- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.578
- 598
- 34
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Zaten sosyal hayat açısından yaşayacağı sıkıntı kız öğrenci azlığından değil derslerin sınavların, ödevlerin yoğunluğundan olur. Millet şenlik şenlik gezerken sen proje yaparsin.hayır cnm o eskidenmiş
gayet kız var hemde erkeklerden daha fazla olmaya başladı
benim sınıfımın yarısından fazlası kızdı :)
ayy bilmem miiiZaten sosyal hayat açısından yaşayacağı sıkıntı kız öğrenci azlığından değil derslerin sınavların, ödevlerin yoğunluğundan olur. Millet şenlik şenlik gezerken sen proje yaparsin.
Tabi adı sanı duyulmamış bilmem ne üniversitesinde de durumlar böyle midir bilemiyorum
Elektrik - Elektronik müh.zor bir bölüm.Öncelikle elektronik seçecekse (son iki senede secme var) ileri dercede ingilizce bilmesi şart.Komponentlerin (elektronik malzeme) datasheet leri hep ingilizce.Ayrıca yazılım içinde gerekiyor.
Haa derseniz ki kendini geliştirmeye çok açık,öğrenmeye çok istekli o ayrı tabi.
Mühendislik okumuyorum ama,kaç binde yeğeniniz?
Mühendis değilim fakat elektrik-elektronik mühendisliği mezunu kuzenim 8000 TL maaşla geçen ay işe başladı.
Mühendisliklerin hemen hepsi çok zordur
İlk yılımıydı
Bu kadar ümit vaad ediyorsa bir yıl daha çalışsın derim ben
Diş hekimliği, tıp hedefli
Elektronik ve Haberleşme mühendisliği,
Yazılım Mühendisliği,
Bilgisayar mühendisliği yerine de Bilgisayar Bilimleri okuyabilir doğrudan.
Gerçi bu eğitimlerin yanında aldığı sertifikasyonlar ve yabancı dilde eğitim alması da önemli alanıyla alakalı.
20K'ya girenlerin çoğu endüstri ve bilgisayar gibi alanları yazıyor zaten. Sivrilmesi için çok daha fazla emek harcaması lazım.
Haberleşme mühendisi bir arkadaşım Telekom`da başlayıp Amerika'da çok büyük network firmalarından birine transfer oldu.
Gemi okuyan bir başkası şu an Norveç'te.
Mekatronik okuyan üstüne Odtü kaynak mühendisliği sertifikası koyarak yurtdışına gitti yine.
Hepsi Tr standartlarının çok üzerinde ücretlerle çalışıyor.
Eğer yurtdışı ve ekstrem bir alan düşünüp illaki mühendislik olsun istiyorsa, bu tarz bölümleri tercih edebilir. Otomotiv de bir alternatif.
bu mühendislik o kadar ucu açık ki,
ben bilişim sektöründeyim,
2 bine de çalışan var 10 bine de.
ama yeni mezunlara çok da yüksek maaşlar verilmiyor artık.
şahsen bu tıp olmadı mühendislik olayını da doğru bulmuyorum,
kişi sevdiği mesleği yapmadıktan sonra çok önemi kalmıyor.
seçeceği mesleğin kendi yeteneklerine uygun oluşunu sorgulaması gerekir.
her meslekte mesleğini iyi ve severek yapanlar iyi şartlarda çalışır ve kazanır da.
önemli olan yeteneklere uygun mesleği bulmak, yoksa çok ağlatırlar adamı...
3. sınıfta bölümü bırakan arkadaşım var, bu meslek bana uygun değil diyerek.
Kadın mühendise olumsuz yaklaşım var ne yazık ki. Bazı iş verenler kadın mühendis tercih etmiyor. Özellikle ağır ve bol kosturmali bir pozisyonsa almak istemiyorlar. Bölümünde çok çok başarılı olursa bunları aşabilir tabi ki. Ama şunu da belirtmek isterim bu ülkede çok kurumsal gözüken yerler bile aile şirketi kafasında maalesef. Bence mühendislik bu ülkede yapılacak iş değil.
Not: bir mühendis.
mühendis olmasın ya
biz oldukta noldu
cidden pişmanım
bi kere bayan olduğumuz için çok dalga geçiliyor
aaa tam bana göre iş dediğiniz yerde ''erkek'' eleman deniliyor
bilmiyorum bizim ülkemize biz fazlayız sanırım
ama tabi kendi seçimi
ben olsam,daha öncede dediğim gibi,şimdiki aklım olsa sağlık üzerine okurdum,kafam rahat olurdu
hem o kadar kendini ger kas saç baş ağarsın
hemde istediğini bulama ...
Ne güzel ,işinizi seviyor musunuz? :)
Benim demek istediğim,kafasında tıp falan yoksa boş yere hazırlanmasın, böyle istekliyken iyi bir mühendis olsun :))
Sıralamasını bilmiyorum ama tıp kadar yaptıysa kesinlikle işletme mühendisliği yazsın. Endüstri değil işletme çok çok daha iyi.
Eğer işletme tutmuyorsa temel mühendislikleri yazmalı bence. Elektrik, kimya, inşaat, ya da makine.
Ana mühendislik kolları daha iyi olur. Makine, elektronik gibi. Endüstri de olabilir. Bilgisayar ayrı bir sektör zaten, yatkınsa o da olabilir. Ama sonradan çıkan düttürü mühendislik dallarını yazmasın. Küçümsediğimden değil ülkemizde tutmuyor o yüzden.
Keşke ben de biyolojiyi kaydırsaydım da tıpı kazanamasaydım diyorum şu an.
Etrafımda benim dışımda herkes istiyor.
