Benzer bir seyi eski isimde ben de yasadim, yazili olmadiktan sonra hicbir vaatlerini tutmuyorlar, hep yalan dolan. Ben is degistirdim, simdiki isimden memnunum. Sizin boyle bir sansiniz vardir insallah.
işin eve yakınlığı cok önemli açıkcası hele de istanbulda yaşıyorsanız. maaş aynı, bu işiniz de kısır değil, sırf istediğiniz departman diye riske girilir mi bilemedim. gittiğiniz yerde de işler istediğniz gibi gitmeyebilir, departman istediğiniz gibi cıkmayabilir, üzerine yol çekeceksiniz.
Ben cikacagimi soyleyince eski calistigim yer onlardan daha iyi teklif vermisti, ben de onu yeni isyerine gosterip ordaki teklifi de yukseltmistim. 2 sene bilmeden cok dusuk maasa cok fazla is yukuyle calistirmislar diger yerde. Surekli sorumluluk veriyorlardi, zam isteyince butce yok diyorlardi. Cikacagimi soyleyince hemen butceyi buldular. Hep isleri yalan dolan . Insanin guveni sarsildimi hic bir vaade inanmiyor zaten.Umarım vardır. Maaş eşdeğer olunca iş değiştirme kısmında kaldım
iş konusunda üst üste hatalar yapmayı nasıl başarıyorsunuz?
öncelikle şunları kavramanız lazım:
hakarınızı bilmiyorsunuz ve istismar ediliyor olmanıza rağmen öğrenmiyorsunuz. görev tanımı nedir? ne işe yarar? bu tanım neden vardır? bu gibi soruların cevabını bulmanız lazım.
iş yerinde görev tanımınızı net şekilde belirlemeniz ve yazılı şekilde de talep etmeniz lazım. tanım dışında kalan bütün işleri reddetme hakkına sahipsiniz.
tanım dışı işlerden ötürü iş sözleşmenizi tek taraflı fesih hakkınız da saklıdır.
sadece siz değil; buradaki herkesin genelde çalışma hayatına dair düştüğü korkunç yanılgı şudur: yaptığınız işte öyle ya da böyle iyiyseniz ve üstünüzdeki iş yükünü kaldırabilecek tempoda iş yapabilme kapasitesine sahipseniz terfi ettirilmezsiniz. çünkü size o pozsiyonda ihtiyaç vardır ve sizin pozisyonunuzu değiştirerek kimse mevcut operasyonu tehlikeye atmak istemez. sizin yerinize vasat altı birisini o pozisyona getirmek bile daha az riskli bir hamledir.
Tabi ki terfi ettirmek zorunda değiller ama bana başta bunu dediler
sözlü olarak iletilen hiçbir şeyin geçerliliği yok. ve bahsettiklerimin özü zaten bu değildi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?