Gebeliğe Hazırlık Temmuz Ayı Hamilelik Planlayanlar 🥰🤰🤲🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok güzel şeyler yazmışsın sonuna kadar da haklısın🌸 çok teşekkür ediyorum.. Eylül de 2 yıl olacak evleneli ben evlendiğimden beri asla çocuk istemiyorum diyen taraftım. Eşim de hep çok isteyen. Geçen ay birden dedim ki tamam bende istiyorum. Ama böyle içime birden bişey oldu tarifi yok. Şimdi de tekrar korkularım başladı. Çocuk her şeye engel mutsuz olucam yıpranıcam zaten kilo aldım daha kötü olucam eşim benim her şeye karışır onun o karışması beni yoracak diye... ben evliliğe o kadar zor adapte oldum ki... İlk 1 yıl sürekli ayrılıcam ben istemiyorum ben evliliğe alışamıyorum ailemden ayrı yapamıyorum diye o kadar mutsuzdum ki evliliğe alışamadım hazır değilmişim aslında.. Eşim de bu süreçte bana yardımcı oldu sağolsun. Sanki cocuk olunca o günlere geri dönücem gibi geliyor. Bir de dediğim gibi eşimin her şeye karışacak diye kafamda yargılıyorum.
Kocanla mutsuzsan ayrılmayı düşünüyorsan hiç çocuk düşünme ama yavrun olduğunda anne baba olacaksınız birbirinize ve evine daha çok ait hissedeceksin bence. Bide belki çok kontrollü bir anne olup kocanı sen bunaltacaksin bilemezsin ki. :) dünya da nasibi varsa olur. Sende 40 yıllık anne olursun. Bende bu tür korkulardan yıllarca istemedim. Ama bizim durumumuz farklıydı. Farklı şehirlerde yaşıyorduk.

Çok güzel şeyler yazmışsın sonuna kadar da haklısın🌸 çok teşekkür ediyorum.. Eylül de 2 yıl olacak evleneli ben evlendiğimden beri asla çocuk istemiyorum diyen taraftım. Eşim de hep çok isteyen. Geçen ay birden dedim ki tamam bende istiyorum. Ama böyle içime birden bişey oldu tarifi yok. Şimdi de tekrar korkularım başladı. Çocuk her şeye engel mutsuz olucam yıpranıcam zaten kilo aldım daha kötü olucam eşim benim her şeye karışır onun o karışması beni yoracak diye... ben evliliğe o kadar zor adapte oldum ki... İlk 1 yıl sürekli ayrılıcam ben istemiyorum ben evliliğe alışamıyorum ailemden ayrı yapamıyorum diye o kadar mutsuzdum ki evliliğe alışamadım hazır değilmişim aslında.. Eşim de bu süreçte bana yardımcı oldu sağolsun. Sanki cocuk olunca o günlere geri dönücem gibi geliyor. Bir de dediğim gibi eşimin her şeye karışacak diye kafamda yargılıyorum.
Nasıl ki eşiniz evliliğe alışmada size yardımcı olmuş, çocuk sürecinde de olacaktır diye düşünüyorum. Her şeye karışmayan erkek yok zaten inan. Karışmıyor gibi görünüp karışanlar var birde :):):)

Bu arada çocuk engel değildir. Annelerin çoğu engel gibi davranır. Bir tv programı vardı çocuğunu ana kucağında ulke ulke gezdirdi kadın, gezelim görelim gibi bir programdı. O nedenle ben engel olduğunu düşünmüyorum biraz biz anne veya anne adayları beynimizde bahane üretiyoruz gibi bunu

Evladınız bile olsa kendinizden çokça fedakarlık vermek bana normal bir düşünce veya davranış gibi gelmiyor. Önce bizlerin ruh hali iyi olacak ki evlatlarımıza iyi gelelim. Öyle çocuk var aman alahım gezemeyecez tozamayacaz veya rahat hareket edemeyecez diye birsey yok. Önemli olan aktivitelerimizi iyi planlayabilmek.

