• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terapistime aşık oldum

Merhaba hanımlar. Ben bir ayrılık sonrası terapiye gitmeye başladım. Terapistim mesleğinde kusursuz. Hastalarının hepsine karşı çok ilgili tahmin edebiliyorum. Ama beni bu tutarlı ve empatik yaklaşımı çok etkiledi. Benim başıma kötü bişey gelmişti, o durumda benim de kızım var dedi, babacan yaklaştı. Orda evli olduğunu öğrendim. Kesinlikle evli birisiyle bir ilişki düşünmüyorum. Zaten terapist olması da uygun değil ve o öyle ahlaksız biri değil zaten. Ama ben sürekli onu düşünüyorum. Onların meslektaşlarıyla toplantıları oluyormuş, bir kere beni ona çağırmıştı kendi uzmanlığımla ilgili bişey anlatmam için. Kabul etmedim bu durumdan dolayı. İnanın hiç ona yaklaşmak gibi bir derdim yok lütfen yanlış anlamayın, evliliğe çok saygılıyım. En çok da bu yüzden benim içimi kemiriyor bu durum. Artık obsesyon gibi bir semptom mu oldu anlamadım. Konuşamıyorum da evli birine böyle bişey demem beklentim var gibi anlaşılabilir. Ama daha iyi bir terapist yok, terapiyi de bırakamıyorum yine başa dönmekten korkuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
terapide icinizdeki sroulara profesyonel cevaplar verdigi icin o icinizdeki boslugu doldurmaya caismissiniz. bu ask degil. bu kotu bi adamdan sonra iyi bi adamin mukemmel gozukmesidir hepsi bu. bir yerden duzelmeye calisirken ruhunuzda baska bir yara acmayinnn

Eskiden mesleklere göre saygı duyup hükümler verirdim kendimce...

Örneğin; bir boşanma avukatının çok güzel anlaştığı hiç boşanmayacağı bir eşe sahip olabileceğini...
Bir doktorun asla sapıklık yapmayacağını sonuçta yeminleri olduğunu ve insanlardan etkilenmeyeceğini...
Bir öğretmenin öğrencilerine ders vermesi gibi kendi çocuğuna da çok güzel dersler verebileceğini, eşine de çok kültürlü davranabileceğini falan sanardım...
Örnekler çoğaltılabilir.

Sizin durum da buna bağlanıyor gibi terapistinizin meslek başarısını onun kişisel başarısı sanarak etkilenmişsiniz, bence haklısınız da ama atalarımızında dediği gibi "terzi kendi söküğünü dikemez" bu adamın kendi ilişkisinde çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Tüm enerjisini başkalarının terapisine harcıyor ve kendinden enerji kaybediyor. Tabi ki bu benim düşüncem belki yadırgayanlar olabilir biraz peşin hükümcüyümdür ama demek istediğim özellikle erkekler kendilerini dışarıdan sergiledikleri gibi çıkmazlar. Bunu düşünün ve eminim belki eşi olmak istemezdiniz evde sergilediği davranışlarla... Siz ona karşı kendinizi önemseme, ilgi alaka, örnek bir kişilik vs. sezdiğiniz için aşık olduğunuzu ilan etmişsiniz gibi geldi bana.
Hayırlı bir sonuca ulaşırsınız umarım ve terapiniz bittiğinde bu durumun geçici olacağını düşünüyorum( kendinizi kötü hissetmeden sorunsuz yaşamaya başladığınızda).

Son düzenleme:
Terapistine mi asik olunur? Sacmalama! Adam evli zaten.. bence sen kendinde sorun ara, bu kadar ayriliga atlatamiyorsan cok asiri takinti yapiyosun demekki.. suan bosluktasin bi an önce uzaklas terapistten o adamdan 👍🏻👍🏻

Merhaba hanımlar. Ben bir ayrılık sonrası terapiye gitmeye başladım. Terapistim mesleğinde kusursuz. Hastalarının hepsine karşı çok ilgili tahmin edebiliyorum. Ama beni bu tutarlı ve empatik yaklaşımı çok etkiledi. Benim başıma kötü bişey gelmişti, o durumda benim de kızım var dedi, babacan yaklaştı. Orda evli olduğunu öğrendim. Kesinlikle evli birisiyle bir ilişki düşünmüyorum. Zaten terapist olması da uygun değil ve o öyle ahlaksız biri değil zaten. Ama ben sürekli onu düşünüyorum. Onların meslektaşlarıyla toplantıları oluyormuş, bir kere beni ona çağırmıştı kendi uzmanlığımla ilgili bişey anlatmam için. Kabul etmedim bu durumdan dolayı. İnanın hiç ona yaklaşmak gibi bir derdim yok lütfen yanlış anlamayın, evliliğe çok saygılıyım. En çok da bu yüzden benim içimi kemiriyor bu durum. Artık obsesyon gibi bir semptom mu oldu anlamadım. Konuşamıyorum da evli birine böyle bişey demem beklentim var gibi anlaşılabilir. Ama daha iyi bir terapist yok, terapiyi de bırakamıyorum yine başa dönmekten korkuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Ya terapiyi birakacaksnz yada bir sevgili yapacaksnz

Hekim için karşısındaki tedavi için gelmiş hastasıdır.
Her meslekte olduğu gibi elbette hekimlik mesleğinde de etik dışı davrananlar muhakkak ama bunlar istisnai durumlar genele yaymamalı
Bu süreci zaten düzgün bir hekim sağlıklı yönetecektir aksi durum istismara girer bu nedenle konu sahibinin hislerini dile getirmesinin bir sorun yaratacağını düşünmüyorum
Kaldı ki erkekler sözlü dile getirmeseler de kendilerine bir kadının ilgi duyduğunu anlanlar
Bu nedenle ortada terapiyi bırakmayı gerektirecek bir durum görmedim

Selam umarım iyisindir ve her şey yolundadır. 2022de başladığım terapime devam ediyorum ve seninle aynı konu ile muzdaribim ve sen çözümüne kavuşmuşsundur çünkü ben ne yapacağımı bilmiyorum. Cevaplarının hepsini okudum terapistinini kötülememek ve bırakmamak için elinden geleni yazmışsın ne yazık ki bende öyleyim tek değilsin şu anda ne yaptığını bilmiyorum ama umarım kurtulabilmişsindir

Yani evlıymıs zaten. Evlı olmasaydı ne derdım bılmıoRum. Uzaklaş bence.

Ergenkende öğretmenimize aşık oluyoduk ona benzettim bi an.Boşluktan ilk düzgün gördüğünüz kisiye ilgi duymuşsunuz bence aşk meşk değil.Adam evli yani odak noktanızı değiştirin he yapamıyorsanızda terapistinizi değiştirin iyi bile olsa.Dünyadaki tek iyi terapist o değil nede olsa.

Back