Tercihiniz ne olurdu? Kızlar bir söyleyin.

Yok canım ya en üst kat bir tek boş.
Yıllarca 1. Katta oturduk ve çok çektik o yüzden şimdi en üst kat aldık hem de öyle 5. Kat vs değil zeminle 15.kat çok sıcak bir şehirde oturuyorum yazları nemle 50 lere dayanır hatta bir ara 55-60 dayanmıştı ama evimiz yazın serin kışın sıcak yıllardır bir kez klima açmadık küfür küfür esiyor eski evde 24 saat çalışırdı hatta geçenlerde bir komşu siz klima açmıyorsunuz sanırım dedi fatura düşük geldi bize onlar açıyormuş sanırım 9.kattan sonra ki evler çok iyi esiyor bizim evi almak isteyipte sıcak vs olur diyenler şimdi çok pişman tavan akma vs olmadı yıllardır kullanılan malzeme vs kaliteli demek ki sizin yerinizde olsam son kat alırdım.

Cephe hepsinden de onemli bence. Mumkunse guneybati cephe neresiyse orayi tercih edin. Ya da guneydogu. Ya da direk guney.
Cephe seçimin de bölge de çok önemli bence.Örneğin marmara bölgesi zaten güneş alan,ılıman bir bölge.Bende marmaradayım.Evimizi yaptırırken,kararsız kaldık,nihayet balkonu kuzey tarafa yaptırdık.İyiki de öyle olmuş.Güney taraf sabahtan akşama kadar güneş alıyor.Orada ne oturabilir,ne de çiçek yetiştirebilirdim.Ama giriş tarafın olduğu kuzeydeki balkonda yaşadık bütün yaz neredeyse.Hep esintili.Vantilatörü bile açtığımız sayılıdır.
O yüzden eğer bir ev alırsam tereddütsüz kuzeye bakan daireyi seçeceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…