güvenliği nasıl sağlanacak? kimin ihbar ettiği anlaşılmayacak mı? amerikada tanık koruma falan filan diye kimlik bile değiştiriliyor burada nasıl sağlanacak o güvenlik?
office office , çok guzel bir konuya parmak basmışsın, ihbar eden deşifre olabiliyor, bizim başımıza geldi böyle birşey, ihbarda ad soyad TC kimlik numarana kadar veriyorsun, bilemedim şimdi.

pkk'lılar yakalansın, onların ihbar edilmesinden, yakalanmasından rahatsız olmaz kimse, masum insanlarımızı, askerlerimizi, polislerimizi şehit etti onlar:KK62:

Fakat bu ödüllü ihbarla ilgili benimde çekincelerim var, masum olduğu ispatlananlar çıkar diyorsunuz fakat bir insanın masumiyetini ispatı bile ne kadar zaman alıyor bilmiyorsunuz, o mahpusa düşmek, üstelik düşünsenize terör suçlularıyla aynı hücrede olmak nasıl birşey, ki unutuyorsunuz Cumhurbaşkanı'da şiir okudu diye tutuklanmış, 3 ay gibi bir süre cezaevinde kalmıştı, en basit suçlamalarda bile mahkeme süresi en az 3 yılken, insanların 3 yıl bir tutukevinde masumiyetini ispat etmesini istiyorsunuz, o giden 3 yılı ve aaa falanca Terörden içeri girmiş sözlerinin sonuçlarını kim üstlenecek?

Bizi tükürüğüyle boğabileceğini iddaa eden 3-5 çapulcu ile koca devlet baş edemiyor yılladır.
İş bu sefer de ödüllere kaldı. Nasıl olsa ceplerinden vermiyorlar. Bu da mı acaba oy toplama taktiği. ABD nerelerden kalkp nerelere gelip vuracağı yeri kimseye hesap vermeden kendini yetkili bulup vurabiliyor, biz sınırlarımız içindeki insanlarla baş edemiyoruz.

Bence guzel bi fikir.
Evet cok aksaklik olucak teskilatta ve kim terorist kim degil olaylar karisicak.
Kimbilir belki hic alakasi yokken terorist adi altinda tutuklanacak birileri.
Ama sucsuzsa cikar zaten sonra diye dusunuyorum.
Ama yinede terorist taniyip susan insanlari hareket haline gecirir.
Bence denenmeli.

Back