-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Söyle ona hemşirelik kadar kral meslek yok :))
Benimde puanım çok çok iyiydi aman mühendis olcam falan dedim, şimdi evli ve çocuklu olunca 3 yıl ara verdim, şimdi de istediğim gibi iş bulamıyorum. Kimya mühendisi, maden mühendisi okumasın bile. Bak en rahat iş bulan makina mühendisliği, onun harici elektrik elektronik, bilgisayar okuyacaksa çok çok iyi bir okulda okursa iyi iş bulur. Onun harici gider 1500'e çalışır mezun olunca ya da onu bile bulamaz. Yok abi iş yok, bu ülkede mühendise iş yok. Olanlar da sömürüyor.
Iğğğk hemşirelik mi diyor da şu an bir hemşire kıdemli mühendis kadar maaş alıyor. Kıdemli mühendis olmak demek de 10 yıl sektörde firesiz ve kendini geliştirerek çalışmak demek. İngilizcesi yoksa şimdiden mühendis olmasın bile. Ünv'de, kursla ingilizce öğrenilmiyor.
İyi bir okulda, iyi bir mühendislik okumayacaksa hiiiç okumasın, boşuna para harcamasın.
Annem makine mühendisi.Herkes zamanında onada karşı çıkmış erkek işi iş bulamazsın bilmemne diye. Şimdi kendisi büyük bi grup şirketinin inşaat alanında patrondan sonra gelen ilk kişi. tabiki buralara gelmesi kolay olmamış ilk çalışmaya başladığı zamanlarda bi firmada işe girmiş iyi kazanmış ama 3 araba değiştirerek 1buçuk saatte varıyormuş iş yerine. ama her daim iyi kazandığını söyleyebilirim. şimdide aynı şekilde kazancın yanında konumuda gayet iyi. o yüzden hiç insanların çok zor aman omeslek bayanlara uygun değil laflarını önemsemesin. Annem gibi olduğunu gördüğüm bir sürü arkadaşı daha var. istediği şeylerden vazgeçmesin.
Hemşire olacaktım madem niye yolu uzattım liseden sağlık okurdum diyor
Ingilizcesi gayet iyi ona mi güveniyor anlamadım :)
Makine Mühendisliğine hiç bakmadık ama şimdi ona da bakacağız.
Teşekkürler..
Canim muhendislikleri onermem ilerde atanmasi cok zor en iyi muhendislikte olsa atanmasi zor..saglik alanlarini mimarlik bolumlerini tercih edebilir..Yeğenim bu yıl üniversiteye başlayacak. Bölümü sayısal iyi bir sıralaması var ama tercihlerde çok zorlanıyoruz kızlar..
Mühendisliklerin geneli tutuyor.
Aslında kendisi en başta elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği istiyorum dedi.
Diğerlerini düşünmeme nedeni de yine bir kaç öğretmeninin o mühendislikler öldü demesiydi..
Neyse ki benim yönlendirmem sonucu bilgisayar ve harita mühendisliği ekledi tercihlerine. Özellikle harita Mühendisliğine ısınmış durumda.
Dün bir arkadaşının ablası kendisi tıp okuyor. Bayan halinle nasil elektrik elektronik okuyacaksın nasıl is bulacaksın gibi bir yorum yapmış.
Bizim kız yine karmaşa yaşıyor..
Nasıl yardımcı olmalıyım bilemez oldum..
Mühendis bayanlar öneriniz var mı bizim için?
Elbette işsizlik sorunu yaşamak istemiyor. Yabancı dili de çok iyi çok yetenekli. Bunu da gelistirebilmek istiyor gözü de yükseklerde biraz :)
Simdiden teşekkürler tüm yardımlarınız için..
Yeğenim bu yıl üniversiteye başlayacak. Bölümü sayısal iyi bir sıralaması var ama tercihlerde çok zorlanıyoruz kızlar..
Mühendisliklerin geneli tutuyor.
Aslında kendisi en başta elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği istiyorum dedi.
Diğerlerini düşünmeme nedeni de yine bir kaç öğretmeninin o mühendislikler öldü demesiydi..
