- 3 Şubat 2018
- 6.564
- 25.130
- 548
- 28
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
Günaydın hanımlar
Ne yapacağımı bilemediğim bir konuyla karşınızdayım. İş yerinde odalarımız 2 kişilik. Ben birimdeki en kıdemli insanlardan biriyle aynı odada kalıyorum. Bana göre yaşı-kıdemi baya var yani öyle diyeyim ve bu kişi baya ter kokuyor. Odaya girer girmez baskın bir ter kokusu alıyorum midem bulanıyor. Cam açıyorum 5 dakika sonra falan kapatmak istiyor hava çok soğuk diyor. Ve işin garip yanı bu kadar cam açmak istediğimi gördüğünde kendini sorgulamak yerine bana “astımın falan mı var” diye sordu geçen. Açık açık ter koktuğunu söyleyemedim onun yerine “hava almayı odanın temiz havalanmasını seviyorum” dedim. Odaya girince limon kolonyası kokluyorum ve sürüyorum burdan bile insan kendinden şüphe etmeli aslında.
Odaya arada iş için gelen personeller oluyor onlar da farkına varıyor bence. Geçen gün bir kişi odaya gelip biraz durup cam açtı mesela. İşin kötü yanı kokan kişinin ben olduğumu düşünürler diye korkuyorum. Hatta defalarca kendimi sorguladım ben mi kokuyorum diye. Ama günlük duşumu alırım kıyafetlerimi her günün sonunda makineye atarım tekrar giymem ve en önemlisi bu kişinin yanına daha yaklaşır yaklaşmaz kokusu kendinden önce geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkça konuşup söylesem %100 inkar eder veya kinlenir iyice. Oda değiştirmeye çalışmıştım daha önce ama müsait boş oda/masa yoktu. Siz olsaydınız ne yapardınız, ne yapılması gerekir yorumlarınızı bekliyorum
Selam hanımlar, daha önce böyle bir konu açmıştım belki hatırlayanınız olur. Sizin mesajlarınızdan sonra ara ara kadını yoklayıp odanın havasız olduğunu ve kötü bir koku olduğunu belirtip cam açıyordum. Sorun biraz çözülmüş gibiydi ta ki bugüne kadar.
Sabah odaya ilk ben geldim, ne olur ne olmaz cam açtım önden. Zaten çok güzel bir hava var bugün bizim şehirde güneşli ve sıcak. Neyse bir süre sonra bu kadın da geldi odaya. Geldiği gibi “hava çok soğuk burayı resmen buzhaneye çevirmişsin” diyip camı kapattı ve klimayı açmaya yöneldi. Ben de “yoo hava çok güzel bayadır böyle güneş yoktu hava sıcak” dedim. Sonra o da bilmiş bir tavırla “yok valla tam klima açılacak hava henüz cam açma mevsiminin geldiğini düşünmüyorum” dedi. Ben başkaca bir cevap vermedim o anlık.
Aradan 1 saat geçti, eline bardağını alıp molaya çıkmaya hazırlanıyodu. Ben de kendisine seslenerek “x hanım klimayı kapatır mısınız” dedim. “Valla klima iyi böyle ya, kapanmasın, ayrıca amirle konuşalım da bu böyle olmuyor sen camı açıyosun ben kapatıyorum anlaşamıyoruz sen kendine başka rahat edebileceğin bir oda bul” dedi (bunu demesinin sebebi de kadın yıllardır bu odadaymış ve ben sonradan geldim).
Bunu duyduktan sonra zaten iyice sinirledim. “Aynen iyi olur zaten camı açmamın bir sebebi de odada ter kokusunun olması” dedim. Bunu duyunca şaşırdı ve kendinden emin bir şekilde “kim ter kokuyormuş ben mi? Ben koktuğumu düşünmüyorum belki sen kokuyosundur yürüyüş falan yapıyosun ya” dedi. “Valla bilemicem artık onu” dedim imalı bir şekilde. Sonra ben gittim amirle konuştum ve detay vermeden kısaca anlaşamadığımızı, odamı değiştirmek istediğimi söyledim. Yakın bir zamanda odam değişecek. Bu arada oda arkadaşım amirin yakın arkadaşı. Yani eminim o da sonradan amirin odasına gitti ve olayı abarta abarta çok farklı bir şekilde anlattı. Belki başka insanlara da olayı çok farklı bir şekilde lanse edecek bilmiyorum bu duruma çok sinir oldum.
Başkasının hijyen problemi yüzünden benim durduk yere cam açıp duran sorunlu biriymiş gibi gösterilmeme çok üzülürüm gibi geliyor. Neyse sonuç olarak bir önceki konumda da belirttiğiniz gibi oldu hanımlar. Kendisi asla koktuğunu kabul etmedi. Bu tartışma olmasaydı ve güzel bir şekilde söyleseydim yine kabullenmeyeceğini görmüş oldum.