Elektrik - Elektronik müh.zor bir bölüm.Öncelikle elektronik seçecekse (son iki senede secme var) ileri dercede ingilizce bilmesi şart.Komponentlerin (elektronik malzeme) datasheet leri hep ingilizce.Ayrıca yazılım içinde gerekiyor.
Haa derseniz ki kendini geliştirmeye çok açık,öğrenmeye çok istekli o ayrı tabi.
Zor olduğunun bilincinde, kendisi oldukça çalışkan ve azimlidir.
Daha şimdiden yabancı dili yeterli düzeyde görülüyor öğretmenleri tarafından.
Ben ne seçerse seçsin basaracagina inanıyorum ama mezun olduktan sonra iş sahası geniş olsun ki hirpalanmasin hevesleri..
Malum ülkemizin durumu belli..
Mühendislik okumuyorum ama,kaç binde yeğeniniz?
Sıralaması 68 bin..
Mühendis değilim fakat elektrik-elektronik mühendisliği mezunu kuzenim 8000 TL maaşla geçen ay işe başladı.
Maşallah çok iyi. Çevresi falan mı vardı acaba? Bir aracı olmadan yeni mezunun bu maaşla ise girmesi pek duyulan bir durum değil malum..
Mühendisliklerin hemen hepsi çok zordur
İlk yılımıydı
Bu kadar ümit vaad ediyorsa bir yıl daha çalışsın derim ben
Diş hekimliği, tıp hedefli
Tıp çok istiyordu ama maalesef çok heyecanlı bir yapısı var. Bu tarz büyük sınavlarda istenilen başarıyı gösteremiyor. Kendisi okul 2. Olarak 68 bin sıralama yaptı düşünün. Öncesinde de böyleydi bu durumu kabullendik. Durum böyleyken 1 sene daha vermek istemiyor..
Elektronik ve Haberleşme mühendisliği,
Yazılım Mühendisliği,
Bilgisayar mühendisliği yerine de Bilgisayar Bilimleri okuyabilir doğrudan.
Gerçi bu eğitimlerin yanında aldığı sertifikasyonlar ve yabancı dilde eğitim alması da önemli alanıyla alakalı.
20K'ya girenlerin çoğu endüstri ve bilgisayar gibi alanları yazıyor zaten. Sivrilmesi için çok daha fazla emek harcaması lazım.
Haberleşme mühendisi bir arkadaşım Telekom`da başlayıp Amerika'da çok büyük network firmalarından birine transfer oldu.
Gemi okuyan bir başkası şu an Norveç'te.
Mekatronik okuyan üstüne Odtü kaynak mühendisliği sertifikası koyarak yurtdışına gitti yine.
Hepsi Tr standartlarının çok üzerinde ücretlerle çalışıyor.
Eğer yurtdışı ve ekstrem bir alan düşünüp illaki mühendislik olsun istiyorsa, bu tarz bölümleri tercih edebilir. Otomotiv de bir alternatif.
Bizim kız da yurtdışı hayalleri kuruyor ama hadi inşallah :)
Teşekkürler..
bu mühendislik o kadar ucu açık ki,
ben bilişim sektöründeyim,
2 bine de çalışan var 10 bine de.
ama yeni mezunlara çok da yüksek maaşlar verilmiyor artık.
şahsen bu tıp olmadı mühendislik olayını da doğru bulmuyorum,
kişi sevdiği mesleği yapmadıktan sonra çok önemi kalmıyor.
seçeceği mesleğin kendi yeteneklerine uygun oluşunu sorgulaması gerekir.
her meslekte mesleğini iyi ve severek yapanlar iyi şartlarda çalışır ve kazanır da.
önemli olan yeteneklere uygun mesleği bulmak, yoksa çok ağlatırlar adamı...
3. sınıfta bölümü bırakan arkadaşım var, bu meslek bana uygun değil diyerek.
Severek yaparım diyor. Ilk isteği tıptı ama olmasa da olur diye alıştırdı kendini olma ihtimalinin düşük olduğunu bilerek.. :)
Bu nedenle istemem demiyor. Öğretmenliğe mimarlığa soğuk mesela.. ? Mimar Sinan Şehir ve Bölge planlama yazalım dedim ki olma ihtimali yüksek.. Istemem diye kestirip attı. Mühendislik istediğinden emin..
Kadın mühendise olumsuz yaklaşım var ne yazık ki. Bazı iş verenler kadın mühendis tercih etmiyor. Özellikle ağır ve bol kosturmali bir pozisyonsa almak istemiyorlar. Bölümünde çok çok başarılı olursa bunları aşabilir tabi ki. Ama şunu da belirtmek isterim bu ülkede çok kurumsal gözüken yerler bile aile şirketi kafasında maalesef. Bence mühendislik bu ülkede yapılacak iş değil.
Not: bir mühendis.
Ama üzüldüm şimdi bu yoruma
Bu ülkede hangi mesleğin kıymeti var ki?
Polisi belli öğretmeni belli..
Üzülmeyin..
mühendis olmasın ya
biz oldukta noldu
cidden pişmanım
bi kere bayan olduğumuz için çok dalga geçiliyor
aaa tam bana göre iş dediğiniz yerde ''erkek'' eleman deniliyor
bilmiyorum bizim ülkemize biz fazlayız sanırım
ama tabi kendi seçimi
ben olsam,daha öncede dediğim gibi,şimdiki aklım olsa sağlık üzerine okurdum,kafam rahat olurdu
hem o kadar kendini ger kas saç baş ağarsın
hemde istediğini bulama ...
Ilk tercihlere yeni açılan beslenme ve diyatetik yazdık ama mucize olur gelmesi
Aslında önceliği sagliktı onun da..
Ama olmuyor ve bu olsun diye 1 sene vermek istemiyor.
Ne güzel ,işinizi seviyor musunuz? :)
Benim demek istediğim,kafasında tıp falan yoksa boş yere hazırlanmasın, böyle istekliyken iyi bir mühendis olsun :))
Kafasında tıp vardı ama ille de değildi.
Kendince sıralama yapmıştı ve ilk isteklerinden biri mühendislik..
Sıralamasını bilmiyorum ama tıp kadar yaptıysa kesinlikle işletme mühendisliği yazsın. Endüstri değil işletme çok çok daha iyi.
Eğer işletme tutmuyorsa temel mühendislikleri yazmalı bence. Elektrik, kimya, inşaat, ya da makine.
Tıp kadar yapsaydi onu seçerdi :)
Isletme mühendisliği bir iki şehirde tutuyordu ama hiç sıcak bakmadı. Benim de hakkında pek fikrim yok açıkçası?
Ana mühendislik kolları daha iyi olur. Makine, elektronik gibi. Endüstri de olabilir. Bilgisayar ayrı bir sektör zaten, yatkınsa o da olabilir. Ama sonradan çıkan düttürü mühendislik dallarını yazmasın. Küçümsediğimden değil ülkemizde tutmuyor o yüzden.
Evet yıldız teknik çevre mühendisliği kesin tutuyor ama istemiyor mesela onu..
Issizlik korkutuyor.
O da geniş bir alan olsun diye düşündü elektrik elektronik daha kapsamlı geldiği için. Ayy kafa bir milyon hakkında hayırlısı olsun inşallah..