Tercih kararsızlığı.. Mühendis bayanlar?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.835
57.403
Yeğenim bu yıl üniversiteye başlayacak. Bölümü sayısal iyi bir sıralaması var ama tercihlerde çok zorlanıyoruz kızlar..

Mühendisliklerin geneli tutuyor.

Aslında kendisi en başta elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği istiyorum dedi.

Diğerlerini düşünmeme nedeni de yine bir kaç öğretmeninin o mühendislikler öldü demesiydi..

Neyse ki benim yönlendirmem sonucu bilgisayar ve harita mühendisliği ekledi tercihlerine. Özellikle harita Mühendisliğine ısınmış durumda.

Dün bir arkadaşının ablası kendisi tıp okuyor. Bayan halinle nasil elektrik elektronik okuyacaksın nasıl is bulacaksın gibi bir yorum yapmış.

Bizim kız yine karmaşa yaşıyor..

Nasıl yardımcı olmalıyım bilemez oldum..

Mühendis bayanlar öneriniz var mı bizim için?

Elbette işsizlik sorunu yaşamak istemiyor. Yabancı dili de çok iyi çok yetenekli. Bunu da gelistirebilmek istiyor gözü de yükseklerde biraz :)

Simdiden teşekkürler tüm yardımlarınız için..

Elektrik - Elektronik müh.zor bir bölüm.Öncelikle elektronik seçecekse (son iki senede secme var) ileri dercede ingilizce bilmesi şart.Komponentlerin (elektronik malzeme) datasheet leri hep ingilizce.Ayrıca yazılım içinde gerekiyor.
Haa derseniz ki kendini geliştirmeye çok açık,öğrenmeye çok istekli o ayrı tabi.

Elektronik ve Haberleşme mühendisliği,
Yazılım Mühendisliği,
Bilgisayar mühendisliği yerine de Bilgisayar Bilimleri okuyabilir doğrudan.

Gerçi bu eğitimlerin yanında aldığı sertifikasyonlar ve yabancı dilde eğitim alması da önemli alanıyla alakalı.

20K'ya girenlerin çoğu endüstri ve bilgisayar gibi alanları yazıyor zaten. Sivrilmesi için çok daha fazla emek harcaması lazım.

Haberleşme mühendisi bir arkadaşım Telekom`da başlayıp Amerika'da çok büyük network firmalarından birine transfer oldu.

Gemi okuyan bir başkası şu an Norveç'te.

Mekatronik okuyan üstüne Odtü kaynak mühendisliği sertifikası koyarak yurtdışına gitti yine.

Hepsi Tr standartlarının çok üzerinde ücretlerle çalışıyor.
Eğer yurtdışı ve ekstrem bir alan düşünüp illaki mühendislik olsun istiyorsa, bu tarz bölümleri tercih edebilir. Otomotiv de bir alternatif.

Mühendisliklerin hemen hepsi çok zordur
İlk yılımıydı
Bu kadar ümit vaad ediyorsa bir yıl daha çalışsın derim ben
Diş hekimliği, tıp hedefli
Hayır bence işini iyi yapan mühendislere de ihtiyacımız var . Herkes bu düşünceyle tıpa dişe abanıyor sıralaması kötü öğrencilere mühendislik kalıyor (
Bence sıcak bakıyorsa mühendisliğe,yazsın

bu mühendislik o kadar ucu açık ki,

ben bilişim sektöründeyim,
2 bine de çalışan var 10 bine de.

ama yeni mezunlara çok da yüksek maaşlar verilmiyor artık.

şahsen bu tıp olmadı mühendislik olayını da doğru bulmuyorum,
kişi sevdiği mesleği yapmadıktan sonra çok önemi kalmıyor.
seçeceği mesleğin kendi yeteneklerine uygun oluşunu sorgulaması gerekir.
her meslekte mesleğini iyi ve severek yapanlar iyi şartlarda çalışır ve kazanır da.
önemli olan yeteneklere uygun mesleği bulmak, yoksa çok ağlatırlar adamı...

3. sınıfta bölümü bırakan arkadaşım var, bu meslek bana uygun değil diyerek.