Neyse ki benim yönlendirmem sonucu bilgisayar ve harita mühendisliği ekledi tercihlerine. Özellikle harita Mühendisliğine ısınmış durumda.
Dün bir arkadaşının ablası kendisi tıp okuyor. Bayan halinle nasil elektrik elektronik okuyacaksın nasıl is bulacaksın gibi bir yorum yapmış.
Bizim kız yine karmaşa yaşıyor..
Nasıl yardımcı olmalıyım bilemez oldum..
Mühendis bayanlar öneriniz var mı bizim için?
Elbette işsizlik sorunu yaşamak istemiyor. Yabancı dili de çok iyi çok yetenekli. Bunu da gelistirebilmek istiyor gözü de yükseklerde biraz :)
Simdiden teşekkürler tüm yardımlarınız için..
Merhaba canım,
ben elektrik elektronik mühendisiyim.Öncelikle mühendislik gerçekten çok değerli bir meslek. Mühendis olmayı isteyen birisine kesinlikle doktorluk, diş hekimliği yada eczacılık türevi 'sağlık sektörünü' iste tercih et demeyin bile. yazık edersiniz çünkü. ablam doktor ve hayatımda yaptığım en güzel şey mühendis olmak diyorum.
her türlü Mühendislikten arkadaşım var şu anki iş durumlarını göz önüne alırsam gıda mühendisleri şu an gerçekten çok fazla ve özelde çalışma koşulları çok zor-hakettikleri maaşı alamıyorlar. devlette atamları yok. Kimya mühendisleri de yine aynı durumda. Endüstri mühendisleri şu an devlette iş bulma yoluna yönelmişler ancak hemen hemen her fabrikada iş alanları var diyebiliriz. burada biraz kendini göstermek ve geliştirmekle alakalı bence. Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümleri şu an gerçekten revaçta çünkü sanayide şu an yurt dışına yönelim mecut ve fabrikalar arttı. benim gördüğüm döküm sektöründe inanılmaz ihtiyaç var ama gel gelelim o ortamlarada bayan pek almıyorlar açıkçası. tekstil mühendisi var arkadaşlarım genelde bursa denizli taraflarında iş bulma imkanları var yoksa devlet kapısı yada meslek dışı iş yapıyorlar.
yazılım mühendisliği ve bigisayar mühendisliği konusunda eğer yazılım üzeerine yeteneği varsa ve atılgan özgüvenli biriyse bu sektörde bir yere gelebilir. 3 bin tl maaş alan tanıdığım var 7 bin tl alan da. tamamen kendini göstermekle ve küçük şehirde değilde büyük şehirlerde özellikle istanbulda olmak gibi faktörler var bunda.
gelelim elektrik elektronik mühendisliğine. tek başına elektrik, elektronik, elektronik haberleşme bölümlerini tercih etmesini pek tavsiye etmiyorum ben. eğer kendinden tek bir konuda uzmanlaşma yönünde eminse bilmiyorum . ama hepimiz o yollardan geçtik bende çok döndüm. fabrikalarda illaki zorlayarak iş bulur ancak çok ismini duyduğum fabrikalarda bile kadrolarını erkekten oluşturma gibi bir algı bile gördüm ben. elektronikte var olan şeyler üzerinde üretim yapıyorsunuz. programlama konusu var burdada. sıfırdan icat yapıcam hayali oluyor genelde öyle bir şey çok zor. sadece ciddi yazılımlar ile ciddi otomasyon sistemleri yapılıyor.
eleketrik ise benim okurken hiç ilgilenmediğim ama mezun olunca asıl iş elektrikmiş dediğim bir alan. genelde üniversitelerde elektronikmdaha iyiymiş gibi gösterilir ama seveni için elektrik bir derya deniz ve her zamanda bilgili kişilere ihtiyaç olunan bir alan. ev bina elektriği çizmekten bahsetmiyorum!!!
makine mühendisi kadınların daha kolay iş bulduklarını düşünüyorum. ama elektrik ve makina hem okuması zor hemde çalışması zor iki mühendislik. Allah yardımcınız olsun. eğer puanı yetiyorsa üniversite seçiminede dikkat etsin derim. odtü olsun diye kimya mühendisi olmanın da bir manasıda yok bence...