• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terapi alma istegi

Bir kere mi görüştünüz , asagiladiklarini nasıl hissettiniz ?
Daha önceki konularımda bahsetmiştim. Kısacası ben yaşımın ilerlediğini evelnmediğim için mutsuz olduğumu anne olamamaktan korktuğumu vs paylaştım. Pek dinlemeden "tecavüz, taciz geçmişiniz var mı , şiddete uğradınız mı" gibi sorular sordu. Yok deyince "eee" gibi bir tavır takındı. Yani bir travman yokmuş hayırdır psikologluk olmuşsun tavırları vardı. Dinledikten sonra söylediği tek şey de "yaşadıkların normal" demek oldu. Normalse ben neden bu durumdayım?

Daha önceki konularımda bahsetmiştim. Kısacası ben yaşımın ilerlediğini evelnmediğim için mutsuz olduğumu anne olamamaktan korktuğumu vs paylaştım. Pek dinlemeden "tecavüz, taciz geçmişiniz var mı , şiddete uğradınız mı" gibi sorular sordu. Yok deyince "eee" gibi bir tavır takındı. Yani bir travman yokmuş hayırdır psikologluk olmuşsun tavırları vardı. Dinledikten sonra söylediği tek şey de "yaşadıkların normal" demek oldu. Normalse ben neden bu durumdayım?
beni de aşağılamıştı biri, ben bir hata yapmıştım bedelini ağır ödedim. gittim ağlıyorum falan deli gibi. e nolmuş bu işin böyle sonuçlanacağı belliymiş zaten, kendin etmiş kendin bulmuşsun dedi :) biri de 5-6 seans gitmüştüm en son kart horoz asılmıştı bana, daha 21 yaşındaydım tshörtümü kaldırdı göbeğimi elledi çok fitsin dedi herif :) hayat uzun bir sevgili bulursun keyfine bak takma kafana dedi. sevgili derdiyle gitmemiştim. sürekli cinsellikten bahsediyordu :) boş işlere dertleniyorsun güzel kızsın dedi filan işte. iyi bir psikolog ilaçtır. 2 haftada bir 5-6 ay normal derdi olan insanlar için yeter. yetmezse ayda bire düşürür 1 yılın sonunda bayağı toparlarsın. ama farklı rahatsızlıkları olanlar obsesif, şizofreni filan tabiki daha uzun süre devam ediyorlar. bütçe kısıtlıysa çoook iyi bir ön araştırma yapmadan gitmeyin, kuru sıkı atmayın. ucuz olsun derken paranız havaya gider işe yaramaz bide ona canınız sıkılır. çeşitli bilimsel terapi yöntemleri uygulayan idealist bir psikoloğa gidin. ben şema terapi almıştım. birde çift terapisinde farklı bir yöntem uygulayan terapiste gitmiştim. odtü lü profesördü çok iyiydi. devlet hastanesinde de çok iyi psikologlar oluyor ama her hastanede yok. psikiyatrist bakıyor önce. durumuna göre sen terapi al diyor psikoloğa paslıyor seni. devletin de kadrolu psikologları var yani devlet hastanesinde. inşlh iyisine denk gelirsin

Hiçbir çelışkı yok.Tıp fakultesınden mezun olan bırınden terapı almak ısterım .
Terapinin doktorlukla, anatomiyle, ilaç bilgisiyle ilgisi pek yok aslında.yani terapist olmak ve terapi yapmak tıp mezunu olmakla çok farklı bir konu.
bu yüzden psikiyatri ihtisası yapmış ama terapist olmamış normal bir psikiyatriste gitmektense klinik yükseği yapmış ve psikoterapi eğitimi (şema, psikodinamik vs.) almış bir psikoloğa gitmeyi hiç düşünmeden tercih ederim

Haksızliga uğradınız, sevgisiz kaldınız, çocuklukta karşinizin zorbalığı yüzünden yetiskinlikte ona karşı tavırlısınız gibi gibi sebeplerle psikologa gidilir. Doktor bunlara ne yapsin. Ilaç yazmasını gerektiren bir durum yok ki. Terapi yapılmalı. Onu da psikologlar yapar.
Aslında bu yargı bizim ülkemizde ki yanılgılardan biri. Psikiyatrist terapi yapma konusunda uzman kişidir. Yapan psikiyatristlerde var. Ancak psikoterapi yapmak emek, zaman ve çok çalışmayı gerektirir. Sanırım bizim psikiyatristlerin öncelikle zaman sıkıntısı var. İkinci olarak da ellerindeki ilaç verme yetkisi onları biraz işin kolayına yönelmelerine neden oluyor.

