• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terapistime aşık oldum

Ben de şunu diyorum işte etraf öğretmenim diyen ama öğretmenlik vasfı olmayan, doktorum diyen doktorluğu unutmuş insanlarla dolu. Hani iyi olanların sayısı çok çok az. Terapiste güvenmiyorum sizin kadar hassas olacağını sanmıyorum. Hanımefendi söyleme kararı aldı zaten. Onun muhakeme edebilmesi için ben de kötü polis kısmını oynuyorum. En doğru kararı yine kendisi verecek. Terapi seansları da ütopik yerler değil terapi almış biri olarak bunu söyleyebilirim.

Onu ben de söyledim maalesef. Eğer terapist gibi davranmazsa, farklı bir niyete bürünürse kapıyı çekip çıkmasını söyledim.
İdeal olarak olmaması gerekir, yapanları duydum ama dediğiniz gibi.
Meslekten uzaklaştırılır zaten böyle bir şeye cesaret ederse

Evet terkederse o kadar da iyi değilmiş baş edemedi bu durumla deyip içimi rahatlatabilirim sanırım :)

Ben senin aşık olduğunu da sanmıyorum.
Terapistinin ilgisini istiyorsun, doğaldır.
Çünkü seni koşulsuz kabul eden biri rolünde o.
Adamı tanımlarken kullandığın çok yakışıklı, çok çekici falan değil
"Çok babacan"
Hiç "x çok babacan" diye birine aşık olan kadın görmedim
Önceki kadın terapistini de "anne" olarak tanımlıyorsun
Zannımca en çok ailevi ilişkiler-sosyal ilişkiler konusunda çalışma ihtiyacı hissediyorsun terapide
O yüzden anne-baba transferansı yaptığını düşünüyorum

lisede öğretmenlerimize karşı hissettiğimiz gibi birşey sanırım. çoğu insanın vardır hoşlandığı yakışıklı bulduğu ya da hayran olduğu (artık adına ne derseniz) bir öğretmeni. size iyi geldiği için düşüncelerine saygı duyduğunuz için sizi toparldığı için güzel şeyler hissetmeniz normal bir durum. bunu kendisine uygun bir dille anlatmak ve ne yapmak gerektiğini sormak en iyi yol gibi geldi. sonuçta uzman olan o ve başına birçok kez gelmiştir diye düşünüyorum.
Ben de o şekilde karar verdim. Pazartesi seansta kibarca söylemeyi düşünüyorum. Topu ona atınca kısmen rahatlarım.

Ben senin aşık olduğunu da sanmıyorum.
Terapistinin ilgisini istiyorsun, doğaldır.
Çünkü seni koşulsuz kabul eden biri rolünde o.
Adamı tanımlarken kullandığın çok yakışıklı, çok çekici falan değil
"Çok babacan"
Hiç "x çok babacan" diye birine aşık olan kadın görmedim
Önceki kadın terapistini de "anne" olarak tanımlıyorsun
Zannımca en çok ailevi ilişkiler-sosyal ilişkiler konusunda çalışma ihtiyacı hissediyorsun terapide
O yüzden anne-baba transferansı yaptığını düşünüyorum
Kafam biraz daha netleşti hislerimle ilgili. Evet o ilgiyi istiyorum ama böyle olunca da kendime yetemiyormuş gibi hissederek üzülüyorum. Pazartesi konuştuktan sonra gelişmeleri paylaşacağım. Cevaplarınız için teşekkürler.

Aşık olmak insanın elinde olan bir durum değil. Ahlaksızlık olan aşık olmak değil evli olduğunu bile bile bu aşkı ilişkiye çevirmeyi hedeflemek ve anladığım kadarıyla siz böyle bir niyet içinde değilsiniz. O nedenle kimse sizi duygularınız için suçlayamaz. Acilen terapistinizi değiştirmelisiniz. Hem sizin hem de karşıdaki insan için en iyisi bu. Dünyada ki tek iyi terapist sizinki değildir emin olun. Aynı ayarda başka iyi birini de bulabilirsiniz.

Aşık olmak insanın elinde olan bir durum değil. Ahlaksızlık olan aşık olmak değil evli olduğunu bile bile bu aşkı ilişkiye çevirmeyi hedeflemek ve anladığım kadarıyla siz böyle bir niyet içinde değilsiniz. O nedenle kimse sizi duygularınız için suçlayamaz. Acilen terapistinizi değiştirmelisiniz. Hem sizin hem de karşıdaki insan için en iyisi bu. Dünyada ki tek iyi terapist sizinki değildir emin olun. Aynı ayarda başka iyi birini de bulabilirsiniz.
Öneriniz için teşekkür ederim. Terapiyi bırakmam gerekirse umarım bu kadar iyi birini bulabilirim.

