Temizlik yardım!!!!

mutfak dolapların dış kapaklarını neyle siliyorsunuz ben silince leke kalıyor
highgenicin sirkelim yada mavi su olan temizleyici ile siliyorum, bazende yağ çöz (cifinki önerim kokusu az) sıkıp yağ lekesi olan yerleri süngerle ovup sonrada üstünden kuru bezle geçiyorum.
kullandığın bez mikrofiber olsun muhakkak leke yapmaz.

mutfak dolapların dış kapaklarını neyle siliyorsunuz ben silince leke kalıyor
Cam bezi diye satılan bezler var, ben rossmandan alıyorum. İster sadece nemlendirip, istersen camsille falan silebilirsin. Yağ varsa deterjan kullanırsın

Ben de mutfak dolabı kısmınw katılıyorum
Hepsini boşaltıp silmem
Genelde bazı çekmece ve dolaplar kirleniyor (bakliyat, baharat falan dökülüyor) onları silerim

Genel temizlik: Dip köşe silip süpürme, cam silme, tül yıkama, koltuk halı silme/yıkatma, kapı silme, mutfak dolabı iç dış silme, banyo tuvalet temizleme
Bazıları duvarları da siler ama hiç işim olmaz.

Ben bu genel temizliği zamana yayarak yapıyorum çalışıyorum çünkü. Çok biriktiyse yardımcıyı çağırıyorum..

Günlük temizlik: Süpürme, vileda ile silme, toz alma, wc temizleme..
Bunlar bana 1 hafta gidiyor. Cumartesi yaparım biter. Her gün gidip wc ovmam. Kullanan kişiler belli zaten..

Arada iki gruba da girmeyen mutfak dolabı dıştan silme, buzdolabı silme, ayakkabılık boşaltıp silme işlerini aklıma estikçe gözüme kötü göründükçe yapıyorum.
Nevresimleri haftada 1 değiştiririm. Halı ve koltuk örtüsü kullanıyorum. 2 haftada 1 yıkıyorum.
Mutfak yolluğum makinede yıkamaya uygun. Ayda 1 yıkarım..

mutfak dolabı nisan ayında ve ekim ayında 1 er kere
ama bulgur un vs. olan yer (bizde onlar bir yerde) orası arada kelebeklenme olursa falan ayrıca temizlerim.

banyo mutfak haftada 2 (ama biz de şuan herkes çalıştığımız için 1 defa temizliyoruz, daha öncede evde 2 kişi kalıyordu haftada 2 temizliyorduk)
wc haftada 4-5 de oluyor 1 de (1 aydır evi sadece yatmaya geliyoruz yoksa en az 2 wc )
perde cam ayda bir

kapılar nisan ayında ve ekim ayında 1 er kere

sil süpür haftada bir ama çocuk varsa 2 günde bir

mutfak dolapların içini ayda bir silebilirsin. (genel temizlik kapsamında. ) nevresimleri 7-10 gün değiştirebilirsin. günlük temizlik malum kış ayındayız fazla toz olmuyor ev süpürebilirsin yada haftada süpür, sil. sonuçta evde 2 kişisin fazla dağılacağını zannetmiyorum. ben mesela banyo için wc temizliği onu her gün yaparım. banyo önemli diye düşünüyorum.

Doğrudur da bizde çok fazla tabak,tencere,tava yok galiba.
Döndürüp döndürüp aynılarını kullanıyoruz.
Sürekli kullanılan tava,tencere,bardak nasıl toz tutacak ki?
Az eşya, çok huzur bence.
Ama nevresim çok sık değişir sıcak uyumayı seviyoruz,illa ki değişmeli haftada 2,3...

Yastık kılıflarını kışın haftada 2, nevresimleri 1 kere değiştiririz. Yazın bunlara +1 ekliyoruz.(Bir hamile için geçerlidir, hamile olmayan çiftler daha da sık değiştirebilir tabii) Mutfak dolaplarının içi yılda 4-5 kere silinse şanslılar ama kapaklar bazen haftada bazen 3 haftada bir silinir. Yüksek rakımlı işleri eşime postalıyorum, ben halı civarında takılıyorum. :) Evi 2 günde bir süpürüyorum. 3 yaşında kızım var o olmasa 1 hafta götürür, umurumda olmaz. Vileda haftada 1.