Çocuğunuzun düzeni ve kendi düzeninizi hayatınızın akışına yedirmek yeterli bence. Ben öyle düşünüyorum yani.

Kocanla mutsuzsan ayrılmayı düşünüyorsan hiç çocuk düşünme ama yavrun olduğunda anne baba olacaksınız birbirinize ve evine daha çok ait hissedeceksin bence. Bide belki çok kontrollü bir anne olup kocanı sen bunaltacaksin bilemezsin ki. :) dünya da nasibi varsa olur. Sende 40 yıllık anne olursun. Bende bu tür korkulardan yıllarca istemedim. Ama bizim durumumuz farklıydı. Farklı şehirlerde yaşıyorduk.
Ya mutsuz değilim aslında. Hani evine çok bağlı bi eşim var bana çok bağlı. Asla bensiz dışeı çıkmaz çıksa da 200 kere arayıp bunaltır. Beni kısıtlamaz karışmaz giydiğime asla. Ama bi huyu var çok fevri birden sinirleniyor o da ben cırlayana kadar sürer... Ama çocuğumuz olursa annem, onun annes sürekli gelmek isteyecekler beni asla rabat bırakmazlar. Sürekli karışırlar. Annem gelsin ben çok istiyorum. Ama onun annesi de sürekli gelecek diye korkuyorum. O da iyidir yemeğimi yapar geldiğinde temizliğimi yapar ama ailecek her şeye çok karışıyorlar 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Geçen aylarda hamilenin bile yaşadığı belirtilerden çok belirti yaşadım 😂
Bu ay da belirti yaşamadım çok fazla ama içten içe hissettim. Öyle oluyir diyorlar ya. Hissedermiş kişi 😔 ama hissim boş çıktı. Çok uzuldum bu ay

Nasıl ki eşiniz evliliğe alışmada size yardımcı olmuş, çocuk sürecinde de olacaktır diye düşünüyorum. Her şeye karışmayan erkek yok zaten inan. Karışmıyor gibi görünüp karışanlar var birde :):):)

Bu arada çocuk engel değildir. Annelerin çoğu engel gibi davranır. Bir tv programı vardı çocuğunu ana kucağında ulke ulke gezdirdi kadın, gezelim görelim gibi bir programdı. O nedenle ben engel olduğunu düşünmüyorum biraz biz anne veya anne adayları beynimizde bahane üretiyoruz gibi bunu

Evladınız bile olsa kendinizden çokça fedakarlık vermek bana normal bir düşünce veya davranış gibi gelmiyor. Önce bizlerin ruh hali iyi olacak ki evlatlarımıza iyi gelelim. Öyle çocuk var aman alahım gezemeyecez tozamayacaz veya rahat hareket edemeyecez diye birsey yok. Önemli olan aktivitelerimizi iyi planlayabilmek.

Çocuğunuzun düzeni ve kendi düzeninizi hayatınızın akışına yedirmek yeterli bence. Ben öyle düşünüyorum yani.
Evet aslında haklısınız 🙏🏻 Ben rahatıma düşkünüm çok da üşengeçimdir 😂 ama diyorum cocuk olunca nasıl başedebilicem

Ya mutsuz değilim aslında. Hani evine çok bağlı bi eşim var bana çok bağlı. Asla bensiz dışeı çıkmaz çıksa da 200 kere arayıp bunaltır. Beni kısıtlamaz karışmaz giydiğime asla. Ama bi huyu var çok fevri birden sinirleniyor o da ben cırlayana kadar sürer... Ama çocuğumuz olursa annem, onun annes sürekli gelmek isteyecekler beni asla rabat bırakmazlar. Sürekli karışırlar. Annem gelsin ben çok istiyorum. Ama onun annesi de sürekli gelecek diye korkuyorum. O da iyidir yemeğimi yapar geldiğinde temizliğimi yapar ama ailecek her şeye çok karışıyorlar 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
2 sözle ayağını kesersin merak etme.
Derdin bu olsun.
Hiç kimse kocasıyla dört dörtlük süper ikili bir hayatta değil ki. Baş edilmez şeyler degil. Kişi encok Sevdiğine zarar verir aslında. Bence çok takılma.