Sanırım ağlaya ağlaya yazacağım.
Siz de haklısınız,bu ülkede mühendis olup iş bulmak zor gerçektenAhhh hiç sormayın
Dört işlemi yapamayan öğrenciler var bazı bölümlerde
Ama gel gör ki okulu bitirince iş sıkıntısı daha büyük olduğu için ben daha iyi bölümlere gitmesinden yanayım
İlerde ki pişmanlık daha zor
Yeğenim bu yıl üniversiteye başlayacak. Bölümü sayısal iyi bir sıralaması var ama tercihlerde çok zorlanıyoruz kızlar..
Mühendisliklerin geneli tutuyor.
Aslında kendisi en başta elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği istiyorum dedi.
Diğerlerini düşünmeme nedeni de yine bir kaç öğretmeninin o mühendislikler öldü demesiydi..
Neyse ki benim yönlendirmem sonucu bilgisayar ve harita mühendisliği ekledi tercihlerine. Özellikle harita Mühendisliğine ısınmış durumda.
Dün bir arkadaşının ablası kendisi tıp okuyor. Bayan halinle nasil elektrik elektronik okuyacaksın nasıl is bulacaksın gibi bir yorum yapmış.
Bizim kız yine karmaşa yaşıyor..
Nasıl yardımcı olmalıyım bilemez oldum..
Mühendis bayanlar öneriniz var mı bizim için?
Elbette işsizlik sorunu yaşamak istemiyor. Yabancı dili de çok iyi çok yetenekli. Bunu da gelistirebilmek istiyor gözü de yükseklerde biraz :)
Simdiden teşekkürler tüm yardımlarınız için..
Keşke ben de biyolojiyi kaydırsaydım da tıpı kazanamasaydım diyorum şu an.
Etrafımda benim dışımda herkes istiyor.
Sanırım ağlaya ağlaya yazacağım.
Zaten yorumlardan okuduğum kadarıyla tıp isteyen bir öğrenciymişSiz de haklısınız,bu ülkede mühendis olup iş bulmak zor gerçekten
Kim ne derse desin sevmediğin bir bölümü yazma.
Onun yerine istediğin bölümü en iyi üniversitede oku.
Iskence olur okumak. Sakın!
İnşaat mühendisliği falan düşünür mü acaba?
KTÜ'de okuyan arkadaşlarım var,kız nüfusu da bayağı fazla demişlerdi. İnşaat en iyi bölümlerdenmiş KTÜde mühendisliklerden.
Aslında sıralaması iyi, güzel bir mühendislik bulabilir diye düşünüyorum ama?
Bence mühendis olmak istiyorsa bir yıl daha hazırlansın ve iyi bir üniversitenin mühendislik bölümlerinden birine gitsin.
Yoksa bu sıralama ile öğretmenlik falan yazsın tutuyorsa.
Cok sacma yorum yapmis ilgisi varsa neden okumasin elektrik elektronik, ilgisi olmasi lazim ama sevmezsen cekilecek bolum degil bence baya zor sonucta..
Muhendis olacaksa zaten her turlu ileri duzeyde ilgilizcesini gelistirmeli, oyle lafta iyi ingilizce degil gercek manada ileri duzeyde benim bahsettigim yoks aheryer muh fakultesi oldu artik onbinlerce mezunla arasinda bir fark olmaz onu demis bulunayim. 2. bilgisayar muh okursa her sekilde kendini gelistirip ve tabiki ilgisi olmasi lazim illaki is bulur. En basiti web tasarimi yapar , bir sirketin okulun herhangi bir ozel kurumun sisteminden sorumlu olur, programlamaya falan ilgisi olmasi lazim bana kalirsa buda cok genc yaslarda baslar tabi universitede de ogrenirsin ama inan bana sevmedigini fark ederse cok zorlanir.
Su aralar bilgisayarci yani IT ciler her yerde ise girebiliyor cunku artik tum bilginin herseyin sanal olarak islendigi ve saklandigi bir devirdeyiz aklina gelebilecek tum endustrilerin bu kisilere artik ohtiyaci var bilgi islem kisimlarinda.
Endustride fena degil lojistikciden tut bankaciliga kadar her alanda ise girebilir yine altini ciziyorum kendini gelistirmesine ve yonelecegi alana uygun yetenekler kazanmasina bagli hersey.
Su listede en az harita muhendisligini begenmedim bence asil orda surunur yipranir...
Şu anda garanti mühendislik yok yani, işsizlik ehr daim var. Ama makina mühendisliği bonus gibi her yerde alımı var. Elektrik elektronik ve bilgisayar en yüksek bölümler ama artık onlardan da binlerce mezun var ve ortalık işsiz kaynıyor. Yani ortalama bir ünv'de elektrik elektronik okuyacağına bir tık iyi bir ünv'de makina mühendisliği okuyabilir.
Haaa ama ben İTÜ'de mühendislik okudum ve şaka gibi ama şimdiki aklım olsa bir sene daha kasar tıp okurdum ya da o puanımla en iyi ünv'de hemşirelik okurdum. Cidden artık hiçbir bölümün garantisi yok, ODTÜ, İTÜ mühendisleri açıkta kalıyor maalesef. Paşalar gibi hemşire olsaydım dönelle 5 bine kadar maaş alırdım, alan çok akrabam var..
O kadar karıştı ki kafamız :)
Istanbul üniversitesinde kimya mühendisliği tutuyor mesela.
Yine itü maden mühendisliği tutuyor.
Ama bölüm iyi değil diye hiç düşünmüyoruz.
Makine için hiç bakmadık ama o da iyi üniversitelerde tutar mı bilmiyorum..
Hemşirelik ben de önerdim ama kesinlikle istemiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?