Terfi Vereceğiz diyip terfi alamadım

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.451
1.789
133
Selam,

şu an çalıştığım firmada 1 yıldır beni başka bir departmana alacaklarımı söylüyorlar ve istediğim bir departman olduğu için çok hevesliydim ve 1 yıldır hem o departmandaki işleri hem de kendi rutinimdeki işleri bir arada yürütüyorum. Yoğunluktan dolayı bazı işlerimi diğer personeller aldı ama hala üstümde iş var. Sadece resmi olarak o departmana geçmedim ama iş olarak yapıyorum. Bu süreçte çok fazla mesai yaptım. Çok haftasonum hiç oldu, sinirlerim çok yıprandı. Şu an tam olarak ne iş yaptığım belli değil çok alakasız işler istenenebiliyor. 1 ay önce yine terfi konusu konuşuldu her şey olumluydu, bir hafta önce yöneticim bu işin olmayacağını her iki departmanı aynı anda idare edebileceğimi söyledi. Sanki terfi konusunu ben kendim istemişim gibi davrandı, kendileri bunu teklif etmesine rağmen. (Çünkü son anda birkaç personel işten çıktı yeni personel alana kadar benim idare etmem istenecek.) Diğer personellere göre daha fazla zam yapıldı bana. Bu arada bana çıkan pozisyonlar için personel bakıldığı söylendi ama ik’dan öğrendiğim kadarıyla personel içim yönetim onay vermemiş. Yalan söyleniyor yani. Bunun yanında işten izin alırken hiç sorun yaşamıyorum, geç kaldığımda (5-10 dk) kimse sorun etmiyor. İş öğrenebiliyorum ama bunkadar personel çıktıktan sonra iş öğrenmek için vaktim kalmayacak. Evim işim arası 10 dakika yürüyerek, ama kiram bütçeme göre yüksek ev sahibi daha şimdiden zam konuşuyor yenileme döneminde daha da artabilir.

Yönetici benle bu konuşmayı yaptıktan sonra kendimi aptal gibi hissettim çünkü ben 1 yıl önce işten çıkmak istediğimde bu sebeplerle çıkmaktan vazgeçirilmiştim. Şimdi bir firmayla görüşüyorum firmada istediğim pozisyona gideceğim. Maaşlar aşağı yukarı aynı, iş öğrenme olanağım var ama evime uzak.

Siz olsanız ne yapardınız? Yenileme dönemi ev kiram çok artarsa taşınabilirim.

Ben olsam yeni işten alacağım maaşın daha yüksek olacağını da söyleyip, yeniden maaş değerlendirmesi talep ederim. Verirlerse ne ala, vermezlerse de yeni işle konuşup eski işimi bırakmak için şu kadar maaş istiyorum der orda şansımı denerim. O aşamada ikisi de vermezse eski isimde kalır, baska daha iyi şartlarda iş aramaya devam ederim.

Benzer bir seyi eski isimde ben de yasadim, yazili olmadiktan sonra hicbir vaatlerini tutmuyorlar, hep yalan dolan. Ben is degistirdim, simdiki isimden memnunum. Sizin boyle bir sansiniz vardir insallah.

Umarım vardır. Maaş eşdeğer olunca iş değiştirme kısmında kaldım

işin eve yakınlığı cok önemli açıkcası hele de istanbulda yaşıyorsanız. maaş aynı, bu işiniz de kısır değil, sırf istediğiniz departman diye riske girilir mi bilemedim. gittiğiniz yerde de işler istediğniz gibi gitmeyebilir, departman istediğiniz gibi cıkmayabilir, üzerine yol çekeceksiniz.

Şöyle bana benim alanım dışında iş veriliyor. Ya da personel eksikliği yüzünden veri giriş yapmam isteniyor.

iş konusunda üst üste hatalar yapmayı nasıl başarıyorsunuz?
öncelikle şunları kavramanız lazım:
hakarınızı bilmiyorsunuz ve istismar ediliyor olmanıza rağmen öğrenmiyorsunuz. görev tanımı nedir? ne işe yarar? bu tanım neden vardır? bu gibi soruların cevabını bulmanız lazım.
iş yerinde görev tanımınızı net şekilde belirlemeniz ve yazılı şekilde de talep etmeniz lazım. tanım dışında kalan bütün işleri reddetme hakkına sahipsiniz.
tanım dışı işlerden ötürü iş sözleşmenizi tek taraflı fesih hakkınız da saklıdır.

sadece siz değil; buradaki herkesin genelde çalışma hayatına dair düştüğü korkunç yanılgı şudur: yaptığınız işte öyle ya da böyle iyiyseniz ve üstünüzdeki iş yükünü kaldırabilecek tempoda iş yapabilme kapasitesine sahipseniz terfi ettirilmezsiniz. çünkü size o pozsiyonda ihtiyaç vardır ve sizin pozisyonunuzu değiştirerek kimse mevcut operasyonu tehlikeye atmak istemez. sizin yerinize vasat altı birisini o pozisyona getirmek bile daha az riskli bir hamledir.

Umarım vardır. Maaş eşdeğer olunca iş değiştirme kısmında kaldım
Ben cikacagimi soyleyince eski calistigim yer onlardan daha iyi teklif vermisti, ben de onu yeni isyerine gosterip ordaki teklifi de yukseltmistim. 2 sene bilmeden cok dusuk maasa cok fazla is yukuyle calistirmislar diger yerde. Surekli sorumluluk veriyorlardi, zam isteyince butce yok diyorlardi. Cikacagimi soyleyince hemen butceyi buldular. Hep isleri yalan dolan . Insanin guveni sarsildimi hic bir vaade inanmiyor zaten.

Tabi ki terfi ettirmek zorunda değiller ama bana başta bunu dediler

Yani ne desek boş. Burdan bişey olmaz o belli. Gideceğiniz yerden bişey olur mu o da meçhul. Bol şans.

Terfi yada maas artisi ve gorev taniminda netlik olmazsa isten ayrilacaginizi soyleyin

sözlü olarak iletilen hiçbir şeyin geçerliliği yok. ve bahsettiklerimin özü zaten bu değildi :)

Yazdıklarınızda çok haklısınız, ama bana hem terfi gelince yapılacak işleri verip hem normal rutin işlerime devam ettim bir sene boyunca. Eğer diğer departmanın işlerini hiç vermeseler ve şimdi hayır terfi edemezsin deseler tamam, hem işi yaptırıp hem terfi vermemelerine bozuluyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…