2 sözle ayağını kesersin merak etme.
Derdin bu olsun.
Hiç kimse kocasıyla dört dörtlük süper ikili bir hayatta değil ki. Baş edilmez şeyler degil. Kişi encok Sevdiğine zarar verir aslında. Bence çok takılma.
Doğru diyorsun❤️ Ay iyi ki de yazmışım buraya içim inanılmaz rahatladı. Hepinize çok teşekkür ederim ❤️

ay bende de var bir tane öyle herseye muhalefet olan kayınvalide ve kayınlar, yani aslında bana veya bizim kararlarımıza müdahale yok ama sürekli kendi içlerinde planlar yapıyorlar otomatik bizide dahil ediyorlar herseye, plana uymak istemediğimi söylesem yabani gelin oluyorum.
Yok yazlık alalım, yok şuraya gidelim pikniğe, yok hep beraber tatile çıkalım. yok hadi hep beraber annemde toplanalım yemek yiyelim.

Ya bana sordunuz mu yazlığı ben her sene sizinle tatil yapmak zorunda mıyım mesela sırf yazlık alacaz diye. Çünkü bir süre sonra yazlığımız var ne gerek var deyip başbaşa tatile çıkamayacaz, sadece biz gidelim desek muhakkak birileri takılacak peşimize. ben geleceği görüp reddettiğim için kötü ilan ediliyorum.
Pikniğe gidelim de durum aynı aslına bakarsan, (ki ben hiç sevmem pknik olayını) belki benim evde onca yemek var, niye benim yemekler çöpe gitsin. İlla piknik yapılacaksa en az 3-4 gün önceden planlamak gerekmez mi mesela. Bir anda bizimde katılacağımızı düşünüp plana dahil ediyorlar. yokda diyemiyorsun çünkü bi bizde çocuk olmadığı için bizim araba hep boş anneyi biz alırız düşüncesi var herkes de... Yani tüm herseyi planlanlanıyor benim en son haberim oluyor.

Bizdeki karışma deyil zorla dahil etme ve eşimin asla ve asla hayır diyememesi

Ayy aynı bnm eşim o da cocuk olayına çok karışır evet karışıyorlar bazen bu çocuğu ben doğurdum farkındamısın ben süt annesi değilim diye söylediğim cok olmustur ama çok güzel baba oldu simdi allah için herkesin cocugu anne diye ağlardı bnmki baba diye ağlıyordu cunku ilk baba dedi bu fa bnm işime geldi aa bak babası seni istiyormuş diye bırakıp dinlendigim çoktur cocuk isi gerçekten büyük sorumluluk ama coj da güzeller be rabbim isteyen herkese nasip etsin bu ay

Ya aynı bnm hayatım sanki ben sana anlatmisimda yaziyormussun gibi ahh bacım o kaynana çocuk olunca hep geliyo haberin olsun 2 saatlik mesafede oturuyordu çarşamba gitse cuma yine geliyordu

Ben çok araştırdım canım pkos için şase olanı daha etkili çünkü içinde insülin dengeleyen inositol var. Combi olanın mavisinde daha fazla bileşen var ama pkos için şase yada pembe kutuda hap formu olanı kullanmak gerekiyor. Günde 2 tane kullanmak lazım ama çok maliyetli olduğu için yumurtlamaya kadar günde 2 sonra 1 şeklinde kullanıyorum
Ne zaman yumurtladığımı bilmiyorum ki canım ben ya anlayamıyorum ovülasyon testi de kullanmıyorum

Ya kızlar benim bu temmuz ayı da gitti galiba çünkü eşim bu hafta içi şehir dışına gidecek ve Bi kaç hafta kalacak yumurtlama dönemim de tam bu sıralar yani kaçtı bu ay :KK43:

X