• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selamlar, cikolata kistinin tanisi biraz zaman istiyo cunku ultrasonda diger kistlere benzeyebiliyor, ancak 3-4 ay gecmezse o zaman daha kesin konusuyolar ki yurtdisinda kesin diyebilmek icin laparoskopi ile acip bakmak istiyolar. O yuzden iciniz cok huzursuz olmasin doktor ihmali mi diye bence ilk defa gorduyse tam tani koyamamis olabilir. Ki zaten kucuk bi kist cogu zaman engel degil diyor doktorlar gecen yaz benimki cikolata kisti oldugunu bilmesine ragmen baskilamadan taze transfer 3. gun embryoyu koydu benimki de 1. Kalite 8 hucre esit boyut sifir fragmantasyon flndi tutmadi. Ve benim doktor endometriosis dernegi baskaniydi yani bu cikolata kistlerinin uzmani. Bir de su var cikolata kistiyse ve baskilanacaksaniz 2 ay, zaten bence 3. gun yerine 5. gun embryosu ile deneyin. Kendi fikrim tabi. Benim de bu sefer transferden once 2 ay Lucrin ile baskilama oldu ama oncesinde 5. gun embryolarini yaptik hatta genetige de yolladik. Yani embryonun en azindan iyi oldugunu bilince bu baskilama yoluna girdim. Cunku 2 ay menapoz gercekten zahmetli. Evet bu arada kendiniz deneme sansiniz da olmuyor o zamanda. Ben Ocak Mart arasi Lucrin ile baskilandim pandemiden transfer olamadim. Millet sirf karantinada kaldi ben hem menapoz hem karantinada kaldim 🤣 ustune zar zor adet oldum sonra Mayis tan simdiye kadar 2 menapoz ignesi daha oldum. Bakalim hersey nasip kismet. Ben hep meyve metaforunu dusunuyorum. Olmamis armutu koparamazsin ama olmus olan armut pit diye kopar. Herseyin vakti zamani hepimiz icin farkli. O yuzden bu 3. gun 5. gun baskilama fln tabii ki elimizden geleni yapiyoruz ama biraz da kismet. Tedbir bizden takdir Allah’tan. Bu arada doktorunuza guvenmeniz cok onemli icinize sinmiyorsa mutlaka baska gorusler alin. Ben 3. doktordayim ve cok guveniyorum doktoruma. O elinden geleni yapti olmazsa kismet diyorum. Ha Bir de karyotip bizim de ilk negatiften sonra onerdiler biz de yaptirdik genetik ikimizin de normal geldi ama yine de embryolara bizim yaslarda bakmak gerekebiliyor. Yani embryolari genetige yollamaktan bahsediyorum. Benim mesela karyotiple beraber pihtilasma bakildi ve kotu cikti hamile kalinca 9 az kullanicam sulandirici. Karyotip cok da bisey aciklamiyo bence ama pihtilasma baktirabilirsiniz. Cok uzun oldu 🤦🏻‍♀️ ama bildiklerimi paylasmak istedim 🤗
Çok teşekkür ederim ayrıntılı yazmışsınız🙏🏻Şimdi içerde 1 dondurulmuşum var. O da 3. Gün embriyosu. Onu 5. Güne çeviremezler heralde değil mi?

Benim hiçbir fikrim yok açıkçası kistle ilgili. Ama eğer doktorunla aranda en ufak bir his kopukluğu varsa ve attığı adımlar soru işareti oluşturuyorsa başka doktorlara imkan tanıyabilirsin. Ben ilk denememde dotkorumla çok iyi anlaşıyordum. Ama negatif alınca bir dahakine de baskılayıcı serumla deneriz diyince içimde bir his oluştu. Acaba elinden geleni yapmadı mı diye düşündüm. Doktorumu değiştirdim ve en baştan güvendim. Şu an pozitif aldım. Kendinden emin olması en büyük kriter. İnşallah senin için de her şey yolunda gider🙏🏻
Ya ben aslında güveniyorum ama eşim çok fena benim. Yok şöyle mi böyle mi kafamı bulandırıyor. Beni de anlayamıyor yani. Çözüm de yok. Çok sinir oluyorum.

