Tepkiniz nasıl olurdu

bahar6198

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2017
292
218
53
Merhaba anneler
Çocuğum 4 yaşında size danışmak isteğim konu şöyle site Parkinda mahallede ya da akrabalarınızdan bu yaş civarı olup ta vurma alışkanlığı olan çocuklar vardır.
Sitede bu şekilde davranan erkek çocuk var 3 yaşında büyük küçük fark etmeksizin gelip çocuklara vuruyor aniden.Bizimkiler de öyle kalakalıyor .Çocuktan korumak için bazen o çıkınca peşinde takip ediyorum .Korkuyorlar çocuktan hatta diğer arkadaşımın kızı rüyasında korkmuş gece, o varken çıkarmak istemiyorum dedi.
Hiç vurma huyu yoktur benimkinin de ona vursalar vurmaz .
Bir iki tane çocuk karşılık veriyor onlarda ona vuruyor .Annesi de yanında hiç vurma oğlum demez gülmüş hatta .Çocukları dayak yiyen Diğer 2 anne de birşey demiyorlar arkadaşlıkları bozulmasın diye .
Sizin çocuğunuza başka bir çocuk gelip vursa tepkiniz ne olurdu.Annesini tanıyor olmanız yada akraba olması ya da tanımadıgınız bir anne tepkinizi değiştirir mi.Nasıl yol izlerdiniz.Genel olarak soruyorum tecrübeli annelere.

Çocuğa kızamam bana düşmez ve o da bir çocuk sonucta annesini uyarirdim o da gerekeni söylesin artık cocuguna kendi cocugumu da onlarin yanina salmamaya calisirdim sonucta elinde biseyle de vurabilir gozune kafasina gelse etrafta duyuyorum cinsel organına vs denk getirse geri donusu olmayan bisey olsa Allah muhafaza..

Madem çocuğun annesi sorumluluğunu bilip çocuğuna müdahale etmiyor o halde ben sorumluluğu alırım o olaya mahsus olmak üzere. Kendi çocuğum bir başkasına vurduğunda ona nasıl müdahale edip neden bir başkasına vuramayacagini nasıl açıklıyorsam aynı müdahaleyi çocuğuma vuran çocuğa da yaparım. Vuran çocuğuna müdahale etmeyip bir de çocuğuma vurduğu için gülen bir anneden ne duyarlılık beklerim ne de onun çocuğuna karışma hakkım yok gibi bir saygı anlayışına sahibim. Bir çocuğu asla üzmem, kızmam ama çocuğuma vurmasına izin de veremem.

Annesinin sizi duymasını sağlayarak çocuğa tatlı tatlı bir daha çocuğunuza vurmamasini, hiçbir çocuğa vurmaması gerektiğini, bunun doğru olmadığını soyleyin derim. Biraz duyarlılığı varsa sizi duyduktan sonra annesi müdahale eder, yoksa çocuğunuzu uzaklaştırmayı deneyin şiddet uygulayan çocuğu kötülememeye dikkat ederek.

Merhaba anneler
Çocuğum 4 yaşında size danışmak isteğim konu şöyle site Parkinda mahallede ya da akrabalarınızdan bu yaş civarı olup ta vurma alışkanlığı olan çocuklar vardır.
Sitede bu şekilde davranan erkek çocuk var 3 yaşında büyük küçük fark etmeksizin gelip çocuklara vuruyor aniden.Bizimkiler de öyle kalakalıyor .Çocuktan korumak için bazen o çıkınca peşinde takip ediyorum .Korkuyorlar çocuktan hatta diğer arkadaşımın kızı rüyasında korkmuş gece, o varken çıkarmak istemiyorum dedi.
Bir iki tane çocuk karşılık veriyor onlarda ona vuruyor .Annesi de yanında hiç vurma oğlum demez gülmüş hatta .Çocukları dayak yiyen Diğer 2 anne de birşey demiyorlar arkadaşlıkları bozulmasın diye .
Sizin çocuğunuza başka bir çocuk gelip vursa tepkiniz ne olurdu.Annesini tanıyor olmanız yada akraba olması ya da tanımadıgınız bir anne tepkinizi değiştirir mi.Nasıl yol izlerdiniz.Genel olarak soruyorum tecrübeli annelere.
canımm benim kızımda öyleydi eltimin kızı saçını çeker bir anda suratını tırnaklardı kanatırdı suratını... benimkide sadece ağlarda şaşkın şaşkın bakar ama hiçbirşey yapmazdı. çocuk doktorumuz aynı idi birgün kızımın suratını gördü bende anlattım hemen iletişimi keseceksin diğer çocuk sakin kalana ve öğrenene kadar görüşmeyecekler dedi. aynısını eltime anlattım ve 2 ay asla görüştürmedim. kim olduğu önemli değil eğer zarar görüyorsa uzaklaşacaksın tatlı dil ile de hem çocuğu hem de anneyi uyaracaksın....