Tuvalet, lavabo her gün yıkanır, kızım doğmadan önce haftada bir belki iki kez yıkardım, ama işte çocuk olunca, kendi kendine tuvalete gidiyor, ellerini yıkıyor, nereye dokunduğu belli değil, işi garantiye alıyoruz. Genel temizlik denen şey aklıma estikçe, enerjim ve keyfim oldukça yapılır, eş yardımıyla. Buna camlar, dolapların içi, buzdolabı temizliği filan dahildir. Hepsini aynı gün asla yapmam. Bir gün camlar silindiyse, dolaplar ertesi güne ötelenir. Bazen camların sadece iç tarafı silinir, dışı sallanır mesela. Görüntü netliği azalınca rahatsız olup, mecbur siliyoruz. =)) Hala pislikten ölmediğimize göre, yeterli bence.

Püf noktaları..

Yatağının üstünü her gün kapatma. Misafir geleceği zaman ört.
Üstündeki örtüyü/yorganı ayak ucuna topla. Havalanmayan, üstü örtülen yataklarda bakteri daha fazla ürüyor..

Bulaşık makinesi kötü kokmasın diye kullanılmış yarım limon koy. Çürüdükçe çöpe at..

Bulaşıklar için çamaşır suyu kullanma. Sirke kullan. Ben domestosu mutfakta fayans, evye, ocak temizliğinde kullanıyorum daha çok..

Yumuşatıcı sık kullanma. Tül için gerekli. Yıkayıp asınca evin havası değişiyor temizlik kokuyor, ama kumaşları yıpratıyor..

Çaydanlık içi kireç oldukça sirkeli su kaynat dök. Limon tuzu da olur..

Son olarak cif ve poşetin çıkaramayacağı leke yok :)

Mutfak dolaplarım ve tezgah arası cam çok kirleniyolar sürekli siliyorum önceden 2 güme bir süpürge yapardım ama şimdi çocuk var evi b.k götürüyor hiçbirşeye vaktim yok ah ah keşke vaktim olsada şöyle evi bi silip süpürsem diyorum

DOlap içleri ayda 1 veya 2 ayda bir ne zaman eserse, nevresim her hafta. Akşam yatmadan ortalığı toparlayıp yatıyorum sabah toplamakla uğraşmıyorum. Haftada bir sil süpür genel temizlik dip köşe olacaksa ayda bir. Haftalık geceden banyoya çamaşır suyu döker sabah ovalar yıkarım. Buzdolabını aylık Silerim. Senede 2 kez cam siler halıları yıkamaya veririm. Temizlik icin düzenli olursanız çok yıpranmazsınız. Bizde ütü bol çıkar bir ona zaman çok gidiyor geri kalan hersey bu rutinde

calisan biri oldugum icin temizligimide ona gore yapiyorum.sali gunu bos gunum butun evi dip kose temizliyorum(sil supur toz al banyo tuvalet nevresimler camasirlar hepsini bi gune sigdiriyorum)haftada 2 defa supur toz al yapiyorum.her gun lavabo ve tuvaleti temizliyorum.hafta sonu mutfak dolaplarinin disini balkonlari falan temizliyorum.her yemek sonrasi mutfak bastan asagi temizleniyor.bu kadarini hatirliyorum simdilik

Kisin 15 gunde, yazin haftada 1 nevresim degistiririm.

Mutfak dolaplarinin disini canim ne zaman isterse kirli gordugum zaman silerim. Bazen 15 gunde 1 falan degisir.
Mutfak dolaplarinin icini bir seferde hepsini bosalt doldur zor is. Tabak canaklar surekli yikandigi icin dolaplarin icini bos buldugum an soyle bir sildiririm.
Toptan o isi bir seferde yapmam yani.

Evi haftada 2 kere supururum. 1 kere silerim yerleri 1 kere de toz alirim.
Wc lavabo bazen hergun bazen gunasiri temizlerim duruma gore.

Perdeler ortalama 3 ayi bulur yikamam.
Camlar duruma gore 15 gunde 1, ayda 1 silinir.

Genel olarak boyle.