1 tanecik embriyom kaldı, dr bu riski almaz diye düşünüyorum. Bir de baskılama iğnesi falan yaparsa şimdi.. hemen ardından koymak ister. Yoksa seni baskıladık 2 ay ama, embriyon da 5. Güne varamadı demez heralde değilmi🤢
Büyük ihtimal 3.gün embiryosu koyar canım dediğin gibi risk göze almaz

Ya ben aslında güveniyorum ama eşim çok fena benim. Yok şöyle mi böyle mi kafamı bulandırıyor. Beni de anlayamıyor yani. Çözüm de yok. Çok sinir oluyorum.
En önemlisi senin ne hissettiğin. Benim eşim de şimdiki doktorum için ısınamadım bir türlü diyordu başta. Benimle paylaşma bunu önyargı oluşturuyorsun dedim. Daha mantıklı yorumlar yapmaya başladı. Ben çok etkilenirim çünkü özellikle eşimden. Anlıyorum seni o yüzden. Güveniyorsan hiö endişelenme

Yaaaaaa ciddi misin hemen yaz haber bekliyoruz 😁😁 idrar yapmadın değil mi hiç
Maalesef negatif😓
Çok teşekkür ederim ayrıntılı yazmışsınız🙏🏻Şimdi içerde 1 dondurulmuşum var. O da 3. Gün embriyosu. Onu 5. Güne çeviremezler heralde değil mi?
benim 4. Gün dondurulmuş embriyom çözülüp ertesi gün yani 5. Gün olduğunda transfer yapışmıştı. Ama bu akşam öğrendim sonucum negatif

Ya 2 embriyo dan biri tutinamayop diğeri devam ediyor olabilir doktor nie böyle bir şey söyledi ki. Sen keşke bırakmasaydın ya değerin kötü değil artış bir süre daha takip etmen lazım lütfen igneyi olma değerinin 1500 olmasını bekle kese görülmez o zaman dış gebelik diyebilir
Aynı şekilde doktoruma sordum acaba biri devam ediyor olabilir mi diye ihtimal bile vermedi.cunku ilk degerime gore şuan 2000 olması gerekiyormuş.bakinca benimki 1000 bile değil.persembe gunu bakalım artacak mi azalacak mi ilaçları mecbur bıraktım çünkü daha kötü olmasından korkuyorum acikcasi

1 tanecik embriyom kaldı, dr bu riski almaz diye düşünüyorum. Bir de baskılama iğnesi falan yaparsa şimdi.. hemen ardından koymak ister. Yoksa seni baskıladık 2 ay ama, embriyon da 5. Güne varamadı demez heralde değilmi🤢
Aynen normalde 3 te cozdurup 5 e goturuyolar ama eger sizi 2 ay baskilarsa bence de riski goze almaz ve 3. Gun koyar. Bence baskilamaya girisecekseniz baskilamadan yeniden toplatin. Doktorunuz baskilayip bu 3.gunu mu koyalim dedi? Genelde doktorlar baskilamadan once tekrar topluyolar.

Benim de bugün 12. Günüm test günümdü maalesef negatif kızlar. İlk denememdi, dondurulmuş tek 5. Gün embriyosuydu. Tabii ki üzüldüm ancak yola devam, 1 ay ara verip eylül gibi dondurulmuşlarımla devam edicem inşallah. Diğer sonuç bekleyen arkadaşlar inşallah sizler pozitif haberlerinizi alırsınız.

Kızlar bişey sorucam. Dr um transfer öncesi küçücük bir çikolata kisti gibi bişey görüyorum demişti, ama şimdiye kadar hiç görmedik belki kan dolayısıyla yumurta öyle görünüyordur demişti. Buna rağmen transferi yaptı ve ilk transferde 1. Kalite 2 embriyom da tutmadı. Şimdi diyorki heralde o çikolata kistiydi, şimdi 2 ay ona baskılama iğnesi yapalım. Hem de eşinle sana kromozom testi yapıcaz. Ya biraz canım sıkılıdı. Madem bu kist vardı da niye transferi yaptın ve 2 embriyomu harcadın? İkincisi de şimdi bu baskılama iğnesiyle normal yoldan hamile kalma ihtimalim de olmuyor değil mi bu 2 ay? Onu engelliyor yani değilmi?
Canım bendede çikolata kisti var ve mıyom var. Doktorum ilk denemem olduğu ıcın açık açık soledı etkıleyebılır ama etkılemeyedebılır bana sorarsan deneyelım olmassa mıyomu alırız dedı kıst amelıyatını önermedi ztn yumurtalıklara zarar verıyo dıye

Aynı şekilde doktoruma sordum acaba biri devam ediyor olabilir mi diye ihtimal bile vermedi.cunku ilk degerime gore şuan 2000 olması gerekiyormuş.bakinca benimki 1000 bile değil.persembe gunu bakalım artacak mi azalacak mi ilaçları mecbur bıraktım çünkü daha kötü olmasından korkuyorum acikcasi
Transfer gününe baktım 18 temmuz benimde 17 temmuz benim dün 63 çıktı baştan artniati ama sonradan çok az arttı doktorum sağlıksız dedi ilacalri daha dün bıraktım. Su an olması gereken değerimiz 1500. Sağlıksız sa ne kadar önce biterse o kadar iyi ikimiz içinde canım inşallah düşüşe geçer değerin igneye gerek kalmaz

Back