Temizlik yardım!!!!

Mutfak dolaplarının içini birşey dökülürse temizliyorum, dışı için de tek kullanımlık temizlik mendilleri var ıslak mendil gibi hemen hemen hergün onlarla siliyorum. Beyaz olduğu için çabuk kirleniyor çünkü. 2 haftada bir de deterjanlı suyla siliyorum.
2 günde bir süpürme,silme,toz alma.
Tuvaletleri hemen hemen hergün yapıyorum, onlar için de özel ıslak mendil gibi bezler aldım içini çamaşır suyuyla, brilini ıslak mendille temizliyorum.
Yaşadığım ülkede çok fazla yağmur yağdığı için cam silmeyi gerek olduğunca yapıyorum yılda 3-4 e tekabül ediyor.
Çarşaflar haftada en az 1 kez değiştirilmeli.
Çamaşırları hafta içi yıkıyorum, cuma akşamı ya da cmt günü ütülüyorum.
Çalışıyorsanız, temizlik işini eşinizle birlikte yapın, en büyük kolaylık iki kişi temizlemek çünkü.

15 günde bir cam siliyorum aydan1 kere perde yıkıyorum. Her çamaşır asacağımda balkonu siliyorum..nevresimleri 15.17 günde bir değişiyorum,, banyo havlumu gün aşırı değiştiriyorum. Banyo lavobosunun klozet gün aşırı duşakabinde duştan hemen sonra temizliyorum. Hergün süpürge açıyorum . Hergün koltuk minderlerini alır koltukları yatak pozisyonuna getirir araları ince uç ile süpürüyorum. Hergün süpürsem de silemiyorum halim kalmıyor ama yetiyor mu hayıryemek konusunda eşim aşçı olmalıymışsın derken temizlik konusunda pasaklı diyor ünlü ben temizlerken minik adamım peşimden dağıtıyor şuan tüm krlantler yerde mesela hoppa diye üstüne atlıyor

hay maşallah çalışıyorsunuz ve bu kadar işi yapabiliyorsanız bravo :)

ben haftada 2 kere ev süpürür 1 kere siler toz alırım. her yemekten sonra aspiratör ocak ve fırını temizler hafta da bir mutfak dolaplarının dışını silerim haftada bir nevresim değiştiririm.

duş almaya girdikçe banyo tuvalet yıkanır. her hafta balkonlar yıkanır veya silinir.

ütüyü haftalık yaparım mesela 1 hafta birikir.

buzdolabımı haftalık market alışverişine çıkmadan sirkeli suyla siler öyle giderim döndüğümde temizce yerleştiririm.

perdeler 2 ay da bir yıkanıyor...

kapıları da toz alırken elden geçiriyorum çünkü çocuklar cok dokunuyor..

cif poşet kullanıyorum ben genel olarak ..

bulaşık makinesine limon kabuğu veya kabuk tarçın koyuyorum güzel kokuyor..

Ay yardım deyince bacılar toplanın da temizlik yapalım diyeceksiniz sandım bir an bütün bunlar sizin hijyen anlayışınıza bağlı. Standart bir süresi olmaz ki. Hem her evin kirlenme hızı bir değil.

aynen her dusta banyo kolay oluyor
ben temızlık malzemesı olarak sırke karbonat kullanıyorum
uygulamak ıcınde kullan at sunger
mesela en ucuzlarından bulasık sungerı alıp onu ıkıye boluyorum klozetı cıfledım atıyorum lavabosunu cıfledım atıyorum
karbonat bembeyaz yapıyor parlatıyor sırke dezenfekte edıyor ve kir tutma suresını uzatıyor kırecı temızlıyor

ben marketden geldıkten sonra tum meyve sebzelerı yıkar kavanoz sutlerı falan siler oyle dolaba koyarım oyuzden buzdolabım hıc kırlenmıyor 2 haftada bır sırkelı suyla sılerım maksat dezenfekte olsun dıye

aslında gunluk yaptıgım ıs yarım saatımı alıyor
tum evı dolapları cıkarıp sılmem 2 saatımı alıyor cok degıl
esyam az dolap ıclerım kutulu kutulu ondan :) sık sık yaptıgım ıcın cabuk oluyor ve yorulmuyorum kovaya ozel deterjanlı su bıle yapmama gerek kalmıyor 5 paket sarı bez var mesela. sılıp sılıp gecıyorum cunku kırlenmıyor

beklersem tozlanır kovada su hazırlamam gerekır temızlemekle ugrasmam gerekır usenırım ona yuregım yok :)

arkadaslarin dediklerine katilyorm yanliz .dolaplarin acik tondaysa beya krem gibi. su karisimin icine bira camasir suyuyla silebilirsin guzelce kurulamak kaidiyle aspirator ustler icinde yag sokuculerlw silebilrsin ben genelde o bolgeyi her balik kizaryma yaprigimda siliyorum. tencere caydanlik celikleri. az bir cifi. buz dolabi posetine surerek. hahifce ovala inan harika bir sonuc alirsin oyle tellle surtmeye gerek yok

Ayy ne güzel anlatıyorsun iştaha geldim taaa burdan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…