• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tercihler

sentimiento

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
188
7
38
İstanbul
Ablalarim, arkadaslarim merhabalar. Ben 18 yasindayim bu sene lys sinavina girdim ve bildiginiz uzere 3 gun sonra tercihler yapilacak.

Sozel ogrencisiyim ve meslek lisesi mezunuyum. (Radyo Televizyon) Siralamam ortalama. İletisim fakultesi dusunuyorum. İlk basta yeni medya bolumunu dusundum fakat is imkanlari kisitli, radyo tv sektorunu stajim esnasinda pek kaliteli bulamadim ve bir bayanin ayak uydurmasi (ailevi acidan) zor oldugunu gordum.

Halkla iliskiler dusunuyorum fakat bu seferde issizlikten korkuyorum. Yabanci dil gelistirirsem rahat is bulabilecegimi, severek yapabilecegimi ve bir bayan olarak rahat calisabilecegimi, ilerde aile kurarsam meslegimin aile yasantimin onune gecmeyecegini dusunuyorum. İngilizce seviyem lise mezunu biri olarak iyi fakat yinede lisansima ingilizce hazirlikla baslamak istiyorum.Ayriyeten okullarin acilmasiyla baska bir dil ogrenmek icin kursa yazilmak istiyorum... Annem halkla iliskileri destekliyor, fakat babam hic istemiyor. 20 yasinda bir erkek arkadasim var o da bir otelde calisiyor ve halkla iliskiler okursam ve dil gelistirirsem rahatca otelde ya da herhangi bir sirkette is bulabilecegimi soyluyor.

Sizce hangi bolumu tercih etmeliyim? Fikirlerinize ihtiyacim var :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

öncelikle şunu söyliyim turizm mezunu işsiz birçok insan varken size otelde iş düşme olasılığı sıfır tanıdık varsa orayı bilemem ama onlar üniversite mezunu oldujlarında ztn ing-alm-rusça bilerek mezun oluyorlar +3 önde olacaklar sizden yani.. ki onlar bile iş bulamıyor birde turizm yasası gelecek diyorlar da oası da daha belli değil yani turizm mezunu değilsen çalışamıcan bu yasa gelirse.. bu zamanda hangi bölümü okursan işssizlik var ne yazıkki :(

öncelikle şunu söyliyim turizm mezunu işsiz birçok insan varken size otelde iş düşme olasılığı sıfır tanıdık varsa orayı bilemem ama onlar üniversite mezunu oldujlarında ztn ing-alm-rusça bilerek mezun oluyorlar +3 önde olacaklar sizden yani.. ki onlar bile iş bulamıyor birde turizm yasası gelecek diyorlar da oası da daha belli değil yani turizm mezunu değilsen çalışamıcan bu yasa gelirse.. bu zamanda hangi bölümü okursan işssizlik var ne yazıkki :(

Yok oteli misal vermistim zaten. Diger bolumler icin ne dusunuyorsunuz sizce hangisine oncelik vererek tercih yapmaliyim?

Bende tercih yapicam ama tm'den.sozel sinavinada girdim ts1 de gazetecilik var ve dedigin meslekler eger iyi olabilecegine inaniyosan seviyosan kendini gelistirirsin isinde yolunu bulur zaten turkiyede cogunluk insan kendi meslegini yapmiyo mesela benim puanim sadece arkeolijiye tutuyo is imkani sifir bi meslek ama bunu dusunmuyorum sadece hangi uni yazicagim konusunda kararsizim.ts2 de turk dili ve edebiyati cografya tarih okuyabilirsin bazilarinn.ogretmenlikleri var olmayanlardan formasyon alabilirsin.tm den sinava girdiysen onlarida iyce bi arastir derim ve tercih siralamani guvendigin tecrubeli birine yaptir ve gitcegin universitenn imkanlarinada bak ben su an sehir ve uni arastiriyorum.bende sana bi soru soriyim 28 haziranda on klavuz cikti 1 temmuzda ikinci klavuz cikti ama puani yazmayan bolumler var o bolumler yeni acilan veya kontenjani dolmayan bolumlermis 7 temmuzda bi klavuz daha cikicak mi bilgin var mi ?

Pek bir bilgim yok esit agirliktan sinava girmedim. Ogretmenlik asla istemiyorum. İletisim fakultesi dusunuyorum sadece. İstanbulda yasiyorum ve burada bir universiteye gidecegim. İmkan konusunda yurtdisi olan onceliktir ve ingilizce egitim vereni.. Yarin dersaneye gidecegim bakalim ne onerecekler. Bu uc bolumu dusunuyorum bakalim :(

Yok oteli misal vermistim zaten. Diger bolumler icin ne dusunuyorsunuz sizce hangisine oncelik vererek tercih yapmaliyim?

canım ya bende hazırlık bitirdim bu yıl 1 e başlıcam ünide seni yanlış yönlendirmek istemem :( ama aslında sıralaman iyise istanbuldaki ünileri yazabilrsin radyo tv olarak

canım ya bende hazırlık bitirdim bu yıl 1 e başlıcam ünide seni yanlış yönlendirmek istemem :( ama aslında sıralaman iyise istanbuldaki ünileri yazabilrsin radyo tv olarak

Radyo tvden sogudum diyebilirim sektoru gorunce ve liseden o bolumden mezun oldugum icin 4 yilligini gereksiz buluyorum. Bilmiyorum dersaneye soracagim yarin :)

Canım ben de sınava girdim tercih yapıcam şu sıralar çok düşünüyorum bu konu üzerinde :44:Ama dedğin gibi halkla ilişkiler bölümünü okuduktan sonra iş imkanının sağlamak için ileri seviyede lisan bilmen lazım , kendini sana en iyi en mutlu hangi bölüm ve hangi meslek iyi hssettirecekse o bölümü tercih et sonradan pişman olacağın bir karar alma :34: aldığımız kararlar bizi gelecekte mutlu eder umarım :16:

Canım ben de sınava girdim tercih yapıcam şu sıralar çok düşünüyorum bu konu üzerinde :44:Ama dedğin gibi halkla ilişkiler bölümünü okuduktan sonra iş imkanının sağlamak için ileri seviyede lisan bilmen lazım , kendini sana en iyi en mutlu hangi bölüm ve hangi meslek iyi hssettirecekse o bölümü tercih et sonradan pişman olacağın bir karar alma :34: aldığımız kararlar bizi gelecekte mutlu eder umarım :16:

Umarim canim insallah :)

Pek bir bilgim yok esit agirliktan sinava girmedim. Ogretmenlik asla istemiyorum. İletisim fakultesi dusunuyorum sadece. İstanbulda yasiyorum ve burada bir universiteye gidecegim. İmkan konusunda yurtdisi olan onceliktir ve ingilizce egitim vereni.. Yarin dersaneye gidecegim bakalim ne onerecekler. Bu uc bolumu dusunuyorum bakalim :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOT

sozeldeki en iyi bolumler senin yazdiklarin zaten bide istedigim gibi ist ya da marmara uni olursa kendinide gelistirirsen is bulursun staj yaparken altyapini hazirlarsin zaten bence gelecege guvenle bak ins istedigin gibi hayirlisi neyse o olur :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOT

sozeldeki en iyi bolumler senin yazdiklarin zaten bide istedigim gibi ist ya da marmara uni olursa kendinide gelistirirsen is bulursun staj yaparken altyapini hazirlarsin zaten bence gelecege guvenle bak ins istedigin gibi hayirlisi neyse o olur :)

İnsallah canim hepimiz icin hayirlisi olsun sagol destegin icin :)

Back