• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terapi alma istegi

limonluekler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
357
156
33
27
Merhabalar🙏 Ben terapi almak istiyorum ama maddi olarak yetişebilir miyim bilmiyorum😔 Muhtemelen uzun bir süreç olacak, tahminen ne kadar bir bütçe ayırmalıyım? Meşhur dizideki gibi faydalı olur mu bilemedim. Kendimi zorlayacakken faydalı olsun istiyorum

Online terapiler oldukça uygun bence, psikologların özgeçmişini ve danışanlarından aldıkları yorumları görebiliyorsunuz. Bu sayede iyi bir seçim yapabilirsiniz.

Kaç seans süreceği kişiden kişiye değişir. Eğer psikoloğunuzla frekansınız tutarsa faydasını göreceğinizden eminim ancak biraz zaman alabilir. Bazı insanlar ilk seansta bile çok büyük beklentilere girebiliyor, bunu yapmayın hayal kırıklığına uğrarsınız.

Ben şu an psikiyatriste gidiyorum. Özel bir hastane ve 350 tl veriyorum (ayda bir). Ama bırakmayı düşünüyorum. Psikolog ve psikiyatr fiyatları aldı başını gitti. Ben bırakmayı düşünüyorum o ayrı bir konu. O doktora gitmeden iyi araştırın derim.

Merhabalar🙏 Ben terapi almak istiyorum ama maddi olarak yetişebilir miyim bilmiyorum😔 Muhtemelen uzun bir süreç olacak, tahminen ne kadar bir bütçe ayırmalıyım? Meşhur dizideki gibi faydalı olur mu bilemedim. Kendimi zorlayacakken faydalı olsun istiyorum
psikologa gitmek bi insanin kendisine yapacağı en iyi şey bence. ama tavsiye uzerine gidilecek iyi bi uzman olmalı. hayati daha kaliteli yasamak icin tavsiyeleri gayet iyi geliyor.

Benim yengem psikolog istanbulda,online dusunursen daha ucuz olur istersen önerebilirim iyi bir psikologtur

Meşhur dizideki gibi sizinle karşılıklı ağlayan, size acıyarak bakan bir psikolog beklentiniz varsa hiç olmasın, psikolog o dizide gösterildiği gibi bir şey değil.

Maddi olarak konuşacak olursak cüzi miktarda terapi veren psikologlar var. Bunların kimisi süpervizyon aldıkları için o süpervizyon gereğince çok düşük fiyatlara terapi imkanı sağlıyorlar. Bunun dışında ODTÜ AYNA kliniği de cüzi bir ücretle psikoterapi imkanı sağlıyor. Sanıyorum 75-100 tl arası bir şeydi. Kliniğin sitesine girerek e-mail ile randevu talebinde bulunabilirsiniz; yalnız çok dolu oldukları için biraz geç bir vakte atmaları mümkün. Elinizi çabuk tutmanızı öneririm.

İlk zamanlar haftada bir maksimum 2 haftada bir gidilmesi gerekiyor. Normalde 4-5 ay gidiliyor diye biliyorum minimum. Ama bunun bi kesinliği yok yani sizin bütçeniz daha azsa konuşursunuz ve 2 haftada bir gidersiniz, her hafta gitmezsiniz vs.. bir de istanbul için 500 tl gibi düşünebilirsiniz ortalama seans ücretini. 300’e bulduğunuz yerleri tercih etmeyin bence, piyasanın çok altında..

Sorunun ne olduğuna bağlı olarak da değişir fayda görme süreci. 6-7 seansta derdini çözenler de oluyor 1 sene gidenler de gördüğüm kadarıyla. İyi birini bulursanız (ki en zor kısmı bu bence) her halükarda fayda görürsünüz. Bir de ne terapisi olduğuna dikkat edin kimi davranışçı ekolden geliyor kimi bambaşka bir şey yapıyor. Onları da araştırın mutlaka.

Ben yeni sorum ankarada bir klinik için 200 lira evime en yakın olanı araştırıyordum yorumlar da gayet iyiydi ancak heniz başlamadım. Kardeşim uzun süre terapi aldı özle bir hastaneden o başka ilde idi. Dr her hafta seni görmem gerekiyor demişti ve o yüzden de indirim çeki yazmıştı kardeşime normalde 300 lira idi yüzde elli indirim yazmıştı bir aylık her hafta gidecek şekilde.

Meşhur dizideki gibi sizinle karşılıklı ağlayan, size acıyarak bakan bir psikolog beklentiniz varsa hiç olmasın, psikolog o dizide gösterildiği gibi bir şey değil.

Maddi olarak konuşacak olursak cüzi miktarda terapi veren psikologlar var. Bunların kimisi süpervizyon aldıkları için o süpervizyon gereğince çok düşük fiyatlara terapi imkanı sağlıyorlar. Bunun dışında ODTÜ AYNA kliniği de cüzi bir ücretle psikoterapi imkanı sağlıyor. Sanıyorum 75-100 tl arası bir şeydi. Kliniğin sitesine girerek e-mail ile randevu talebinde bulunabilirsiniz; yalnız çok dolu oldukları için biraz geç bir vakte atmaları mümkün. Elinizi çabuk tutmanızı öneririm.
Teşekkür ederim 😊

Psikoterapinin Kırmızı Oda dizisi ile uzaktan yakindan alakasi yok. Öncelikle bunu soylemek istedim.

Instagramda herkesterapi alsin diye bir hesap var. Oraya yazip uygun ücretli terapistleri öğrenebilirsiniz.

Çok büyük sehirlerde yasamiyorsaniz googledan psikologlari listeleyip tek tek arayip seans ücretlerini öğrenebilirsiniz.

Hangi sehirdesiniz?

Meşhur dizide gördüğünüzü beklemeyin. Zaten o dizidekinin size iyi geleceğini düşünüyorsanız birileriyle dertleşseniz daha iyi.
Toplum sağlığı merkezinde ücretsiz danışmanlık alabiliyorsunuz diye hatırlıyorum.
Ben 2 senedir gidiyorum seans ücreti 500 tl
Hangi sehirde terapiye gidiyorsunuz?

Ben de araştırıyorum, narsizmle cok ilgili bir psikolog buldum. Videoları bile bana cok yardımcı oldu. Online terapi için onunla görüsecegim. Necati Karakaş, bakabilirsiniz.

Back