Tercih

limonluekler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
357
156
33
27
Hanımlar Adalet Bakanlığının mübaşir ve zabıt katibi alımı var. Ancak hangisine başvuracağıma karar veremedim. Aranızda bu işleri yapanlar varsa fikir verebilirseniz sevinirim

Zabıt katibi için klavye sertifikası ve hızlı yazma şartı vardır

Mübaşirde bunlar gerekmez

İkisine birlikte başvurulmuyor mu ikisinde de şansınızı deneseniz

İkisinin de farklı zorlukları vardır tabii

Zabıt katibi için klavye sertifikası ve hızlı yazma şartı vardır

Mübaşirde bunlar gerekmez

İkisine birlikte başvurulmuyor mu ikisinde de şansınızı deneseniz

İkisinin de farklı zorlukları vardır tabii
Bilgisiya seltifikasi varsa gerek yok.

Gireceğiniz yerde kaç kişilik kadro var

3 dakikada kaç kelime yazabiliyorsunuz bunlar önemli

Sonuçta ilk başta sınava çağrılmak için de 20 katı 10 katı şartları var

Örneğin yaşadığınız şehir küçük şehir ise bayan mübaşir yoksa çoğu kişi katipliğe başvurur o zaman mübaşir ihtimali artabilir

Kurum içi tayinde vs zabıt katibi şansı daha fazla olur zira bir mahkemede bir mübaşir var bir çok katip var

Ben olsam mübaşirliği tercih ederdim galiba ama erkek işi kabul edildiği dosya çıkaracaksın koridorda sesleneceksin gelen bir çok kişi ile muhatap olacaksınız vs diye çok tercih edilmiyor olabilir

Gireceğiniz yerde kaç kişilik kadro var

3 dakikada kaç kelime yazabiliyorsunuz bunlar önemli

Sonuçta ilk başta sınava çağrılmak için de 20 katı 10 katı şartları var

Örneğin yaşadığınız şehir küçük şehir ise bayan mübaşir yoksa çoğu kişi katipliğe başvurur o zaman mübaşir ihtimali artabilir

Kurum içi tayinde vs zabıt katibi şansı daha fazla olur zira bir mahkemede bir mübaşir var bir çok katip var

Ben olsam mübaşirliği tercih ederdim galiba ama erkek işi kabul edildiği dosya çıkaracaksın koridorda sesleneceksin gelen bir çok kişi ile muhatap olacaksınız vs diye çok tercih edilmiyor olabilir
İşte klavyem iyi olmadığı için mübaşirlik düşündüm ancak mübaşirliğin kadınlar için zor olduğu söyleniyor. Kararsız kaldım.

Klavyeniz yoksa mübaşirlik düşünün çünkü ara ara katipleri adliyede sınava alıyorlar yani yazı yazdırmak için avukatım ondan biliyorum tanışık olduğumuz katipler gidiyordu.Onun dışında mübaşirlik biraz daha hareketli bir iş dosyaları düzenleme gerektiğinde çıkarma , postahane işleri , duruşmaları ayarlama vs.Ben kalemdeki mübaşirlerin oturduğunu hiç görmedim.Ama katipler bir nebze daha rahat günlük işlerini hallettiklerinde gün bitiyor onlar için.Hakimden gelen yazıları yazıyorlar veya keşfe gidiyorlar tutanak yazıyorlar vs.
Klavyenizi biraz daha geliştirin katipliği seçin derim.

Back
X