- 29 Mart 2012
- 1.751
- 1.791
-
- Konu Sahibi Camille_claudel
Hangi ülkedesiniz?
Bence haklısınız.Derdim para degil ama hani insan bi huzursuz hisseder ya, kandirilmak gibi. Derdime derman olacaksa daha fazla da veririm ama en bastan boyle yaklasan bir insan ne kadar faydali olur diye ikircikleniyorum.
Almanyadayim.
Kalmadı diyorsunuz da bence var.Bu işin online veya yüz yüzesi kalmadı pandemiden beri
Ben çocuklarıma online dil eğitimi aldırıyorum, yüz yüzeden daha pahalıya geliyor.
En azından git-gel, getir-götür olayı yok diye devam ediyoruz. Memnunuzda o yüzden daha uygunu varsada işimiz görülüyor diye aldırış etmiyorum
Bencede pahalı ,yerinizde olsam yurtdışından değilde Türkiyeden hizmet alacakmış gibi fiyat sorardım.
Size tl bazında söylemeli,siz demelisiniz o zaman ben şu kadar euro olarak gönderirim, isterseniz sabitlersiniz belli bir tutara,isterseniz tl bazinda ne tutuyorsa onu ödersiniz aydan aya ama Türkiyede yaşayıp 70 euro diyip kestirip atmasi olmamış.
Türkiyede dil sorunu yüzünden mi terapist aradiniz? Normal sartlarda saglik sigortaniz da karsilar terapiyi
Bir kaç kişiden fiyat alın derim,instagramda aratsanız bile bir dolu,kurum kişi çıkar karşınıza. Ayrıca size öneren kişi ne ödüyormuş onuda öğrenin ki aradaki fark tolere edilebilir düzeyde mi yoksa uçuk mu onu görün.Benim beklentim de buydu. Atiyorum 1000 lira dese ben zaten ona tekabul eden rakami gonderirdim. Kuru sabitlemeyi teklif etse yine anlardim ama bu sekilde bir arkadasin dedigi gibi kendimi kapalicarsida hissettim.
Biz birtek yemek ücretini geri aldık okuldan pandemi süresinde. Onun dışında ısınma azaldı su azaldı diye ödeme yapılmadı bizeKalmadı diyorsunuz da bence var.
Özel okulda kızım,online eğitim döneminde kdv,yemek ücreti vb şeyleri geri ödediler tüm özel okullar zira okula gidilmedi,ısınma,elektrik,su vb masraflar azaldı en basitinden.
online diye indirim yapmıyordur,yapmayabilir amenna standart fiyatım bu diyebilir ama 70 euro diye kestirip atması bence uygunsuz. Kadin kac euro diye sormamış. Kur hesaplayıp gönderebilir pekala kendisi kac euro tutuyorsa.
Dil sorunu degil ama kultur farki. Benim yasadigim seyleri ancak turk kulturuyle yetismis insan anlar diye.
Benim psikologum 500tl. Once turkiyede basladik, sonra online devam ettik.Arkadaslar selam,
Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.
Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.
Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?
Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?
Oyle taninmis bir psikolog da degil.
Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.
Ne diyorsunuz bu ise?
Anladim. Almanyada bir cok türk terapist var. Sizin yerinizde olsam türkiyede aramak yerine Almanyadaki türk terapistlere danisip onlarla anlasmaniz. Coronadan dolayi online terapiyi de kabul eder sigorta büyük ihtimalle. O zaman ekstradan para ödemezsiniz.
benim psikoloğum Boğaziçi mezunu, 15 yıllık tecrübesi var, doktorasını yurtdışında yapmış biri. 3 gün istanbul-3 gün bulduğum şehirde görev yapıyor. buradaki fiyatı 350, istanbulda 500. o yüzden bana çok geldi fiyat.
Hayır bu bir kıyas degildi yanlış anlaşılmasin. Tabi ki serbest piyasa ama bence meslek etiği diye de birşey var.Biz birtek yemek ücretini geri aldık okuldan pandemi süresinde. Onun dışında ısınma azaldı su azaldı diye ödeme yapılmadı bize
Ama konuda bu değil
Ücretim 70€ demiş, başka birini bulmak konusahibinin tercihine kalmış. Eminim 50€ ya da bulabilir biraz araştırsa. 100€ da isteyen çıkabilir. Serbest piyasa sonuçta
o da çok dolu, yeni danışan kabul etmiyor 2 yıldırIsmini ozelden atabilir misiniz rica etsem?
Heryer psikolog dolu. Kimi tanınmış kimi daha az. Fiyatı yüksek geliyorsa başka biriyle bulabilir konusahibi. Tercih meselesi.Hayır bu bir kıyas degildi yanlış anlaşılmasin. Tabi ki serbest piyasa ama bence meslek etiği diye de birşey var.
İnsan danışmanlık alacağı birine güvenmek ister. 1.100 lira yapıyor yaklaşık 70 euro,yükselse belki de olacak 1.500 lira ki bir dönem çıktı bu bantlara euro. Çok bilinen,alanında ilk akla gelen isimlerden değilse bu kişi bence çok uçuk bu rakam.
Konumda yazmistim, arastirdim ama olmuyor. Ya hic geri donus alamiyorum ya da listeye alip donmuyorlar. Birinden 2017den beri telefon bekliyorum biliyor musunuz? Kac defa aradim, yer acilinca arayacaklarmis.
Dedigim gibi turkiyeden bir an once biriyle gorusmeye kararliyim.
Çok hemde çok pahalı. Zaten terapi topu topu 40 dk falan sürüyor ve ilk 20 dk ise geçmişini vs anlatmakla geçiyor . Bence siz devletin terapistlerine bakın.Arkadaslar selam,
Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.
Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.
Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?
Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?
Oyle taninmis bir psikolog da degil.
Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.
Ne diyorsunuz bu ise?