Terapinin doktorlukla, anatomiyle, ilaç bilgisiyle ilgisi pek yok aslında.yani terapist olmak ve terapi yapmak tıp mezunu olmakla çok farklı bir konu.
bu yüzden psikiyatri ihtisası yapmış ama terapist olmamış normal bir psikiyatriste gitmektense klinik yükseği yapmış ve psikoterapi eğitimi (şema, psikodinamik vs.) almış bir psikoloğa gitmeyi hiç düşünmeden tercih ederim
Tabıkı herkesın kendı tercıhı

Aslında bu yargı bizim ülkemizde ki yanılgılardan biri. Psikiyatrist terapi yapma konusunda uzman kişidir. Yapan psikiyatristlerde var. Ancak psikoterapi yapmak emek, zaman ve çok çalışmayı gerektirir. Sanırım bizim psikiyatristlerin öncelikle zaman sıkıntısı var. İkinci olarak da ellerindeki ilaç verme yetkisi onları biraz işin kolayına yönelmelerine neden oluyor.
Malesef henuz terapi yapan bir psikiyatr gormedim. Benim ailemden de psikolog imkani olmayip psikiyatriye gitmek zorunda kalanlar var. Ilac verilip gönderildi hep. Hiç aksi olmadi. Kesk3 olsaydi. Keske her semtte ucretsiz psikologlar olsaydi. Ulkece cok ihtiyacımız var.

Malesef henuz terapi yapan bir psikiyatr gormedim. Benim ailemden de psikolog imkani olmayip psikiyatriye gitmek zorunda kalanlar var. Ilac verilip gönderildi hep. Hiç aksi olmadi. Kesk3 olsaydi. Keske her semtte ucretsiz psikologlar olsaydi. Ulkece cok ihtiyacımız var.
Son yıllarda arttı eskiden hiç yoktu , artık onlarda terapiye inanmaya başladılar

3 sene önce psikiyatriye gittim ve sadece kısaca içerisinde bulunduğum durumu dinledikten sonra ilaç yazıp gönderdi. İlacın faydasını gördüm mü derseniz evet gördüm. Zaten hafif bir ilaçtı ve oldukça yaygın kullanıldığını sonradan öğrendim. Malum dizideki kliniğe de dizi öncesi kitapları okuyup gitmişliğim var. Psikologla görüşmem oldu. Dizide sandığınız gibi ilerlemedi ama. Alakası yok. Beklentiniz bu yöndeyse ne yazıkki karşılamaz.

Terapı yapan psıkologlarda var
Bu ne ozaman ayrica hem ucuz istiyorsun hem tıp mezunu istiyorsun insanlarda tıp okuyana ilah gozuyle bakiliyor,ben bogaziçi mezunu psikologa terapiye gittim okadar kotuydu ki,mevzu sizin bildiginiz diploma olayı degil ve konuşma terapisinin tıpla alakası yok bu kafayla amacınıza ulaşamazsınız ayrıca belliki terapi tecrübenizde yok ama siz kararlisiniz doktora gitmeye

Bu ne ozaman ayrica hem ucuz istiyorsun hem tıp mezunu istiyorsun insanlarda tıp okuyana ilah gozuyle bakiliyor,ben bogaziçi mezunu psikologa terapiye gittim okadar kotuydu ki,mevzu sizin bildiginiz diploma olayı degil ve konuşma terapisinin tıpla alakası yok bu kafayla amacınıza ulaşamazsınız ayrıca belliki terapi tecrübenizde yok ama siz kararlisiniz doktora gitmeye
Herneyse iyi günler dilerim umarım istediginiz terapiyi alabilirsiniz

Her seans 250 lira olur en az. Ayda da 4 seans olur. Sağlıklı yaşam merkezleri yok mu olduğunuz yerde. Orada ücretsiz psikolog var. Ben oraya gitmiştim

Anladım

Back