Ben mühendisim
Tabi mühendise ihtiyacımız var fakat eğer daha iyi yerler vaad ediyorsa neden olmasın
Benim kardeşimde ilk yıl tıp, hukuk, diş hekimliği, eczacılık dışında her yere gidebilecek puanı vardı
Ama o bir yıl daha çalıştı
Bu yaz avukat Allahın izni ile

Kadın mühendise olumsuz yaklaşım var ne yazık ki. Bazı iş verenler kadın mühendis tercih etmiyor. Özellikle ağır ve bol kosturmali bir pozisyonsa almak istemiyorlar. Bölümünde çok çok başarılı olursa bunları aşabilir tabi ki. Ama şunu da belirtmek isterim bu ülkede çok kurumsal gözüken yerler bile aile şirketi kafasında maalesef. Bence mühendislik bu ülkede yapılacak iş değil.
Not: bir mühendis.

mühendis olmasın ya
biz oldukta noldu
cidden pişmanım
bi kere bayan olduğumuz için çok dalga geçiliyor
aaa tam bana göre iş dediğiniz yerde ''erkek'' eleman deniliyor
bilmiyorum bizim ülkemize biz fazlayız sanırım
ama tabi kendi seçimi
ben olsam,daha öncede dediğim gibi,şimdiki aklım olsa sağlık üzerine okurdum,kafam rahat olurdu
hem o kadar kendini ger kas saç baş ağarsın
hemde istediğini bulama ...

Ne güzel ,işinizi seviyor musunuz? :)
Benim demek istediğim,kafasında tıp falan yoksa boş yere hazırlanmasın, böyle istekliyken iyi bir mühendis olsun :))

Sıralamasını bilmiyorum ama tıp kadar yaptıysa kesinlikle işletme mühendisliği yazsın. Endüstri değil işletme çok çok daha iyi.

Eğer işletme tutmuyorsa temel mühendislikleri yazmalı bence. Elektrik, kimya, inşaat, ya da makine.

Ana mühendislik kolları daha iyi olur. Makine, elektronik gibi. Endüstri de olabilir. Bilgisayar ayrı bir sektör zaten, yatkınsa o da olabilir. Ama sonradan çıkan düttürü mühendislik dallarını yazmasın. Küçümsediğimden değil ülkemizde tutmuyor o yüzden.

Ne güzel ,işinizi seviyor musunuz? :)
Benim demek istediğim,kafasında tıp falan yoksa boş yere hazırlanmasın, böyle istekliyken iyi bir mühendis olsun :))
Ben mühendisim ama akademisyenlik yapıyorum
Meslektaşlarımı yetiştirmek için
Çok şükür seviyorum
Ama mesleğim için ne kadar yeterliyim onu bilmiyorum
İnşaallah iyi bir mühendis iyi bir akademisyenimdir

bu arada sosyal hayatı da düşünmek lazım,
hani 4 yıl üni dönemi de az değil,

makina gibi bölümlerde pek kız öğrenci bulunmaz, sonra kendini kötü hissetmesin.
o bölümleri yazacaksa bu duruma hazırlıklı gitsin.

Ben mühendisim ama akademisyenlik yapıyorum
Meslektaşlarımı yetiştirmek için
Çok şükür seviyorum
Ama mesleğim için ne kadar yeterliyim onu bilmiyorum
İnşaallah iyi bir mühendis iyi bir akademisyenimdir
O zaman görüyorsunuzdur çoğu zaman mühendislikle ilgi alakası olmayan, puanına göre oraları yazan öğrencilerin olduğunu
Yani birkaçı hariç, çoğu arkadaşım açıkta kalmamak için mühendislik yazmış resmen -_-

hayır cnm o eskidenmiş
gayet kız var hemde erkeklerden daha fazla olmaya başladı
benim sınıfımın yarısından fazlası kızdı :)

Ahhh hiç sormayın
Dört işlemi yapamayan öğrenciler var bazı bölümlerde
Ama gel gör ki okulu bitirince iş sıkıntısı daha büyük olduğu için ben daha iyi bölümlere gitmesinden yanayım
İlerde ki pişmanlık daha zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…