Ama ozel durumlarda degisir tum bunlar.
Misafir gelecekse salon ve mutfak camlari tekrar elden gecer mutlaka mesela.
Tekrat supurulur silinir toz alinir mesela.

Yani degisiklik olabilir.

Kisaca temizlikle kafayi bozmam
Ama ertelemem de

bu kısıden kısıye evın durumuna gore degısen bırsey
tozu topragı isi cok olan bır yerde yasıyorum
cok fazla gelenım var
3 yasında cocugum var
bu sebeple benım duzenım şu

hergun yer sılınır supurulur toz alınır banyo wc mutfak cıflenır bu asla şaşmaz

her hafta cam sılınır her hafta sıldıgım ıcın 20 dk da 180 m2 evım temızlenıyor kırlenmesını beklersem tum gunumu aldıgından daha cok temızlıge hızmet etmıs oluyorsun yoruluyorsun ama temızken sıldıgınde duru suyla sadece tozunu alıyorsun cabuk bıtıyor

her ay duvar sılınır perde yıkanır kırlenmesını beklemedıgım ıcın 15-30 dk kısa programda sırkelı suyla durulama yetıyor

dolap ıclerımı genelde ayda bır cıkarırım kullanmadıgım 1 tane fazla esyam yok ev esyaya hızmet etmedıgı ıcın temızlıgım kolay hersey kutularda duzenleyıcılerde baza altı vagumlu hurclarda falan kolay oluyor

koltuklarımın yıkanabılen kendı koltuk şalları var o polar koltuk ortulerınden degıl o dahha cok toz cıkaran bırsey koltuk şalım var oda cocuk oldugu ve koltuklarım bembeyaz oldugu ıcın var ve haftalık yıkanır

halılarım bembeyaz ve senede 3 kere yıkamaya gonderırım tum evın halılarını zaten sokak ayakkabısıyla gezmıyoruz gunlukte supuruluyor sırf beyaz oldugu ıcın lekelendıgınden gonderıyorum pek kırlenmıyor

balkonum cam balkon kapalı kırlenmıyor onun camını 2 haftada bır sılıyorum daha dogrusu sılme denırse bı tarafı sunger bır tarafı sıyırgac olan cam aparatı var suya batırıp ıslatıp cekıyorum oyle koca camı sılemem

hergun nevresım ve havlularım yıkanır bırde hergun esımle ben kıyafet degısırız nevresımle havluları bırlıkte kıyafetlerı ayrı yıkarım tutupda ıc gıyım ıle havluları bırlıkte yıkayan var bunun ıcın 2 kırlı sepetım var sepete koyarken ona gore koyarız kırlı ayıkla makınaya at derdım bıle olmaz dırek sepetde hazır
ısımız geregı klasık gıyınıyoruz hergun kıyafetde degısınce utu cıkıyor buhar kazanlı utu bu ısler ıcın bıcılmıs kaftan utu surenızı kısaltıyor adeta canavar gıbı utuluyor haftada 1 kere utu gunum var

ayda 1 haftasonunun 1 gununu buzluga borek corek yemeklık hazırlayıp koymak ıcın ayırırım ogun temızlıgımıde yaparım acil durumlar ıcın gıdalar da hazırlarım aksamına da dısarı cıkar yemek yer gezerız aniden habersız 30 kısı evıme gelse tok gonderebılecek duzeyde onu agırlayabılecek kadar yeterlı ama asla tıkıs tıkıs olmayan dolaplarımla evım hep hazırdır

aldıgınızı ısınız bıtınce anında yerıne koyarsanız ev asla dagılmaz duzenlı evde temızlık herzaman cok kolay ve hızlı olur

not : cam sılme perde asma haftasonu ev supurme esıme aıt

+1

Nevresimleri yazın haftada bir kışın iki haftada bir değiştiririm.Mutfak dolaplarının içlerini yılda iki defa silerim ancak sık sık kullandığım çekmeceleri kirlendikçe silerim düzenlerim,ancak dolapların kapaklarını kulplarını her gün sildiğim bile oluyor.Haftada bir gün evi baştan aşağı detaylıca silip süpürmen yeterli ancak elektrik süpürgesi (Şu küçük olanlardan) alırsan büyük süpürgeyle uğraşmana gerek kalmadan dökülenleri günlük süpürürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…