Merhaba anneler
Merhaba öncelikle bireysel yaşama becerisi edinebilmesi açısından bizzat kesinlikle olayın içine girmem. Ciddi bir kavga olmadığı sürece tabiki.
Öncelikle oğluma böyle durumlarda ne yapması gerektiğini ogretirim. İlk adım kendini her zaman koruma olur yani neticede 3 yaşında ve ondan küçükse eli ile vuruyorsa elini tutmasını ve net bir şekilde bana vurma demesi gerektiğini söylerdim. Eğer devam ediyorsa ondan uzaklaşması gerektiğini ama eğer kovaliyorsa dön ve ona sen de vur derdim. Uzaklaşma asla kaçmak değil yoksa karşı taraf bundan daha fazla cesaret alır. Böylece hem oğlum kendi sorununu çözer hem de diğer çocuk eğer uyarılara uymazsa neler olacağını görmüş olur. Çocuklar yaşayarak öğrenir

Merhaba öncelikle bireysel yaşama becerisi edinebilmesi açısından bizzat kesinlikle olayın içine girmem. Ciddi bir kavga olmadığı sürece tabiki.
Öncelikle oğluma böyle durumlarda ne yapması gerektiğini ogretirim. İlk adım kendini her zaman koruma olur yani neticede 3 yaşında ve ondan küçükse eli ile vuruyorsa elini tutmasını ve net bir şekilde bana vurma demesi gerektiğini söylerdim. Eğer devam ediyorsa ondan uzaklaşması gerektiğini ama eğer kovaliyorsa dön ve ona sen de vur derdim. Uzaklaşma asla kaçmak değil yoksa karşı taraf bundan daha fazla cesaret alır. Böylece hem oğlum kendi sorununu çözer hem de diğer çocuk eğer uyarılara uymazsa neler olacağını görmüş olur. Çocuklar yaşayarak öğrenir
Teşekkürler aynen tavsiyelerde bulundum ve ne yapması gerektiğini söyledim.Hemen hemen sizinkilerle aynı olmuş. İnşallah uygular bakalım benimki.Uygulama bile yaptık mesela dedim ben çocuğum sana vurdum gibi... :) Daha akılda kalıcı olur .

Teşekkürler aynen tavsiyelerde bulundum ve ne yapması gerektiğini söyledim.Hemen hemen sizinkilerle aynı olmuş. İnşallah uygular bakalım benimki.Uygulama bile yaptık mesela dedim ben çocuğum sana vurdum gibi... :) Daha akılda kalıcı olur .
İlk seferde uygulayamaya bilir çünkü bu onun için bir ilk olacak ve önemli bi deneyim olacak. İnşallah başarılı olur

5 yaşlarında çocuk benim 2 yaşındaki kızımı gözüne kestirmişti bizi her gördüğünde gelip kolunu sıkıp kaçıyordu uyarmama rağmen, kapısına gittim annesine güzelce söyledim bi daha sıkmadı, kadın suratıma bakmıyor ama olsun ben çocuğumu zorbalık mağduru etmek istemiyorum el bebek gül bebek büyütüyorum üstüne titriyorum, kızımın öyle davranışı olduğunda zaten bir adım arkasındaydım hemen elini tutuyordum, şimdi 3 yaşında kızım, geçenlerde komşunun bebeği vurmaya çalışıyordu kızımın onun yanına gitmesine izin vermedim annesi müdahale etmiyordu.
madem annesi gülüyor, uyarıdan da anlamıyor sizinki de hazırda beklesin elini tutsun olmadı eline vursun bağırsın, sizinki küçük olsa siz o çocuğun elini tutun derdim vurmaya kalkınca, gerçi ben başkasının çocuğuna kolay kolay dokunamam kendi çocuğumu tutup geri çekiyorum, karşıdaki de bebek değilse vurma falan diyorum

benim kızımda arkadaşımın çocuğu tarafından tartaklandı uzun süre unutamadı kreşe yolladım yine aynı şeyler hatta biri göz kenarını ısırmış ben uzak kalma yolunu seçtim bazı çocuklar ne olursa olsun saldırganlıktan vazgeçmiyor.kimin çocuğu olursa olsun uzak olmak en iyisi.

Back