- 24 Nisan 2015
- 6.926
- 7.129
- 198
highgenicin sirkelim yada mavi su olan temizleyici ile siliyorum, bazende yağ çöz (cifinki önerim kokusu az) sıkıp yağ lekesi olan yerleri süngerle ovup sonrada üstünden kuru bezle geçiyorum.mutfak dolapların dış kapaklarını neyle siliyorsunuz ben silince leke kalıyor
Cam bezi diye satılan bezler var, ben rossmandan alıyorum. İster sadece nemlendirip, istersen camsille falan silebilirsin. Yağ varsa deterjan kullanırsınmutfak dolapların dış kapaklarını neyle siliyorsunuz ben silince leke kalıyor
benim evim küçük 4 cam var bir de tam yol ağzına bakıyor görsen her ay kovadaki temiz su çamur oluyo hele sinekliklerAyda bir cam silip perde mi yıkıyorsunuz?
Pisliğimden ölüyorum sanırım
Ben de mutfak dolabı kısmınw katılıyorumMutfak dolaplarının içini bir şey döküldükçe siliyorum, öyle boşalt her yeri sil geri kaldır gibi rutinlerim yok. Senede 2 kez falan yaparım onu.
Nevresimleri de normalde haftalık değiştiririm ama küçük oğlumun çişi geçiyor her gün değiştirdiğim oluyor :)
Çok kafaya takmayın temizlik işini , kirlendikçe yapın parça parça
Ev küçükse bir nebze hak verebilirim, benim ev büyük valla zor oluyor cam silmesi. Hele cam balkonda bütün evin camı kadar cam var tam bir eziyetbenim evim küçük 4 cam var bir de tam yol ağzına bakıyor görsen her ay kovadaki temiz su çamur oluyo hele sineklikler
ay yok canıma mı susadım o evde her ay yapmamEv küçükse bir nebze hak verebilirim, benim ev büyük valla zor oluyor cam silmesi. Hele cam balkonda bütün evin camı kadar cam var tam bir eziyet
Merhaba kızlar
Yeni evliyim ve sizlerden temizlik hakkında bazı bilgiler öğrenmek istiyorum.
Mesela mutfak dolapların içini kaç ayda bir temizlemeliyim?
Nevresimleri ne kadar zamanda bir değiştirmeliyim?
Genel temizlikte neler yapılmalı?
Günlük temizlik nasıl olmalı?
Şimdiden teşekkür ederim.
Doğrudur da bizde çok fazla tabak,tencere,tava yok galiba.toz oluyor, su lekesi oluyor, tencere tavada kalan yag bırıkıntısı falan olursa onlar leke yapıyor o nedenle en azında yılda bir tumdolpaları boşaltıp silmek lazım örtü varsa o kurtarıcı olabilir ama o da zamanla toz olur. dolabın içindeki temiz bile olsa o toz oradaki eşyalara yapışır bir şekilde.
Başka işi yokmuş herhaldebende geçen bi akraba ile laf arasında konuştuk her ay mutfak dolapların içini temizlermiş o yüzden sorayım dedim :)
+1nevresim haftada bir değişir, seviştiysen aynı gün değiştir vücut sıvısı geçiyor ister istemez ..
muıtfak dolaplarının dışını haftada bir sil, içini detaylı senede 1 yapsan yeter..
genel temizlik sil süpür toz al banyo wc temizliğidir. 3 ayda bir cam kapı silinebilir, halıları yılda bir yıkamaya verirsin. cam sileceğin zaman perdeleri de yıkar asarsın..
günlük birşey dökülürse süpür, mutfagı temizle ocak lavabo yeterli..
Nevresimleri yazın haftada bir kışın iki haftada bir değiştiririm.Mutfak dolaplarının içlerini yılda iki defa silerim ancak sık sık kullandığım çekmeceleri kirlendikçe silerim düzenlerim,ancak dolapların kapaklarını kulplarını her gün sildiğim bile oluyor.Haftada bir gün evi baştan aşağı detaylıca silip süpürmen yeterli ancak elektrik süpürgesi (Şu küçük olanlardan) alırsan büyük süpürgeyle uğraşmana gerek kalmadan dökülenleri günlük süpürürsün.Merhaba kızlar
Yeni evliyim ve sizlerden temizlik hakkında bazı bilgiler öğrenmek istiyorum.
Mesela mutfak dolapların içini kaç ayda bir temizlemeliyim?
Nevresimleri ne kadar zamanda bir değiştirmeliyim?
Genel temizlikte neler yapılmalı?
Günlük temizlik nasıl olmalı?
Şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?