Merhaba hanımlar. Ben bir ayrılık sonrası terapiye gitmeye başladım. Terapistim mesleğinde kusursuz. Hastalarının hepsine karşı çok ilgili tahmin edebiliyorum. Ama beni bu tutarlı ve empatik yaklaşımı çok etkiledi. Benim başıma kötü bişey gelmişti, o durumda benim de kızım var dedi, babacan yaklaştı. Orda evli olduğunu öğrendim. Kesinlikle evli birisiyle bir ilişki düşünmüyorum. Zaten terapist olması da uygun değil ve o öyle ahlaksız biri değil zaten. Ama ben sürekli onu düşünüyorum. Onların meslektaşlarıyla toplantıları oluyormuş, bir kere beni ona çağırmıştı kendi uzmanlığımla ilgili bişey anlatmam için. Kabul etmedim bu durumdan dolayı. İnanın hiç ona yaklaşmak gibi bir derdim yok lütfen yanlış anlamayın, evliliğe çok saygılıyım. En çok da bu yüzden benim içimi kemiriyor bu durum. Artık obsesyon gibi bir semptom mu oldu anlamadım. Konuşamıyorum da evli birine böyle bişey demem beklentim var gibi anlaşılabilir. Ama daha iyi bir terapist yok, terapiyi de bırakamıyorum yine başa dönmekten korkuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Terapistinize durumu anlatın, emin olun bir çok danışanından bu tür duygu ve düşünceler duymuştur. Görüşme sürecinizi ona göre devam ettirip ettirmeme ya da ona göre şekillendirme yoluna gider en azından.

Terapistinize durumu anlatın, emin olun bir çok danışanından bu tür duygu ve düşünceler duymuştur. Görüşme sürecinizi ona göre devam ettirip ettirmeme ya da ona göre şekillendirme yoluna gider en azından.
Arkadaşlar da sağolsun konuşarak bu şekilde karar verdik. Size de öneriniz için teşekkür ediyorum.

Merhaba hanımlar. Ben bir ayrılık sonrası terapiye gitmeye başladım. Terapistim mesleğinde kusursuz. Hastalarının hepsine karşı çok ilgili tahmin edebiliyorum. Ama beni bu tutarlı ve empatik yaklaşımı çok etkiledi. Benim başıma kötü bişey gelmişti, o durumda benim de kızım var dedi, babacan yaklaştı. Orda evli olduğunu öğrendim. Kesinlikle evli birisiyle bir ilişki düşünmüyorum. Zaten terapist olması da uygun değil ve o öyle ahlaksız biri değil zaten. Ama ben sürekli onu düşünüyorum. Onların meslektaşlarıyla toplantıları oluyormuş, bir kere beni ona çağırmıştı kendi uzmanlığımla ilgili bişey anlatmam için. Kabul etmedim bu durumdan dolayı. İnanın hiç ona yaklaşmak gibi bir derdim yok lütfen yanlış anlamayın, evliliğe çok saygılıyım. En çok da bu yüzden benim içimi kemiriyor bu durum. Artık obsesyon gibi bir semptom mu oldu anlamadım. Konuşamıyorum da evli birine böyle bişey demem beklentim var gibi anlaşılabilir. Ama daha iyi bir terapist yok, terapiyi de bırakamıyorum yine başa dönmekten korkuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bundan 3 yıl önce ben de ağır depresyon geçirmiştim doktorum bekar genç ve yakışıklıydı tabi ben şimdi farkediyorum :) düğüne 1 ay kala terkedilmiştim ben o kadar kötü durumdaydım ki adamı beğenmek aklıma bile gelmedi tedavim bittikten bir süre sonra o beni yokladı tam tersine bunun içinde hasta doktor ilişkimizin bitmesini beklemişti ki ben kabul etmedim sizin doktor birde evli sizin ki aşırı takıntılı olmak durumu bence doktoru değiştirmeniz lazım yani bu durumu anlatmazsanız tedaviniz mümkün değil ayrılık acısı çekip doktorluk olmuşken birinden nasıl hoşlanılır hiç anlamıyorum kesinlikle normal değil

Bundan 3 yıl önce ben de ağır depresyon geçirmiştim doktorum bekar genç ve yakışıklıydı tabi ben şimdi farkediyorum :) düğüne 1 ay kala terkedilmiştim ben o kadar kötü durumdaydım ki adamı beğenmek aklıma bile gelmedi tedavim bittikten bir süre sonra o beni yokladı tam tersine bunun içinde hasta doktor ilişkimizin bitmesini beklemişti ki ben kabul etmedim sizin doktor birde evli sizin ki aşırı takıntılı olmak durumu bence doktoru değiştirmeniz lazım yani bu durumu anlatmazsanız tedaviniz mümkün değil ayrılık acısı çekip doktorluk olmuşken birinden nasıl hoşlanılır hiç anlamıyorum kesinlikle normal değil
Ben de anlamıyorum :)

Bence açık açık konuşun bu durumu terapistinizle. Çünkü yanlış bilmiyorsam terapiste aşık olma durumu fenomen sayılabilecek sıklıkta yaşanan bir olay.

Back